>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2012

Status
Zamknięty.
C 9

czaron1991

Użytkownik
Niemcy - Turcja
Ostatni, rozstrzygający mecz turnieju w Osace. Mecz absolutnie na szczycie, choć sytuacje obu drużyn jest zupełnie różna. Turczynki występ w Final Six w Chińskim Ningbo, Niemki ciągle szanse mają, jednak nie wszystko zależy od nich.

Turczynki to zespół absolutnego topu, jeśli chodzi o żeńską siatkówkę. Ich gra jest kompletna, nie ma w drużynie słabych punktów, do dyspozycji jest sporo dobrych zawodniczek, a co za tym idzie - każda może wejść i dać pozytywną zmianę, jeśli trzeba. Nie jest to Turcja sprzed lat, gdzie królowała tylko Neslihan Darnel i potem długo, długo nic. Dziś otrzymuje ona duże wsparcie w ataku, ona sama zaś jest typowym &quot;dżokerem&quot; w sytuacjach kryzysowych.

Niemki bez podstawowej rozgrywającej, Weiss. I jak dla mnie jest to spore osłabienie. Bowiem rezerwowa Hanke nie ma takiej finezji, jak podstawowa sypaczka i czasem dużo piłek śle do swojej atakującej, Małgosi Kozuch, która notuje jednak słabą skuteczność w całym turnieju. Często bywa też problem z przyjęciem, szczególnie u Maren Brinker, którą dość łatwo ustrzelić, już nie chodzi mi nawet o bezpośredni błąd, ale często przyjmuje ona nad siebie, przez to są zmuszone grać &quot;ze świecy&quot;. Często musi ją pokrywać libero, Lenka.

Po raz kolejny użyję sformułowania &quot;siła gry&quot;, która jest moim zdaniem po stronie Turcji. Niemki, żeby myśleć o awansie, musiałyby wygrać za trzy punkty i liczyć na porażki Kubanek (grają z Portoryko i są tutaj murowanym faworytem) i Brazylijek (mecz z Chinkami, które awansu są także pewne z racji organizowania finału), z którymi bezpośrednio rywalizują o awans. Po stronie Turcji jest też szeroka ławka - u Niemek jest już z tym gorzej.
Typy
Turcja
@2,05 Expekt
hmmmm niezwykle ciekawe argumenty. Kubanki już awansowały bo nie ma możliwości aby przegrały z Portoryko. O jedno premiowane awansem miejsce walczą Brazylijki, Niemki i Polki. Turczynki mają pewny awans i są z tego powodu szczęśliwe, teraz ewentualnie mogą sobie wybrać czy w następnej fazie wolą się pojedynkować z Niemkami czy Brazylijkami( ciekawe kogo by wolały...............................)Myślę że trener podejmie decyzję aby dać pograć rezerwowym co Niemkom pozwoli zdobyć 3pkt. Brazylijki raczej wątpie aby w tak słabej formie pokonały mocne Chinki, więc proponuję Polkom to wykorzystać i wyprzedzić brazylie ???? . Proszę mnie uświadomić, po punktach i ilości zwycięstw co decyduje o awansie, nie jestem pewien a to niezbędne do dalszej analizy.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Niemcy - Turcja
Szczerze mówiąc kursy lekko w stronę Niemek są zaskoczeniem. Być może dla tego, że one jeszcze nie awansowały do turnieju głównego, a Turcja już taki awans sobie zapewniła.
Niemki od początku GP grają bez Grun i Weiss oraz Apitz. Widać, że z czasem ta gra się zazębiła i teraz grają już całkiem przyzwoicie, dużo nadrabiają walecznością i ambicją. Dysponują bardzo mocnymi środkowymi oraz dobrą zagrywką - Hanke z wyskoku, Kozuch, Brinker czy choćby ostatnio Sschuske, która zdobyła 7 bezpośrednich punktów tym elementem i to z Japonkami. Ogólnie Hanke pokazuje, że może niedługo kogoś z dwójki Weiss-Apitz wygryźć, bo rozgrywa dobrze, a do tego sama potrafi dostarczyć kilka punktów swoją lewą ręką.
Turczynki poza jednym fatalnym meczem z Kubą prezentują się solidnie. Trzeba jednak przyznać, że terminarz trafił im się bardzo korzystny (2x &quot;rotacyjna&quot; Japonia, 2x Korea bez Kim, szukająca formy Serbia, słaba Argentyna i 2x Kuba). Duża siła ofensywna, do tego drużyna, która ma jedną z trudniejszych zagrywek oraz świetny blok.
Ze stawką jednak nie polecam szaleć. Bardzo możliwe, że trener Turczynek da pograć Uslupehlivan, Busra czy Onal. Sam jeszcze myślę, czy nie lepiej poszukać tu jakiegoś overa, a może nawet wygranej Niemek, na co się zdecyduje podam (ewentualnie) potem.
Moje propozycje:
Niemcy --- 1.85 @ Tobet ✅ (mimo to wskazane spojrzeć rano na live i skład Turcji)
Edit: Onal, Busra, Nilay trochę szansy do gry dostały, także można powiedzieć, że planowe zmiany.

Włochy - Polska
Włoszki już żegnają się z turniejem. Polki ciągle z nadziejami, by się ziściły, potrzeba 3 punktów i trzeba liczyć na potknięcia rywalek (głównie Brazylii i Niemiec).
Tak jak pisałem przed weekendem - Włochy przyleciały bez Piccinini oraz Lucie Bosetti. Teraz największą armatą wydaje się być Ortolani. Na pewno nasze dziewczyny nie lubią grać z tą zawodniczką, oprócz ataków dokłada zagrywkę, którą nas karciła w Łodzi niemiłosiernie i na pewno kilka punktów tym elementem zrobi w tym meczu. Rondon albo Signorile na wystawie, typowe średniaki. Caterina Bosetti bardzo nie równa i trudno przewidzieć jak zagra. Barcellini specjalnie mnie nie przekonuje swoją grą, Anzanello chyba najlepsze lata ma już za sobą. Liczę, że trener da pograć De Gennaro na libero, bo dwa pierwsze mecze grała Siressi, a Monice można pocelować zagrywką.
Polki na pewno chcą tutaj pokazać, że ten sezon dla nich się jeszcze nie skończył. Skowrońska musi wrócić do gry z turnieju w Turcji, bo skuteczność ostatnio ma taką sobie, a Kaczor ogólnie w tym roku spisuje się słabo (choć nie ma takiej tragedii jak z Muszyny). Tutaj Świder kombinował nie będzie i wystawi zapewne Maj od początku, szkoda że Zenik się leczy, bo przydała by nam się libero, która trzyma solidnie przyjęcie. Trzeba wkalkulować kilka błędów w odbiorze serwisu, ale też trzeba w końcu dać szansę rozegrać Skorupie. Ważne, żeby naszym siedziała zagrywka, bo tutaj praktycznie każda siatkarka ma trudny serwis, szczególnie aby Kaśka trafiała z wyskoku. No i nasz ratunkowy blok.
Myślę, że Polki są w stanie wygrać. Trudno jednak przewidzieć czy są w stanie zrobić to za komplet punktów. Włoszki to niewygodny rywal dla naszych siatkarek, ale jest szansa, żeby je wypunktować. Wszystko w dłoniach naszych pań.
Moje propozycje:
Polska wygra --- 1.55 @ Bet365 ⛔ Co za psitki z 0-2...

Chiny - Brazylia
Mecz o pierwsze miejsce w grupie K. Gospodarzem oczywiście Chinki i to &quot;coś&quot; daje. Brazylia gra o awans. Mecz o 13:30, a więc zaczyna się jako ostatni ze wszystkich, więc może się okazać, że Kanarkom wystarczy tylko 1 punkt by wejść do finału.
Chiny w tegorocznym WGP wygrały wszystkie 8 meczy, a pierwszy punkt straciły z Kubą... wczoraj. Oczywiście spora w tym zasługa terminarzowi, bo nie grały z USA czy choćby Turcją. Chinki mają młody zespół, jednak jest to bardzo silna reprezentacja. W tym meczu ma nie grać rozgrywająca Wei, ale druga Mi pokazuje, że za bardzo nie odstaje od koleżanki i będzie z niej pociecha. Fizyczna siatkówka, mocne zbicia, niezły serwis.
Brazylia gra bardzo nieregularnie. Przegrały tylko jeden mecz, ale aż 5 razy wygrywały po tie-breaku, przez co ciągle o awans do Ningbo muszą walczyć w ostatnim meczu. Gwiazdy, potencjał, długa ławka, ale w WGP brakuje trochę koncentracji, forma jeszcze nie taka jak być powinna. Zaskoczył mnie Ze Roberto, że w meczu z Portoryko grał pierwszym garniturem, ale to pokazuje, że zależy im na awansie.
Myślę, że kurs na Chinki jednak za duży. Mają coś do udowodnienia rywalowi, bo ostatnie mecze należały do Brazylii. U siebie, z dość niepewną drużyną z Ameryki Południowej powinny spokojnie coś ugrać.
Moje propozycje:
Powyżej 3.5 seta --- 1.48 @ Pinnaclesports ⛔
Chiny +1.5 --- 2.20 @ WilliamHill ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom