>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Windows XP

pawelekdabelek 0

pawelekdabelek

Użytkownik
Witam mam następujący problem: dzisiaj włączyłem komputer i Avast wykrył mi zarażony plik windowsa wirusem ,,rokit&quot;(czy cośw tym stylu), musiałem usunąć pilk, ale bez neigo Windows nie będzie działać porpawnie. Moja wersja Windowsa nie jest niestety legalna, a poza tym nie mam płytki z nim. Czy zainstalowanie Service Packa pomoże?? Co robić?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
A umiałbys zainstalowac SP na nielegalny windows :&gt;?? bo to trochu roboty jest, zmienianie kodow w rejestrach itp.

Najlepiej format :p a jak nie masz płytki to sobie pozycz od kogos.
Mozesz tez sprobowac taka opcje --&gt; przywracanie systemu windows

V 256

vernix

Użytkownik
Możesz również zainstalować komercyjnego anty-wira i spróbować nim dać ten zainfekowany plik do kwarantanny lub po prostu go wyleczyć; nie każdy zarażony plik należy usuwać ???? SP i tak w niczym by nie pomógł. Lepiej uzbierać na oryginalny Windows albo zainstalować darmowego Linux&#39;a :jezora:

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc postanowiłem odkopać stary.

Co sądzicię na temat tych windows-ów dostępnych na allegro?

http://www.allegro.pl/item393922017_windows_xp_home_edition_pl_oem_sp2_nowy_oryginalny.html

http://www.allegro.pl/item390205407_windows_xp_professional_pl_oem_sp2_nowy_sklep_fvat.html

*NIE SĄ TO MOJE AUKCJE

Warto się nimi interesować? Jest to zgodne z prawem? Czy można taki system zainstalować na każdym komputerze? Bo jeśli ktoś chce tanio, oryginała z nalepką to taniej nie znajdzie.

Inna kwestia do dyskusji. Która wersja lepsza? Home Edition czy Professional?

Może ktoś kto korzysta z którejś wersji się wypowie.

Pozdrawiam

massive 0

massive

Użytkownik
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc postanowiłem odkopać stary.

Co sądzicię na temat tych windows-ów dostępnych na allegro?

http://www.allegro.pl/item393922017_windows_xp_home_edition_pl_oem_sp2_nowy_oryginalny.html

http://www.allegro.pl/item390205407_windows_xp_professional_pl_oem_sp2_nowy_sklep_fvat.html

*NIE SĄ TO MOJE AUKCJE

Warto się nimi interesować? Jest to zgodne z prawem? Czy można taki system zainstalować na każdym komputerze? Bo jeśli ktoś chce tanio, oryginała z nalepką to taniej nie znajdzie.

Inna kwestia do dyskusji. Która wersja lepsza? Home Edition czy Professional?

Może ktoś kto korzysta z którejś wersji się wypowie.

Pozdrawiam
Z tego co wiem to wersja HE jest wersja okrojoną, ale czym dokładnie sie różni od PRO to niewiem.

kosiarqa 0

kosiarqa

Użytkownik
Polecam Professional. Wersja HE jest dla prac biórowych itp. Testowałem to wiem. Myśle , ze zakup tego towaru na allegro bedzie dobre i opłacalne.

kochan 0

kochan

Użytkownik
Nie zakładając nowego tematu zapytam tutaj.
Mam taki problem mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 i zainstalowany na nim oryginalny Windows Vista Basic. Teraz chciałbym zmienic z Visty na Xp&#39;ka robiąc standardowy format, ale to nie jest takie proste, poniewaz podobno partycja jest chroniona i nie da jej się tak normalnie sformatowac tak jak robi się to w XP&#39;ku. Z tąd moje pytanie, czy ktoś ma jakis pomysl jak zrobic formata (usunac cala Viste) i wgrac w to miejsce XP&#39;ka ?

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
kumpel tez mial miec chronione pratycje i wogole plyta miala mu nei obslugiwac XP tak mu mowili w serwisie gdzie kompa kupil ....wgral XP i komp mu lata jak nie wiem co

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Widzę, że jednak temat się przyjął. Może ktoś jeszcze się wypowie która wersja windowsa xo jest lepsza? A może Vista?

Co do tych wersji co są dołączane z laptopami Dell. Używa ktoś z takiego źródła?

matex 0

matex

Użytkownik
nikifor 402

nikifor

Forum VIP
@matex dzięki. Ciekaw jestem, jak się prezentuje HE, gdyż od zawsze używam wersji professional.

Nie napisał jednak nikt, czy takie rozprowadzanie/posiadanie takiej wersji Windowsa (dołączonego do laptopów Dell) jest legalne?

matex 0

matex

Użytkownik
@matex dzięki. Ciekaw jestem, jak się prezentuje HE, gdyż od zawsze używam wersji professional.

Nie napisał jednak nikt, czy takie rozprowadzanie/posiadanie takiej wersji Windowsa (dołączonego do laptopów Dell) jest legalne?
wiesz co ? wydaję mi się, ze to wszysko zalezy od licencji. Bo widziałm czasami, ze były jakiś zapisy że Win musi byc sprzedawany tylko ze sprzętem ze stajni Microsoftu i ludzie sprzedawali system dodając np. myszkę tej firmy. Ale czy to jest całkowicie legalne to nie wiem. Tak jak mówię, wydaję mi się ze to wszysko zalezy od licencji dołączoenj do danej płytki z systemem ????

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Nie zakładając nowego tematu zapytam tutaj.
Mam taki problem mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 i zainstalowany na nim oryginalny Windows Vista Basic. Teraz chciałbym zmienic z Visty na Xp&#39;ka robiąc standardowy format, ale to nie jest takie proste, poniewaz podobno partycja jest chroniona i nie da jej się tak normalnie sformatowac tak jak robi się to w XP&#39;ku. Z tąd moje pytanie, czy ktoś ma jakis pomysl jak zrobic formata (usunac cala Viste) i wgrac w to miejsce XP&#39;ka ?
A próbowałeś już formatować ? Poza tym żeby zainstalować XP&#39;ka na lapku o ile jest on w miarę nowy to musisz wyłączyć funkcję SATA w BIOS&#39;ie ;) Jest również wersja taka, że opcji tej nie będzie i pomoże tylko płytka XP&#39;ka z zintegrowanymi na niej już sterami do SATY ;) Ale oryginalnej takiej nie znajdziesz... Sam będziesz musiał się pobawić.... Daj znać czy już próbowałeś z tym formatem i ile lapek ma dni/miesięcy/lat ?

kochan 0

kochan

Użytkownik
Próbowałem już kiedyś formata standardowo odpalajac z plytka XP&#39;ka w środku botowanie itd. ale pozniej wyskakuje error i nie mozna dalej kontynuowac. Laptop jest nowy ma jakies pare miesięcy. Kurde mam dosyc tej Visty i chcialbym miec XP&#39;ka ale pojecia nie mam jak mam to zrobic ????

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Próbowałem już kiedyś formata standardowo odpalajac z plytka XP&#39;ka w środku botowanie itd. ale pozniej wyskakuje error i nie mozna dalej kontynuowac. Laptop jest nowy ma jakies pare miesięcy. Kurde mam dosyc tej Visty i chcialbym miec XP&#39;ka ale pojecia nie mam jak mam to zrobic ????
Podaj model tego lapka bo wygląda na to że jest ta nieszczęśliwa SATA :| Jeszcze chce się upewnić a potem napisze Ci co i jak...

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jak problemy z kompem to tylko do Patro ;-)
Ja tylko chciałem napisać że straszna lipa jest instalować XP-eka mając Viste. Wiem, że kumpel też miał problemy ...

Do góry Bottom