No i co z tego, że Magda grała debla a ta odpoczywała?
Znów uparliscie się na jeden czynnik i brnięcie w niego.
Broń Boże nie hejtuje waszych analiz, ale...
Ja patrzę na to zupełnie pod innym kątem i mam inne przewidywania co do tego meczu.
Magda zagrała dwa mecze w singlu i raz debla. Debel trwał niecała godzinkę, a z Kasatkina mimo że pierwszy set dłuższy, to drugi był spacerkiem 30 min i po sprawie.
Lepiej zastanówcie się, że to Czeszka ma w nogach 6 spotkań, a 6 spotkań w tak krótkim odstępie czasu to ona nie grała dawno dawno.
Druga sprawa to nie przesadzajmy, że ona zmiotła wszystkie rywalki bo jestem pewien, że Magda też pokonałaby rywalki, które miała na swej drodze Denisa. Kto oglądał mecz Linette z Zhang Hobart ten wie, że pierwszy set spokojnie był do wygrania przez Polke. Nie odstawała poziomem i rownie dobrze to ona mogła tamte spotkanie wygrać. Zadecydowały jedną dwie kluczowe piłki , jak zawsze w tenisie. Wtedy nie udało się Magdzie, teraz udało się Allertovej. Cały
tenis. Nie wygrała z nią 6:2,6:3 tylko po wyrównanym meczu. Na tym poziomie w profesjonalnym tenisie czasami dwie, trzy stykowe piłki decydują o secie, a nawet całym meczu -oczywiscie przy takich wyrównanych spotkaniach. I nie robiłbym tutaj ze Zhang wielkiej przeciwniczki bo widać po jej grze jak daleka jest od swojej formy.
Do brzegu...
Sądzę, że będzie to spotkanie na styku i jeśli tylko zdrowie pozwoli (ale skoro zdecydowała się na debla to chyba czuję się ok) to właśnie w typie na Magdę widzę duże value.
Tenis to sport piękny jak i nieprzewidywalny. 2.32 na Polke? Biorę to z pocalowaniem ręki. A kto miał rację to zobaczymy po meczu ????
LINETTE, MAGDA @2.32