>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2009

Status
Zamknięty.
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Podsumowanie 2. weekendu Grand Prix

Grupa D: Taipei
1.Holandia, 2. Niemcy, 3.USA, 4.Dominikana
W tej grupie zdecydowany zwycięzca to Holandia. Zespół naprawdę dobrze się prezentuje, poza tym ma niezłą ławkę rezerwowych. Niemcy, które są najpoważniejszym kandydatem do zajęcia 6. miejsca, premiowanego do awansu do finału Grand Prix też dobrze. Zespół niemiecki przegrał tylko z Holandią nawiązując wyrównaną walkę w trzech z czterech setów. USA zespół, który musi zebrać jeszcze dużo doświadczenia, na pewno ma potencjał i może powalczyć z dobrymi zespołami, ale do wygranych jeszcze im brakuje. Dominikana zespół bardzo nierówny, z USA, Rosją, Koreą walczyły, ale w meczach z doświadczonymi i regularnymi Chinami, Holandią, Niemcami gładkie przegrane.

Grupa E: Macau
1.Brazylia, 2. Chiny, 3.Polska , 4.Tajlandia

Brazylia nadal nie pokonana w Grand Prix, ale już z Chinkami miała ciężką przeprawę. Zaskoczeniem jest wyrównany mecz Chinek z Polkami zakończony 3:2. Polki kolejny raz wróciły do formy grając w Azji. Nawiązały walkę w Chinkami, urwały set Brazylii i wygrały 3:0 z Tajlandią. Tajlandia po dobrym początku, dwóch zwycięstwach w Polsce wyraźnie osłabła i chyba nawet gra u siebie i łatwiejsze przeciwniczki im nie pomoże.

Grupa E: Japonia
1.Japonia, 2. Rosja, 3.Portoryko , 4.Korea

Japonki po trzech porażkach w Polsce odrodziły się w ojczyźnie. Niespodzianką na pewno jest zwycięstwo Azjatek nad Rosjankami, które wystąpiły w najmocniejszym składzie. Azjatkom pomogła świetna dyspozycja w polu zagrywki, w każdym z trzech meczów zagrały około 10 asów serwisowych. Rosja po wymęczonym zwycięstwie nad Koreą przegrała z Portoryko, ale Rosjanki grały w rezerwowym składzie. Portoryko, debiutant w Grand Prix, zespół młody i nieobliczalny w swoich meczach. Korea gra nieźle, ale głównie opiera grę na jednej zawodniczce YEON-KOUNG KIM i dlatego trudno im nawiązac walkę z dobrymi zespołami.

3. weekend Grand Prix
Bardzo ciekawie zapowiada się mecz Polek z Holenderkami, głośno się mówi o przemęczeniu i drobnych kontuzjach Zenik i Kaczor, a są to podstawowe zawodniczki. Z drugiej strony Holandia może sobi pozwolić na eksperymentowanie ze składem i odpoczynek dla najlepszych zawodniczek. Według mnie trudny mecz do typowania, ale nie powinno skończyć się tak jak w Polsce, 3:0 dla Holandii.

Zdarzenie: Korea - Niemcy (+1,5/-1,5 seta)✅(1:3)
Typ: 2
Kurs: 2,20
Stawka: 6j /10j
Bukmacher: Unibet

Mecz w Korei. Bardzo ważne spotkanie dla Niemek, które są poważnym kandydatem do wywalczenia miejsca w finale Grand Prix. Korea nie ma już szans na finał Grand Prix. Zespół niemiecki zaliczył tylko dwa słabsze występy, przegrana 3:0 z Brazylią i wygrana 3:2 z Portoryko. W pozostałych zaprezentował się bardzo dobrze. Niemki mają bardzo wyrównany skład, liderką jest Kozuch, ale nie odstają od niej Maren Brinker i Heike Beier. Zespół Korei odniósł tylko jedno zwycięstwo, ale nie prezentuje się tragicznie. Ich problemem może być opieranie gry praktycznie tylko na YEON-KOUNG KIM, która zdobywa większość punktów. Według mnie doświadczony zespół Niemiec powinien w maksimum 4 setach poradzić sobie z Koreankami.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Odnośnie meczu Polek z Holenderkami, to pytanie podstawowe czy ujrzymy nasz zespół taki jak w Kielcach czy taki jak w Makau? Może aż tak słabo jak w Polsce nie będzie ale jednak dyspozycja w pierwszym meczu jest pewną niewiadomą. Jak mówią same zawodniczki, trener Matlak w Azji zaaplikował naszym kadrowiczkom dużą dawkę ciężkich treningów, przygotowujących już do ME. Tydzień temu gra wyglądała dobrze, a biorąc pod uwagę ostatnie występy nawet bardzo dobrze. Ja właśnie się obawiam czy ten obciążenia treningowe nie wpłyną znacząco na formę, bo może zwyczajnie braknąć sił. A Holenderki widziałem w ostatnim turnieju i wygrały go ale też jakoś mnie aż tak specjalnie nie zachwyciły, jak pogoni się je dobrą zagrywką i przytrzyma na bloku to można wygrać. Jeśli Polki powtórzą grę sprzed tygodnia, to mogą pokusić się o wygraną. Szanse na awans do finału jeszcze są i to całkiem realne, ale trzeba wygrać 3 mecze. Ale jednak patrząc na ostatnie doniesienia z Azji odnośnie naszej kadry można wątpić w lepszą formę.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Oj katuje, katuje ich ten Matlak... Ostatnio na treningu zemdlała Paulina Maj (podobno z powodu upałów w Hongkongu) ale na pewno ciężkie treningi też mogły się trochę do tego przyczynić. Matlak chyba za bardzo nie ma ochoty awansować do turnieju finałowego... w ten weekend trener dał odpocząć Marioli Zenik i Agnieszce Bednarek. Nie za bardzo podoba mi się sposób prowadzenia kadry przez Matlaka. Przed Polkami najważniejszy turniej, czyli Mistrzostwa Europy a Joanna Kaczor narzeka już na urazy i przemęczenie bo po prostu czuje się zajechana... i tu wychodzi brak drugiej atakującej... Jutro nie daję większych szans Polkom, chociaż w sumie ciężko przewidzieć jak zresztą wszystkie mecze tegorocznej edycji GP, dlatego jakoś nie ciągnie mnie aby coś poważnie zagrać, ale z tego co można wyczytać w mediach to Polki rzeczywiście miały pracowity tydzień i mogą to odczuć. Holenderki prezentują się dosyć dobrze i pokonały dosyć pewnie Polki podczas tej edycji GP i jutro myślę, że ciężko będzie o rewanż...

jkula 2

jkula

Użytkownik
Swego czasu trenowalem siatkówkę i z reguły jest tak, że po cięzkich treningach fizycznych gra się zdecydowanie słabiej. Brakuje szybkości dynamiki i przede wszystkim siły. Efekty takiej pracy przychodzą po 2-4 tygodniach. Wydaje mi się że dziś Polki przegrają z Holewnderkami i pokusze się nawet o handi -1,5 seta.

sparta 309

sparta

Użytkownik
dokładnie, zagrałem tak samo. Jeśli informacje się potwierdzą to może być nawet i szybkie 0-3... Holenderki powinny to wykorzystać zdecydowanie moim zdaniem
Edit: przupuszczenia się sprawdziły...

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Portoryko - USA (+1,5/-1,5 seta)✅(0:3)
Kurs: 2,50
Stawka: 6j /10j
Bukmacher: Betgun

Mecz w Korei. Ponowne starcie tych drużyn, pierwszy mecz wygrały Amerykanki (3:2), ale przegrywały już 2:0. Pojedynek ważny dla obu zespołów, ponieważ należą do tej samej strefy. Mecz tych drużyn w Brazylii był bardzo wyrównany, ale trzeba pamietać, że był to drugi mecz w Grand Prix i trener reprezentacji USA Hugh McCutcheon układał dopiero podstawowy skład zespołu. W meczu nie zagraly wogóle Metcalf, która jest kapitanem drużyny ani padstawowa libero Sykora, w Portoryko nie grała natomiast Sheila Ocasio. Według mnie dzisiaj wygrają Amerykanki, które są zespołem bardziej doświadczonym i mają większy potencjał. Obawiam się jedynie, żeby Amerykanki nie miały dłuższego przestoju w grze, jak bywało w pierwszym meczu tych drużyn oraz w meczu z Dominikaną, ale według mnie mają duże szanse wygrać mecz w 3 lub 4 setach. W poprzednich meczach z Holandią i Rosją Amerykanki grały dobrze, przez większą część meczu prowadząc wyrównaną walkę z bardzo dobrymi zespołami, które grały podstawowym składem. Portoryko wygrało tylko jeden mecz, z Rosją, która jednak nie grała w optymalnym składzie.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
I kto by się spodziewał, że Polki, zagrają dzisiaj taki mecz po tym co można było zobaczyć w spotkaniu z Holandią. Polki dzisiaj zagrały na prawdę dobry mecz, powinno się skończyć nawet 3:1, ale ostatecznie Polki wygrały 3:2 z mocnymi Chinkami. Takie wygrane budują na pewno nasz zespół, ale niestety rezultaty innych spotkań potoczyły się tak, że jutrzejszy mecz z Dominikaną będzie tylko towarzyską potyczką ponieważ Polki nie mają już szans na awans. Skoro dzisiaj naszym reprezentantkom udało się rozegrać tak dobre spotkanie to nie rozumiem czemu dzień wcześniej wypadły tak blado przeciwko Holenderkom, stać na pewno było Polki na awans do rundy finałowej, ale chyba trener Matlak woli potrenować w spokoju niż rozegrać spotkania z czołowymi ekipami, które mogłyby być znakomitym sprawdzianem przed ME, może to w sumie dobrze wyjdzie Polkom, ale z tym musimy poczekać do zakończenia ME.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Polska - Dominikana⛔(3:2)
Kurs: 2,76
Stawka: 3j /10j
Bukmacher: Pinnaclesports

Ostatni mecz Polek i Dominikanek na Grand Prix. Polki do tej pory odniosły 3 zwycięstwa, Dominikanki jedno z Koreą. Polki grają bez Zenik i Bednarek, ich gra jest bardzo nie równa, po fatalnej porażce z Holandią, pokonały w niezłym stylu Chinki, natomiast Dominikanki przegrały 3:1 z Chinkami i 3:0 z Holandią, ale grały równiej niż Polki. Obie porażki były po walce, we wczorajszym spotkaniu z Holandią zabrakło szczęścia oraz spokoju, a była okazja, żeby wygrać 2 sety. Według mnie Polki wczoraj trafiły ze swoją dobrą dyspozycją na słabą dyspozycję Chinek i dlatego wygrały. Ciężko żeby dwa takie mecze trafiły się po sobie. Jest to ostatni mecz, więc trener Matlak może dać zagrać zawodniczkom, które się jeszcze nie pokazały na turnieju. Zespół Dominikany jeśli trafi z lepszą dyspozycją może spokojnie pokonać Polki, ich problemem są jednak błędy własne, ale uważam, że z takim kursem warto zagrać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom