>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2013

Status
Zamknięty.
malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
co do spotkania Polska - Kazachstan.
Drugi weekend tegorocznego cyklu Grand Prix. W Polsce zmierzą się ze sobą prócz naszych siatkarek zespoły Kazachstanu, Niemiec i Japonii. Pierwszym spotkaniem naszych siatkarek dziś wieczorem będzie pojedynek z Kazaszkami. Oba zespoły nie wygrały jeszcze w tegorocznej edycji meczu, Polki przegrały 1:3 z Brazylijkami, 0:3 z Amerykankami i 2:3 z Rosjankmai. Kazachstan przegrał 1:3 z Niemkami, 0:3 z Włoszkami oraz 2:3 z Argentynkami. Oczywiście trudniejsze rywalki miały Polki, jednak wcale nie zagrały zbyt dobrze, często miały długie serie zupełnej bezradności, trochę zamazuje ten występ wyrównany pojedynek z Rosjankami, które jednak nie grały w najsilniejszym zestawieniu. Nasze siatkarki wróciły do kraju dopiero późnym wieczorem we wtorek, a pamiętając że Kazaszki grają bardzo dobrze na początku spotkań (wygrana 25:23 z Niemkami w pierwszym secie, porażka 26:28 z Włoszkami i wygrana 25:15 z Argentynkami) uważam, że warto spróbować ich wygraną w pierwszym secie po kursie 6.00 lub chociaż handicap +5,5 punkta 2.04 marathon.

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Rosja - Włochy 2 3.00 marathonbet
Drugi weekend tegorocznego cyklu Grand Prix. W pierwszym spotkaniu turnieju w Rosji gospodynie zagrają z Włoszkami. Po pierwszym weekendzie w dużo lepszych humorach są Włoszki, które mają komplet punktów na koncie, straciły tylko seta z Niemkami, choć wiadomo rywalki miały słabe. Jednak Rosjanki, które grają w tegorocznej edycji GP osłabione (bez Gamovej, Makhno i Sokolovej) zagrały przeciętnie w pierwszym tygodniu. Nie miały szans z Amerykankami, nieco lepiej wypadły z Brazylijkami i słabo z Polkami, które nie są w dobrej dyspozycji jeszcze. Włoszki na czele Costagrande są w stanie dziś wygrać w Rosji. Kursy są przeszacowane, takie faworyzowanie Rosjanek jest dla mnie niezrozumiałe. Włoszki mogą do tego spotkania podejść bez zbędnej spinki, a gospodynie pewnie ogromne ciśnienie, to jest na plus dla Włoszek.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Amerykanki jak na razie przegrały tylko jedno spotkanie. Wiadomo, że skład może na kolana nie rzuca (może być znacznie, znacznie mocniejszy), ale dziewczyny są zgrane i całkiem fajnie to wygląda. Mocne skrzydłowe Hill, Hildebrand czy Murphy. Mocny środek, gdzie fajnie prezentuje się Harmotto. Dobrze rozgrywa Alisha Glass. USA ma na pewno dobry serwis i dobrze gra na siatce.

Holenderki jak na razie nie błyszczą. Słabszy mecz z Bułgarią ostatnio, który trochę wymknął im się spod kontroli. Z Chinkami powalczyły, ale też szału tam nie było. Dzisiaj z Serbkami słabszy mecz, ale wiadomo jak grają Serbki. Skład Holenderek na pewno ze sporym potencjałem. Nie podoba mi się tylko pozycja atakującej. Pietersen jakoś nic specjalnego na razie nie pokazuje, a to ona obecnie ma być podstawową zawodniczką na ataku. Fajnie gra przyjmująca Buijs, spore możliwości. Środkowe De Kruijf i rozgrywająca Stoltenborg też bardzo mocne punkty Oranje.

Holenderki mają spore rezerwy. Brakuje Flier, ale ona wcale jakoś wybitnie w ostatnich czasach nie grała. Ten skład jest całkiem młody i dziewczyny z czasem powinny grać coraz lepiej.

Amerykanki są faworytkami, ale Holenderki wcale tutaj na straconej pozycji nie stoją i spokojnie są w stanie ugrać seta.

