>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2009

Status
Zamknięty.
radek03 90

radek03

Forum VIP
Dzisiaj typowanie wyszło całkiem dobrze, zawiodły tylko Niemki, jednak chyba mecz z USA stworzył taki pozorny i złudny obraz wspaniałej gry tej ekipy, ale dzisiaj wyszło, że to Amerykanki zagrały kaszanę i tyle. W meczu z Brazylią to była różnica klas. Planowo przegrały nasze kadrowiczki, niestety ale na teraz są kompletnie poza formą. Na koniec dnia po świetnym kursie (4,0) wszedł typ na Tajki.

Chiny - Rosja⛔
typ :1(-1,5seta)
kurs: 1,85

Rosjanki tak jak sądziłem, mają nikłe szanse na wygranie całego GP. Widać, że zespół jest na dość wczesnej fazie przygotowań do ME. Pojawiło się kilka nowych zawodniczek, które jeszcze do końca nie wkomponowały w reprezentację, widać nieporozumienia i błędy. W ostatnich meczach to Chinki na luzie ograły i Dominikaną i Koreę, nie będąc nawet zagrożonym utratą seta. Rosjanki natomiast w obu meczach się bardzo męczyły, czego tak na pierwszy rzut oka nie widać w meczu z Koreankami, jednak tam Azjatki w dwóch pierwszych setach miały przewagę, którą traciły dość nieszczęśliwie w końcówkach, tylko trzecia odsłona zdecydowanie dla Rosjanek. Dzisiaj Dominikana prowadziła z Rosją 2-1 i dużo wskazywało na niespodziankę, jednak na boisko weszła Gamova i pociągnęła swoją ekipę do wygranej po TB. Porównując oba zespoły - Chin i Rosji, pod względem rozegrania: Rosjanki grają prosto, świeczki na skrzydła i krótka, zero jakichś kombinacji. Chinki natomiast dużo kombinacyjnej gry, szybkich piłek do atakujących, gdzie bryluje Wang Yimei. Inny aspekt - obrona, tutaj zdecydowany plus na korzyść gospodyń. Rosjanki mają duże problemy w podbijaniu stosunkowo łatwych piłek, za to Chinki potrafią podbijać szalenie ciężkie do obrony ataki przeciwnika i co najważniejsze wyprowadzić z tego akcję. Jeśli chodzi o atak to można ogłosić remis, obie drużyny dysponują dużą siłą w tym elemencie, jednak przy prostym systemie gry Sbornej łatwiej będzie blokować Chinkom a z drugiej strony szybka gra Azjatek powinna być dużym problemem dla dość wolnych Rosjanek. Dubel pod postacią zagrywka+przyjęcie także na plus dla Chinek, obie ekipy serwują mocno i skutecznie, jednak więcej problemów z elementem przyjęcia ma oczywiście ekipa Rosji. Większość elementów wskazuje na Azjatki i tak też jest mój typ, myślę że mecz rozstrzygnie się w 3 góra 4 partiach.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Chiny - Rosja (-2,5seta/+2,5seta)⛔(3:2)
Typ: 1
Kurs: 2,95
Stawka: 5j /10j
Bukmacher: Unibet

Typ podobny do Radka03. Docelową imprezą Rosjanek są mistrzostwa Europy. Chinki zawsze u siebie są naprawdę mocne, meczu nie odpuszczą. Dzisiaj oglądałem ich mecz z Koreą, który spokojnie wygrały a Koreanki nie grały źle. Chinki jak na Azjatki są wysokie, a także grają dobrze w obronie. Rosnącą formę pokazuje Wang, której ataki i zagrywki są bardzo dobre. Rosjanki co miały zrobić, już zrobiły, planowo pokonały Koreę i Dominikaną i według mnie troszeczkę ten mecz mogą odpuścić. Nie wiadomo czy od początku grać będzie Gamowa, bo jeśli nie to mecz łatwo mogą wygrać Azjatki.

Drugi mecz w tej grupie Korea Południowa - Dominikana powinien być bardziej zacięty. Na razie typowałbym zwycięstwo Koreanek.

Mecz Polska - Japonia powinny wygrac Polki, tak samo Holenderki powinny pokonać Tajki, ale kursy nie są zachęcające.

Jeszcze teraz zauważyłem ciekawy zdarzenie Portoryko - Niemcy (+1,5/-1,5seta) kurs 1,72 na Niemcy. Nie oglądałem tej grupy, ale Niemki według mnie powinny łatwo wygrać. Jak ktoś oglądal mecze tej grupy mogłby napisać, co o tym myśli.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Polska - Japonia✅
typ:1
kurs: 1,5

Ostatnie spotkanie naszych siatkarek w Kielcach i ostatnia szansa aby chociaż po części wyjechać do Azji z twarzą, bo jeśli i dziś przyszłaby porażka, to nawet mimo faktu, że to dopiero okres przygotowawczy i niektóre zawodniczki nie grają, ale byłoby to kompletna porażka. Wczoraj Polki grały średnio, w najważniejszych momentach Holenderki budowały przewagę i trzymały ją do końca, była szansa dla naszych na trzeciego seta. Wcześniej mecz z Tajkami i także niestety porażka. No ta porażka boli bardziej, bo jednak styl gry naszej kadry nie napawał optymizmem. Z drugiej strony Japonki, także w pewnej przebudowie, także bez formy. W swoim inauguracyjnym meczu przegrały zdecydowanie z pomarańczowymi, wczoraj dość dotkliwa porażka z Tajlandią, dotkliwa ponieważ jednak przegrały z zespołem ze swojego kontynentu, z którym rywalizują na co dzień. Japonki, oprócz libero, mają problemy w przyjęciu, a wiadomo co to dla nich oznacza, problemy w ataku. Nawet Sano nie zachwyca w obronie, owszem podbija ciężkie piłki, jednak wcześniej przyzwyczaiła nas do tego, że tych obron jest znacznie więcej. Reszta zespołu widać także jeszcze optymalnej dyspozycji nie osiągnęła. Podobnie z naszym zespołem, forma ma przyjść na ME, ale myślę, że chęć choćby częściowej rekompensaty porażek a także przewaga fizyczna, która mam nadzieję zostanie wykorzystana w 100% pozwoli naszym siatkarkom na wygraną. Dodatkowo oba zespoły spotykały się już w tym sezonie 3 razy i za każdym razem zwyciężała nasza kadra i tak powinno być i dzisiaj.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Niemcy- Portoryko (-1,5seta/+1,5seta)⛔(3:2)
Typ: 1
Kurs: 1,72
Stawka: 5j /10j
Bukmacher: Unibet

W tej grupie Niemcy, Portoryko, Usa grają strasznie nierówno. Niemki po dobrym meczu z USA, łatwo przegrały z Brazylią, ale nie sugerowałbym się tą porażką, według mnie Niemcy to drużyna o klasę wyższa od obecnej USA i Portoryko. Portoryko po niezłym meczu z Brazylią przegrało z USA 3:2 a prowadziło już 2:0. Ten mecz wydawał się dla nich najważniejszy, bo USA to przeciwnik z ich strefy i w ich zasięgu. Portorykanki to zawodniczki niedoświadczone na takim poziomie i według mnie na pierwsze zwycięstwo w Grand Prix będą musiały jeszcze poczekać. Jeden set z Niemcami jest w ich zasięgu, ale na więcej nie powinny im pozwolić Niemki.

L 237

lookash

Użytkownik
Polska vs Japonia (+1,5 seta) 1 2,0 ✅ 3-0

Dziś ostatni dzień I turnieju kwalifikacyjnego WGP siatkarek w Kielcach. Polki po dwóch porażkach staną do walki o pierwsze zwycięstwo przed własną publicznością w historii WGP. Duża szansa pojawiła się już w piątek gdzie faworyzowane „Złotka” nie sprostały dosyć egzotycznemu kraju w świecie siatkówki jakim jest Tajlandia. Bynajmniej do teraz bo we wczorajszym spotkaniu Tajki udowodniły że piątkowe spotkanie to nie był przypadek, i również w pięciu setach pokonały Japonki. Gra Polek nie wygląda aż tak tragicznie jak wskazują na to wyniki. Wczoraj po prostu zabrakło siły ognia w ataku gdzie Holenderki biły nas na głowę w tym elemencie. Cieszyć może gra Agnieszki Bednarek która wyrasta na podporę polskiego środka. Jeżeli dojdzie do tego skuteczniejsza gra na skrzydłach Ani Barańskiej i Joasi Kaczor to dziś możemy w końcu odnieść pierwsze zwycięstwo. Ważne w tym spotkaniu będzie pierwsze uderzenie gdyż wiadomo Japonki jak to Azjatki słyną w grze obronnej o czym przekonaliśmy się w piątek. Dobrą zmianę wczoraj dała Anna Woźniakowska i moim zdaniem powinna dziś wyjść w pierwszej szóstce gdyż forma Doroty Świenniewicz (2pkt wczoraj) daleka od optymalnej. W obronie również bez zarzutów a momentami bardzo dobrze spisywała się Mariola Zenik, co trzeba jej oddać. Japonki to przede wszystkim kombinacyjna gra i krótka z obejścia stosowana przez malutką Takeshitę do bólu. Jeżeli uporamy się z tym elementem to na skrzydłach powinniśmy spokojnie dać radę. Myślę że Polki wyjdą mocno zmotywowane na to spotkanie i wyjdą nareszcie zwycięsko z meczu.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Krótkie podsumowanie pierwszego weekendu WGP.

W turnieju Rio de Janeiro planowo wygrały gospodynie. Brazylijki nie straciły nawet seta. Grały swoją siatkówkę, choć forma jeszcze nie jest równa, średni mecz z Portoryko, znakomity z Niemkami i dobry z USA. Kadra Portoryko pokazała, że w siatkówkę grać potrafi, były blisko pokonania Amerykanek (będących w budowaniu nowej jakości kadry) czy Niemek.
Wyniki turnieju w Brazylii: 1. Brazylia, 2. Niemcy, 3. USA, 4. Portoryko

W Ningbo także triumfowały gospodynie. Chinki, mimo pewnej przebudowy zespołu, prezentują się bardzo dobrze, na początek rozbiły Dominikanę i Koreę a dzisiaj po TB pokonały reprezentację Rosji. Wspomniane Rosjanki natomiast widać, iż znajdują się we wczesnej fazie przygotowań, pojawiły się nowe zawodniczki, słabe sety przeplatają znakomitymi. Jednak w następnych turniejach powinny być znacznie groźniejsze.
Wyniki turnieju w Chinach: 1. Chiny, 2. Rosja, 3. Dominikana, 4. Korea

W ostatnim turnieju, najbardziej interesującym dla polskich kibiców z racji areny, na której był rozgrywany - Kielce wygrały, jak można było się spodziewać, Holenderki. Pomarańczowe na początek łatwo pokonały Japonki, potem dość pewnie uporały się w trzech partiach z Polkami a dziś wygrały 3-1 z rewelacją turnieju - Tajlandią. Tajki w Kielcach rozegrały najwięcej setów, pokonały po TB i Polki i Japonki, tylko musiały uznać wyższość Holandii, choć powalczyły. Mimo że Polki dzisiaj zdołały wygrać z Japonią, to jednak przed kolejnymi meczami za dużo pozytywów nie ma. W kolejnym turnieju jeszcze trudniejsze rywalki - Chiny i Brazylia a także kolejny raz Tajlandia, tak więc okazja na rewanż. Dodatkowo dzisiaj po meczu swoją karierę w reprezentacji zakończyła Dorota Świeniewicz. Jednak nam kibicom pozostaje liczyć na lepszą grę naszej drużyny.
Wyniki turnieju w Polsce: 1. Holandia, 2. Tajlandia, 3. Polska, 4. Japonia

Kolejna dawka emocji już od piątku. Zapraszamy do pisania analiz i swoich przemyśleń na temat kolejnych spotkań.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Chiny - Polska⛔
typ: DW 3-0
kurs: 2,25

No niestety ale nie widzę tutaj za dużych szans dla naszych siatkarek. Nasze zawodniczki spotkały się już w tym sezonie z Chinkami i poległy 0-3. W tym meczu jednak podejmowały rywalki na tzw. świeżości, jeszcze bez tak dużego obciążenia treningowego, to były początki pracy z kadrą. Gra wtedy naszej drużyny wyglądała lepiej a jaki widać nawet wtedy nie udało się ugrać choćby seta z Azjatkami. Teraz kadra Matlaka znalazła się na innym biegunie, zawodniczki poszukują formy, w zasadzie są na początkowym stadium jej budowania, z wielu stron pojawiły się słowa krytyki, moim zdaniem niesłuszne, trzeba dać czasu tej drużynie, ale oczywiście wszyscy siatkarscy znawcy wiedzą lepiej jak prowadzić kadrę, no już taki urok naszych kibiców i działaczy. Ale wracając już do aspektów siatkarskich, to nasze zawodniczki prezentują się na teraz słabo, dodatkowo trener ma kłopoty z obsadą niektórych pozycji, zwłaszcza atakującej. Nasze przyjmujące grają słabo, popełniają błędy przy stosunkowo prostych piłkach, nie radzą sobie kompletnie z dobrymi zagrywkami. Jedyny pozytyw w naszej grze to środek, tutaj dziewczyny trzymają poziom, ale środkiem meczu się nie wygra. Chinki natomiast przed tygodniem spokojnie ograły Dominikanę i Koreę a potem po TB wygrały z Rosjankami. Zespół gra dużo kombinacyjnej gry, szybkiego ataku, gdzie prym wiedzie Wang, posiadają bardzo dobrą zagrywkę a dodatkowo ich dobra taktyka na bloku bywa zabójcza a zwłaszcza w połączeniu z naszym słabym przyjęciem. Chinki grają finezyjnie z polotem, ich gra naprawdę może się podobać. Dodatkowy negatyw po stronie Polek to sytuacja zespołu poza sportowa, jak wiadomo po GP w Kielcach karierę w reprezentacji zakończyła Świeniewicz, szkoda, że zawodniczka, która zrobiła dla tej drużyny tak wiele odeszła ze względu na chore głosy krytyki kibiców. Taka siatkarka powinna być żegnana podczas specjalnego meczu i wręczeniem kwiatów w podziękowaniu za sukcesy z kadrą a nie w ten sposób. Cała ta sytuacja na pewno odbije się też na całej drużynie, gdyż każda zawodniczka była zaskoczona tą decyzją.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: USA - Dominikana⛔(3:2)
Typ: 2
Kurs: 2,00
Stawka: 7j /10j
Bukmacher: Gamebookers

Według mnie faworytem jest Dominikana. W pierwszym turnieju pokonała 3:2 Koreę, powalczyły z Rosją, ma skład bardziej doświadczony od młodych zawodniczek USA. Przed wystawieniek kursów miałem grać ujemny handicap na Dominikanę, ale ten kurs też jest warty gry. USA szczęśliwie w grupie pokonało Portoryko a przegrywały 2:0. Jest to mecz bardzo ważny dla obu zespołów, gdyż grają w tej samej strefie. Dominikanki na pewno zagrają bardzo skoncentrowane i zmobilizowane, na tą chwilę są zespołem lepszym i powinny ten mecz wygrać.
Na kwalifikacjach panamerykańskich lepiej zaprezentowały się zawodniczki Dominikany, które zajęły 2. miejsce, a Amerykanki 4. a były gospoodarzem tego turnieju. W porównaniu do obecnego miały silniejszy skład, grały z nimi doświadczone Danielle Scott-Arruda i Tayyiba Haneef - Park. W fazie grupowej Dominikana pokanała Brazylię 3:2, ale w finale gładko z nią przegrała. Najlepszą zawodniczką turnieju zostala Bethania de la Cruz z Dominkany.

Zdarzenie: Japonia - Portoryko⛔(3:0)
Typ: 2
Kurs: 3,2
Stawka: 3j /10j
Bukmacher: Bwin

Mecz drużyn bez zwycięstwa w Grand Prix. Na turnieju w Polsce Japonki zaprezentowały się słabo, nie było widać u nich nic z szybkiej azjatyckiej gry. Mają one, jako gospodarz, zapewniony występ w finale Grand Prix, więc nie muszą być w pełni zmobilizowane do gry o zwycięstwo, z formą mogą chcieć poczekać na turniej finałowy, żeby tam nie zaliczyć samych porażek. Zawodniczki z Portoryko zagrały całkiem nieźle w Brazylii, dwa razy będąc bardzo bliskie zwycięstwa z USA i Niemcami, dobrze grają w ataku, co jest ważne przeciwko Japonii. Problemem Portorykanek może byc ilośc błędów własnych. Jest to pierwszy występ w grand Prix i na pewno będą chciały się pokazać z jak najlepszej strony.

Wcześniejszy typ Radka w meczu Chiny-Polska na 3:0 wydaje mi się też dobry. Chiny znacząco odmłodziły skład, ale są nadal bardzo mocne. Grając u siebie powinny łatwo poradzić sobie z Polkami. Gra Chinek jest bardzo szybka, dobrze grają w obronie, szybko rozgrywają do środkowych, większość kontr bardzo dobrze kończy Wang. Wygranie seta przez Polski będzie bardzo trudne. Ogólnie Polki powinny z upływem czasu coraz lepiej grać, teraz były poddawane ciągłej krytyce, co też pewnie odbiło sie na grze. Drugi mecz gramy z Brazylią też ciężko będzie ugrać cokolwiek. W trzecim mecz ponownie z Tajlandią i według mnie ten mecz juz Polki mają duże szanse wygrać.⛔(3:2)

radek03 90

radek03

Forum VIP
Japonia - Portoryko⛔
typ: 2
kurs: 3,39

Postawą Portorykanek jestem zaskoczony, choć coprawda w poprzednim turnieju w Brazylii meczu wygrać nie zdołały. Zespół ten prezentuje się bardzo dobrze w polu serwisowym, grają dobrze w obronie i dość szybko grają swoje akcje w ataku. Ich głównym mankamentem są niewątpliwie czasami głupie błędy i przestoje. W pierwszym meczu z Brazylia wydawało się, że będą tylko tłem dla utytułowanych rywalek, ale tak nie było. W pierwszym secie bój do ostatnich piłek, losy seta toczyły się do końca. Dopiero 2. i 3. set był już bardziej ze wskazaniem na gospodynie, jednak tam Portoryko traciło punkty seriami a dopiero potem widzieliśmy wyrównaną grę. Japonki, podobnie jak ich rywalki także nie zdołały wygrać spotkania, ale uczyniły to w innym stylu. Na początek przegrały zdecydowanie z Holandią, a potem będąc faworytem uległy swojemu lokalnemu rywalowi - Tajlandii. Na koniec bez zdobyczy setowej przegrały z Polską. Zespół przechodzi metamorfozę, nowy trener sprawdza nowe warianty gry, ich forma nie jest najwyższa. Patrząc na dobrą zagrywkę Portoryko, to w połączeniu z ich poprawnym blokiem Japonki powinny mieć duże problemy ze skończeniem ataku a to może być klucz do wygranej przyjezdnych. Myślę, że reprezentacja Portoryko może jutro wygrać, mam też nadzieję, że do wyniku końcowego nie przyczynią się w dużym stopniu sędziowie, z racji miejsca odbywania się turnieju - Osaka.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
World Grand Prix - kobiety, Świat
Japonia - Portoryko
Typ: Portoryko WIN 1 set
Kurs: 2.10
Bet365

Interesująca druga kolejka World Grand Prix w siatkówkę Kobiet. Po pierwszej fazie bez zwycięstwa zostały m.in. zawodniczki Portoryko i Japoni. O tyle fakt że Japonia nie zdobyła punktu nie jest zaskoczeniem ponieważ turniej finałowy odbędzie się właśnie u Nich i One mają zapewniony awans do finału. Skład Japonek mocno osłabiony w składzie wiele mniej znanych zawodniczek ponieważ trener daje pograć im żeby się ograły na arenie światowej. W pierwszej kolejce był turniej w Polsce jak pamiętamy Japonki przegrały 0-3 z Holenderkami zdobywając zaledwie 52pkt w 3 setach. Następnie porażka z Tajwankami 2-3. W ostatnim meczu turnieju nie wygrały seta z osłabionym składem Polek które zapowiada się że to może być ich jedno z bardzo niewielu zwycięstw. Tyle o Japonkach jak widać zbytnio nie grają o zwycięstwa, raczej kombinują ze składem. Portoryko w 1 kolejce może mówić o wielkim pechu. W ich pierwszym meczu obeszło się bez historii i przegrały 0-3 z Brazylijkami. Jednak następne dwa mecze to pechowe mecze.W meczu z USA prowadziły 2-0 żeby przegrać 3 seta minimalnie a następne dwa bez większej walki. W ostatnim meczu mocne Niemki które rozbiły USA w 3 setach, i w tym meczu Portoryko odziwo cały czas prowadziło 1-0, 2-1 a skończyło się 2-3. Te tiebreaki przegrane i zawodniczkom ucieka szansa na gre w finale chociaż za wiele szans im nie stawiano. Dzisiaj dla nich bardzo ważny mecz, rywala mają słabszego i jedynym argumentem na Japonki jest ich hala ale co się przekonaliśmy własna hala nie zawsze pomaga jak jest się bez formy. W 1 kolejkach 1 sety Portoryko grało najlepiej i mam nadzieję że dzisiaj też tak będzie. Portoryko uważam że się skupi i wygrają 3-1 lub nawet 3-0.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Jak ktoś nie oglądał meczu Portoryko a na nie postawił, to niech się cieszy, mi normalnie ręce opadły. Zawodniczki prowadzą w 1. w 2. secie, mają po dwojej stronie dużo darmowych piłek, żadnej nie wykorzystują, na pojedynczym bloku atakują w antenkę, nie wykorzystują swojej przewagi na bloku i w ataku, dosłownie nic.

M 15

maciekgks

Użytkownik
A co mają powiedzieć Ci co grali np. USA z jakims handi, albo poprostu na wygraną i śledzili mecz. 2:0 w setach dla USA, 17-11 w 3 secie i... dochodzi do tie breaku. Zeby bylo smieszniej USA w tym prowadzi 8-2 zeby po chwili na tablicy widniał remis 9-9. Dominikana miała nawet 1 czy 2 piłki meczowe. Cuda na kiju panie!

radek03 90

radek03

Forum VIP
A co mają powiedzieć Ci co grali np. USA z jakims handi, albo poprostu na wygraną i śledzili mecz. 2:0 w setach dla USA, 17-11 w 3 secie i... dochodzi do tie breaku. Zeby bylo smieszniej USA w tym prowadzi 8-2 zeby po chwili na tablicy widniał remis 9-9. Dominikana miała nawet 1 czy 2 piłki meczowe. Cuda na kiju panie!
No urok siatkówki kobiet, choć można się wkurzyć jak wydaje się, że ci już wszystko siedzi a tutaj nagle zmiana sytuacji, ale też i w drugą stronę, można się cieszyć jak ci kupon niespodziewanie siądzie.

A tutaj na jutro
USA - Holandia✅
typ:2
typ: 2(-1,5seta)⛔
kurs: ?

Holenderki od wygranej do wygranej, stracili dwa sety, dzisiaj pewnie 3-1 z Niemkami. Ta reprezentacja powinna liczyć się w walce o medale. Grają bardzo dobrze w polu zagrywki, ataku i bloku, problemy zdarzają się w przyjęciu jednak na skrzydłach są zawodniczki, które z sytuacyjnych piłek potrafią kończyć. Amerykanki w przebudowie, dzisiaj po dość niespodziewanie (patrząc na wynik 2-0 i 14-8) wygrały dopiero po TB z Dominikaną. Amerykanki grają dobrze ale tylko wtedy jak przeciwnika pozwala im na wiele, czyli podaje łatwą zagrywkę i nie trzyma taktyki na bloku, a pomarańczowe grają zupełnie inaczej, więc już takiego konfortu mieć nie będą i to powinno wystarczyć aby same się pogubiły. W USA przewodnikiem na boisku jest doświadczona Metcalf po stronie Holandii oczywiście Flier ale w porównianiu obu pań, to wg mnie lepiej wypada Holenderka. W innych elementach też raczej plusy po stronie pomarańczowych, więc typ na ten zespół. Powinne wygrać nawet z handi.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Oglądałem mecz USA- Dominikana, zawodniczki cały czas masowo traciły punkty, raz jedna drużyna, raz druga. Niczego nie można byc pewnym. Było 2:2 i myślałem, że jednak bardziej doświadczone Dominikanki wygrają, jednak przegrały. Przegrały przez braki techniczne i niedokładne rozegranie. W ciągu 5 setów kilkanaście razy przy najważniejszych kontrach lub po trudnych zagrywakach zawodniczki nie potrafiły rozegrać piłki. Rozgrywająca ,libero lub inna zawdodniczka wrzucały atakującą w siatkę, albo całkowicie wyrzucały za antenkę. Kilka takich piłek udało się wygrać dzieki sile atakującej, ale reszta kończyła się stratą punktów. Jutro w tej grupie dwa mecze i według mnie pewne zwycięstwa Niemiec I Holandii. W meczu Holandia - USA ciekawy jestem jak zagrywkę Alexis Crimes będą przyjmowały Holenderki, bo dzisiaj, co weszła na zagrywkę to od razu kilka punktów z rzędu zdobywały Amerykanki.

owca26 171

owca26

Użytkownik
Dokładnie było tak jak napisaliście powyżej ale jest małe &quot;ale&quot; :p to jest siatkówka kobiet. Jutro Usa - Holandia, dzisiaj wg mnie Amerykanki powinny przegrać ale Dominikana bardzo źle zaczęła cały mecz, dziewczyny wogóle przez pierwsze 2 sety jakieś apatyczne, wogóle się nie cieszyły grą dopiero nagły i niespodziewany zryw w 3 secie spowodował całkowitą zmianę, nagle zaczęły do siebie podchodzić po każdym punkcie itd to również pokazuje słabość Amerykanek, ktore jak zostały tylko troszke przyciśnięte to zaczęły się gubić, oddawać piłki za darmo, źle rozgrywać akcje itd. Holenderki kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa ale wkoncu taka passa musi się kiedys skonczyc. Kobiecy sport jest baaaardzo dziwny i rządzi się innymi prawami niz męski, więc ja na jutro pobieram Amerykanki po kursie @ 4.5 w bet fair żeby później sobie pohandlować :p mysle ze Amerykanki nie przegraja gładko 3:0 a to stwarza wiele możliwosci do wyciągniećia kasy z tego meczu ???? Pozdrawiam

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Na jutro zagram dwa zakłady na mecz Brazylia - Polska w unibecie.Mianowicie : 1)-Liczba Punktów w tym Meczu poniżej 130.5 kurs 2,00 i 2)-Liczba Punktów w tym Meczu poniżej 125.5 kurs 2.95. Uzasadniam dlaczego tak.Oglądałem dzisiejszy mecz Brazylia-Tajlandia oraz ubiegłotygodniowy Brazylia-Niemcy i w tych meczach mimo niskiej linii padły undery o wysokich kursach.Brazylia przypomina walec miażdżący wszystko na swojej drodze.Trener nie robi na siłę zmian mimo prowadzenia.Wprowadza inne zawodniczki ale bardzo delikatnie i rozważnie tak aby zachować płynność gry.Myślę że jutro będzie podobnie i przy niepewnej grze polek będzie szybkie 3:0 dla Brazylii.Podam jeszcze sumę punktów z udziałem zespołu Brazylii w tegorocznej GP. BRA-POR 131pkt. (25-22, 25-17, 25-17 ),BRA-GER 122pkt.(25-12,25-19 ,25-16), BRA-USA 128pkt.(25-18,25-22,25-13),BRA-THA 118pkt.(25-14,25-17,25-11).Myślę że jest duża szansa na powodzenie wejścia obydwu typów a przynajmniej jednego co da zwrot poniesionych nakładów.Ewentualnie można zagrać za X pln. pierwszy zakład a za 1/2 X pln. drugi.

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
do natmar21
Nie jestem pewien czy twoje przypuszczenia są prawidłowe.
W Montreux Volley 2009 w meczu Polska - Brazylia (i to całkiem niedawno bo 12.06.2009) padł wynik 1:3 z sumą punktów 170 (18:25, 26:24, 14:25, 13:25), a poza tym to po tym co dziś Polki pokazały w meczu z Chinkami to ja zagram w Unibecie Over 130,5 - i zobaczymy co z tego będzie.
edit:
A nie mowiłem suma punktów w meczu to 159.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Niemcy - USA⛔
typ: 2(+1,5seta)
kurs: 1,75

W tym tygodniu typowanie GP z mojego punktu widzenia wyszło tragicznie, ale jeszcze spróbuje coś na niedziele zagrać. Amerykanki szybko mają szansę wziąć rewanż za dotkliwą porażkę sprzed tygodnia, gdzie łatwo uległy 0-3. W meczu tym jednak zawiodły one same, Niemki zagrały dobrze i tyle nic ponad to, natomiast Amerykanki popełniły masę błędów, praktycznie w każdym elemencie, nie dały szans samym sobie aby powalczyć. Teraz jednak ich gra wygląda z meczu na mecz coraz lepiej, McCutcheon powoli buduje nową reprezentajcę, która po połączeniu z podstawowymi zawodniczkami powinna być w niedalekiej przyszłości bardzo mocna. Ale wracając do teraźniejszości, Amerykanki są waleczne, grają dobrze w obronie, ciekawa zagrywka potrafi siać spustoszenie u rywala, ich mankamentem są przestoje i głupie nieporozumienia, ale to normalne na tym etapie przygotowań. Niemki grają na dwóch biegunach, jeden dobry mecz, następny tragiczny. Po wygranej przed tygodniem z USA, potem zostały dosłownie wbite w parkiet przez Brazylijki, dzisiaj zagrały dobry mecz z Dominikaną, to może jutro słaby z USA, hehe, nie no żart, ale myślę, że z taką grą, jak np. dzisiaj z Holandią, USA może spokojnie myśleć o korzystnym rezultacie w tym meczu.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Polska-Tajlandia 1 (-1,5 seta)
kurs - 1,85

Dobry moment na rewanż za ubiegłotygodniową porażkę.Polki grają moim zdaniem o niebo lepiej niż tydzień temu o czym świadczą urwane sety Chinom i Brazylii oraz przebłyski dobrej gry.Nasze mają coś do udowodnienia kibicom , dziennikarzom obsługującym transmisje oraz samym sobie.Tajki już nas nie zaskoczą jak tydzień temu, przecież to będzie już szósty mecz na GP zarówno dla nas jak i dla Tajek.Sztab szkoleniowy mam nadzieję działa pełną parą i pewne obserwacje oraz wnioski są poczynione.Widać to było dziś jak nasze dziewczyny goniły przez pewien czas zagrywką Natalii oraz Mari z niezłym skutkiem.Liczę na 3:1 dla nas bo jak to kobiety dekoncentracja powodująca stratę seta jest możliwa.

mateuszm 1

mateuszm

Użytkownik
Polska - Tajlandia ✅
Polska -7,5 pkt @ 2,00 Betsafe

Nie za bardzo widziałem typy na ten tydzień więc nic nie grałem. Ale jutro (właściwie dzisiaj) specjalnie wstanę na mecz Polek. Czuje tutaj moc Polskiej reprezentacji. Może Was zdziwi ale jak dla mnie po porażce z Brazylią, zauważyłem jeden ogromny plus. Polki jak chcą to potrafią. Dzisiaj zmiażdżyły Canarinhos w 3 secie i to nie był żaden przypadek. Bo bardzo słabym 2 secie, zaryzykowały. Zaczęły bić na siłę, siła razy ramię i bardzo fajnie to wyglądało. I tak trzeba jutro zagrać z Tajlandkami. Żadnych zabaw w kiwanie co jest moim zdaniem śmieszne przy ich wystawionych palcach ponad siatkę przy bloku. Dziewczyny chyba mogą odczuwać większe zmęczenie, jednak chęć udowodnienia Tajlandką kto jest lepszy jest wielka. Tajlandki w ten weekend dwie porażki, jednak w o wiele gorszym stylu niż Polki. 3-0 3-1 odpowiednio z Brazylią i Chinami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom