San Antonio Silver Stars - Atlanta Dream
typ: 2
kurs: 2.91
buk: pinnacle
Nie powiem ,że liczę wreszcie na jakąś udaną noc z WNBA, więc dziś wybieram sobie meczyk Silver Stars - Dream. Co prawda ostatni pojedynek ekipa Silver Stars wygrała na trudnym terenie w Los Angeles, lecz jak już pisałem - to co robiły wysokie zawodniczki LA Sparks to po prostu tragedia. Naprawdę kiepsko to wyglądało, w ataku Sparks poza Candance nie było nikogo, a i mimo to zawodniczki trenera Dana Hugesa miały problemy z i tak dziurawą obroną Sparks. Mogę nawet śmiało powiedzieć, że kilka rzutów Sophia Young trafiła czystym fartem, lecz niestety liczą się tylko trafione no i tak się stało że te kilka rzutów zaważyło na wyniku całego meczu. Silver Stars, co pisałem już wielokrotnie, nie błyszczą już tak jak w ubiegłym sezonie, grają ciężką i mozolną Koszykówkę, i właśnie tutaj był mały kruczek w ostatnim spotkaniu ze Sparks, że to wysokie zawodniczki Silver Stars które zlekceważyłem robiły pod koszem co chciały z gwiazdkami Sparks i to również znalazło przełożenie na wynik. Jednak nie ukrywam że Srebrne Gwiazdy grają co najwyżej średni Basket.
Teraz trochę o ekipie Marzeń.
Podopieczne Pani Marynell Meadors oglądałem w tym sezonie niezwykle rzadko, pamiętam jednak mecz z bodaj NY Liberty, który przegrały po zaciętej końcówce. Jest to team odbudowywany po ostatnim zupełni e nieudanym sezonie, więc ciężko jednoznacznie określić ich styl gry, jak dla mnie jest to bardziej indywidualne podejście do rzeczy i jednak niestety kwestia skuteczności, którą w swoich meczach wykorzystują graczę Atlanty, jeśli siedzi są naprawdę ni Edo zatrzymania, teraz mają bilans 10-10, więc w przypadku wygrania dzisiejszego meczu dodatni procent zwycięstw z pewnością byłby mile widziany w Atlancie. Dla ułatwienia dodam, że ekipa Dream bazuje głównie na umiejętnościach dobrej skrzydłowej Chamique Holdsclaw a także dobrej i walecznej podkoszowej zawodniczki Sancho Lyttle. Jest to drużyna zupełnie inna od Silver Stars, te dziewczyny walczą i szarpią aby ugrać jak najwięcej, lecz nawet jeśli „nie siedzi” jestem pewien że poszarpią w obronie stąd typ na Dream właśnie dziś.