Nie wiem czy potem nie trafią się jakieś lepsze kursy, ale nie wiem też czy będę miał czas, żeby to ogarnąć ;)

Typ:
Over 157.5 pkt @ 2.10 Marathonbet ⛔

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik

Chinki prezentują się w tym sezonie naprawdę dobrze, teraz na ten weekend dołączyło jeszcze kilka znanych nazwisk do kadry Azjatek i wygląda na to, że kadra Chin jest już w komplecie. Dziś wręcz rozjechały Czeszki, jutro mecz z Argentyną i nie wiem co by się tam musiało stać, aby skończyło się inaczej niż 3:0 dla faworytek.

Do podstawowego składu Chinek jak już pisałem, wróciło kilka podstawowych zawodniczek. Jedną z nich jest Ruoqi, która powinna stanowić trzon tego zespołu (w meczu z Czechami 11 punktów tej zawodniczki). Kolejna ważna siatkarka jaka dołączyła to Xu Yunli, która również bardzo dobrze zaprezentowała się z Czeszkami.

Argentynki to kompletnie nie ten poziom, dziś z Turcją bardzo szczęśliwie ugrany set, można śmiało powiedzieć, że przez głupotę, albo nonszalancje Turczynek, które nie utrzymały odpowiedniej koncentracji.

Kurs może nie zachwyca, ale ciężko mi sobie wyobrazić, aby Chinki mogły tutaj stracić seta:

Chiny -2.5 (1.36) Pinnacle ✅

Japonia - Kazachstan​

No dziwny kurs nam tutaj zaproponowało Pinnacle na -2.5 seta. Aż 1.63 przyjmuje z wielkim uśmiechem na ustach (pewnie do jutra więcej niż 1.40 nie będzie).

Jak już pisałem, dla mnie Japonki obecnie grają siatkówkę fenomenalną, znajdują się w swojej najlepszej formie. Mają niesamowitą wręcz głębie składu, co było widać m.in dziś. Kiedy liderka Saori Kimura zagrała troszeczkę słabsze zawody, wchodzi sobie jakby nigdy nic Ishii i gra doskonałe zawody. To samo z leworęczną Nagaoką, która zagrała wręcz kosmicznie dobre spotkanie i z 26 punktami zapewniła Japonii zwycięstwo. Nie grała dzisiaj Ebata, nie wiem czemu, ale zdecydowanie mają ją kim zastąpić.

Kazachstan niedawno skończył mecz z Polkami, co tu dużo mówić, one nie mogą być zagrożeniem dla Japonek. Przyjęcie na poziomie co najmniej żenującym, atak naprawdę niezły, ale co z tego, skoro kompletnie nieregularny.

Jeśli Japonki jakoś bardzo nie pomogą to nie ma tutaj mowy o secie dla Kazachstanu.

Japonia -2.5 (1.63) Pinnacle ⛔

e no panie ale tak sie nie podaje typow/nie gra, ze sie psuje polimitowane rynki na pinnacle...

zamordowałeś rynek w skrócie ????

choc jakbys ty go nie zamordował, to zapewne kto inny by to zrobił..
Sorry :grin:

Ale widzę, że Japonki 1.63 ----&gt; 1.50 ???? Kto pograł ten ma, jeśli ktoś był na tyle szybki oczywiście :razz:

T 26,9K

tadzin

Użytkownik
e no panie ale tak sie nie podaje typow/nie gra, ze sie psuje polimitowane rynki na pinnacle...
zamordowałeś rynek w skrócie ????
choc jakbys ty go nie zamordował, to zapewne kto inny by to zrobił..
Sorry :grin:

Ale widzę, że Japonki 1.63 ----&gt; 1.50 ???? Kto pograł ten ma, jeśli ktoś był na tyle szybki oczywiście :razz:
no bo jak daja startowy limit 220 zł, i sam rzucisz na neigo max to od razu poleci te 0,04-0,05 dogral ktos jeszcze to polecialo do 1,5 co to za problem zeby ludzie rzucili lacznie z Tobą parę stowek.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Wczoraj obie drużyny zaprezentowały się dobrze. Polki bez większych problemów wypunktowały Kazachstan. Niemki bardzo dobrze weszły w mecz jednak nawet prowadząc 2:0 w setach nie były w stanie wygrać (inna sprawa, że Japonki zagrały znowu bardzo dobry mecz, zwłaszcza od trzeciego seta). Trzeba też wspomnieć, że był to całkiem niezły mecz. Mnóstwo obron, dobry poziom i widać, że forma Niemek może zwyżkować.

Co do Polek mam mieszane uczucia.
Całą drużynę ciągnie Skowrońska, która gra na przyjęciu. Wiadomo, że można ją pocelować, a przecież grająca obok niej Różycka według mnie też wybitna w przyjęciu nie jest. Może się podobać gra Polek przy dobrym przyjęciu, naprawdę staramy się grać szybko. Obawiałem się o środek, a na razie funkcjonuje całkiem fajnie, zwłaszcza młoda Kąkolewska się dobrze wrowadziła do zespołu (jeszcze nie grała nawet w Orlen Lidze).

Niemki zaczęły słabo, ale wczoraj wyglądało to naprawdę całkiem nieźle. Dobrze poukładany zespół, bardzo dobrze wygląda współpraca na linii blok-obrona. Mocny środek z Ssuschke-Voigt i Furst. Kozuch trochę chimeryczna, ale ogólnie siła na skrzydłach porównywalna do Polek.

Ciężko tutaj wskazać faworyta. Polki u siebie, ale nie wiem czy to będzie miało aż tak wielkie znaczenie. W poprzedni weekend z wymagającymi rywalkami gra Polek falowała. Niemki potrafią grać, ale ich forma też jeszcze nie jest optymalna.

Przynajmniej cztery sety powinniśmy zobaczyć.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.43 Pinnacle ⛔

dani222 144

dani222

Użytkownik
Serbia - Algieria over 110,5 pkt 1.85 fortuna ⛔trwa 3 set gdy podsumowuję, nie da rady 6-14...Serbki po prostu nie popełniały błędów serwisowych , baloniki na stronę Afrykanek wystarczyły i nie miały czym zagrozić...109 pkt
Mimo że Serbia u siebie, Algieria jak najbardziej może uciułać te 36 pkt możecie sprawdzić statystyki że z wieloma najlepszymi zespołami i to w meczach rangi mistrzowskiej oraz z samą Serbią taką linię pokrywały. Wystarczy trochę rozluźnienia w którymś z setów co często ma miejsce w takich meczach, rotacji składem bo kiedy jak nie dziś, jutro na Serbki czeka USA.

wilku141 190

wilku141

Użytkownik
Zamierzam dzis grubo zagrać na Polki. Co myślicie o tym meczu panowie. Ja mam takie odczucie że wczoraj Polki ładnie ograły Kazachstan a Niemki wygrany mecz przegrały i jednak zmęczenie może odegrać dużą rolę.Niemki nie grają porywająco bo szykują się na inny turniej ale też obawiam się tego że za dużo gry spoczywa tylko na Skowrońskiej i jak ona będzie miała słabszy dzień to cała drużyna siądzie. Co myślicie o typie?

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Japonia - Kazachstan ✅
Typ: Powyżej 128,5 punktów; @1,85
Bet365

Kazachstan podczas pierwszego weekendu potrafił urwać dwa sety przeciętnej Argentynie, jednego seta Niemkom oraz powalczyć na przewagi w jednym z setów przeciwko Włoszkom. Widać zatem, iż nie jest to jakaś najgorsza reprezentacja. Wczoraj zostały zdemolowane przez Polki, gdzie jednak nasze dziewczyny zagrały dobry mecz - widać było mobilizację, aby wygrać pierwszy mecz przez Polki w WGP 2013. Trzeba jednak obiektywnie przyznać, iż Kazachstan zagrał wczoraj fatalnie. Z drugiej strony Japonki, które wczoraj zagrały długi mecz z Niemkami i liczę tutaj trochę na zmęczenie azjatyckich siatkarek. Linia 128,5 punktów dosyć niska i do pokrycia przez Kazachstan.

Otrzymane punkty reputacji: +10
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Naprawdę krótko tym razem, bo nie mam czasu.

Brazylia - Bułgaria
Brazylijki wczoraj miały trochę problemów z Dominikaną, ale potem wyglądało to już znacznie lepiej. Pograła trochę Sheilla, która dosyć szybko zmieniła Monique (Sheilla nie jest chyba jeszcze w optymalnej formie). Cały mecz zagrała środkowa Fabiana. Tak jak pisałem ostatnio. Brazylijki nie mają może wysokich skrzydłowych, ale są to świetnie wyszkolone dziewczyny.

Bułgarki średnio zaczęły z Chinkami, ale teraz jest coraz lepiej. Zespół ze sporym potencjałem na siatce, ciągle jeszcze młody. Fajne przyjmujące Vasileva i Rabadzhieva. Zwłaszcza Rabadzhieva może się podobać, bo w końcu w reprezentacji gra na miarę swoich możliwości. Jest trochę problemów z rozegraniem, ale przy dobrym przyjęciu wygląda to nieźle. Mocnym punktem jest środkowa Filipova, któa wczoraj znowu zagrała świetny mecz.

Brazylijki jak na razie bez porażki, ale w każdym meczu traciły przynajmniej seta. Widać też, że mają trochę problemów z wejściem w mecz. Cztery mecze i za każdym razem tracą jako pierwsze seta.

Dużo będzie zależeć od Bułgarek. Jeżeli się nie spalą i nie przegrają w głowach to powinny powalczyć. Zwłaszcza, że mają kilka atutów po swojej stronie.

Typ:
Over 134.5 pkt @ 1.85 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Z drugiej strony Japonki, które wczoraj zagrały długi mecz z Niemkami i liczę tutaj trochę na zmęczenie azjatyckich siatkarek. Linia 128,5 punktów dosyć niska i do pokrycia przez Kazachstan.
Akurat na zmęczenie u Azjatek bym nie liczył. Co to dla nich jeden tie-break. Już nie będę wspominał o tym, że w tym meczu grały na dużej rotacji składu, a w ogóle nie zagrała Ebata, co może wskazywać, że zagra dziś. Japonki mają szeroki skład w którym każda zawodniczka kuma ten styl gry.
Wszystko w rączkach Azjatek, jak będą chciały to zrobią to samo co Polki. Różnica jest taka, że Japonki mają ten swój strasznie niewygodny styl grania, mało oddają punktów i słabsze drużyny często są gromione.
Jakbym miał typować, to prędzej skłaniałbym się do under 130.5 z Unibet, Betsson. Stawiał nie będę, ale wszystko zależy od podejścia Japonek i ich trenera do tego spotkania.
Ogólnie to dziś takie zestawienie spotkań, że nawet nie próbuje się wstrzelić. Na LIVE powinny być do złapania porządne kursy.

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Japonia - Kazachstan
Typ: Powyżej 128,5 punktów; @1,85
Bet365

Kazachstan podczas pierwszego weekendu potrafił urwać dwa sety przeciętnej Argentynie, jednego seta Niemkom oraz powalczyć na przewagi w jednym z setów przeciwko Włoszkom. Widać zatem, iż nie jest to jakaś najgorsza reprezentacja. Wczoraj zostały zdemolowane przez Polki, gdzie jednak nasze dziewczyny zagrały dobry mecz - widać było mobilizację, aby wygrać pierwszy mecz przez Polki w WGP 2013. Trzeba jednak obiektywnie przyznać, iż Kazachstan zagrał wczoraj fatalnie. Z drugiej strony Japonki, które wczoraj zagrały długi mecz z Niemkami i liczę tutaj trochę na zmęczenie azjatyckich siatkarek. Linia 128,5 punktów dosyć niska i do pokrycia przez Kazachstan.
też jeszcze wczoraj myślałem że Kazachstan coś powalczy choć w tym jednym secie jednak nic z tego. Prawda taka, że jak Japonki zagrają swoje to mogą Kazaszkom wybić chęć gry, a często im dalej w mecz to idzie im coraz słabiej i nie mają wiele do powiedzenia. uważał bym z graniem tego typu.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Czechy-Argentyna FT 3:1
Argentyna 2.2 Marathonbet
;minus:

To ja coś w końcu spróbuję, na jutro.
Z tego co widziałem wcześniej to był kurs 2.35, więc spora tendencja spadkowa, która pewnie jeszcze przez jakiś czas się utrzyma.
Momenty były, tak chyba można w skrócie opisać grę Argentyny, mi osobiście te momenty całkiem się podobały.
Trochę przydałaby się lepsza skuteczność atakującej Fresco, bo w sumie ma warunki, ale czegoś brakuje.
Nie najgorzej w ataku i na zagrywce wyglądały dzisiaj Fernandez i Nizetich, są trochę problemy w przyjęciu, ale podobnie to wygląda u Czeszek.
Ciekawą zawodniczką jest rozgrywająca Costiglione, stara się grać kombinacyjnie, kończy się to różnie, ale ma dobre chęci ???? , stara się grać dużo ze środkowymi, mi się to nawet podoba, choć jest trochę niedokładności.
Może podobać się również gra libero Gaido w obronie.
Czeszki jak na razie bardzo słabo.
Jest spory problem z rozegraniem, bo czy Vincourova czy Kubinova mają jedno rozegranie na większość akcji, czyli byle do Havlickovej. Jedna zawodniczka w formie to może być za mało.
Jako tako w przyjęciu wyglądają Mlejnkova i Vanzurova, ale w ataku mocno falują.
Środkowe prawie w ogóle niewykorzystywane w ataku.
Kadrowo lepsze są raczej Czeszki, ale w obecnej formie i przy tych kursach bliżej mi do Argentyny.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Czechy - Argentyna
A ja mam odmienne zdanie na ten mecz. Fajnie, że kursy poszły w górę, w sumie można by jeszcze poczekać...
Zacznę od Argentynek. No personalnie za dużo nie mają w swoim zespole. Niezła libero Gaido, dobra środkowa Sosa i fajna atakująca, aczkolwiek nie w najwyższej formie - Fresco.
Czeszki na pewno mają zawodniczki troszkę bardziej ograne na najwyższym poziomie. Havlickova też nie bombarduje jak ma w zwyczaju, ale swoje punkty tutaj zrobi. Młoda Mlejnkova świetnie wprowadziła się do drużyny. Niestety Kossayianova gdzieś się zagubiła. Środek jest z dużym potencjałem - Monzoni i Plchotova - tylko trzeba z nich częściej korzystać. Rozegranie rzeczywiście trochę szwankuje.
Szykuje się w miarę wyrównany mecz, ale dla mnie faworytkami są Czeszki. Co prawda do najwyższej formy im daleko, ale takie Portoryko 3-0 potrafiły rozbić. Argentyna jest lepsza od Puerto, ale bez przesady.
Moje propozycje:
Czechy wygrają --- 1.96 @ PinnacleSports ✅ 3-1

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik

Zgadzam się ze zdaniem Marioka i również widzę tu wygraną Czeszek. Argentynki mają momenty ciekawej gry, ale jednak nie ma mowy aby można było stawiać je na równi z tak niezłymi Europejskimi zespołami jak chociażby Czechy.

Drużyna z Europy ma trochę składu obytego na najwyższym poziomie. Na uwagę tutaj zasługuje oczywiście Havlikova, która ma za sobą karierę we Włoszech, Baku a od nowego sezonu pogra w Fenerbahce. Drugą liderką w zespole jest Michaela Mlejnkova.

Argentyna wielkich nazwisk w zespole oczywiście nie ma, aczkolwiek trzeba im przyznać, że postępy robią i to całkiem duże. Na uwagę zasługuje niezły środek siatki, czy przyjmująca Nizetich posiadająca bardzo fajną zagrywkę.

Myślę, że ogólnie rzecz ujmując Czechy są zespołem lepszym i co ważniejsze bardziej doświadczonym od Argentyny, kurs jest za duży.

Czechy (2.01) Pinnacle ✅

Kurs na Polki już sporo urósł i ja go pobieram. Niemki na pewno grają coraz lepiej, co pokazały w ostatnim spotkaniu z Japonią, ale mi osobiście bardzo podoba się to co grają nasze reprezentantki. Przed rozpoczęciem turnieju powiem szczerze, że spodziewałem się dużo słabszej gry Polek.

Przede wszystkim w doskonałej formie znajduje się oczywiście Skowrońska, na chwile obecną nie będzie przesadą jak nazwę ją jedną z najlepszych siatkarek świata. Bardzo fajnie prezentuje się nasz środek siatki, gdzie mamy naprawdę genialne warunki fizyczne. Trochę pogubiona Kaczor, ale wczoraj już widać było progres w jej grze.

Niemki bardzo fajnie prezentowały się z Japonią, ale nie jest to ciągle ich najlepsza forma.

Mamy atut własnej hali i również powinno to wpłynąć na wynik spotkania.

Polska (1.75) Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Polska - Japonia ✅
Typ: Japonia; @1,65
Marathon

Japonki na polskim turnieju słabo wchodzą w mecz, nie wiem czy to przypadek czy nie, w każdym bądź razie im później w meczu tym lepiej, w pewnym momencie wchodzą na wysoki poziom i potrafią go utrzymać do końca. Trzeba przyznać, że w drugim meczu zagrały trochę gorzej niż w pierwszym, ale to pewnie dlatego, że rywal nie był wymagający. Pierwszy mecz Azjatek - z Niemkami, to było jak na razie najlepsze jakościowo spotkanie tego polskiego turnieju, spośród tych, które widziałem, czyli 3 z 4. Co ważne, Japonki w tegorocznym WGP potrafią dobrze zagrać w turniejach pozaazjatyckich, z czym we wcześniejszych latach bywały problemy. Z drugiej strony parkietu staną Polki, które to w pierwszym turnieju (brazylijskim) coś tam pograły. U nas w Polsce miało być lepiej. W piątek dobry mecz z Kazaszkami, sobotniego spotkania Polek nie widziałem - mogę oceniać tylko po wyniku. Tak ogólnie, oceniając naszą obecną reprę, to jednak brakuje mi bardziej doświadczonych środkowych. Pomysł ze Skowrońską na przyjęciu jest niezły, dzięki temu Kaczor może grać na prawym ataku. W każdym bądź razie na chwilę obecną to Japonki wydają się mieć bardziej stabilniejszą reprezentację, no i chyba też bardziej zgraną. Typuję zatem wygraną azjatyckich siatkarek w tym meczu.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Dominikana - Portoryko​
Kursy na Dominikanki są moim zdaniem grubo przesadzone. Portorykanki grają we własnej hali i jest to niewątpliwie spory atut.
Tydzień temu obie drużyny już się spotkały, wtedy Dominikanki co prawda zdołały wygrać 3:0, ale łatwo im to nie przyszło, a sytuacja z halą była odwrotna (to Dominikana grała u siebie).
Obie drużyny mają bardzo marne przyjęcie, obie tracą punkty seriami. Dominikanki nabić serią nie jest trudno, liczę na seta dla Portoryko.
Portoryko +2.5 (1.96) ⛔ drugi set 23:20 ---&gt; 23:25 ????
Włochy - Tajlandia​
Kurs na Włoszki grubo przesadzony jak na moje. Tajki to nie jest jakiś tam outsider do oklepania, tylko dobra i nieprzyjemna ekipa.
Azjatki jak wiadomo są mistrzyniami gry obronnej, to trochę taka słabsza wersja Japonek. Bronią równie dobrze, ale warunki fizyczne trochę im jednak utrudniają rywalizację z najlepszymi ekipami.
Włoszki prezentują się w tym sezonie dobrze, ale na turnieju w Rosji akurat kompletnie bez rewelacji. Coś się dzieje z Diouf, która nie grała ani z Rosją, ani z Kubą. Jest to niewątpliwie duże osłabienie Włoszek.
Tajlandia już z Rosjankami zasłużyła na seta, jutro myślę, że dopną swego i chociaż partie Włoszkom urwą.
Tajlandia +2.5 (1.79) Pinnacle ⛔
Chiny - Turcja​
No i tutaj kolejny kurs kompletnie z dupy. Chinki są bardzo mocne, to prawda, ale ten kto wystawiał te kursy musiał chyba coś brać bo 1.25 na Azjatki z Turcją to coś kompletnie niedorzecznego.
Jeszcze w tamtym sezonie mieliśmy 1.50 na Turczynki kiedy przyszło im grać z Chinkami chociażby na IO, czy turnieju finałowym WGP. Wiadomo, od tego czasu sporo się zmieniło, ale w dalszym ciągu nie może być aż tak odmiennego kursu.
Obie drużyny mają duże atuty, Chinki sporo rotują składem co niekoniecznie im pomaga. Przewiduje równy mecz, oczywiście faworytem Azjatki i nie ma co szaleć ze stawką, ale warto spróbować:
Turcja (3.94) Pinnacle ⛔ w tb trochę spuchły, ale mecz ogólnie równy

lothar 251

lothar

Użytkownik
&lt;b&gt;
Włochy - Tajlandia​
&lt;/b&gt;
Kurs na Włoszki grubo przesadzony jak na moje. Tajki to nie jest jakiś tam outsider do oklepania, tylko dobra i nieprzyjemna ekipa.
Azjatki jak wiadomo są mistrzyniami gry obronnej, to trochę taka słabsza wersja Japonek. Bronią równie dobrze, ale warunki fizyczne trochę im jednak utrudniają rywalizację z najlepszymi ekipami.
Włoszki prezentują się w tym sezonie dobrze, ale na turnieju w Rosji akurat kompletnie bez rewelacji. Coś się dzieje z Diouf, która nie grała ani z Rosją, ani z Kubą. Jest to niewątpliwie duże osłabienie Włoszek.
Tajlandia już z Rosjankami zasłużyła na seta, jutro myślę, że dopną swego i chociaż partie Włoszkom urwą.
Tajlandia +2.5 (1.79) Pinnacle
Samego typu nie neguję, wiadomo jak ciężko gra się przeciwko zespołom które dobrze bronią. Ale zupełnie nie rozumiem zachwytu atakującą Italii - Diouf. Widziałem tą zawodniczkę w meczu z Niemkami i wyglądała naprawdę bardzo przeciętnie ( jak na swoje warunki fizyczne), technicznie słabiutko, jeżeli nie dostanie dobrze zawieszonej piłki to nie kończy akcji, Niemki podbiły ponad połowę jej ataków. Dostawała dużo sytuacyjnych piłek których nie kończyła, a sama Costagrande nie może ciągnąć gry zespołu. Moim zdaniem nie jest to zawodniczka z poziomem gry na pierwszą szóstkę repry Italii - o ataku wspomniałem, blok przeciętnie, w obronie szkoda gadać ( no ale wiadomo, że ciężko o koordynację ruchową przy takim wzroście). Na szczęście trener Włoszek ma w odwodzie inną młodą atakującą Sorokaite, obecnie moim zdaniem poziom wyżej od Diouf. Wiadomo inna specyfika ataku(większa dynamika), lepsza gra w obronie i bloku. Dlatego ja nie dziwię się że Diouf grzeje ławę i na pewno nie jest to osłabienie dla drużyny Squadra Azzura ???? Pozdro

P 15

polskigracz

Użytkownik
Oglądałem mecz Czeszek dzisiaj i pomimo wygranej ze słabą Argentyną ( bardzo słabą ) i to w jaki sposób przyjmują zagrywki Czeszki woła o pomste do nieba.
Katastrofa gdyby w tym meczu grały z rywalem typu Chiny czy Japonia to mielibyśmy wynik taki jaki wpada w meczach Algerii.
Przechodząc do tematu jak Panowie dzisiaj stawiacie mecz Polska-Japonia ?
Dajecie jakiekolwieg szanse naszym siatkarkom ?

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Japonki jak na razie w WGP grają bardzo dobrą siatkówkę. Wiadomo jakie mają atuty. Wczoraj grała Ebata (grała świetnie), więc dzisiaj prawdopodobnie też ją zobaczymy.

Polki strasznie szarpią. Nie zazdroszczę Piotrowi Makowskiemu, bo na skrzydłach zbyt ciekawej sytuacji to on nie ma. Oprócz Skowrońskiej naprawdę brakuje tam klasowych zawodniczek.

Wczoraj Niemki dały Polkom lekcję siatkówki. Japonia nigdy nie była wygodnym rywalem dla Polek. Sporo piłek podbijają, grają bardzo cierpliwie i popełniają mało błędów własnych.

Kurs nie zachwyca, ale myślę, że jeszcze do grania.

Typ:
Japonia @ 1.52 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom