Svetlana Kuznetsova - Dinara Safina 1 @ 1.67 7/10
No i wbrew pewnie większości z Was ten typ...ale w sumie nic dziwnego. Gra Dinozaura zrobić może wielkie wrażenie. To, jak wczoraj wyszła spod topora...było niesamowite, co tu dużo gadać ???? Dementieva pewnie załamana jeszcze będzie z pól roku. Ale sama sobie winna, już dawno nie widziałem żeby ktoś przegrał mecz, który był w zasadzie wygrany. Duża w tym zasługa Dinary, ale nie mniejsza Demetievej, należy o tym pamiętać. 2 tak wyczerpujące mecze z rzędu na pewno mają wpływ na kondycję Safiny. Z resztą, sama wczoraj w przedmeczowym wywiadzie stwierdziła, że odczuwa trudy turnieju. A Svieta? Road to semi-final łatwiejszy, ale na pewno nie zgodzę się z Diego, że przeciwniczki były słabe. Azarenka słaba? Vika jest w takim gazie, że nawet wróżyłem jej tu finał
Taki a nie inny wynik spotkania odzwierciedla po porostu świetną formę Sviety. Nie zgodzę się również z tym, że Kuznetsova nie ma formy. Wszystkie swoje mecze wygrała bez żadnych problemów, a i gra nienajgorsza. Co prawda widziałem bardzo krótkie urywki meczu z Kanapką, ale Kuznietsova grała w nich na prawdę dobrze. Moim zdaniem mecz będzie z pewnością bardzo ciekawy do oglądania, ale zwycięsko zakończy go Svietlana. Vamos Grube Uda!! ????