Michaella Krajicek - Sanda Mamic 1 @ 1.45 6/10
Typ na przełamanie dla Holenderki. Przegrała już 10 spotkań z rzędu...w deblach radzi sobie nie najgorzej...czas w końcu na powrót formy. Przecież ta dziewczyna wygrywała już turnieje
WTA! I to nie tak dawno, bo 2 lata temu...przecież nie traci się talentu tak nagle. Na początku roku miała problemy z lewym nadgarstkiem, ale już powinno być ok. Przeciwniczką będzie 23-letnia Chorwatka, która gra w tym roku tak mało, że nie jestem pewny czy ona jeszcze chce kontynuować karierę. W ostatnim swoim spotkaniu zrezygnowała z gry w 3 secie, niestety nie jestem pewny czy to kontuzja, ale myślę że tak, w końcu grała w ojczyźnie, więc z błahego powodu z kortu by nie zeszła. Gdyby nie ten loosing streak, to stawka na 19-letnią Holenderkę mogłaby być sporo wyższa. Ale i tak powinna wygrać ????
Petra Kvitova - Aiko Morigami 1 @ 1.55 6/10
Młodziutka, utalentowana Czeszka vs. doświadczona Japonka. Normalnie byłby to no bet z racji różnicy doświadczenia...ale jest jeden decydujący czynnik. Kontuzja lewego kolana, w dodatku świeża. Nabawiła się jej w pierwszej rundzie turnieju w Stambule. Dodatkowo, jak to tenisiści rodem z Azji, Aiko słabo raczej gra na clayu ( chociaż jedyny wygrany turniej
WTA to Praga, czyli cegła
). Petra to nadzieja Czeskiego tenisa, cegły tez jakoś wyjątkowo opanowanej nie ma, ale gra dość mocno, co utrudnić powinno kontuzjowanej Japonce grę dość znacznie. W tym sezonie ma na rozkładzie Venus Williams, Shahar Peer, Tsvetane Pironkovą, Kasię Bondarenko czy Anabel Medinę Garrigues...spokojnie ma szansę na zwycięstwo z Japonką.
Virginie Razzano -
Klara Zakopalova 2 @ 2.20 6/10
( 6:4, 2:6, 3:6 )
Jeden z bardziej łakomych kąsków na 1 rundę RG jak dla mnie. Razzano w formie żenującej. Bo jak można przegrać z Y. Chan 0:6, 1:6? Można, ale nie będąc tak doświadczoną zawodniczką. Dodatkowo mało gry na cegle, przeciętne osiągi w tym roku...mi to wygląda na odwrót Pinglary
Po drugiej stronie Kookie, Czeszka która już drugi rok gra dobrze, raczej nie sprawia niemiłych niespodzianek w postaci porażek ze słabszymi zawodniczkami, za to zdarza jej się wygrać z tymi wyżej notowanymi. Zakopalova dużo gra na cegle, sporo więcej od jej przeciwniczki. Dobrą formę zwiastuje przegrany co prawda, ale w stosunku 6:7, 5:7 pojedynek z Mediną w poniedziałek zdaje się. Bez wahania stawiam na Czeszkę, Razzano nie pomoże to, że gra we Francji.
Magdalena Rybarikova - Karolina Sprem 1 @ 1.67 8/10
Karolina Sprem to przede wszystkim siła. Dziewczyna ma....uderzenie ???? Ale dopiero niedawno wróciła po prawie rocznej przerwie od gry spowodowanej kontuzją nadgarstka. Nie gra zbyt wiele, poza fajną grą w Amelii, nie gra zupełnie nic ciekawego. Szkoda, bo to zawodniczka, którą ogląda się z dużą przyjemnością. Za to jej przeciwniczka, Magda Rybarikova, zaskakuje aż tak dobrą grą jak ostatnio. Jej tegoroczny bilans na cegle to 7W-2L + dwa zwycięstwa w challengerach na hardzie...łądnie poczyna sobie ta młoda Słowaczka. Wielkim atutem jest to, że jest po 3 meczach w kwalifikacjach, ograła się na kortach, pokonała w 1 rundzie niezłą Robertę Vinci, następnie dwa mecze, w których straciła w sumie 5 gemów. Maksymalna stawka, którą jestem w stanie dać na spotkanie kobiet ????
Ciekawie zapowiadają sie też spotkania :
Jie Zheng - Mara Santangelo 1 @ 1.40 7/10 ( Mara wróciła po kontuzji, i już się odnowiła. Zheng po kwalifikacjach. )
Na chwilę obecna to tyle, ale czekam jeszcze na zakłądy na overy gemowe itp.