A dziś zapowiadany przeze mnie w postach wyżej
Summerslam 2014 ! Z tego powodu napiszę moje przemyślenia o niektórych walkach. Mogę pokusić się o stwierdzenie, że będę miał stuprocentową skuteczność. Jest to największa gala lata, w sumie druga największa gala w ciągu całego roku, a na tych rzadko kiedy padają większe niespodzianki.
WWE Summerslam - WWE World Heavyweight Championship
TYP: Brock Lesnar
KURS: 1.25
BUK:
STAWKA: 8/10
Po co John Cena zgarnął pas? A no po to, by ktoś wiarygodny mógł go przetrzymać do powrotu bestii. Jeśli Lesnar powraca do WWE na te kilkanaście tygodni to na pewno nie po to, by przegrać. Faktem jest po prostu, że nawet nie będzie pojawiał się za często na tygodniówkach. Ale to nie jest jego misja. On po prostu ma przyjść, posiać trochę zniszczeń na innych wrestlerach. Teraz przyszedł po upragniony pas. Po tym jak ukończył streak Undertakera na Wrestlemanii głupotą by było, gdyby miał przegrać z Ceną, przecież to nielogiczne. Według mnie to pewniak na tę galę.
WWE Summerslam - Singles match
TYP: Bray Wyatt
KURS: 1.08
BUK:
Kolejna mocna pozycja. Bray feuduje z Jericho od ponad miesiąca. Na Battleground, czyli poprzednim special evencie, Jericho miał pełne prawo wygrać. Powrócił po kilkumiesięcznej przerwie i trzeba było mu dać to zwycięstwo. Wszystko jednak po to, by stał się bardziej wiarygodnym rywalem dla Wyatta. To Bray jest przyszłą twarzą federacji, to on ma nieziemskie skillsy za mikrofonem, w dodatku nawet nieźle radzi sobie w ringu. Summerslam to największa gala lata i Creative Team na pewno od dawna planował, by to tutaj Bray odniósł wielkie zwycięstwo. Jakby tego było mało, to będzie sam w ringu, zabraknie i Ericka i Luke'a. To tylko umocni pozycję szefa Wyatt Family.
WWE Summerslam - Flag Match
TYP: Jack Swagger
KURS: 1.40
BUK:
STAWKA: 6/10
Rusev to ma niefarta. W sumie miał wielki potencjał, świetny gimmick i jeszcze lepszą Lanę, która z dnia na dzień dzięki swoim wypowiedziom za mikrofonem ciągnęła go na szczyt. Pech chciał, że gimmick Rosjanina zaczął być bardzo negatywnie odbierany przez wojnę na granicy Ukrainy, a potem już szczególnie poprzez zestrzelenie samolotu. To wszystko odbiło się mu. WWE nie chce go dalej pushować, właśnie przez te wydarzenia, nie trafił zbyt dobrze w kalendarz. Swagger przegrał z nim na Battleground, ale od tego czasu sytuacja zmieniła się o 180 stopni, co wcześniej opisałem. Teraz to Jack rozdaje karty - stał się facem, jest kapitalnie odbierany przez publiczność. Nie dość, że sam w ringu prezentuje się naprawdę genialnie, to w dodatku za mikrofonem pomaga mu niezawodny Zeb Colter. Oby oficjele mu wybaczyli pamiętny występek bodajże z marihuaną, za którą wstrzymali mu push. Wszyscy powinni o tym zapomnieć, bo Swagger ma wszystko by wskoczyć do main eventu federacji.
WWE Summerslam - Divas Championship match
TYP: AJ Lee
KURS: 1.40
BUK:
STAWKA: 7/10
Tutaj nawet nie ma się co rozpisywać. Zza kulis dochodzą głosy, że samemu McMahonowi nie podoba się obecna Paige. Oczywiście Angielka poczyniła w ostatnich tygodniach spory progres, ale to za mało, by konkurować z AJ. Ta powinna zatrzymać swój pas na bardzo długo, gdyż divy, które mogłyby ewentualnie przejąć Divas
Championship będą miały osobną walkę na tej gali.
WWE Summerslam - Intercontinental Championship Match
TYP: The Miz
KURS: 1.36
BUK:
Według mnie to trochę taki zapychacz tej gali. Ziggler po tym, jak przez ostatnie miesiące osiągnął chyba duży lose streak na RAW i Smackdown z czasem zaczął wygrywać. Zaczęło się od Main Eventu i Superstars, potem powoli przyszły wygrane na RAW z Fandango czy Smackdown. Zabiegi te mają pomóc, by Miz nie walczył z największym jobberem. Oficjele WWE na pewno pragną, by pas Interkontynentalny zyskał dawny blask. Miz jest dobrym kandydatem do tego. Dlatego typuję jego zwycięstwo.
WWE Summerslam - Singles match
TYP: Stephanie McMahon
KURS: 1.61
BUK:
STAWKA: 3/10
Stephanie wraca do ringu, by podłożyć się Brie? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Czuję, że ten feud dociągnie być może nawet do Night of Champions albo jeszcze później, do Hell in a Cell. Na razie jednak nic nie przemawia za tym, by Brie wygrała tę walkę. Jeśli przygotowują ją na przyszłą mistrzynię div, to jednak chwilkę powinna pofeudować z innymi. Tutaj jednak warto zagrać za nieco mniejszą stawkę.
Na koniec mała porada: Nie grajcie tutaj singli, no chyba, że ostatnią walkę. Poróbcie kupony z 3-4 zakładami, powinno wyjść dobre AKO, no i pewność zakładu jest duża.
A jeśli wygracie to nie obraziłbym się, gdybyście odwdzięczyli się w postaci "+", by inni mogli zobaczyć, że można w tym temacie zarobić. :3