>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2012

Status
Zamknięty.
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Próżno szukać składów na ten weekend, więc pierwszą kolejkę trzeba trochę przepuścić niestety i skupić się na live. Koreanki znów grały bez Kim, stąd można było się wzbogacić. Portoryko dalej bez Cruz.
Japonia dalej &quot;wprowadza&quot; nowe siatkarki do kadry, ale z Dominikaną było to ładnie rozłożone, nie ma Kimury, za to cały mecz zagrała Kurihara i to pewnie spore zaskoczenie dla wielu.
Nie wiadomo co się dzieje z Dominikaną. Mają przecież solidny skład, a grają fatalnie.
Chinki dalej bez Yimei Wang.

Kuba - Turcja
To spotkanie myślę, że można jeszcze opisać, gdyż składy są przewidywalne. Kubanki zapewne zostaną w takim ustawieniu, w jakim grały w poprzedni weekend, a z tego co się zorientowałem to do Turcji wraca Neslihan Darnel i to jest już coś.
Co ciekawe, będzie to już drugie spotkanie tych drużyn w tegorocznej World Grand Prix. W niedzielę wygrały dość niespodziewanie Kubanki i to dość łatwo. Obydwie drużyny wykorzystały wahania kadrowe Japonek i Koreanek, także ta wygrana Kubanek dała im zwycięstwo w grupie C.
Kuba to reprezentacja grająca siłową siatkówkę. Mocne ataki, dobre warunki w bloku, niezła zagrywka. Do tego trzeba przyznać, że kadra młoda. Kubanki są też bardzo nieregularne - one potrafią grać na wysokim poziomie, a czasem po prostu walą po autach jak szalone, zagrywki lądują w siatce. Warto zwrócić uwagę na środkową Giel - potrafi ustawić mur nie do przejścia, a i w ataku rzadko się myli, potencjał ogromny.
Turcja to bardzo silny europejski zespół. Bardzo dobra zagrywka, w ataku też wygląda to dobrze, potrafią popracować blokiem. Szczerze mówiąc, nie wiem czy jest w drużynie Sonsirma, a to ważny punkt kadry, bo przyjmująca Gumus jednak mnie nie przekonuje. Środek mocny, choć według mnie nie pokazuje jeszcze tego, co potrafi. Rozgrywająca Naz to już firma i mimo młodego wieku nie ma się do czego przyczepić, do tego dokłada dobry blok.
W poprzednim meczu Kubanki zagrały świetnie. Przede wszystkim zagrywka-blok dawała dużą przewagę. Kuba to na pewno przyszłościowa drużyna i te zawodniczki potrafią namieszać, a gdy zdobędą więcej doświadczenia (sporo jest urodzonych w +90&#39; roku), to Kuba może być siatkarską potęgą. Tak łatwo jednak dziś nie wygrają, trzeba przyznać, że Turcja też zagrała tam jak nie Turcja i zapewne zawodniczki chcą się zrewanżować. Mecz powinien być ładny dla oka, a mi nie widzi się tutaj wygranie którejś z drużyny w 3 setach. Ze stawką jednak bez szaleństw.
Moje propozycje:
Over 3.5 seta --- 1.51 @ Pinnaclesports ✅

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Próżno szukać składów na ten weekend, więc pierwszą kolejkę trzeba trochę przepuścić niestety i skupić się na live. Koreanki znów grały bez Kim, stąd można było się wzbogacić. Portoryko dalej bez Cruz.
Japonia dalej &quot;wprowadza&quot; nowe siatkarki do kadry, ale z Dominikaną było to ładnie rozłożone, nie ma Kimury, za to cały mecz zagrała Kurihara i to pewnie spore zaskoczenie dla wielu.
Nie wiadomo co się dzieje z Dominikaną. Mają przecież solidny skład, a grają fatalnie.
Chinki dalej bez Yimei Wang.

