Petra Kvitova - Caroline Wozniacki
Typ: 1
Kurs: 3,92
Wynik:
0-2 (4-6, 2-6)
Zagrałem ten typ po kursie 3,92 bo liczyłem, że może spaść, a urósł już do, uwaga, 4,26 w Pinnacle :-| Już pomijam formę, jeśli w ogóle ją ma, Petry Kvitovej, w chwili obecnej 61 zawodniczki w rankingu, ale w Rzymie wygrała ze Zvonarevą 6-4 6-2, co świadczy, że nie jest byle kim. Przegrała w drugiej rundzie z Petkovic (która urwała potem seta finalistce Serenie Williams). Kwalifikacje w Madrycie - oba mecze 2:0. Jak wiadomo Wozniacki w Charleston nabawiła się kontuzji i to poważnej dla tenisistki - skręciła kostkę. Jej problemy z bieganiem widoczne są w każdym spotkaniu, chociażby w tym ostatnim przegranym z Martinez Sanchez. Karolina nie miała szans na skróty Hiszpanki, bo nawet nie próbowała do nich dobiegać. Planuje za tydzień wygrać turniej w Warszawie. Nie będzie tam zbyt wymagającego "line-upu", więc ma na to szansę, chociaż nie wiem czy zdąży się pozbierać. Dzisiaj obstawiam, że 20-letnia Czeszka z niezłymi osiągnięciami w krótkiej póki co karierze (7 wygranych turniejów
ITF, 1
WTA, 4 runda Garrosa i USO), "skvituje" rywalkę, która nie stawi zbyt dużego oporu. Przynajmniej warto spróbować.