No to czas na moje typy...
WWE Championship Match: CM Punk vs Daniel Bryan (Special Guest Referee: AJ)
Dwaj starzy przyjaciele z federacji Ring Of Honor stają przeciwko sobie na 3 z rzędu PPV. Na Over The Limit CM Punk wygrał po wspaniałym pojedynku w dosyć dziwnych okolicznościach. Przypioł Bryana gdy ten trzymał go w Yes Locku i jednocześnie tapował. Bryan domagał się się kolejnego Title Shota i dostał go na kolejnym PPV, No Way Out w Triple Threat Matchu przeciwko Punkowi i Kane'owi. Punk kolejny raz zwyciężył w dziwny sposób ( AJ odwróciła uwage Kane). I to właśnie AJ będzie odgrywała kluczową role w trzecim ich pojedynku, w którym będzie sędzią specjalnym. O ile od czasu odejscia od Bryana (gdy ten z jej winy stracił WHC Title na WM 28) AJ cały czas stała u boku Punka, to w ostatnim czasie zdażyło jej się pocałować obydwu. W przypływie złości gdy obydwoje nie zwracali na niej uwagi, zapowiedziała że na MiTB to Ona będzie w centrum uwagi....
A teraz spojrzmy na to z innego kąta: caly ten storyline pomiędzy wyżej wymienioną 3 powinien doprowadzić do Heel Turnu AJ, ktora by ograbiła Punka z Pasa. W innym wypadku ta cała 3 miesięczna telenowela była by bezsensenem... A ile już bezsensownych rzeczy wypłyneło w głów członków Creative Teamu? Ja liczę że obejrze wkońcu coś dobrego, liczę na Crazy Chick która ograbi z pasa Punkera...
D-Bryan 2.5
World Heavyweight Championship Match: Sheamus vs Alberto Del Rio
Pojedynek Celtyckiego Wojownika z Meksykańskim Arystokratą. Bądźmy szczerze pomimo całej mojej niechęci do Sheamusa nie ma On prawa przegrać... Od czasów wygrania Royal Rumble a newet kilka miesięcy wcześniej pokonuje kogo chce i jak tylko chce (nawet o jednej ręce :/).
Alberto jest tylko małym przystankiem dla niego. Według mojej opinii zatrzyma go (albo nawet i nie:/) zwycięzca walizki. Oczywiście plotki mówią o szykowanym dla Latynosa Title Runie, ale według tych plotek Daniel Bryan nosił by na ramieniu WWE Title...
Sheamus: 1,667
WWE Championship Contract Money In The Bank Ladder Match
Walka o walizkę której posiadacz może w każdym miejscu i każdym czasie stoczyć pojedynek o WWE Title. Skład tej walki (czyli 4 mistrzowie WWE) podpowiada mi że będzie to najgorsza tego typu walka w historii... Dwóch ledwo chodzących olbrzymów, ulubieniec dzieci i młodzieży z swoimi 5 zabójczymi chwytami, oraz niegdyś świetny Jericho który jednak najlepsze lata ma już za sobą... Zacznijmy od tych którzy według mojej opinii nie mają szans.
Kane:
-bliżej mu do emerytury niż zdobycia walizki
-już raz ją zdobył więc na drugi raz nie ma co liczyć
-przeszedł ostatnio mały Face Turn tylko by w walce było dwoch Face'ów i dwóch Heel'ów (wniosek: maja go w d....)
Jericho:
-od powrotu w styczniu nic nie osiągnoł
-ostatnio zawieszony za znieważenie brazylijskiej flagi
-jego zespół Fozzy ma zaplanowaną trasę na bodajże Wrzesień
I zostaję nam dwójka John Cena i Big Show. Wszystko wskazuje na Jasia który jeszcze nigdy nie zdobył walizki... co ważniejsze nie pamiętam kiedy Jasiu dzierżył ostatnio pas a kiedys musi dogonić rekord Flair'a
Oczywiście Big Show też ma jakieś tam szanse, od momentu stania się naczelnym Monster Heelem federacji (co uważam za idiotyzm)...
Szanse na zdybycie według mnie przedstawiają sie nastepująco...
Cena: 90 % , Big Show: 8% , Chris Jericho: 1% , Kane: 1 %.
John Cena: 1.8
World Heavyweight Championship Contract Money In The Bank Ladder Match
Dolph Ziggler vs Christian vs Tensai vs Santino Marella vs Damien Sandow vs Tyson Kidd vs Cody Rhodes vs Sin Cara
Jak widać po kursie bukmacherów ten pojedynek ma dwóch faworytów: Rhodsa i Zigglera. Jeden moim osobistym faworytem jest ten drugi. Jest to zawodnim kompletny (Ring Skile jedne z najlepszych w federacji, Mic Skile na wysokim poziomie, i jego gimmnick Show Off który moim zdanie gniecie jego poprzedni "Perfekcyjny" gimmnick). Cały czas kręci się w okolicach Main Eventu a tu powalczy z Punkiem a tu z Sheamusem, nie należy zapominać że przez 3 minuty posiadał pas WHC... A na przeciwko niego Rhodes. Nie rozumiem zbytnio zachwytów na jego personą, Ring Skile na wysokim poziomie (ale bez szału), Mic Skile porównywalne z Ziggim a brak jakiegokolwiek gimmnicku odrzuca mnie od tej postaci (chyba że za gimmnich można uważać robienie krzywych min)... No ale ja nie decyduje o tym kto dostanie walizkę i Cody ma na to duże szanse...
No i krótki opisik czemu pozostali zawodnicy nie zdobędą walizki:
Christian: od momentu stworzeniu dwóch osobnych walk o walizki jedną zwyciężał zawodnik doświadczony a drugą zawodnik perspektywiczny. W drugiej walce biorze udział 4 dinozaurów a ponad 40 letni Christian zawodnikiem perspektywicznym zapewne nie jest.
Santino Marella: fakt że ten człowiek posiada pas
USA to jest gruba przesada, więc o wygraniu walizki i posiadaniu pasa WHC nawet marzyć nie może.
Damien Sandow: byłbym bardzo dobrym kandydatem do zdobycia walizki i zbawienią nas przed ignorancją gdyby nie jego krótki staż w rosterze. Może być czarnym koniem jak rok temu Bryan.
Tyson Kidd: człowiek od zrobienia widowiskowych spotów. Niektórzy dają ma jakieś tam szanse, ale jego ostatni push jest spowodowany brakiem Reya Mysterio i Evana Bourna... Gdy oni wrócą Kidd wróci joberki...
Sin Cara: jak wyżej, tylko jemu nikt nie daje szans ????
Tensai: jeśli walka miała by sie odbyć 2 miesiące temu byłby sporym faworytem. Ale w ostatnim czasie sporo spadł w hierarchi. To nie będzie jego walka.
Największe szanse: Ziggler i Rhodes (no i Sandow może być czarnym koniem)
(Ciekaw tylko jestem jak bukmacher rozliczy zaklad w przypadku zgarnięcia walizki przez zawodnika nie zapowiedzianego w oficjalnej karcie. Chodzi mi mianowicie o Wade Barrett'a)
Dolph Ziggler: 2.75
Typy grane w
PaddyPower ????