>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - ‘s-Hertogenbosch & Eastbourne, 16,17-23.06.2013

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
????
poważnie? jeszcze napisz, że Makarova nie umie grać na trawie ...
Erakovic na zielonej nawierzchni grać potrafi więc porażka z nią lekka niespodzianka, ale bez przesady..
Wozniacki ma bilans ok, ale ofensywyny styl Rosjanki powinien wygrać

przytaczanie bilansu powalające ???? Wozniacki bilans 5-2 z czego 5 spotkan z zeszłego seznou... ja odpuszczam, ale bądźmy poważni
Makarova jak najbardziej potrafi grac, tyle ze nie widze po jej stronie argumentów aby dziś wygrać...

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
J.Hampton-Wozniacki 2 @1.62
Ciekawy typ, glowne ze wzgledu, ze nie wiem jak tak naprawde dobra jest Hampton na tej trawie. Amerykanka, ktora przedzierala sie przez kwalifkikacje pokonala m.in Agnieszke Radwanska, ktora tutaj odniosla jeden ze swoich bardziej znaczacych triumfow turniejowych. Niemniej jednak uwazam, ze Aga na Wimbledonie nie dalaby sie ograc. Zreszta przed Wimbledonem jezeli ktos startuje w ciagu dwoch turniejach to zawsze jest prawie jakis cyrk. Radwanskiej potrzebne bylo przetarcie i to sie udalo. Duzo bardziej zainteresowala mnie dyspozycja Wozniacki, ktora grala slaby sezon na cegle. Przed French Open bylo dno, na samym Frecnh Open Dunka sie postarala bardziej ,ale szalu nie bylo. Wozniacki juz miala swietny okres w tym roku i grala bardzo dobry tenis w Doha czy Dubaiu. Cos mi sie wydaje, ze moze byc tutaj znowu lepiej. Dzis mielismy 3-setowy pojedynek dwoch zawodniczek, ktore w Eastbourne wygrywaly w swoich karierach, czyli Wozniackiej i Makarovej. Dobry mecz, widzialem wiekszosc. Dla Makarovej zawsze ten turniej duzo znaczyl, wiec widac ze Wozniacki w formie jest i typuje ja do finalowej rozgrywki.
Wickmayer-Vesnina 1
Jak tak patrze na wyniki Belgijki tutaj, to tez jest dobrze. W Birmingham bylo przetarcie, a tutaj narazie jest sie czym chwalic. Wickmayer na trawcie naprawde miala wiele niezlych meczow, a to tenisistka grajaca dosc mocno. Vesnina czy ja wiem. Ta wygrana z Na Li to chyba nie super dyspozycja Chinki i wietrze tutaj final dwoch pan W.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Oglądałem dziś mecz Flipkens z Ulką Radwańską. Belgijka niemal przez cały drugi set była masowana bo plecach w okolicach kręgosłupa krzyżowego i lędźwiowego. Koniec końców Belgijka mecz wygrała, ale niewykluczone, że kontuzja może jej uniemożliwić grę na 100% z Muguruzą lub Kristen zechce sobie zrobić parę dni wolnego przed Wimbledonem.
Tak czy inaczej zalecam wzmożoną czujność ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Na dziś biorę Simonę, z prostych powodów. Carla męczyła się z Tvestana, 2razy potrafiła się się przełamać po podwójnych błędach + autach. Serwis jej nie siedział, wgrania w kort też było brak. W secie pierwszym Pironkova biegała sporo/rozrzucała sporo i wtedy Carla nie wiedziała co się dzieje, potem w secie dwa Pironkova przestała, stąd brejk i tak było 3:0, ale zaczęła biegać a Carla znowu wyrzucała sporo piłek. Halep ma dobre statystyki z drugiego podania z Vinci czy z Tsurenko, mało błędów, a czas w jakim odprawia przeciwniczki. Daje do zrozumienia że jest w formie, bo o tyle ile przed wczoraj wiarę miałem w porazkę Vinci tak myślałem, że będzie po sporej walce, a było całkiem inaczej.
Halep S. wygra. 1.62 PinnacleSports.

Otrzymane punkty reputacji: +7
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Begu/Medina Garrigues-Cibulkova/[email protected] ✅ b365,4-6,7-6,11-9 //niezła patologia jak to w WTA bywa.Szkoda nerwów zszarganych;)
Oglądałem wczorajsze spotkanie Cibulkovej z Muguruzą.Dominika grała taką padakę,że głowa mała.Rzadko kiedy trafiała 1 podaniem,kilka podwójnych błędów,masa wyrzuconych prostych piłek.
Patrząc na statystyki jej wcześniejszych meczów z Dominguez oraz Mediną to również kolorowo nie jest.
Być może jej słaba gra we wczorajszym meczu spowodowana jest jakimś urazem,bo brała wczoraj medicala w 2 secie.Miała masowane plecy oraz udo.
Jeśli faktycznie Słowaczka złapała jakiś uraz,to para rumuńsko-hiszpańska nie powinna mieć dziś problemów z ograniem przeciwniczek.

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Witam, odnośnie meczu Hampton vs Wozniacki, ktory ciagle trwa, to mam bardzo silne przekonanie, ze Hampton zajdzie w miare wysoko w Wimbledonie.
Po pierwsze to nie jest tzw. &quot;przebijaczka&quot; badz byle przebic, jak 90% kobiet w damskim tenisie.

Gra odważnie i podejmuje takie wlasnie decyzje, a ma bardzo dobre argumenty na wygrywanie kończącymi piłkami - agresywny forehand, czesto przechodzi tez na odwrotny. W miare stabilny backhand i potrafi grac slice&#39;ami, co istotne na trawie.

Dobry serwis, choc w damksim tenisie ciezko mowic o regularnosci serwowania oprocz nielicznych wyjątków.
Najwazniejsze jest to, jak potrafi odwaznie grac i do tego skutecznie. 1 set z Wozniacka zostal przegrany na własne życzenie, bo mowiac szczerze, to niewiele mogla zrobic Wozniacki - przebijala, bronila sie, ratowala dobrym, pierwszym serwisem, miala wiele szczescia( zwlaszcza w tie-breaku).
Bedzie z niej solidna zawodniczka. Hampton nieprzypadkowo ograla Radwanska, ktora jak trafi na ostra, agresywna i skuteczna zawodniczke, jaka byla Hampton, to pakuje sie raczej do domu..
W 1 rundzie Wimbedonu gra ze Stevens, mecz nielatwy, ale do wygrania przez Jamie, mam nadzieje, bo kursy beda na pewno wyzsze na Hampton z racji braku rozstawienia i &quot;16&quot; Stevens!
Pozdrawiam ????
By komentarz miał jakąś wartość typerską:
Wickmayer vs Vesnina
Over 21,5 gemów
Kurs 1.85 Expekt
15:00
Vesnina pokazała z Li, że czuje sie chyba najbardziej swobodnie spośród zawodniczek w tym turnieju. Niezle laczy zalety walki i odwaznej gry, ale Wickmayer radzi sobie niewiele gorzej, wiec w tym wypadku over na 21,5 gemow przy kobiecym tenisie nacechowanym przelamaniami i nieregularnoscia jest bardzo mozliwy ????

K 0

kaczorrr

Użytkownik
Nie stawiajcie więcej WTA bo to jest jeden wielki antytenis, same przełamania a swoje podanie w WTA to żaden atut. Hampton na WB odpadnie w 1 rundzie bo tam idzie gra na poważnie, w małych turniejach zawsze jakieś ogórki dochodzą wysoko a na wielkim szlemie nie istnieją

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Nie stawiajcie więcej WTA bo to jest jeden wielki antytenis, same przełamania a swoje podanie w WTA to żaden atut. Hampton na WB odpadnie w 1 rundzie bo tam idzie gra na poważnie, w małych turniejach zawsze jakieś ogórki dochodzą wysoko a na wielkim szlemie nie istnieją
Z pogladem na tenis kobiecy zgadzam sie po czesci, bo atut wlasnego podania to zadna bron w tym sporcie.
Ale odnosnie Hampton nie masz racji, to nie zadne ogorek. Brak rozstawienia o niczym nie swiadczy, zreszta wystarczy zoaczyc jej gre, mimo niektorych braków, to zawodniczka wyrozniajaca sie w swiecie damskiego tenisa tym, ze nie gra by przebic, nie jest to nudny tenis naznaczony smiesznymi forehandami w gore, zwalnianiem i karygodnymi bledami, ale jest odwazny i skuteczny, zwlaszcza forehand. Ma sile w rekach i ja wykorzystuje mocna gra, choc oczywiscie ma jeszcze troche do nadrobienia( gra przy siatce volley&#39;em czy zbytnie napalanie sie na konczace pilki zaraz przy wprowadzeniu do gry), ale to juz wystarcza i o niebo lepiej oglada sie jej tenis niz gre wielu innych &quot;rozstawionych&quot; zawodniczek.
Na potwierdzenie tego 55-18 w wygranych piłkach dla Hampton z Wozniacki, to robi wrazenie!!
Niepokoja jedynie niewymuszone bledy 42 do 24 , ale to czesciowo wynik stylu gry i potrzeba dopracowania regularnosci. Prawdopodobnie triumfatorka tego turnieju, ani Vesnina czy Wickmayer nie zagroza jej przy tej grze..
Jesli bedzie grac z taka determinacja i odwaga, to Stevens bedzie miec potezne klopoty!! I w konsekwencji odpadnie.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Co nie zmienia faktu, że Wozniacka to frajerka roku. Miała w drugim secie 4:2* i 40:0, a potem 5*:3 30:0. Pzegrała seta do 5...

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
człowieku to WTA, takie rzeczy są tu na porządku dziennym
Dokladnie, zadna nowosc. Sztuka jest tam dowieźć przelamanie..
Choc numerowi 5 raczej nie przystoi w taki sposob przegrywac seta, ale w zadnym wypadku nie nalezalo sie jej zwyciestwo, nie mowiac juz o wyniku 2-0, dlatego wynik nie powinien ja dziwic!

magnetic 0

magnetic

Użytkownik
Siemanko,
Też oglądałem z ciekawością mecz Wozniacki - Hampton. Szkoda Caroliny, mogła ten mecz wyjaśnić w 2 secie, bardzo jej kibicowałem, postawiłem na nią. Ale taki jest tenis damski. Uważam że Hampton może zajść wysoko w WB, czytała gre rywalki, grały na tym samym tempie. Musi trochę popracować nad opanowanie stresu, bo widać było go w niektórych momentach że jej się udzielał. Mimo tego że prze nią nie wszedł mi kupon to w WB będę na nią stawiał, ma predyspozycje, myśli, kombinuje ????

K 203

krolwta

Użytkownik
dlatego jezeli ktos ma odrobine glowy, dobrze &#39;patrzy&#39; na mecze to moze zarobic live calkiem sporo. po 1 czesto po przelamaniu jest przelamanie powrotne i dodatkowo jezeli graja dwie rowne zawodniczki i pierwsza wygra seta wysoko do dosc czesto druga wygrywa drugiego seta.
dlatego wta trzeba sledzic i ogladac mozliwie najwiecej meczow/eczy ? w danym turnieju a nie napisac na forum WTA zeby nie stawiac wta bo sie posatwilo na wozniacka i przegrala. swoja droga pierwszy set ewidenite powinna wygrac hampton i gdyby dwa razy przy siatce w tie breaku zagrala normalnie to by bylo 7:6 a nie 6:7.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
Jamie Hampton - Elena Vesnina (zwycięstwo)
Typ: Elena Vesnina
Kurs: 1,60

Po tym jak dzisiaj Vesnina zdemolowała Wickmayer to naturalnym wydaje się granie w jej strone w meczu z rewelacją turnieju, Hampton. Na pewno nie będzie to tak łatwe spotkanie jak z Wickmayer, które zakończyło się szybkim 6:2, 6,0 (mniej niż godzina), ale chyba gra powinna zamknąć się w dwóch setach. Hampton będzie grała ósmy mecz z rzędu. Sporo godzin na korcie (dzisiaj 2:49, wczoraj 2:07). Więc jakieś tam ubytki sił pod koniec będą widoczne - szczególnie gdyby doszło do 3 seta. Obie zawodniczki jeszcze nie miały okazji ze sobą grać. Rosjanka jest zdecydowanie pewniejsza i równiejsza. Dodatkowo umie grać przy siatce (jest wyborną deblistką, ostatnio wygrała Roland Garros). Hampton głównie bazuje na płaskich, mocnych uderzeniach z głębi kortu. Raczej do siatki się nie wybiera, a jeśli już to robi to napewno nie grzeszy skutecznością. O ile z Wozniacką mocne wahania gry przeszły o tyle z Vesniną nie będzie takiej opcji. Jedyną szansą na zwycięstwo dla Amerykanki będzie równe granie na wysokim poziomie na przestrzeni całego meczu. W mojej ocenie ta zawodniczka nie jest jeszcze gotowa na takie granie.
Wynik: Vesnina-Hampton 2:0 (6:2, 6:1)
Komentarz: Wszystko to o czym pisałem się potwierdziło. Vesnina była zdecydowanie pewniejsza i równiejsza. Młoda wyraźnie zmęczona i chyba nie do końca radziła sobie z trudnymi warunkami pogodowymi. Pierwszy set był dość wyrównany, a wynik 6:2 napewno nie oddaje tego co się działo w tejże partii. Drugi set to już dominacja Rosjanki, która zmieściła się w dwóch setach i odprawiła rywalkę w 1:21.

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Proponuję koledze wyżej doliczyć Vesninie mecze w deblu, wtedy suma godzin na korcie się wyrówna :razz:
Hampton bardzo fajnie prezentuje się w tym turnieju. Dwukrotnie wychodziła z beznadziejnej sytuacji kiedy to jej przeciwniczki (Safarova i Wozniacki) serwowały na mecz.
Dobry serwis, przyzwoity volley, imponuje mi ta dziewczyna inteligencją na korcie. Widać, że nie boi się zaryzykować, kiedy trzeba potrafi iść do siatki. W wymianach więcej niż solidna. Vesninę oglądałem w meczach z Ivanović i Watson. Rosjanka ma przestoje w swojej grze, wierzę że Hampton będzie w stanie je wykorzystać.
Jamie Hampton 2,37

Otrzymane punkty reputacji: +2
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Halep zgodnie z planem w finale i Krystyna, której to nie tykałem, bo jak napisał Valverde miała ona problemy w spotkaniu z Ulą z kręgosłupem - więc kurs mały/duży na nią w finale był mało zaakceptowany. A na oficjalnych stronach nie pojawiały się żadne informacje odnośnie kontuzji, więc mogła to być czysta gra Flipkens. Dzisiaj z Murguroza niby łatwo, a jednak trudno. Flipkens swego stylu sama nie jest w stanie opisać, bo nie jest ona prostą zawodniczką do przeczytania. Jest w stanie zrobić punkt z pozycji straconej, a jest w stanie spieprzyć punkt z 100% okazji wybierając zły smecz. Dlatego kieruję się w tym spotkaniu formą Flipkens i cwaniactwem, które ona posiada. Dzisiaj zagrała dobre spotkanie z dziewczyną z kwalifikacji, która pokonala &#39;sprawne&#39; zawodniczki, a i sama dysponowała dobrą formą. Zresztą wiedziała jak ma grać:
&quot;But I was serving really well, and that was the difference in the end. And I had to be aggressive, because Garbiñe doesn&#39;t come off of the baseline, so I knew I couldn&#39;t just wait for her mistakes.&quot;
Halep miała wygrać, bo Navarro była słaba i nie dobiegała juz wcześniej do prostych piłek. Tylko ja z tego spotkania nic prócz setowej i meczowej nie zapamiętałem. Przy przełamaniu na 6:3 Navarro piłkę odbiła w siatkę bijać w baner &#39;WTA&#39; i przy meczowej pół metra od baneru &#39;WTA&#39;, sama się przełamała dwa razy. Nie widziałem jakiegoś specjalnego kunsztu gry Halep - przebijanie, błąd, błąd. Jeżeli Flipkens będzie grać agresywnie to wg. mnie jest w stanie wygrać w Holandii. A kurs to spore value lecz gram jako singiel i drobnie, to nie żadna peefa. Poziom turnieju podsumowuje ilość newsów o finale. Na tą chwile jest to informacja tylko na oficjalnej stronie WTA, kiedy o finale w Wielkiem Brytanii pisze prawie kazdy portal.

Flipkens +1.5seta. 1.70 PinnacleSports
Flipkens wygra. 2.82 MarathonBet

ef81 138

ef81

Użytkownik
Bet365
Jamie Hampton - Elena Vesnina (zwycięstwo)
Typ: Elena Vesnina
Kurs: 1,60
Rosjanka jest zdecydowanie pewniejsza i równiejsza.
No i tutaj chyba sobie żartujesz kolego ???? , Vesnina pewniejsza ? Proszę Cię, gdybyś Ty ją zobaczył w dzisiejszym meczu na początku spotkania, przestraszona, nie wiedziała co się dzieje ???? po czym ogarnęła sytuację i wygrała dosyć przekonywująco, nie ukrywam , że sam to pograłem na live.. ale jeśli chodzi o konfrontację z Hampton ? Nie wydaje mi się , żeby zwyciężynią była Rosjanka ze względów przede wszystkim na agresywnie grającą Hampton, która z meczu na mecz mnie zaskakuje coraz pozytywniej ???? dlatego jutro może i będzie wyrównany mecz.. ale mistrzynią jutrzejszego finału będzie tylko jedna osoba i jest Nią Jamie, która zasługuje na puchar, od pewnego czasu trzyma pewien poziom i to może być jutro kluczem do sukcesu. :spokodfhgfh:

Jamie Hampton - Elena Vesnina

Typ : Jamie Hampton zwycięzcą finału

Kurs : 2.25

sojek 33

sojek

Użytkownik
Moim zdaniem koledzy powyżej szukają na siłę sensacji.
W obu finałach wygrają dzisiaj faworytki czyli Halep i Vesnina.
Halep od dwóch tygodni prezentuje na prawdę dobrą grę. Jest myślącą zawodniczką nie wali na siłę i w miarę dobrze serwuje. Filipkens owszem gra dobrze ale dużo gra slajsami i zwalnia grę co powinno odpowiadać Halep.
Co do drugiego meczu, ktoś pisał ,że Vesnina jest zagubiona. Nie wiem czy oglądaliście mecz głupiej Woźniackiej i Hampton ale Hampton popełnia masę błędów, proste piłki albo wali w siatkę albo wyrzuca w aut. Vesnina czasami faktycznie ma kiepskie chwile na korcie ale jest bardziej doświadczona o Hampton i na pewno bardziej regularna.
Ja proponuje dzisiaj zagrać dubelek:
Vesina + Halep= 1.61*1.50= 2.41 bet365 +++
Pozdrawiam Sójek
JAK W MASŁO, ZAPOWIADA SIĘ PIĘKNY DZIEŃ ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Przecież gdyby nie Wozniacki to Hampton nie byłoby w finale.
Wczorajszy 1 set pokazał, że Hampton też jakoś super psychicznie nie stoi.
Ma *5:4 *40:15, dwa sp i nagle przestaje grać i jest przełamanie.
Poźniej znowu łamie na *6:5 i oddaje. W TB to już Bóg wie co siedziało w głowie Wozniacki, a mimo wszystko wygrała pierwszego seta.
Drugi set zaczyna sie od przełamania. I znowu trwa passa przełamań po jednej jak i po drugiej stronie. Wozniacki serwuje na mecz i... znowu zaczyną się Carolina show.
Gdyby to była Vesninia to ten mecz byłbym dawno zakończony. 3 set zostawie w spokoju bo cyrk ze strony Wozniacki.
Hampton będzie trzymała kroku Vesninie dopoki będzie jej wszystko siedzieć w korcie. Nagle wydarzy się taki moment w secie, że będzie wszystko wyrzucała lub uderzała w siatkę, a Vesnina to na pewno wykorzysta.
EF81 za to Hampton jest pewna ???? Wczoraj to co robiła z volleyami pod siatką ????
Lepiej zostawić bez komentarza ????
Vesnina z 2:2 ugrała 10 gemów z rzędu, ale to oczywiście przypadek. I to, że nie dała szansy rywalce nawet na bp jest również przypadkiem albo słabą postawą Yaniny ???? Zwycięstwo z Na Li to też słaba gra Chinki :cool:
Vesnina @1.61 bet365
+ Lopez @1.66 bet365.

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Przecież gdyby nie Wozniacki to Hampton nie byłoby w finale.
Wczorajszy 1 set pokazał, że Hampton też jakoś super psychicznie nie stoi.
Ma *5:4 *40:15, dwa sp i nagle przestaje grać i jest przełamanie.
Poźniej znowu łamie na *6:5 i oddaje. W TB to już Bóg wie co siedziało w głowie Wozniacki, a mimo wszystko wygrała pierwszego seta.
Drugi set zaczyna sie od przełamania. I znowu trwa passa przełamań po jednej jak i po drugiej stronie. Wozniacki serwuje na mecz i... znowu zaczyną się Carolina show.
Gdyby to była Vesninia to ten mecz byłbym dawno zakończony. 3 set zostawie w spokoju bo cyrk ze strony Wozniacki.
Hampton będzie trzymała kroku Vesninie dopoki będzie jej wszystko siedzieć w korcie. Nagle wydarzy się taki moment w secie, że będzie wszystko wyrzucała lub uderzała w siatkę, a Vesnina to na pewno wykorzysta.
EF81 za to Hampton jest pewna ???? Wczoraj to co robiła z volleyami pod siatką ????
Lepiej zostawić bez komentarza ????
Vesnina z 2:2 ugrała 10 gemów z rzędu, ale to oczywiście przypadek. I to, że nie dała szansy rywalce nawet na bp jest również przypadkiem albo słabą postawą Yaniny ???? Zwycięstwo z Na Li to też słaba gra Chinki :cool:
Vesnina @1.61 bet365
+ Lopez @1.66 bet365.
Pewnie,że słabą postawą Yaniny.To co robiła Belgijka w 2 secie to parodia,mecz oddany całkowicie bez walki.Snuła się po korcie i strzelała dziwne miny.
Tutaj najpewniej będzie zagrać over gemowy lub 3 sety.Vesnina nie jest znowu w tak wielkiej formie by szybko rozprawić się z Hampton.Jamie może i się podpala w niektórych momentach wyrzucając proste piłki,ale potrafi się też spiąć i nie traci głowy w trudnych momentach,głównie chodzi mi o mecz z Safarovą,bo na temat gry Woźniackiej nie ma sensu się wypowiadać.
Hampton-Vesnina over 21.5⛔@1.90 b365 //Wiało jak cholera.Hampton niektóre piłki to albo w niebo albo w trybuny,spod siatki w auty.Vesnina nie grała niczego szczególnego,spokojnie over mógł zostać pokryty.

Do góry Bottom