>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - ‘s-Hertogenbosch & Eastbourne, 16,17-23.06.2013

K 203

krolwta

Użytkownik
Gavrilova - Putintseva
Typ: Gavrilova 1:6 2:6// Pogrom, jednak putintseva coraz bardziej przekonuje mnie do siebie
Kurs 3,25 Bet365
Putintseva ostatnio widzialem kilka razy i przyznaje, ze podobala mi sie gdy nie walila w siatke wielce oburzona na caly swiat (szczegolnie mecz z vinci kilka tygodni temu). Nie mozna jednak ukrywac ze jej ulubiona nawierzchnia to clay i hard natomiast na grassie ma rozegrany jeden mecz tydzien temu z wickmayer ktory przegrala. Gavrilova rok temu w tym turnieju doszla do drugiej rundy ale przez kwalifikacje i nomen omen pokonala w pierwszej rundzie wlasnie wspomniana wickmayer. bilans na trawie ma 4:3 i zapewne dobrze wspomina ten turniej wiec mam nadzieje ze cos ugra a po takim kursie warto zagrac. Tylko male stawki for value. GL

De Vroome - Hlavackova

Typ: Hlavackova 2:0 2:0 6:2 6:0 // pogrom, roznica klas
Kurs:1,61 bet365
Nie jestem fanem stawiania niskich kursow i tzw pewniakow jednak 10 lat starsza hlavackova powinna rozbic vroome. Roznica klas wydaje sie tu ogromna. Wygrana hlavackovej wydeaje sie oczywista jednak kurs 1,22 nie zachwyca a jezeli ma wygrac to zapewne szybko i gladko wiec 2:0 prawdopodobne. Srednie stawki do doubelka. GL

Lucic-Baroni - Bychkova
Typ: Baroni 6:1 7:6 // mogla miec spacerek to w 2 secie miala chyba 5:2 i musiala grac tie break&#39;a. najwazniejsze ze spokojnie w dwoch setach
Kurs: 1,28 bet365
Baroni trzy lata starsza i duzo bardziej doswiadczona na trawie. W birmingham pograla troche (co ta wickmayer mi sie tak przewija w tych meczach ???? ) i na trawie ma mocno dodatni bilans. Bychkova raczej na trawie spradycznie i w birmingham juz odpadla w kwalifikacjach. Baroni latwe zwyciestwo - srednie stawki do 3,4 spotkaniowego kuponu ewentualnie 2:0 po kursie 1,83 (2:0 - 6:1 7:6)do doubelka za nisko-srednie stawki. GL

Brown - Bouchard

Typ: 2:0 Bouchard 2:0 3:6 3:6 //dosc prosto
Kurs: 1,22 bet365
Pojedynek Davida z Goliatem a za dawidem przemawia tylko tyle ze jest Brytyjka. Bouchard powinna biedna lucy zmiesc z kortu. Generalnie nie lubie takich kursow i takich meczy i wlasciwie sam nie wiem czy jest sens to na jakikolwiek kupon wrzucac niemniej jednak raczej Bouchard nie straci seta... GL

Pliskova - Craybas
Typ: 2:0 Pliskova 2:1 6:7 6:1 6:3 // ehhhh, zabolal mnie ten pierwszy set bardzo. miala 5:4 i swoje i sie zesralo..
Kurs: 1,72 bet365
Nie ma co ukrywac, ze plsikova czuje sie na trawie dobrze w przeciwienstwie do craybas. Wlasciwie to wszystko przemawia na szybkie 6:3 6:4 dla pliskovej ???? Dla tych co wola mniejsze ryzyko pliskova to win 1,22 2:1 6:7 6:1 6:3. GL
Hradecka-Erakovic
Typ: 2:0 Erakovic mecz odwolany - zwrot
Kurs: 2,1 bet365
bo tak ???? GL

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Dabrowski G. v Minella M.
2,30 Bwin

Jak dla mnie jest to value, może nie jakieś ogromne, jednak niewątpliwie value. Dabrowski to zawodniczka trzeciej setki rankingu WTA, Mandy pierwsza setka. Co może przemawiać za Kanadyjką? Nawierzchnia, jednak nie byłbym tego taki pewny. Gabrysia również na grassie nie jest obyta bo pierwsze oficjalne mecze rozegrała w tym sezonie, bilans dobry jednak nie było tam pokonania żadnej klasowej zawodniczki. Mandy nigdy nie wygrała na trawie, jednak ten sezon jest najlepszym sezonem w jej karierze, więc kiedy ma wygrać jak nie teraz? Rywalka nie jest nie do pokonania. Mandy jest już przynajmniej od wczoraj w Eastbourne, trenuje. Wierzę, że klasa sportowa pozwoli przechylić szalę zwycięstwa na jej stronę. Zawodniczką jest niewątpliwie lepszą. Gram to z zamkniętymi oczyma.

K 203

krolwta

Użytkownik
Jak dla mnie jest to value, może nie jakieś ogromne, jednak niewątpliwie value.
coinflip po kursie wiekszym niz 2 to zawsze ev+. patrzac dzis z rana na rozpiske tez na tym zatrzymalem oko na dluzej bo kurs zacny, ja jednak nie ruszam. GL

Otrzymane punkty reputacji: +1
grabi83 283

grabi83

Użytkownik
Wybiera sie ktos na turniej Eastbourne?? Bo w sumie nie mam daleko, obstawiony jest całkiem nieźle, liczę, na to, że jednakw tym roku nowe twarze cos ugrają.
#flejter: Ashford

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Urszula Radwańska - Olga Govortsova
Typ 1 Kurs 1.51
Pinnacle

Tutaj sprawa jest prosta. Ula przegrała w pierwszej rundzie w Birmingham, ale z Vekic - jak widać ujmy jej to nie przynosi. Rok temu doszła tu do finału, więc jest mobilizacja i jest walka o punkty. Govortsova na trawie nic ciekawego nie pokazuje, ot gra sobie. Ula zawsze fajnie radziła sobie na tej nawierzchni, więc żeby zaliczyć sezon do choć w miarę udanych czas zacząć grać. Poza tym w kwestii umiejętności Polka zdecydowanie góruje.

Otrzymane punkty reputacji: +4
A 22

anty87

Użytkownik
Oudin - Puig 2 @2.2
Portorykanka jest lepsza zawodniczka ma dobry serwis niezly 2reczny bh nie podpala sie potrafi wyczekac rywalke ktora akurat z tym ma spore problemy stara sie konczyc punkty jak najszybciej serwis tez kulawy ...
Pliskova Kar. - Moore @1.35
kurs marny ale i typ dosc pewnie wyglada rywalka ma marne wyniki a Karolin na trawie czuje sie idealnie

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
27. Mirjana Lucic - Gabriela Dabrowski
Typ 1 Kurs 1.36
18bet

Lucic w dobrej formie. Swoje pokazała w Birmingham gdzie ośmieszyła Wickmayer i po ciężkim boju odpadła z Lisicki. Fajny serwis, którym zdobywa dużo punktów. No i doświadczenie, którym bije na głowę Dąbrowski. Sama Gabriela na trawie to nic specjalnego, małe obycie na trawie i jakichś specjalnych skills tu nie ma...może nawet zakończyć się w 2 setach.

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
Witam jedno pytanie a mianowicie Erakovic-Hradecka miały grac wczoraj
a dzisiaj widze w planie dnia ze Erakovic o 15:30 gra półfinał debla W Birmingham
moze mi ktos to wyjasnic
co odpusci kwale czy półfinał??
mogła grac wczoraj o godz 19 widocznie wybierze chyba debel wieksza kasa
widze ze ciezko odpisac ale juz bez fatygi
mecz odwołany

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Krajicek-Soler Esp. 1 @1.65
Powrot Misy na korty. Juz nie pamietam kiedy ostanio widzialem Krajicek w tourze. Ciekaw jestem formy Holenderki. Trawa dla Misy jak znalazl, duzo swietnych meczow na tej nawierzchni, uderzenie z pewnoscia pozostalo. Holenderka wygrywala tez w Hertogenbosch w przeszlosci. Soler Espinoza to z kolei zawodniczka grajaca delikatnie, o dobrej technice. Mecz jest niewiadoma, podobnie jak kondycja i przygotowanei Krajicek, ale miejsce i nawierzchnia sprzyja wlasnie jej. Cos tam na Mise wiec rzuce delikatnie dla emocji.
Hlavackova-L.Davis 1 @1.75 bwin
Tak mi bwin tu wystawil kursy. Hlavackova dobry poziom na trawie prezentuje. Ofensywny tenis to jest to co Czeszka lubi W Birmingahm mysle, ze Czeszka sie nie nagrala. Wygrala 1 mecz i przegrala bardzo zaciety boj z Jovanovski i mysle, ze niedosyt pozostal. Tutaj Czeszka przeszla jzu kwalifikacje, wiec oszczedzac sie z pewnoscia nie zamierza. Dlugi boj z Tsurenko. Co prawda widze, ze Tsurenko weszla jako lucky loser tez, ale trening z pewnoscia dobry. Davis nadzieja amerykanskiego tenisa, ale nie zrobila na trawie jeszcze nic zeby mnie przekonac do siebie. Trzy gemy ugrane w Birmingham z Pironkova. Mi to wyglada na wygrana Czeszki, ktora regularnie bardzo dobrze zaczela sobie radzic w singlu od mniej wiecej kwietnia-maja ubieglego roku. Ten rok singlowo narazie jest slabszy, ale ja widze progres formy.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? McHale C. v Wickmayer Y. ✅
1,74 Betfair
Pierwsza runda turnieju w Eastbourne i od razu zauważam bardzo ciekawy typ. Mianowicie zainteresował mnie mecz McHale v Wickmayer. Typuję tutaj zwycięstwo Belgijki, która na trawie spisuje się bardzo przyzwoicie. Z drugiej strony Amerykańska nadzieja, Christina McHale, która grass omija szerokim łukiem. Bilans pojedynków bezpośrednich również przemawia za Yaniną, dwa mecze rozegrane, oba padły łupem Belgijki, oba wygrane w dwóch setach. Jedyne co może martwić to słaba forma, jednak tutaj problem jest u obu tenisistek. Obie zawodniczki w tym roku bilans minusowy. Na dodatek obie Panie mają o trzy zwycięstwa mniej w stosunku do porażek. Myślę, że Wickmayer wreszcie musi zacząć grać bo za dużo tutaj tych kompromitacji. Dla rywalki trawa nie jest spełnieniem marzeń, Yanina gra całkiem nieźle więc kto może wygrać to spotkanie?

Otrzymane punkty reputacji: +20
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
An-Sophie Mestach. Mamy i ją w WTA, pisze tak - bo jeszcze parę miesięcy temu sobie biegała po challengerach i czekałem aż wskoczy do tej półki o lvl wyzej - osobiście myślałem, że będzie to po finale w AO juniorów z 20110, ale coś przycichło w sezonie. Ten rozpoczęła dosyć konsekwentnie - 4finały - 1dna wygrana z czego dwa na trawie. Sophie swoją grę opiera na mocnym serwisie i raczej nie szuka długich wymian - bije dosyć siłowo co na poczatku spotkań powoduje przełamania, ale jest w stanie się pozbierać - tak jakby dzisiaj z Dolonc. Ja osobiście dziś jej kibicowałem i nie widziałem jej (Mestach) w kolejnej rundzie, bo brak jej rzemiosła na Dolonc. Ale jest i jest właśnie z tym brakiem - w tym sezonie zagrała 13spotkań, z czego to 8 porażek, a przez całą kariere 10spotkań na trawie z czego 8 to porażki. Porównując szybkość hardu vs. trawe to tutaj też przeważa Mestach wygrywając 8/0 przy 3ch wygranych i 5ciu porażkach Begu.
Mestach bije mocno, i jej gra polega na rozrzuceniu zawodniczki. Begu słaby sezon - brak wyników, dwa razy krecz.
Value w kursie było jak zaczałem pisać analize, teraz Pinnacle wrzuciło poprawny kurs i już go nie ma. Moze do kuponu..

Mestach A.S. wygra. 1.72 bwin. (teraz już 1.55)

Gra od 09&#39; się nie zmieniła wiele
tutaj początek zaspany z Kontą, set 2 był całkiem inny

Otrzymane punkty reputacji: +4
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Mestach v Begu 2 @2,55 Pinek ✅
Kursy przesadzone strasznie. Mestach młoda zawodniczka, zwyciężczyni juniorskiego AO w 2011r. W tym roku fajny bilans, na grassie 10/3 tyle, że nie wygrywała z nikim konkretnym a przegrywała po 0/2 z Jabeur, Konta i Burnett. W 1r. kwali w Hertogenbosch wymęczyła win z fatalną na trawce Cadantu i miała farta z Dolonc gdyż ta kreczowała przy stanie 3/3 w 1 secie. Begu nie zachwyca w tym roku, mało grywa ale tragedii nie ma. Rumunka dobre warunki fizyczne, co prawda bilans na trawce słaby (2/7) to jednak w ub. roku potrafiła gładko ograć tu Benesova, powalczyła ze Schiavone a na Wimblu ugrała seta Azarence. Z pewnością Irina umiejętności posiada, nieźle operuje forhendem którym ustawia sobie akcje. Serwis niezły. Kursy mnie zaskoczyły, Belgijka młoda, to jej pierwszy występ w turnieju WTA w tym roku. Według mnie polegnie.

Otrzymane punkty reputacji: +15
F 263

fidelio

Użytkownik
???? McHale C. v Wickmayer Y.
1,74 Betfair

Pierwsza runda turnieju w Eastbourne i od razu zauważam bardzo ciekawy typ. Mianowicie zainteresował mnie mecz McHale v Wickmayer. Typuję tutaj zwycięstwo Belgijki, która na trawie spisuje się bardzo przyzwoicie. Z drugiej strony Amerykańska nadzieja, Christina McHale, która grass omija szerokim łukiem. Bilans pojedynków bezpośrednich również przemawia za Yaniną, dwa mecze rozegrane, oba padły łupem Belgijki, oba wygrane w dwóch setach. Jedyne co może martwić to słaba forma, jednak tutaj problem jest u obu tenisistek. Obie zawodniczki w tym roku bilans minusowy. Na dodatek obie Panie mają o trzy zwycięstwa mniej w stosunku do porażek. Myślę, że Wickmayer wreszcie musi zacząć grać bo za dużo tutaj tych kompromitacji. Dla rywalki trawa nie jest spełnieniem marzeń, Yanina gra całkiem nieźle więc kto może wygrać to spotkanie?
Tutaj bym bardziej uważał. Jak się przyjrzeć ich dokonaniom na trawie w zeszłym sezonie to bilans i osiągnięcia bardzo zbliżone (3/4 i 3/3). Obie doszły do 3 rundy Wimbledonu. Powiedziałbym, że szanse są 50/50. Z delikatnym wskazaniem na Wickmayer, bo generalnie ma większe doświadczenie na trawie.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Hertogenbosch 17.06 17:50
Barthel - Muguruza
typ: 2-0
2,62
Williamhill
Analiza
Dzis w spotkaniu pierwszej rundy turnieju WTA W Hertogenbosch na trawie, Hiszpanka Muguruza ktora przebila sie tutaj przez kwalifikacje spotka sie z Niemka, Mona Barthel. Reprezentantka naszych zachodnich sasiadow w kazdym spotkaniu jest przysposobiona bardzo ofensywnie, kazda pilka stara sie grac maksymalna iloscia mocy. Na trawie moze to przyniesc efekt w postaci dobrych wynikow. Wiele dziewczyn z touru moze nie poradzic sobie z ofensywna gra Barthel na trawie, taka zawodniczka powinna byc dzis Hiszpanka, ktora duzo lepiej czuje sie na ziemi. Muguruza to typowa przebijaczka, a Niemce w to graj, przynajmniej na trawie. Sadze, ze mloda Hiszpanka nie poradzi sobie z gra z tak przysposobiona zawodniczka na grassie.

K 203

krolwta

Użytkownik
Zakopalova - Safarova
Typ: Zakopalova 0:2 4:6 6:7 // flip przegrany
Kurs: 2.37 bet365
Zakopalova rok temu byla tu w polfinale. Z safarova ma na trawie bilans 2:0 Raz z blizniaczego turnieju w hertogenbosh z 2005 i w 2011 z wimbledonu 2:1 w setach gdzie rowniez nie byla faworytka a sredni kurs w granicach 3,3. Niestety ostatnio nic dziewczyna nie gra a safarova calkiem niezle ale to na clay&#39;u. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze starsza z czeszek wygra przynajmniej seta a kurs 2,37 na coinflipa jest przyzwoity. Male stawki na podwojenie. GL
Paszek - Wozniacki
Typ: Paszek paszek krecz - zwrot //dobry krecz
Kurs: 3,25 bet365
Jak zawsze gram przeciwko karolince i jak zawsze po dobrym kursie. karolajn daje ostatnio zarobic wiec czemu nie grac for value? paszek na trawie jest konkretna zawodniczka, ostatnio odpadla z alison risk dwa razy a wszyscy widzieli, ze risk ma ostatnio swoj czas wiec nie dziwi. dwa razy bylyby to spotkania 3 setowe z czego jedno w 3 secie poddane. Wydaje mi sie, ze paszek ugra seta a kurs 3,25 jak zawsze kusi. wyzsze niskie stawki for value. GL

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
z Mestach się nie udało. Tak jak napisał Pezio ugranie seta przez cały sezon wystarczyło w doświadczeniu, aby pokonać dziewczynę - która jest w formie, bo nie ma się co oszukiwać jak na poziom ITF&#39;u czy challengerów wyniki niczego sobie. Mi osobiście szkoda, bo sam szukam &#39;młodej krwi&#39;, która może zaskoczyć ale tutaj chyba trzeba jeszcze chwilę odczekać.. Begu jakoś zdecydowanie nie wygrała tego spotkania - nie miała mocnych chwili, może po za setem drugiem, kiedy to z stanu 3:1 zakończyła go 3:6. Dzisiaj spotka się z Pironkova, która to miała spotkanie z Mladenovic znacznie równiejszą i pewniejsza siebie (za doświadczeniem) zawodniczką, z którą to wygrała mając poprawny serwis, drugie podanie, return czy liczbę niewymuszonych błędów. Obie w tym sezonie nie zachwycają, ale nie widze wielkiej szansy dla Begu.
Pironkova wygra. 1.50 Bet-at-home.

Dodam takie luźne przemyślenie co do spotkań Navarro i Uli. Uli w 1rundzie trafiła się Govortsova, gdzie było widać iż jest to jej pierwsze spotkanie w tym sezonie na korcie trawiastym, całkowicie nic jej nie siedziało w tym spotkaniu o czym mówią (pomimo, że nie lubię opierać analiz na statystykach) to właśnie mówią statystki: serwis 56%, punkty z 1wszego podania 29% drugiego 37% także jak piłka przeleciała już na druga stronę to coś tam robiła, ale wyniki mówią same za się, ze nie przygotowała się. Rybarikova w tym sezonie już coś zagrała na trawie. I gdyby nie deszcz to prawdopodobnie mielibyśmy ją w finale z Daniela. Szybkie zwycięstwo nad Keys zostaje w pamięci - ale właśnie.. deszcz, deszcz, deszcz nie dał pokazać możliwości zawodniczek, gdyż wtedy kiedy zaczęły grać to już musiały schodzić z kortów i nie był to przyjemny tenis (po za finałem). Ula ma co bronić, ale w tym sezonie zawodniczki o półkę wyzej i gdy ja bym miał coś tutaj obstawiać obstawiłbym Rybarikova wygra.
Co do Carlii, zostawiła gdzieś swoją grę S&amp;V z cegły i tutaj jest całkiem inna - nie może się wczuć w nawierzchnię. A jej gra jest grana wysokim kozłem, bez specjalnych przyspieszeń. Takze całkiem inna Carla, którą mogliśmy ogladać między innymi w Romie czy Paryżu, nie wiem czy to na chwilę czy nie, ale kursy są znacznie zaniżone w jej stronę, a forma Arvidson nic nie mówi o niej. Dlatego dla mnie to spotkanie to no-bet.

Otrzymane punkty reputacji: +2
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Caroline Wozniacki – Tamira Paszek
Typ: Wozniacki ✅
Kurs: 1,38 | Pinnacle

Nie jestem zwolennikiem grania niskich kursów, ale w tym wypadku zrobię wyjątek, ponieważ typ wydaje się wielce prawdopodobny.
Caroline Wozniacki to oczywiście były numer 1 kobiecego rankingu. Jej defensywny styl gry teoretycznie nie pasuje do kortów trawiastych, jednak niejednokrotnie Dunka udowodniła, że potrafi wygrywać na tego typu podłożu. Wozniacki w tym sezonie całkiem dobrze prezentowała się na hardzie, potem przyszedł słabszy okres, kiedy gry przeniosły się na korty ziemne.
Tamira Paszek to ubiegłoroczna triumfatorka tego turnieju. W zeszłym sezonie sprawiała nie mały sukces wygrywając w Eastbourne. Jest to jej dotychczas największy sukces w karierze. Paszek to zawodniczka posiadająca argumenty na szybkich nawierzchniach, jednak jej forma w tym sezonie jest tragiczna. Bilans 3/14 idealnie odzwierciedla jej dyspozycję w obecnym roku.
Obie panie niespełna rok temu spotkały się w 1 rundzie Wimbledonu. Po bardzo zaciętym spotkaniu wygrała Paszek. Wozniacki ma doskonałą okazję na rewanż za bolesną porażkę sprzed roku. Naprawdę ciężko spodziewać się, aby nie wykorzystała tak słabej dyspozycji Austriaczki. Gdyby to nie był pierwszy mecz Dunki w tym sezonie na trawie to pokusiłbym się o typ 2-0 w setach. Ostatecznie zdecydowałem się zagrać ostrożniej i myślę, że Wozniacki wygra na 90%.

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Paszek - Woźniacki ZWROT
Typ: 1 +1.5 seta
Kurs: 1.85

Granie na Dunke po takim kursie dla mnie zupełnie bez sensu ryzyko dość duże bo Karolina jest w tragicznej formie przegrywa praktycznie wszystko jak leci. Paszek oczywiście też nie zachwyca ostatnio grała przeciw Amerykance trzy setowy pojedynek który przegrała ale Riske w całkiem dobrej formie ktora odprawiła Niemke Lisicki chociaż nie wiadomo jak by to się skończyło gdyby nie te przerwy w meczu. Uważam że dzisiejszy mecz będzie zacięty i Paszek ma szanse wygrać z Dunką ja zagram bezpiecznie +1.5 seta

Do góry Bottom