Kuba - Turcja
To spotkanie myślę, że można jeszcze opisać, gdyż składy są przewidywalne. Kubanki zapewne zostaną w takim ustawieniu, w jakim grały w poprzedni weekend, a z tego co się zorientowałem to do Turcji wraca Neslihan Darnel i to jest już coś.
Co ciekawe, będzie to już drugie spotkanie tych drużyn w tegorocznej World Grand Prix. W niedzielę wygrały dość niespodziewanie Kubanki i to dość łatwo. Obydwie drużyny wykorzystały wahania kadrowe Japonek i Koreanek, także ta wygrana Kubanek dała im zwycięstwo w grupie C.
Kuba to reprezentacja grająca siłową siatkówkę. Mocne ataki, dobre warunki w bloku, niezła zagrywka. Do tego trzeba przyznać, że kadra młoda. Kubanki są też bardzo nieregularne - one potrafią grać na wysokim poziomie, a czasem po prostu walą po autach jak szalone, zagrywki lądują w siatce. Warto zwrócić uwagę na środkową Giel - potrafi ustawić mur nie do przejścia, a i w ataku rzadko się myli, potencjał ogromny.
Turcja to bardzo silny europejski zespół. Bardzo dobra zagrywka, w ataku też wygląda to dobrze, potrafią popracować blokiem. Szczerze mówiąc, nie wiem czy jest w drużynie Sonsirma, a to ważny punkt kadry, bo przyjmująca Gumus jednak mnie nie przekonuje. Środek mocny, choć według mnie nie pokazuje jeszcze tego, co potrafi. Rozgrywająca Naz to już firma i mimo młodego wieku nie ma się do czego przyczepić, do tego dokłada dobry blok.
W poprzednim meczu Kubanki zagrały świetnie. Przede wszystkim zagrywka-blok dawała dużą przewagę. Kuba to na pewno przyszłościowa drużyna i te zawodniczki potrafią namieszać, a gdy zdobędą więcej doświadczenia (sporo jest urodzonych w +90&#39; roku), to Kuba może być siatkarską potęgą. Tak łatwo jednak dziś nie wygrają, trzeba przyznać, że Turcja też zagrała tam jak nie Turcja i zapewne zawodniczki chcą się zrewanżować. Mecz powinien być ładny dla oka, a mi nie widzi się tutaj wygranie którejś z drużyny w 3 setach. Ze stawką jednak bez szaleństw.
Moje propozycje:
Over 3.5 seta --- 1.51 @ Pinnaclesports
Nie wiem gdzie się orientowałeś z powrotem Darnel ale z tego co mi wiadomo cały ten turniej będą rozgrywać nadal bez tej zawodniczki. Aczkolwiek też sam mogę się mylić. Co do samego typu moim zdaniem nie warto grać takie zakład na mecze z udziałem Kuby bo ten zespół czasem potrafi zaskoczyć ale częściej rozczarowuje przegrywając 0-3. Szczególnie z zespołami które grają tak jak Turcja lub podobnie.
W pierwszym meczu Kubanki zwycięstwo zawdzięczają bardziej słabej grze Turczynek. Które dawały sporo punktów gratisowych i jednocześnie nie wykorzystywały łatwy okazji do zdobycia punktu.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Nie wiem gdzie się orientowałeś z powrotem Darnel ale z tego co mi wiadomo cały ten turniej będą rozgrywać nadal bez tej zawodniczki. Aczkolwiek też sam mogę się mylić. Co do samego typu moim zdaniem nie warto grać takie zakład na mecze z udziałem Kuby bo ten zespół czasem potrafi zaskoczyć ale częściej rozczarowuje przegrywając 0-3. Szczególnie z zespołami które grają tak jak Turcja lub podobnie.
W pierwszym meczu Kubanki zwycięstwo zawdzięczają bardziej słabej grze Turczynek. Które dawały sporo punktów gratisowych i jednocześnie nie wykorzystywały łatwy okazji do zdobycia punktu.
Czytałem gdzieś, że chyba kapitanki wczoraj albo przedwczoraj bawiły się w jakieś malowanie ulicy, czy Bóg wie czego (w Belgradzie) i były tam Ognjenović, Sille właśnie Neslihan i ktoś jeszcze z Argentyny. Skoro więc jest w Belgradzie z reprezentacją, reprezentuje kadrę na jakimś event&#39;cie, no to wnioskuję, że będzie w obwodzie trenera na dzisiejszy mecz.
A z tego co się orientuje Darnel nie było tydzień temu, bo wyjechała bodaj do Kanady ze związkiem czy czymś (?!), mam słabiutką pamięć, więc nie przytoczę niestety nic dokładnie.
Co do typu, to na początku myślałem o graniu na Turcję, jednak mi się zmieniło i zostawiam już ten over, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale tak jak napisałem, bez szaleństw ze stawkami, bo nie ma sensu.

Lokata w postaci Chinek na Betafe jak w masło ;) Wczoraj widziałem, że po paru minutach od dodania posta Betafe wycofał w całym WGP typy na dokładny wynik, także ktoś skorzystał bankowo :razz:

A tak BTW: Wielki minus dla organizatorów z Chin. Cieknący dach i to w centrum boiska?! Ogromne zaniedbanie i oby się z tym uporali do jutra, bo znów będą przerwy w spotkaniach, a to może rzutować na grę. Zresztą tych rozgrywek WGP w Azji jest zdecydowanie za dużo. 2/3 z pierwszej fazy i oczywiście finał także tam. Spokojnie mogliby zrobić we Włoszech, Turcji, USA albo nawet w Niemczech. Obecnie tylko dwa są z Europy (Polska i Serbia).

Edit 20:29: Darnel na boisku, Sonsirma również ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Na szybko, bo czas goni jak szalony.
Kuba - Serbia
Kuba wczoraj zaprzepaściła szansę, by zapunktować w meczu z Turczynkami. Dużo popsuły zagrywek i na pewno szkoda tego spotkania. Serbki za to oddały w głupi sposób seta słabiej Argentynie. Widać, że dalej do formy jeszcze brakuje. Myślę, że Kuba dziś poprawi grę, a Serbia jak zagra, to nie mam pojęcia, może lepiej, może gorzej. Set dla Kubanek myślę, że spokojnie.
Moje propozycje:
Kuba +2.5 --- 1.57 @ Pinnaclesports ✅ izzi

Turcja - Argentyna

Turcja w pełnym składzie. Argentyna wczoraj zaszalała, bo udało się seta wygrać, seria zagrywek Busquet, chyba z 7 i Serbki z 23 punktu nie ruszyły. Tutaj jednak nie ma widzę szans. Turczynki zabiją ich zagrywkami, a w razie potrzeby dobiją blokiem. Ogólnie, Argentynki nie mają argumentów, żeby coś tu wskórać. Jedynie gra w pełni drugim składem mogłaby dać im nadzieję, a tego się nie spodziewam.
Moje propozycje:
Turcja -2.5 --- 1.35 @ Tobet ⛔
Under 130.5 --- 1.80 @ Bet365 ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Chiny - Polska
Mecz o zwycięstwo w grupie, bo inaczej być nie mogło. Tajwan i Korea bez Kim to drużyny, które nie miały czego szukać w starciu z takimi firmami.
Chinki przygotowują się do Igrzysk. Nie ma dalej Wang. W poprzednich dwóch meczach nie grała w ogóle podstawowa rozgrywająca Wei, ale spodziewam się, że dziś normalnie zagra. Chinki atakują mocno i mają dobry blok. Wei rozgrywa dokładnie i szybko, dobrze rozumie się z środkowymi.
Polki wygrywając tutaj, staną przed dużą szansą do awansu na turniej w Ningbo. Obecnie jesteśmy na 6 miejscu (nie wliczając Chinek, które awans mają zapewniony jako gospodarz), a kwalifikacje uzyskuje pierwsze 5 drużyn. Zadecydują punkty zdobyte tutaj i w meczu za tydzień z Włoszkami.
Nasza kadra nadal z kłopotami na przyjęciu. Para Kosek - Żebrowska wydaje się najstabilniejsza, bo Kasprzak w obecnej formie nie nadaje się do kadry. Nasze główne atuty to Skowrońska, świetny środek i trudna zagrywka.
W tym meczu na pewno trzeba będzie odrzucić rywalki od siatki. Zresztą nie ma co się rozpisywać, by pokonać Chinki trzeba zagrać bardzo dobrze w każdym elemencie. Dla gospodyń jest to pierwsze spotkanie z trudnym rywalem, wcześniej grały ze słabą Argentyną, Portoryko, Tajwanem, Koreą i średnimi Tajkami. Punktów jeszcze nie straciły, ale dziś nasze dziewczyny powinny powalczyć.
Moje propozycje:
Polska +1.5 --- 2.30 @ Bet365 ⛔
Polska wygra --- 3.50 @ Betclic ⛔
Edit: Żenująca gra naszych Pań. Uroki siatkówki kobiet, Polki grają najsłabszy mecz w roku dziś, myślę że Portoryko dzisiaj z nami walczyłoby jak równy z równym. Rozegranie Skorupy w pierwszym secie tragiczne, skuteczność ataku fatalna, ataki bite na oślep, Żebro 3 punkty w całym meczu, współpraca z środkowymi przerażająco słaba. Chinki w 3 secie jeszcze podały nam rękę bijąc po autach i dając kontakt, nawet setowe miały Polki, no ale jak paprać to do końca, chyba Kosek nie skończyła przechodzącej piłki. Już nie mówię o przyjęciu, bo to jest wkalkulowane w naszą grę. Chinki po prostu zrobiły to co zrobić powinny Polki. Żenada.

krajanka 43

krajanka

Użytkownik
Chiny - Polska
Mecz o zwycięstwo w grupie, bo inaczej być nie mogło. Tajwan i Korea bez Kim to drużyny, które nie miały czego szukać w starciu z takimi firmami.
Chinki przygotowują się do Igrzysk. Nie ma dalej Wang. W poprzednich dwóch meczach nie grała w ogóle podstawowa rozgrywająca Wei, ale spodziewam się, że dziś normalnie zagra. Chinki atakują mocno i mają dobry blok. Wei rozgrywa dokładnie i szybko, dobrze rozumie się z środkowymi.
Polki wygrywając tutaj, staną przed dużą szansą do awansu na turniej w Ningbo. Obecnie jesteśmy na 6 miejscu (nie wliczając Chinek, które awans mają zapewniony jako gospodarz), a kwalifikacje uzyskuje pierwsze 5 drużyn. Zadecydują punkty zdobyte tutaj i w meczu za tydzień z Włoszkami.
Nasza kadra nadal z kłopotami na przyjęciu. Para Kosek - Żebrowska wydaje się najstabilniejsza, bo Kasprzak w obecnej formie nie nadaje się do kadry. Nasze główne atuty to Skowrońska, świetny środek i trudna zagrywka.
W tym meczu na pewno trzeba będzie odrzucić rywalki od siatki. Zresztą nie ma co się rozpisywać, by pokonać Chinki trzeba zagrać bardzo dobrze w każdym elemencie. Dla gospodyń jest to pierwsze spotkanie z trudnym rywalem, wcześniej grały ze słabą Argentyną, Portoryko, Tajwanem, Koreą i średnimi Tajkami. Punktów jeszcze nie straciły, ale dziś nasze dziewczyny powinny powalczyć.
Moje propozycje:
Polska +1.5 --- 2.30 @ Bet365
Polska wygra --- 3.50 @ Betclic
Wg mnie Polki są za słabe aby pokonać u siebie Chinki. Chciałbym, ale granie na Polki dzisiaj to strata kasy :;/:
Nasze przyjęcie jak napisałeś pozostawia dużo do życzenia, a wysokie Chinki potrafią ustawić blok - i to w zasadzie wszystko na ten temat.
Azjatki wygrają 3-0, w najlepszym wypadku wygramy jednego seta i przegramy 3-1 - takie niestety są realia.

Otrzymane punkty reputacji: +4
C 334

copper

Użytkownik
Krajanka mam identyczne zdanie na temat tego meczu. Zespoł Chin kompletnie nie lezy Polkom i skończy się na 0-3 lub 1-3. Dziś jest mecz na szczycie u kobiet. Amerykanki idące jak burza spotykają się z Brazylijkami na ich terenie. Wczoraj zawodniczki USA ograły łatwo 3-0 Niemki, Brazylijki zaś męczyły się z Włoszkami 3-2. Myślę, że bardzo solidnie prezentująca się ekipa USA pokona dziś gospodynie, które same wypowiadają się że popełniają dużo prostych błędów. Mój typ:

USA 1,75

krajanka 43

krajanka

Użytkownik
Krajanka mam identyczne zdanie na temat tego meczu. Zespoł Chin kompletnie nie lezy Polkom i skończy się na 0-3 lub 1-3. Dziś jest mecz na szczycie u kobiet. Amerykanki idące jak burza spotykają się z Brazylijkami na ich terenie. Wczoraj zawodniczki USA ograły łatwo 3-0 Niemki, Brazylijki zaś męczyły się z Włoszkami 3-2. Myślę, że bardzo solidnie prezentująca się ekipa USA pokona dziś gospodynie, które same wypowiadają się że popełniają dużo prostych błędów. Mój typ:

USA 1,75
A z USA ja się zgadzam z Tobą w pełni :grin: Jak najbardziej typ warty gry - Amerykanki idą jak burza ???? Z Włoszkami im nie szło początkowo, ale nawet przegrywając pierwszego seta 18-22 potrafiły go wyciągnąć 23-22 i wygrać potem cały mecz 3-0. A Brazylijki jakieś takie nijakie, męczą się w meczach, w których powinny gładko wygrać.
Oba Brazylijskie zespoły doznają dzisiaj porażki, najpierw Panowie dostaną od Naszych, a później Panie od USA ????

K 165

karol666

Użytkownik
Amerykanki powinny dzisiaj spokojnie wygrać. Do tego zastanawiam się czy nie zagrać na Turczynki (kurs ok.1.50), które grają dzisiaj z Serbkami. Serbki na razie bardzo słabo się spisują. Wczoraj przegrały gładko z Kubankami. W żadnym secie nie doszły do 20. Według mnie mają spore szanse na zwycięstwo w dzisiejszym meczu

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Miałem pisać dwie normalne analizy, a wyszło z tego taka paćka, ale coś tam można zawsze wyciągnąć z tego.

Na początek małe ostrzeżenie. Zalecam ostrożność w stawianiu na Amerykanki. Uzyskały już awans do turnieju głównego, więc trener rotuje składem. Do Azji nie poleciały m.in. Larson, Logan, Berg, Akinradewo, Hooker. Skład mimo to oczywiście źle się nie prezentuje:
Rozgrywające - Alisha Glass, Courtney Thompson
Atakujące - Nancy Metcalf, Tayyiba Haneef-Park
Blokujące - Danielle Scott-Arruda, Heather Bown, Christa Harmotto
Przyjmujące - Kristin Richards, Cynthia Barboza, Megan Hodge
Libero - Nicole Davis, Tamary Miyashiro
Od razu pomyślałem o typie na +2.5 seta na Serbki, ale tu też zonk, bo do Tajlandii nie zabrały się m.in. Brakocević, Ognjenović, Krsmanović, a uzupełnienie składu Lazarevic, Ninkovic, Stevanovic dobrze nie wróży. Z ciekawszych aspektów wraca Brizitka Molnar.
Z tego co widzę, to Włoszki bez Piccinini i Lucie Bosetti (za to siostra - Caterina Bosetti jest :p).
Miałem brać się za pisanie analizy do meczu Japonia - Niemcy, ale jednak zrezygnowałem i myślę, że warto poczekać na LIVE. Niemki dalej bez Grun, jednak powoli się rozkręcają. Trener Japonek zapowiedział, że w ten weekend da pograć dziewczyną, które grały w WGP dotychczas trochę mniej. Strzelam w jakiś over, bo Niemki z Japonkami po prostu grać nie lubią, w 2010 i 2011 roku - 4 mecze i 4 porażki. Do tego tradycyjnie Japonia gospodarzem. Na razie nie ma żadnych overów, więc potem dopiszę kurs może jakiś...
Over 179.5 --- 1.85 @ Bet365

Włochy - Dominikana. Trudno cokolwiek wybrać. 1.50 na 3-0 dla Italii to trochę mało, patrząc na skład. Dominikana gra tragicznie, ale cholera wie czy akurat nie będzie jakiegoś przebłysku.
Tajlandia - Argentyna. Ktoś tutaj wcześniej pisał, że oczekuje ok. 1.40 na win Tajek. No to się zdziwił, bo taki kurs byłby promocją. Tajki u siebie, z wielką szansą na awans, pierwszy mecz na rozgrzewkę, bo Argentyna na razie ugrała jedynie 4 pojedyncze sety. Najchętniej zagrałbym -1.5 na gospodynie, choć wiadomo, że kurs pewnie ok. 1.20. Na 3-0 opcja do przemyślenia, bo Argentyna na pewno drużyna, która nie lubi azjatyckiej siatkówki.
U nas Świder zapewne da pograć znów zawodniczkom z drugiego/trzeciego składu z Tajwanem, bo to taki trening. Może jakaś linia punktowa fajna się trafi, bo raczej seta stracić nie powinny.
Kuba - USA. Być może ten mecz opiszę jak należy, ale jeszcze muszę przemyśleć to i owo.

Otrzymane punkty reputacji: +3
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Kuba - Brazylia
Czas na decydujące rozstrzygnięcia w World Grand Prix. Sąsiadujące ze sobą w generalnej tabeli drużyny - Kuba i Brazylia wydaje się, że są na różnych etapach przygotowań.
Kubanki w tym sezonie w tych rozgrywkach spisują się znakomicie. Można rzec, że wykorzystują różne podejście rywalek do tych rozgrywek, a one po prostu grają na 100%. Świetnie grają w ataku Palacios i Salas - świetny zasięg i duża dynamika w ataku nieraz potrafią siać spustoszenie w ataku. Często jest to bezcenne, bowiem bywają problemy z przyjęciem u Kubanek i trzeba grać z wysokiej piłki. Jednak nadrabiają innymi elementami - Kubańskie zawodniczki są wysoko w statystykach jeżeli chodzi o blok punktowy, jednak większą robotę robi ten pasywny - pomaga w obronie i można wyprowadzić kontrę. Dobrze funkcjonuje też zagrywka.
Brazylijki natomiast grają w tym Grand Prix różnie w tym roku. Jest bardzo dużo rotacji w składzie. Trener Ze Roberto tak jakby szukał optymalnego składu. Sprawdza też zmienniczki na kluczowych pozycjach. Więszkość czasu na parkiecie dostaje Fereira, nominalnie trzecia rozgrywająca. Dopiero w turnieju w Brazylii powróciły Dani Lins oraz Fabiola. Momentami było widać, że brakowało czucia piłki i wystawy nie były najlepsze, szczególnie na środek, choć Thaisa radziła sobie nad wyraz dobrze. Często bywa też w przyjęciu - o dziwo najlepiej wywiązuje się Paula Pequeno, zaś Jaqueline miewa czasem problem z dojściem do ataku - gubi rytm po polecowaniu.
Uważam, że mecz nie skończy się w trzech setach dla żadnej ze stron. Przy tylu problemach i rotacjach u Brazylijek może pojawić się sporo przestojów w grze, które Kubanki bez problemu powinny wykorzystać.
Typy
Kuba +2,5 seta
@1,76 Pinnacle ✅ 2:3

Otrzymane punkty reputacji: +3
T 1,9K

telich

Użytkownik
Kuba - Brazylia
Czas na decydujące rozstrzygnięcia w World Grand Prix. Sąsiadujące ze sobą w generalnej tabeli drużyny - Kuba i Brazylia wydaje się, że są na różnych etapach przygotowań.

Kubanki w tym sezonie w tych rozgrywkach spisują się znakomicie. Można rzec, że wykorzystują różne podejście rywalek do tych rozgrywek, a one po prostu grają na 100%. Świetnie grają w ataku Palacios i Salas - świetny zasięg i duża dynamika w ataku nieraz potrafią siać spustoszenie w ataku. Często jest to bezcenne, bowiem bywają problemy z przyjęciem u Kubanek i trzeba grać z wysokiej piłki. Jednak nadrabiają innymi elementami - Kubańskie zawodniczki są wysoko w statystykach jeżeli chodzi o blok punktowy, jednak większą robotę robi ten pasywny - pomaga w obronie i można wyprowadzić kontrę. Dobrze funkcjonuje też zagrywka.

Brazylijki natomiast grają w tym Grand Prix różnie w tym roku. Jest bardzo dużo rotacji w składzie. Trener Ze Roberto tak jakby szukał optymalnego składu. Sprawdza też zmienniczki na kluczowych pozycjach. Więszkość czasu na parkiecie dostaje Fereira, nominalnie trzecia rozgrywająca. Dopiero w turnieju w Brazylii powróciły Dani Lins oraz Fabiola. Momentami było widać, że brakowało czucia piłki i wystawy nie były najlepsze, szczególnie na środek, choć Thaisa radziła sobie nad wyraz dobrze. Często bywa też w przyjęciu - o dziwo najlepiej wywiązuje się Paula Pequeno, zaś Jaqueline miewa czasem problem z dojściem do ataku - gubi rytm po polecowaniu.

Uważam, że mecz nie skończy się w trzech setach dla żadnej ze stron. Przy tylu problemach i rotacjach u Brazylijek może pojawić się sporo przestojów w grze, które Kubanki bez problemu powinny wykorzystać.
Typy
Kuba +2,5 seta @1,76 Pinnacle
Brazylia pomimo tego, ze ma 5 zwyciestw, znajduje sie dopiero na 6 miejscu, musi dalej walczyc o awans do Final 6, jesli we wczesniejszych meczach byly rotacje, to teraz wydaje mi sie, ze jesli nie chce tracic punktow, jak to mialo miejsce we wczesniejszych meczach, to musi wystawiac najsilniejszy sklad i wygrywac za 3 pkt , nie pisze w tym momencie, ze bet jest zly, choc jest duze prawdopodobienstwo, ze wejdzie, ale cos te Kubanki dla mnie za dobrze graja, wczesniej jak ogladalem ich mecze, to multum pilek szlo do Carcases, ktorej nie ma w kadrze, tej gry w ogole nie bylo, waham sie pomiedzy Brazil -1,5 seta i Twoim betem, choc wynik 3-1 dla Brazil sprawia, ze oba bety wchodza ????

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Nikt z Was nie pisał na temat spotkania Korea Płd.- Turcja.
Przeglądając jutrzejsze mecze to właśnie ten pierwszy (grany o 8.20) wygląda mi najsolidniej pod względem zwycięstwa faworyta, a kurs na zwycięstwo Turcji z hc -1,5 seta po kursie 1,40 (Expekt) wygląda apetycznie.
Ale biorąc pod uwagę, że Koreanki z południa grały w poprzednich tygodnia słabo, tzn. nie sprawiły żadnej niespodzianki, a Turczynki grały solidnie domyślam się, że jest coś czego nie wiem, bo sam gdybym miał szacować kurs na win Turek z hc -1,5 seta dałbym tu max. 1,20.
Próbowałem znaleźć coś w sprawie składów na http://www.tvf.org.tr/, ale ciężko mi to coś znaleźć.
EDIT: Turczynki zaprezentowały się całkiem nieźle, mimo straconego jednego seta, umiały wychodzić z opresji zarówno w 1 i 2 secie. W drugim przegrywały 21-24, żeby ostatecznie wygrać tego seta. Przerwy na żądanie trenera Turcji dużo wnosiły bo jego zawodniczki po przerwie odrabiały 2-3 pkt straty. Krótko mówiąc warto grać w ich kierunku w kolejnych meczach z Japonią i Niemkami, a tam będą już lepsze kursy.

T 1,9K

telich

Użytkownik
Nikt z Was nie pisał na temat spotkania Korea Płd.- Turcja.

Przeglądając jutrzejsze mecze to właśnie ten pierwszy (grany o 8.20) wygląda mi najsolidniej pod względem zwycięstwa faworyta, a kurs na zwycięstwo Turcji z hc -1,5 seta po kursie 1,40 wygląda apetycznie.

Ale biorąc pod uwagę, że Koreanki z południa grały w poprzednich tygodnia słabo, tzn. nie sprawiły żadnej niespodzianki, a Turczynki grały solidnie domyślam się, że jest coś czego nie wiem, bo sam gdybym miał szacować kurs na win Turek z hc -1,5 seta dałbym tu max. 1,20.
od kilku meczow nie gra atakujaca Kim, bez niej gra Korei wyglada mega slabo, nie wiem co sie dzieje, ze nie gra, jesli nie bedzie grac w tym meczu, to nawet szybkie 3-0 moze byc, lepiej poczekac na live i zobaczyc, czy w ekipie Korei pojawi sie zawodniczka z nr 10 na koszulce

Otrzymane punkty reputacji: +1
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Japonia - Turcja
W drugim meczu ostatniego turnieju rozgrywanego w Osace gospodynie podejmują zawsze groźne Turczynki. Moim zdaniem stoją na straconej pozycji.
Wszystko dlatego, że Japonki nadal rotują składem i ich selekcjoner daje pograć mniej doświadczonym zawodniczkom. Dzisiaj na ławce siedziała Yoshi Takeshita oraz Saori Kimura - dwie kluczowe zawodniczki dla tej kadry. Do tego turnieju może i są zgłoszone, jednak nie wiadomo, czy trener da im jutro szansę gry, a nawet jeśli, to nie wiadomo, w jakiej są dyspozycji, bo ta przerwa była dość długa.
Turczynki natomiast w optymalnym dla siebie zestawieniu. Pojawia się kilka zmienniczek, ale nie jeden trener chciałby mieć taką ławkę. Widać jednak, że traktują World Grand Prix poważnie, jako formę przygotowań do Igrzysk. Tradycyjnie króluje Neslihan Darnel, jednak wspierają ją równomiernie Neriman Ozsoy oraz Eda Erdem. Po raz kolejny podkreślę dobre rozegranie Naz Aydemir, która umie i nie boi się wykorzystać dobrego przyjęcia pod siatkę i czasem decyduje się na kombinacyjną grę.
Jutro dla mnie wygrana Turczynek powinna być formalnością. Ich siła gry na siatce jest bardzo duża. Potrafią dobrze pocelować zagrywką, a przy wysokim bloku Turczynek niskie Japonki są bez szans.
Typy
Turcja
@1,59 Pinnacle ✅ 1:3

Otrzymane punkty reputacji: +6
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Turczynki zagrały dziś naprawdę dobrze. Porażka ze słabo spisującymi się ostatnio Japonkami byłaby sporą niespodzianką, a kurs całkiem przyjemny, choć chyba Wojcirej to pograł grubo, bo kursy już pospadały w dół ????
Co sądzicie o zagraniu na Polki -1,5 seta po kursie 1,22 ?
Dzisiaj momentami Polki grały beznadziejnie. Błąd za błędem, jednego seta to cudem uratowały, z drugiej strony Dominikana, która gra tu drugim składem.
Gdyby nie dzisiejsza kiepska postawa Polek to brałbym to za lokatę na 22%, ale po tym co widziałem to się zastanawiam...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Turczynki zagrały dziś naprawdę dobrze. Porażka ze słabo spisującymi się ostatnio Japonkami byłaby sporą niespodzianką, a kurs całkiem przyjemny, choć chyba Wojcirej to pograł grubo, bo kursy już pospadały w dół ????
Co sądzicie o zagraniu na Polki -1,5 seta po kursie 1,22 ?
Dzisiaj momentami Polki grały beznadziejnie. Błąd za błędem, jednego seta to cudem uratowały, z drugiej strony Dominikana, która gra tu drugim składem.
Gdyby nie dzisiejsza kiepska postawa Polek to brałbym to za lokatę na 22%, ale po tym co widziałem to się zastanawiam...
Kurs chyba jednak zbyt mały, by zagrać. To coś dziś wyczyniały nasze panie to tragedia. Jak już grać, to porządnie na 3-0 po 1.94✅ w pinnku (stawka oczywiście niska), mogą zagrać tak jak z Tajkami i męczyć się niesamowicie, albo dużo lepiej, nakręcone i skoncentrowane po słabym meczu. Z Chinkami zagrały tydzień temu też fatalnie i może po prostu złapały doła? Na pewno te 1.22 to z lokatą dużo wspólnego nie ma.
Teoretycznie dziś powinny zmieść rywalki z parkietu, ale jak będzie to się okaże. W poprzednim roku 2 razy nas ogrywały, oczywiście składy były całkiem inne. Oby wygrały dziś i jutro za komplet, to jeszcze w Chinach będzie przeciwko komu stawiać :p Warto pooglądać na live.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Kurs chyba jednak zbyt mały, by zagrać. To coś dziś wyczyniały nasze panie to tragedia. Jak już grać, to porządnie na 3-0 po 1.94 w pinnku (stawka oczywiście niska), mogą zagrać tak jak z Tajkami i męczyć się niesamowicie, albo dużo lepiej, nakręcone i skoncentrowane po słabym meczu. Z Chinkami zagrały tydzień temu też fatalnie i może po prostu złapały doła? Na pewno te 1.22 to z lokatą dużo wspólnego nie ma.
Teoretycznie dziś powinny zmieść rywalki z parkietu, ale jak będzie to się okaże. W poprzednim roku 2 razy nas ogrywały, oczywiście składy były całkiem inne. Oby wygrały dziś i jutro za komplet, to jeszcze w Chinach będzie przeciwko komu stawiać :p Warto pooglądać na live.
Polki jak zwykle pewnie będą się męczyć dlatego na -2.5 seta nie dał bym złamanego grosza. Dominikanki w składzie niepełnym ale dzisiaj miały kilka dobrych momentów gry z Włoszkami. Dlatego jutro myślę że to prędzej Dominikana ugra seta niż Polska wygra na czysto.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Polki jak zwykle pewnie będą się męczyć dlatego na -2.5 seta nie dał bym złamanego grosza. Dominikanki w składzie niepełnym ale dzisiaj miały kilka dobrych momentów gry z Włoszkami. Dlatego jutro myślę że to prędzej Dominikana ugra seta niż Polska wygra na czysto.
Zgadzam się z tym w 100% . Osobiście kurs na Polki mnie rozśmieszył , one grają taką padlinę , że nie da się tego oglądać. W turnieju u siebie grały całkiem przyzwoicie , ale ostatnie trzy spotkania to jest po prostu dramat. Z Chinkami w ogóle nawet nie nawiązały walki , a wczoraj stracony set z beznadziejnym Tajwanem to już naprawdę przesada. Dominikana może przyjechała rezerwami , ale z Włoszkami seta ugrała . Więc moim zdaniem na gładkie zwycięstwo 3:0 Polek nie ma tutaj większych szans , przecież one grają tragicznie.
Typ:
Over 147.5 pkt (1.85) B365

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Niemcy - Turcja
Ostatni, rozstrzygający mecz turnieju w Osace. Mecz absolutnie na szczycie, choć sytuacje obu drużyn jest zupełnie różna. Turczynki występ w Final Six w Chińskim Ningbo, Niemki ciągle szanse mają, jednak nie wszystko zależy od nich.
Turczynki to zespół absolutnego topu, jeśli chodzi o żeńską siatkówkę. Ich gra jest kompletna, nie ma w drużynie słabych punktów, do dyspozycji jest sporo dobrych zawodniczek, a co za tym idzie - każda może wejść i dać pozytywną zmianę, jeśli trzeba. Nie jest to Turcja sprzed lat, gdzie królowała tylko Neslihan Darnel i potem długo, długo nic. Dziś otrzymuje ona duże wsparcie w ataku, ona sama zaś jest typowym &quot;dżokerem&quot; w sytuacjach kryzysowych.
Niemki bez podstawowej rozgrywającej, Weiss. I jak dla mnie jest to spore osłabienie. Bowiem rezerwowa Hanke nie ma takiej finezji, jak podstawowa sypaczka i czasem dużo piłek śle do swojej atakującej, Małgosi Kozuch, która notuje jednak słabą skuteczność w całym turnieju. Często bywa też problem z przyjęciem, szczególnie u Maren Brinker, którą dość łatwo ustrzelić, już nie chodzi mi nawet o bezpośredni błąd, ale często przyjmuje ona nad siebie, przez to są zmuszone grać &quot;ze świecy&quot;. Często musi ją pokrywać libero, Lenka.
Po raz kolejny użyję sformułowania &quot;siła gry&quot;, która jest moim zdaniem po stronie Turcji. Niemki, żeby myśleć o awansie, musiałyby wygrać za trzy punkty i liczyć na porażki Kubanek (grają z Portoryko i są tutaj murowanym faworytem) i Brazylijek (mecz z Chinkami, które awansu są także pewne z racji organizowania finału), z którymi bezpośrednio rywalizują o awans. Po stronie Turcji jest też szeroka ławka - u Niemek jest już z tym gorzej.
Typy
Turcja
@2,05 Expekt ⛔ 3:1 bywa ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom