>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wojci typuje: głównie siatka, okazjonalnie coś innego

Status
Zamknięty.
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
#Kupon 39
Próbujemy coś na sucho. ;)
Ural Ufa - Gazprom Yugra Surgut: 1 @1,40 Betsafe ✅ 3:1
Itas Diatec Trentino -1,5 - Sisley Belluno: 1 @1,40 Betsafe ✅ 3:0
Ako: @1,96 ✅

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
#Kupon 41
Lega Pallavolo Serie A1 Siatkarzy
Bre Banca Lannutti Cuneo - Copra Elior Piacenza
Cuneo u siebie jest bardzo mocne. Dość powiedzieć, że przegrali tylko jedno spotkanie i to z wielkim Trento, a punkty urwały im tylko ekipy Modeny, Latiny oraz Maceraty. Głównym mózgiem jest legendarny Nikola Grbić, który w mojej ocenie stanowi co najmniej 50% wartości tej drużyny. Piacenza natomiast ten sezon może zaliczyć do nieudanych, jak poprzedni. Po katastrofalnym początku mieli okres serii wygranych, przerwanych przez zawsze groźny Sisley Belluno. Główną siłą gości są skrzydłowi - Zlatanov, Nikołov oraz Papi, głównie za sprawą Zhekova, który jakoś nie kwapi się do uruchamiania środka. Uważam, że okres dobrej passy dla nich skończył się w Belluno. Cuneo natomiast będzie chciało trzymać Maceratę do ostatniej kolejki w niepewności, bowiem szansa na drugie miejsce ciągle jest (Sisley podejmuje właśnie Maceratę i wcale nie stoi na straconej pozycji), dlatego myślę, że zgarną tutaj 3 punkty.
Typy
Bre Banca Lannutti Cuneo @1,40 Betsafe ⛔ 2:3 żal...
Bre Banca Lannutti Cuneo -1,5 seta @1,75 Milenium ⛔ 2:3

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
#Kupon 43
CEV Cup Mężczyzn - Finał (1 m.)
Asseco Resovia Rzeszów - Dynamo Moskwa
Wielu w tym meczu na przekór bukmacherom widzi ekipę z Rosji jako faworyta tego meczu. A ja na przekór tym ludziom twierdzę inaczej. ;) Dlaczego? Otóż moim skromnym zdaniem spotykają się dwie drużyny o porównywalnym potencjale i o zdobyciu upragnionego trofeum będą decydowały takie czynniki, jak (nielubiane przeze mnie stwierdzenie) dyspozycja dnia, własny teren i motywacja. Jeżeli chodzi o aspekty sportowe, to moim zdaniem Resovia w niczym Rosjanom nie ustępuje. Każdy pisze o atutach Dynama, że jest to blok i że jest to mocna, rotacyjna zagrywka, bla bla bla... A która Rosyjska ekipa nie ma takich atutów? Ileż to już razy Rosyjskie drużyny stawały nam na drodze i ile to razy, ku uciesze naszych kibicowskich serc, schodziły z parkietu pokonane, mimo że zapowiadano, że zrobią z naszych walec drogowy? Ktoś mi powie, że jestem stronniczy, bo Polska drużyna gra i każdy chce, by wygrywała. Oczywiście! Ale Resovia ma takie same szanse, jak Dynamo. Niewątpliwie atutem Rzeszowskiej drużyny jest atak - takie armaty jak Grozer i Achrem na skrzydłach oraz na środku Nowakowski, bijący z czwartego piętra to może budzić respekt. Zagrywka? A też jest czym postraszyć: Grozer, Achrem, Tichacek potrafią strzelić, a flotowcy - Nowakowski, Kosok uprzykrzają życie nie od wczoraj. Przyjąć sobie rotacyjną zagrywkę Rosjan to też nie problem - para Lotman + Bojić jest w stanie zapewnić bardzo dobre dogranie. Nawet jeżeli któryś z zawodników zawiedzie, to trener Kowal już chętniej sięga po rezerwowych, aniżeli w pierwszym fragmencie sezonu i jest w stanie uzupełnić lukę skutecznie. Uważam, że w tym meczu wygrana gospodarzy jest jak najbardziej w zasięgu, bowiem na Podpromiu Resoviacy grają dobrze, a zrobić piekło na hali to miejscowi kibice potrafią. Kluczem do ostatecznego triumfu Rzeszowa w tych rozgrywkach będzie wygrana na własnym terenie, dlatego też w szeregach ekipy z Podkarpacia panuje bojowe nastawienie na dzisiejsze starcie.
Typy
Asseco Resovia Rzeszów
@1,65 Betsafe ⛔ 2:3 kondycha siadła ;/

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
STATYSTYKI ZA MARZEC 2012
Zaproponowane typy: 34
Trafione typy: 25 ✅
Nietrafione typy: 9 ⛔
Skuteczność: 74% ✅✅✅
Postanowiłem podsumowywać tylko same typy, bo czasem do jednego meczu daje dwa różne typy. A skuteczność myślę imponująca, chociaż kursy czasem nie powalające. Fajnie powchodziły inne dyscypliny, F1 szczególnie, piłka nożna o dziwo też na ✅, więc generalnie gites. ;)

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
#Kupon 44
Rosyjska Superliga Siatkarzy
Gazprom Yugra Surgut - Ural Ufa (3 m.)
Trzecie starcie pomiędzy tymi drużynami w walce o miejsca 5-8. Poprzednie dwa, rozegrane na terenie siatkarzy Uralu, kończyły się dwoma różnymi wynikami - pierwsze 3-1 dla drużyny gospodarzy, w drugim już ulegli w tie-breaku, co daje nam stan 1-1 w rywalizacji do trzech zwycięstw. Uważam, że pomimo wyrównanych potencjałów obu drużyn, to jednak goście są faworytem w tym meczu i w całej rywalizacji, gdyż taki człowiek na rozegraniu, jakim jest Lloy Ball w Ufie, to wystarczająca przewaga, by wygrać to spotkanie. Na dodatek skrzydłowi w osobach Alaina Roki znanego z Latiny oraz Andreya Maksimowa zapewniają Ufie sporą siłę ognia. Na środku siatki mamy weterana Rosyjskiej siatkówki - Alexeya Kazakova, który pomimo swoich lat, wciąż gra na zadowalającym poziomie. W drużynie Gazpromu prym wiedzie Todor Alexiev, znany z występów w reprezentacji Bułgarii, który w drugim meczu zdobył aż 26 punktów, a Teodor Todorov to zdecydowanie wyróżniający się środkowy młodego pokolenia. Uważam, że Ufa wygra to spotkanie, choć może to być ciężki bój, gdyż przegrany tego meczu na następny dzień będzie miał nóż na gardle.
Typy
Ural Ufa
@1,90 Milenium ✅ 2:3

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
#Kupon 45
PlusLiga Siatkarzy
Zaksa Kędzierzyn-Koźle - Asseco Resovia Rzeszów (1 m.)
Pierwsze półfinałowe starcie znacznie bardziej wyrównanej pary, niż PGE Skry i Jastrzębskiego Węgla i trudno jest tu wskazać, kto będzie finalistą. Jednak w pierwszym meczu wydaje mi się, że to gospodarze będą mieli dość sporą przewagę nad przeciwnikiem. Otóż w niedzielę ekipa z Rzeszowa biła się jeszcze o Puchar CEV i w dalekiej Moskwie rozegrała aż 5 setów, niestety na nic się to nie zdało, gdyż trofeum zgarnęła ekipa z Moskwy. Na dodatek przeszli bardzo męczącą podróż, bo z Moskwy jednak kawałek jest. :wink: Zaksa natomiast nie grała meczu od... dnia wagarowicza. :grin: Dlatego myślę, że powinni przy Resoviakach tryskać wręcz energią. Na dodatek gospodarze we własnej hali są bardzo mocni (przegrali tylko ze Skrą). Dlatego też pobieram kurs na gospodarzy, który nawet jest wart uwagi. :wink:
Typy
Zaksa Kędzierzyn-Koźle
@1,55 Milenium ⛔ 0:3 jednak rytm meczowy zrobił swoje...

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Atutem na pewno będzie własna hala. Resovia co prawda grała w niedzielę bardzo ważny mecz, jednak czy już zeszło z nich zmęczenie to się przekonamy. Ja oczywiście mam nadzieję, że &quot;Pasy&quot; wygrają, ale wszystko okaże się po meczu. Powodzenia ???? .

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Fajnie, że ktoś w końcu skomentował. ;) Oby więcej!
#Kupon 46
Lega Pallavolo Serie A1 Mężczyzn
Itas Diatec Trentino - Energy Resources San Giustino
Obie drużyny walczą lub walczyły o zupełnie inne cele - Trento wiadomo, mistrzostwo Włoch, drużyna gości natomiast można rzec, że swój cel osiągnęła - awansowała do Play offów, co dało utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej. Pod względem sportowym dzieli je przepaść - nie ma się co oszukiwać, San Giustino nie ma żadnych atutów, by drużynie gospodarzy zagrozić, co dwukrotnie już udowodnili w tym sezonie w fazie zasadniczej. Oba spotkania zakończyły się po przysłowiowej godzince z prysznicem, w każdym z wyraźną stratą punktową. I na to chciałem właśnie zwrócić uwagę - w obu meczach padł under 135,5 punktów i w dniu dzisiejszym przewiduję podobny scenariusz. Myślę, że Stojczew już nie będzie bawił się w wystawianie w szóstce Żygadły, Lanzy czy Sokolova, tylko wyjdzie żelazna szóstka, która rozniesie wręcz drużynę Urnauta i spółki.
Typy
Under 135,5 punktów @1,80 Milenium ✅ 135 ???? na styku, ale siedzi i kwiczy ????
Under 160,5 punktów @1,60 Bwin ✅ 135

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
#Kupon 47
Copra Elior Piacenza - Tonno Callipo Vibo Valentia
We wczorajszym meczu Valentia miała znakomitą szansę na wywalczenie sobie szansy na cokolwiek więcej niż ostatnie miejsce w tabeli marny koniec sezonu i wcale nie mam tu na myśli szans medalowych, a baraż o Challenge Cup. Niestety trzeba będzie o tym zapomnieć, bowiem jeżeli oddaje się przeciwnikowi praktycznie dwa wygrane sety (mam tu na myśli set drugi i czwarty, gdzie goście seryjnie potracili punkty), to nie ma czego także szukać w pucharach. Wątpię, czy drugi raz zawodnicy Valentii zdołają zagrać taki super mecz, na dodatek przeciwko zespołowi, który wydaje się, że ma znacznie więcej argumentów niż Cuneo. Piacenza bowiem jest znakomitym przykładem na to, że cierpliwość w siatkówce popłaca i mimo katastrofalnej formy na początku, dzisiaj mogą bić się o medale. Ogromną siłą tej drużyny okazują się być znakomici skrzydłowi, którzy doświadczeniem wręcz tryskają. Trójca Nikolov - Zlatanov - Papi pod rozgrywającym takim, jakim jest Zhekov, może czuć się swobodnie i robić na siatce cuda. Trzeba bowiem przyznać, że pomimo, iż nie jestem fanem talentu Bułgarskiego rozgrywającego, to jest on typem sypacza, który może nie sili się na kreowanie gry, jednak gdy już posyła piłkę, to jest ona bardzo staranna i ułatwia zadanie na skrzydle. Szczególnie istotne jest to przy odbiciu do tyłu, a więc do swojej głównej armaty, Nikolova. A Zlatanov to istna szara eminencja, charyzmatyczny lider mentalny tej drużyny, a Papi swoją grą zdołał przekonać samego selekcjonera reprezentacji Włoch i otrzymał powołanie. Piacenza już dwukrotnie pokonała w tym sezonie drużynę Valentii, u siebie 3-2 oraz na wyjeździe 3-0. I na ten drugi rezultat bym zwrócił uwagę, bo daje on pełny obraz tego, jak dzisiaj może zagrać Piacenza. Powtórka z rozrywki wcale mnie nie zdziwi, jednego seta może oddadzą, ale proponowana przeze mnie linia jest w stanie to pokryć.
Typy
Under 180,5 punktów
@1,90 Bwin ✅ 134

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Bre Banca Lannutti Cuneo - Copra Elior Piacenza
Mecz o półfinał, w którym uważam, że Cuneo musi, a Piacenza może. Jeżeli według meczów z Valentią miałbym wskazywać faworyta, to byłaby to ekipa gości, którzy bez problemu odprawili ją w trzech setach. Cuneo natomiast mogło tamten mecz nawet przegrać, jednak trochę szczęścia pomogło i ostatecznie zgarnęli 3 punkty. Uważam jednak, że przeciw Piacenzie Grbić i spółka będą musieli zagrać o wiele lepsze spotkanie, a i tak to może nie wystarczyć. Wcale bym się nie zdziwił, gdybyśmy zobaczyli tie-break. Myślę, że granie w stronę Piacenzy to niezły pomysł, tym bardziej, że sportowo w ostatnim czasie w niczym nie ustępują Cuneo, a ich ostatni mecz w lidze pokazał, że są w stanie wyjść z każdej opresji.
Typy
Copra Elior Piacenza +1,5 seta
@1,95 Bwin ⛔ 3:0 nie popisali się dzisiaj...
Andreoli Latina - Casa Modena
Dosyć niespodziewanie, aczkolwiek całkowicie zasłużenie, ekipa Kuby Jarosza staje przed szansą awansu do półfinałów i byłaby to ogromna sensacja, gdyby ta sztuka im się udała. Co ciekawe, do tego awansu wystarczą im dwa sety, które już dają punkt, także jeżeli Modena myśli nadal o wysokich celach, to trzeba będzie zagrać na maxa i nie pozwolić rozwinąć skrzydeł ekipie Latiny. Czyli de facto muszą zatrzymać właśnie naszego reprezentanta - mecz z Sisleyem to on sam wygrał. Czy jest jednak w stanie zagrać ponownie drugi taki mecz? Sportowo to ekipa z Modeny ma znaczną przewagę. Na dodatek bilans w bezpośrednich starciach też jest po ich stronie. Jeżeli Latina nie spali się i nie zacznie za szybko myśleć o półfinale, to jest w stanie nawiązać równorzędną walkę. Modena jednak zrobi wszystko, by wybić im to z głowy.
Typy
Casa Modena -1,5 seta
@2,00 Bwin ⛔ 3:1
Itas Diatec Trentino - M.Roma Volley
W skrócie pisząc - marny mecz na szczycie, bo mimo że na &quot;szczycie&quot; grupy A, to jednak przepaść pomiędzy zespołami ogromna. O gospodarzach to można pisać i pisać, ale szkoda się powtarzać, bo kto śledzi dział, na pewno już z opisów ekipę zna. ;) Niemniej jednak trzeba dziś zgarnąć 3 punkty, bo ewentualna porażka z Romą nawet w TB może wyrzucić Trento do barażów o Challenge Cup. Roma w ofensywnie opiera swoją grę na Ivanie Zaytsevie, genialnym przyjmującym, który w ataku ma ogromny potencjał. Wsparcie mu zapewniają Gabriele Maurotti oraz po przekątnej Milan Bencz lub Gulio Sabbi - trener Giani ostatnio rotuje między nimi. Wygrana Trento uważam jest niepodważalna, o żadnym odpuszczaniu czy lekceważeniu rywala w tej ekipie nigdy nie było słychać, ale warto pograć coś w stronę Romy, jeżeli chodzi o małe punkty, bo jednak w czterech meczach tylko raz ekipa z Trydentu zdołała wygrać 3:0 i wcale nie był to &quot;walec drogowy&quot;. ;)
Typy
Over 135,5 punktów
@1,80 Milenium ⛔ 131
M.Roma Volley +17,5 punktów @1,85 Bwin ⛔ 75:56
przeciw Trento grać to jednak nie jest dobry pomysł ????

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Francuska Ligue A Mężczyzn
UGS Nantes-Reze - Tours VB (półfinał 1m.)
Spotkanie piątej drużyny po fazie zasadniczej z pierwszą. Ekipa gospodarzy wygrała rywalizację z AS Cannes dopiero po trzech meczach, Tours natomiast jako jedyna ekipa ćwierćfinały &quot;załatwiła&quot; w dwóch meczach, oddając Paris Volley zaledwie seta. Znamy tę drużynę przede wszystkim z Ligii Mistrzów, w tym roku szczególnie mogliśmy się jej przyjrzeć podczas potyczek ze Skrą Bełchatów. Na pewno jest to zespół ciekawy, mający zawodników, którzy osobno może niczym się nie wyróżniają, ale razem tworzą solidną i dobrze ułożoną &quot;pakę&quot;. Mózgiem drużyny jest znany z Resovi Rafael Redwitz, a gra ofensywna opiera się przede wszystkim na Czeskim atakującym Davidzie Konecnym oraz przyjmującym Yosleider Cala Gerardo. Przyjęcie zabezpieczają Milos Terzić oraz libero Alexis Gonzalez. Obie ekipy grały ze sobą już czterokrotnie i tylko raz drużyna wicemistrza Francji uległa po zaciętym spotkaniu ligowym. Jednak jeżeli Tours zagra na swoim normalnym poziomie, to nie powinni mieć większych problemów.
Typy
Tours VB @1,35 Bwin ✅ 0:3 końcóweczki, końcóweczki ;)

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Lube Banca Marche Macerata - Bre Banca Lannutti Cuneo
Najciekawsze spotkanie z dzisiejszej oferty włoskiej Pallavolo. Według wielu Macerata jest faworytem, co jest dla mnie może nie zaskoczeniem, ale jednak nie zgodziłbym się z tym. Stają naprzeciw siebie dwie drużyny o podobnej klasie sportowej i o zwycięstwie będą decydowały (miejmy nadzieję, bo chcemy też świetnego meczu ;) ) niuanse siatkarskie. O ekipie z Cuneo pisałem już nieco wcześniej:
W Cuneo do formy wracają Wijsmans i Visotto, N&#39;gapeth też niczego sobie, szczególnie imponuje regularnością w przyjęciu.
Zdanie to do dziś podtrzymuję. Co ciekawe, bilans bezpośredni jest na korzyść Cuneo (6:9).
O problemach Maceraty też już wcześniej wspominałem:
Jednak w Cuneo luki nie widzę, w Maceracie dwie - Travica i drugi przyjmujący. Parodi bez formy grzeje ławę, Kovar zagrał dwa, trzy mecze genialne, szczególnie w Lidze Mistrzów, ale na dystansie widać, że jednak to nie ta sama klasa. Ewidentnie ostatnia opcja w ataku. A środkowymi zrekompensować przyjmującego ciężko, bo blok to element nieprzewidywalny, a do krótkiej trzeba sobie przyjąć pod siatkę (choć z tym akurat żaden z tej dwójki problemów nie ma ;) )
Jeżeli nawet kontuzjowani Kovar, Parodi i Omrcen będą gotowi do gry, to nie wiadomo, w jakiej będą formie i czy trenowali z drużyną na pełnych obciążeniach. Podsumowując, zgadzam się z typami DawidaBarcy i także gram w stronę Cuneo.
Typy
Bre Banca Lannutti Cuneo +1,5 seta
@1,65 Bwin ✅ 1:3
Bre Banca Lannutti Cuneo @2,28 Pinnacle ✅ 1:3
Itas Diatec Trentino - Andreoli Latina
Spotkanie, które powinno elektryzować, bowiem toż to półfinał, jednak faworyt jest nad wyraz oczywisty. Latina w składzie z Jakubem Jaroszem osiągnęła i tak już fantastyczny wynik, w końcu w klubie stawiano sobie za główny cel utrzymanie w A1, a tu już jest Puchar CEV co najmniej na następny sezon. ;) Trento jak Trento - na najważniejsze mecze zawsze przygotowani na 200%, by zdemolować swojego rywala. Dwie próbki mieliśmy w fazie ćwierćfinałowej, wcale nie wykluczone, że tu będzie podobnie, gdyż jedną porażkę ponieśli z tym zespołem, więc na żadne lekceważenie sobie nie pozwolą. Na dodatek Jakub Jarosz wspominał o jakichś problemach ze swoim zdrowiem, gdzie już z Modeną po dwóch setach trener zdjął go z boiska.
Typy
Itas Diatec Trentino -2,5 seta
@1,592 Pinnacle ✅ 3:0
Under 160,5 punktów @1,65 Milenium ✅ 145

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Lube Banca Marche Macerata - Bre Banca Lannutti Cuneo
Trzecie, decydujące starcie w półfinale Serie A1 pomiędzy dwoma wartymi siebie firmami. W tym meczu jednak uznaję Cuneo za faworyta. Macerata bez swojego podstawowego atakującego i absolutnego lidera, Igora Omrcena, traci jakieś 30% siły ognia, a godnych zastępców nie ma - Sasa Starović to parkiet wąchał podczas meczu ostatnio gdzieś na początku sezonu, a Gert van Walle też nie miał wielu okazji do gry i wątpię, że nawet gdyby zagrał, to pociągnąłby atak na tak ważnej pozycji. Pozostaje manewr z trzema przyjmującymi, z Savanim najprawdopodobniej po przekątnej oraz parą Kovar - Parodi na przyjęciu. Savani jest świetnym siatkarzem, ale czy przestawienie go na przekątną trochę go nie zahamuje? Nie jestem w stanie przypomnieć sobie, kiedy (i czy kiedykolwiek) grał on po przekątnej z rozgrywającym. W Cuneo o żadnych takich dylematach nie słychać, wszyscy są zdrowi, na dodatek są w formie i uważam, że lepiej prezentują się na tle swojego dzisiejszego rywala. Spodziewam się kapitalnego meczu, bo każda z ekip ma nóż na gardle, kolejnego spotkania nie będzie i dziś trzeba dać z siebie wszystko. Nam pozostaje zasiąść przed telewizorami (czy tam transmisją w necie ;) ) i pasjonować się wielką walką.
Typy
Bre Banca Lannutti Cuneo +1,5 seta
@1,45 Milenium ⛔ 3:0
Bre Banca Lannutti Cuneo @1,87 Bwin ⛔ 3:0

Rosyjska Superliga Mężczyzn
Dynamo Moskwa - Zenit Kazań (3 m.)
Rywalizacja o mistrzostwo Rosji przenosi się do stolicy olbrzymiego mocarstwa. Stan rywalizacji po dwóch meczach to 0-2 dla giganta z Kazania. Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 2:3 dla ówczesnych gospodarzy, którzy wyszli ze stanu 2:1, w drugim natomiast Dynamo już nie miało nic do gadania i nie ugrało nawet seta. Niewątpliwym jest, że dla obydwu drużyn ten sezon już i tak jest udany - wygrali oni bowiem już po jednym trofeum w Europie. Myślę, że rywalizacja dziś się zakończy i to Kazań zostanie mistrzem Rosji. Drużyna Dynamo Moskwa pomimo, że ma w składzie bardzo fajnych zawodników, na czele z Veresem na przyjęciu czy Davidem Lee na środku, to nie jest w stanie utrzymać wysokiego poziomu gry przez cały mecz, co było widać w meczu nr 1. Drugi mecz to już totalna demolka w wykonaniu Kazania, wystarczy spojrzeć na zdobycze punktowe drużyny Dynama - żaden z graczy nie przekroczył granicy 10 punktów!!! Do tego w blokach 12:5 na korzyść Kazania. Dynamo musi u siebie zagrać mecz życia, by sprostać Kazaniowi, który pewnie zmierza do mistrzostwa.
Typy
Zenit Kazań
@1,67 Milenium ✅ 0:3

Niemiecka Bundesliga Mężczyzn
Berlin Recycling Volleys - Generali Haching (4 m.)
Czwarty mecz finałowy w mistrzostwach Niemiec, gdzie w rywalizacji do trzech zwycięstw prowadzi Generali 2:1. Wydaje się, że obie drużyny stawiają głównie na mecze u siebie i chcą je wygrywać za wszelką cenę. Wydaje mi się, że taki trend utrzyma się do końca, bowiem obie drużyny posiadają dość wyrównany potencjał. W drużynie Generali grę prowadzi rozgrywający reprezentacji Słowacji, Branislav Skladany, który tak świetnie zaprezentował się na ME w Austrii i Czechach, zastępując Michala Masnego. Do dyspozycji na skrzydłach ma także reprezentantów swoich krajów - Dennisa Kaliberdę oraz mierzącego aż 207 cm Christiana Dunnesa, a w obwodzie zawsze jest Aleksander Shafranovich oraz Robert Hupka. W drużynie Berlina natomiast prym wiodą Paul Carroll oraz Scott Touzinsky. Jest to drużyna szalenie groźna, dość powiedzieć, że w półfinale wyeliminowali słynną firmę - VFB Friedrichshafen! Tak jak już wcześniej wspominałem, mecze wyjazdowe nie są mocną stroną obu drużyn w starciach &quot;na szczycie&quot;, dlatego dziś stawiam na gospodarzy.
Typy
Berlin Recycling Volleys +1,5 seta
@1,50 Milenium ✅ 3:0
Berlin Recycling Volleys @1,95 Milenium ✅ 3:0

Plusliga Mężczyzn
PGE Skra Bełchatów - Asseco Resovia Rzeszów
Pierwszy finałowy pojedynek na naszym rodzimym podwórku. Wielokrotny hegemon, Bełchatowska Skra, podejmuje Rzeszowską Resovię, która wyraża wszelkie aspiracje do zdetronizowania giganta. I trzeba przyznać, że wszelkie argumenty do tego drużyna z Podpromia posiada. Przyjrzyjmy się zawodnikom szóstkowym po obu stronach:
Mariusz Wlazły - Gyorgy Grozer: godni siebie przeciwnicy, rasowi atakujący, prawdziwi liderzy swoich zespołów. Trudno wskazywać, który lepszy. Na przestrzeni całego sezonu postawiłbym znak równości. Wlazły wydaje się być bardziej stabilniejszy pod tym względem, Niemiec miał swoje dobre i złe mecze, w najważniejszych jednak nie zawodził - półfinał Pucharu Polski oraz finały Pucharu CEV. Atuty u obu takie same - wszechstronność w ataku, mocna, rotacyjna zagrywka, dynamika, duży zasięg, trzymanie kierunków.
Miguel Angel Falasca - Lukas Tichacek: tutaj jednak przewagę ma Falasca. Zna się lepiej z zawodnikami swojej drużyny, gra szybsze piłki do nich, szczególnie do Wlazłego. Czech gra pierwszy sezon ze swoimi kolegami i czasem aż nadto to widać. Sporo błędów technicznych, niedociągnięte piłki na szerokości, czasem za niskie, nie w tempo. Ostatnio jednak nastąpił spory progres u tego zawodnika i ciągle mam nadzieję, że zacznie grać to, co pokazywał choćby u Fryderyków.
Bartosz Kurek+Michał Winiarski - Aleh Achrem+Paul Lotman: W Skrze para nad wyraz zbilansowana, Kurek prawdziwa wieża i strzelba na lewym skrzydle, Winiarski bardziej od zadań defensywnych, jednak swoje w ataku też potrafi dołożyć. W Resovii ułożyłem parą podobną, Aleh to też ogromna siła w ataku, Lotman przyjęcie na bardzo dobrym poziomie, może nie ma takiej siły w ataku jak Winiarski, ale to, co dostaje od Tichacka, kończy i wcale nie jest tego mało, patrząc na niektóre mecze. Do tego każdy z nich potrafi postraszyć zagrywką.
Daniel Pliński+Marcin Możdżonek - Piotr Nowakowski+Wojciech Grzyb: Etatowi lub byli środkowi reprezentacji Polski. Para ze Skry to absolutny światowy top, Daniel Pliński w ataku to robi po prostu co chce, a jego przepuszczenie piłki do lewego barku to już pewnie wszyscy znają, a i tak dają się nabrać. Możdżonek może nieco ustępuje w ataku, jednak w bloku nieraz piłka dosłownie się go lepi. Po drugiej stronie wcale nie gorzej - Nowakowski kolejna wieża, kosmiczny zasięg w ataku. W przypadku Wojtka Grzyba to jest to istny renesans tego zawodnika. Wykorzystał kontuzję Grześka Kosoka i wskoczył do szóstki. Ogromny postęp w zagrywce, reszta na starym, dobrym poziomie, który wszyscy pamiętamy.
Paweł Zatorski - Krzysztof Ignaczak: Także libero niczego sobie. Obaj wyprawiają cuda w obronie, w przyjęciu są pierwszoplanowymi postaciami. Igła może jest bardziej charyzmatyczny i ekspresyjny. Nie jestem w stanie znaleźć słabych punktów u któregoś z tej pary.
Ławka rezerwowych:Tutaj wydaje mi się, że przewagę ma jednak Resovia. W ataku Grozera z powodzeniem może zastąpić Gontariu, Bojić kiedy pojawia się za Achrema to w parze z Lotmanem daje kosmiczne przyjęcie, Dobrowolski swoim doświadczeniem jest ostoją, a ze środkowych jest zawsze w obwodzie Kosok + Perłowski. W Skrze godni moim zdaniem następcy są tylko na pozycji środkowego i jest to Karol Kłos głównie. Młody atakujący Atanasijević dostawał dość mało szans, Cupković także grał zbyt mało i Kurkowi do pięt nie dorasta, Bąkiewicz wieczny rezerwowy, na którego zawsze można było liczyć, ale od dobrych dwóch lat to on może z 5 pełnych meczy rozegrał.
Podsumowując, siłą Skry jest jedność i zgranie, atutu Resovii można doszukiwać się w ławce rezerwowych. Zapowiada się ciekawy finał! Dzisiaj moim faworytem jest Resovia, bowiem Skra od co najmniej dwóch lat pierwszy mecz finałowy przegrywa. Jak to mawiają, do trzech razy sztuka. ;)
Typy
Asseco Resovia Rzeszów +1,5 seta
@2,55 Milenium ✅ 1:3
Asseco Resovia Rzeszów @3,50 Milenium ✅ 1:3 jednak coś w tym jest ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Rosyjska Superliga Mężczyzn
Iskra Odintsovo - Lokomotiv Novosibirsk (3 m.)
Trzeci i ostatni mecz o trzecie miejsce w mistrzostwach Rosji, w której stan rywalizacji wynosi 1-1. W pierwszym meczu, nie bez problemów, wygrała drużyna Roberto Santillego, by 3 dni później w Novosibirsku dostać tęgie lanie 3:0. Moim skromnym zdaniem ta rywalizacja już powinna się skończyć po dwóch meczach z korzyścią właśnie dla dzisiejszych gości. Zespół ten świetnie zaprezentował się w Lidze Mistrzów oraz w Pucharze Rosji, który wygrał i ma gwarantowany awans do kolejnej edycji. Iskra zaś bez względu na to, które miejsce zajmie, zagra w Pucharze CEV, obok Dynama Moskwa. Sportowo obie drużyny wyglądają porównywalnie. Grę w Iskrze prowadzi doświadczony, Belgijski rozgrywający Frank Depestele, na skrzydłach prym wiodą Jochen Schoeps oraz Pavel Abramov, ten drugi znany z występów w Jastrzębskim Węglu. Myślę, że Novosibirsk pomimo tego, że w mojej opinii zaprezentował się w tych dwóch meczach lepiej, nie jest faworytem dzisiejszego spotkania. Na wyjazdach ta drużyna nie spisuje się najlepiej, traci dużo punktów seriami i brakuje konsekwencji w końcówkach,. Myślę, że Iskra wygra to spotkanie, choć wcale nie musi być to &quot;godzinka z prysznicem&quot;.
Typy
Iskra Odintsovo
@2,00 Betsafe ✅ 3:1 choć ostatni set masakra ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Plusliga Mężczyzn
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów (3 m.)
Trzeci mecz jakże pasjonującego i jakże elektryzującego całe społeczeństwo siatkarskie finału mistrzostw Polski. Nie wiem jedynie, czy mam się cieszyć, że wywołuje to aż tak wielkie emocje, czy może płakać, że te emocje są tak negatywne. Zostawmy jednak sprawy poza sportowe, bo w końcu o sporcie tu trzeba rozmawiać najwięcej!
Przyznam szczerze, że nie mam zielonego pojęcia, kto może wyjść zwycięsko z trzeciego meczu. W jednym z bukmacherami się nie zgodzę - Skra nie jest faworytem meczu, choć dużo czynników można by znaleźć, które by przemawiały za nimi. Rzeszowianie zaprezentowali się z fantastycznej strony w Bełchatowie, zagrali dwa mecze życia, no po prostu można wypisać same achy i ochy, jeżeli chodzi o ich grę. Rozczarowała postawa Bełchatowa, którzy pierw nie dali rady w przyjęciu z mocną zagrywką, a potem drastycznie spadła skuteczność w ataku ze skrzydeł. W drugim meczu już można było dostrzec nieco jakości w grze (Wlazły stanął na wysokości zadania), wielką zagadką jest forma Kurka, który ciągle może odpalić. Rzeszów będzie miał za sobą publikę, przy niej potrafi grać jak natchnieni, a szansa pojawia się niebywała. Jeżeli nie w sobotę, to w niedzielę. Spodziewam się wielkiej wojny, zarówno sportowej, jak i emocjonalnej, bowiem obie ekipy mogą być bardzo poddenerwowane - Resovia nad wyraz blisko wymarzonego raju, Skra ze stryczkiem na szyi, jakiego jeszcze nie mieli. Betsafe wyszedł naprzeciw i daje bardzo fajny bet, który dla mnie przy walce jest wielce prawdopodobny, choć sam go gram za minimalną stawkę. ;)
Typy
Będzie Tie-Break w meczu
@2,65 Betsafe ⛔

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Turecka Aroma 1. Lig Mężczyzn
Fenerbahce Stambuł - Arkas Izmir (2 m.)
Drugie spotkanie finałowe o mistrzostwo Turcji. Stan rywalizacji: 1:0 dla Fenerbahce.
O personaliach obu zespołów pisałem już dawniej, przy okazji spotkania ligowego, więc tylko zacytuję:
Obie drużyny to bardzo ciekawe mieszanki zawodników, którzy mają za sobą sporo grania po różnych dobrych ligach. W Arkasie prym wiedzie znakomity Kolumbijczyk Agamez, z którym miał okazję grać Paweł Zagumny w barwach Panathinaikosu Ateny, który swoim zasięgiem i dynamiką dorównuje niejednemu Kubańczykowi. W przyjęciu także solidni zawodnicy, bowiem reprezentant Brazylii Bravo oraz Subasi - w ataku może nie błyszczą, ale przyjęcie stabilne potrafią utrzymać. Całkiem ciekawie rozgrywa Kevin Hansen, przez pewien czas kreowany na pierwszego sypacza kadry USA po odejściu Lloya Balla. Wydaje się, że nie są to jakieś gwiazdy, ale pod okiem Glenna Hoaga tworzą oni spójną, dobrze działającą maszynkę, a sam szkoleniowiec ma papiery na jednego z najwybitniejszych na swojej pozycji. Goście mają po sobie gwiazdozbiór w postaci Ivana Milijkovicia na przekątnej, który jednak już nie prezentuje swojego dawnego poziomu w ostatnim razie, Leonell Marshall, znakomity Kubańczyk, swego czasu łapiący słynne 395 cm w ataku, także swoje najlepsze lata ma za sobą.
Wedle powyższego, to Arkas powinien być faworytem, ale... liga Turecka pozwala przebywać na parkiecie jedynie dwóm obcokrajowcom. W ekipie Fenerbahce są to właśnie Milijović i Marshall. Arkas to ekipa głównie nastawiona na Europejskie Puchary, w lidze nie występuje zazwyczaj Kevin Hansen, a więc główny mózg drużyny. W ekipie gospodarzy problemu nie ma, bo zawsze rozgrywa Arslan Eksi, sypacz reprezentacyjny Turcji. Do tego Arkas na wyjazdach nie gra zbyt dobrze, to typowa ekipa &quot;własnej sali&quot;. Daję im max seta.
Typy
Fenerbahce Stambuł
@1,45 Bet365 ⛔ 0:3
Fenerbahce Stambuł -1,5 seta @1,87 Pinnacle ⛔ 0:3 żenada z mojej strony...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom