Mam 2 wiadomości
Dobrą i złą... Pierwsza zła... Otóż Twój lapek ma procka Intela 2-rdzeniowego a na taką platformę przewidziana jest domyślnie Vista i co następuje ? Opcji wyłączenia SATA w BIOS'ie nie masz bo miałem styczność z Corami 2 rdzeniowymi i tam też nie było... Po drugie na siłę zainstalujesz tego XP'ka tylko od razu mówię, że mogą być problemy ze stabilnością bo na stronie głównej producenta w dziale ze sterownikami do XP jest ostrzeżenie, że model ten jest przeznaczony do Visty i sterowniki owszem są tylko oni nieodpowiadają za ich działanie i skutki jakie mogą wyrządzić... Tak więc stery na siłę też byś miał... Pozostaje kwestia sterowników SATA... Tutaj może być kłopot bo potrzebowałbyś ich na dyskietce jednak to mały pikuś.. Problemem jest tylko to, że w lapku musisz mieć stacjędyskietek (możesz kupić taką dołączaną przez USB) albo o ile tego XP'ka masz pirata to można się pobawić programem nlite i dorzucić te stery na płytkę instalacyjną XP'ka... W sumie kopie oryginału też można zrobić i postępują analogicznie można wgrać te stery do SATY tam... Daj znać czy chcesz coś z tym robić czy nie... W razie czego to mogę Ci opisać instrukcje krok po kroku co i jak
A teraz czas na dobry news
Do Visty też idzie się przyzwyczaić ????