>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WIMBLEDON - typy i analizy!

Status
Zamknięty.
zludna 0

zludna

Forum VIP
a coś jeszcze polecacie na dzisiaj poza typami Widzu ?
Moje typy są na wcześniejszych stronach i większość z nich jest aktualna.

Ehh nudne mecze dosyć pokazują, bo to z kortu centralnego i kortu nr 1. Najciekawsze jednak będą na PSe - Kuzy i Blake&#39;a. Cóż, poszperam, może jeszcze coś ciekawego znajdzie się w ofercie.

zludna 0

zludna

Forum VIP
Arthurs W. - De Bakker T. - 2 - 3.03

Mój ulubieniec z Holandii, młody Thiemo de Bakker, którego chwaliłam wielokrotnie, spotka się w pierwszej rundzie Wimbledonu z weteranem Waynem Arthursem. Co najważniejsze - Holender jest triumfatorem zeszłorocznej edycji juniorskiego Wimbledonu. Dostał &#39;dziką kartę&#39;, tak samo, jak Aga w zeszłym roku. Aga szansę wykorzystała, odpadła dopiero w czwartej rundzie. Występ Arthursa dziwi mnie tu, ale przeszedł kwalifikacje przede wszystkim dzięki szczęśliwemu losowaniu, Delgado, Calatrava czy Ch. Rochus [tu pięciosetówka] do najtrudniejszych rywali nie należą. Główną jego domeną jest serwis, a właściwie był. W Australian Open odpadł w trzeciej rundzie [znów pomyślne losowanie] i tam musiał oddać mecz z powodu kontuzji [prawdopodobnie coś z mięśniem przedramienia], potem odpadał w kwalifikacjach Indian Wells, French Open i ostatnio w The Artois Championschips. Arthurs ma już 36 lat, wcale dużo nie grywa, nawet w deblu już bardzo rzadko startuje. W jakiej więc może być formie? Młody Holender dopiero zaczyna swą przygodę z tenisem, ma szansę się wybić, zdobyć punkty rankingowe, by móc startować chociaż w kwalifikacjach do większych turniejów. Wygrał w zeszłym roku turniej juniorski, co świadczy o tym, że ta nawierzchnia mu leży. Jeśli nie wykorzysta szansy teraz, to o kolejną będzie mu bardzo trudno.

Eschauer W. - Ramirez Hidalgo R.
Typ - Typ: 1 1,70

Werner Eschauer to znakomity challenerowiec - jeśli startuje w większych turniejach, to też sobie jakoś radzi. Przeciwnik to objawienie poprzedniego sezonu na clayu, niestety całkowicie niespełnione. W tym sezonie na clayu nie wykazał się niczym. Ostatnio troszkę startował w challengerach, ale już sam bilans czterech ostatnich turniejów: 3-4 przy bilansie Austriaka: 9-4 mówi sam za siebie. Dodatkowo wiadomo, jak czują się i grają typowi gracze ziemni na nawierzchni trawiastej. Eschauer to bardzo solidny zawodnik i przede wszystkim ograny. Po takim kursie warto brać.

Wang Y.-T. - Kunitsyn I.
Typ - Typ: 1 1,70

Tu dużo mówić nie trzeba. Kunitsyna kojarzę głównie z jakiś dziwnych niespodzianek, ale to było chyba ze dwa lata temu. W tym sezonie nic ciekawego, szczególnie na trawie - porażki z Del Potro i Mahutem [gładkie] i jeden wygrany mecz, ogromna męczarnia z Kelnerem. Wang od dłuższego czasu zaliczał mniejsze turnieje, ale za to z powodzeniem. Kwale pokonał dość szybko, bez straty seta. Warunki fizyczne podobne, sprawniejszy raczej Wang [bo lżejszy] i 3-0 w H2H. Nie widzę argumentów przemawiających za Rosjaninem.

Cilic M. - Simon G.
Typ - Typ: 1 1,60

Najważniejsze - warunki fizyczne. Cilic, jak przystało na zawodnika z Półwyspu Bałkańskiego, jest wysoki [190cm] i to od razu go ustawia w roli faworyta. Dobre mecze na trawie - pokonał Henmana, Tsongę i uległ po walce Roddickowi. Simon warunki fizyczne ma gorsze,a przede wszystkim dla niego nawierzchnia niezbyt sprzyjająca. Cilic wygrał dwa lata temu juniorskie French Open, co świadczy o dobrej grze z głębi kortu. Dodatkowo znakomite podanie i mecz wygrany, choć raczej nie do zera. Simona pamiętam z dobrych meczów na nawierzchni dywanowej, a ta jednak od trawiastej się różni. Porażki w tym sezonie na trawie z Baghdatisem i Karlovicem, a także męczarnia z Pavelem nie rokują dobrze.

Paszek T. - Zahlavova Strycova B.
Typ - Typ: 1 1,20

Paszek przedstawiać od trzysetówki z Henin w Dubaju nie trzeba, dodatkowo całkiem dobra gra w Birmingham, trzysetówka z Sharapovą. Czeszka przebrnęła kwalifikacje, ale nikogo nadzwyczajnego nie pokonała, tu od razu rzucona na głęboką wodę i raczej nie ma szans, bo Paszek nie przegrywa z zawodniczkami niżej notowanymi od siebie.

Dementieva E. - Dechy N.
Typ - Typ: 2 2,10

Jedno z ciekawszych spotkań pierwszej rundy. Elena szczyt beznadziejności swojej gry [a właściwie podania] pokazała w Eastbourne w meczu z Marion Bartoli, urywając tylko jednego gema. Dechy od dawna rzadko udaje się przebrnąć więcej, niż jedną rundę i tu staje przed podobną szansą, bo ona problemów większych z podaniem nie ma, gra swój solidny tenis, który zdaje egzamin na każdej nawierzchni. Szczególnie odczuła to w zeszłym tygodniu Petrova. Trudno uwierzyć, że przez kilka dni Rosjanka poprawiła swój serwis...

Kirilenko M. - Cornet A.
Typ - Typ: 1 1,20

Świeżo upieczona triumfatorka juniorskiego French Open w pierwszej rundzie natyka się na Kirilenko, która w tym sezonie jakoś szczególnie nie zachwyca. Kirilenko kilka lat temu wygrała juniorskie US Open. Ale... w kwalifikacjach Cornet wcale nie zachwycała, bo zagrała dwie trzysetówki. Kirilenko natomiast całkiem poprawnie zagrała w Birmingham, gdzie urwała seta znakomitej Jankovic. Jeśli Kirilenko zagra swoje, to onieśmieli młodszą przeciwniczkę, która zresztą jeszcze ma spore problemy z psychiką i przegrywa wygrane mecze.

Bremond S. - Bychkova E.
Typ - Typ: 1 1,55

Typ na czuja, bo Bremond wbrew tegorocznym wynikom na trawie czuje się znakomicie. Troszkę miała niefortunne losowania [Danilidou i Molik], lecz tu los się uśmiechnął, bo znowu Rosjanka na tej nawierzchni grać niezbyt lubi. Przypomnę, że Bremond w zeszłym roku w Wimbledonie doszła aż do ćwierćfinału, pokonując po drodze Schnyder, Dulko, Sugiyamę.

Morigami A. - Brianti A.
Typ - Typ: 1 1,25

Morigami może nie gra nic ciekawego, ale chyba mocno podbudowała się zwycięstwem w Pradze. W Eastbourne miała pecha, bo trafiła na Dechy, ale bez walki meczu nie oddała. Brianti z Dechy spotkała się tydzień wcześniej i mecz oddała... bez walki, musiała kreczować, a generalnie w tym sezonie jej gra woła o pomstę. Dodatkowo H2H 1-0 na korzyść Japonki.

Mattek B. - Bardina V.
Typ - Typ: 1 1,55

Bethanie Mattek to ta, która próbowała szokować swoimi strojami tak, jak siostry Williams, no i po części jej się to udało. Mało grała w tym sezonie. Na trawie jeden mecz z Likovstevą. Bardina natomiast dwa mecze, oba z przeciętnymi Brytyjkami i oba wysoko przegrane. W Paryżu doznała kontuzji, być może ta dalej jest niewyleczona. Dodatkowo H2H na korzyść Amerykanki i fakt, że Bardina w tym sezonie gra naprawdę beznadziejnie, mimo całkiem łatwych losowań.

PS. Może któreś się pozaczynały, ale od 12-25 forum nie działało, a już nie mam czasu spojrzeć, co się zaczęło, yoł.

P 1,8K

patced

Użytkownik
I jak myslicie Almagro da rade Tursunov żekomo hiszpan ma znakomity serw ... do 0 ciekawe tylko szkoda że przerwali mecz bo w tym momencie rywalizacja jest wypaczona ;/ bo ta kontuzja się goi a nie odnawia szkoda ;/

gusto 695

gusto

Forum VIP
Kurde ale się dzisiaj przejechałem na M. Shaughnessy :przeklina:
Ja niestety też m.in. na niej.

Kilka meczy z dzisiaj juz przełożono na jutro, ale niestety jutro ma być w Londynie gorsza pogoda. Ciekawe ile zdążą rozegrać.

Na jutro wybiorę mniej, ale mam nadzieję takich meczy które na pewno wejdą. Moje analizki dzisiaj późnym wieczorem albo jotro nad ranem.

S 112

staruch

Użytkownik
Na jutro kusi mnie Nakamura w meczu z Hingis.Kurs na Japonke powyżej 4.0 a Martina skończy ten turniej jak nie w tej to w nastepnej rundzie.

Z 0

zeitgeber

Użytkownik
Jankovic, J - Keothavong, A OVER 16,5 gemów 1,9

Keothavong pokozała się w tym sezonie na trawie w Birmingham i Eastbourne. Odpadała wprawdzie w 1 rundach ale po 3 setowym spotkaniu. Jankovic to jak wiadomo zawodniczka z samej czołówki WTA i wygra to spotkanie na pewno. Jednak myślę że stać Anne na zdobycie 5 gemów.

Kendrick, R - Robredo, T 2 1,38

Robredo znany jest bardziej z kortów ziemnych niz trawiastych ale na trawce też grać potrafi. W tym sezonie pojawił się tylko w s-Hertogenbosch i doszedł do ćwiercfinału. Kendrick to taki typowy tłuczek który zawsze dobrze rozpoczyna spotkanie aby później je przegrać. Stawiam na doświadczenie Hiszpana.

S 112

staruch

Użytkownik

Robredo znany jest bardziej z kortów ziemnych niz trawiastych ale na trawce też grać potrafi. W tym sezonie pojawił się tylko w s-Hertogenbosch i doszedł do ćwiercfinału. Kendrick to taki typowy tłuczek który zawsze dobrze rozpoczyna spotkanie aby później je przegrać. Stawiam na doświadczenie Hiszpana.[/quote]

Ten mecz już się odbył

gusto 695

gusto

Forum VIP
mam pytanie,
Czy w męskim deblu gra się do 2 czy do 3 wygranych setów??
thx za odp
Zawsze do 2, z tym że na wielkich szlemach tak jak Wimbledon, 3 set jest grany normalnie a nie do 10 punktów. Chyba finał wielkich szlemów jest grany do 3 zwycięskich setów, ale nie jestem pewien.

Panie i Panowie, przepraszam że zaśmiecam, ale chciałbym sie tylko pochwalić, jeśli można, jestem troche zaskoczony że weszło

http://img242.imageshack....dsc00764kp0.jpg
Gratulacje. ????

gusto 695

gusto

Forum VIP
Na dzisiaj wybrałem tylko 3 spotkania (ciekawe czy w ogóle jakieś się odbędą, bo ma padać ???? )

Janko Tipsarevic (SRB) - Florent Serra (FRA) 2.37
Serra zaskoczył mnie pozytywnie, ogrywając gładko Kohliego w 1 rundzie. Natomiast Janko męczył się niemiłosiernie z Peyą. Patrząc na aktualną formę 2 wydaje się pewna.

Richard Gasquet (FRA) - Nicolas Mahut (FRA) 1.91
Wydaje mi się, że Rysiek na trawie nie gra za specjalnie, w przeciwieństwie do Mahuta. Gdyby pojedynek był na innej nawierzchni bez wahania grałbym Gasqueta ale trawa jest według mnie handicapem dla Nicolasa.

Tim Henman (GBR) 1.48 - Feliciano Lopez (ESP)
Po dobrym, ale jakże ciężkim spotkaniu w pierwszej rundzie, nie wypada Henmanowi odpaść w 2. Gra w niej z kiepskim w tym sezonie Feliciano. Myślę, że jeśli Tim zagra tak jak w trzech wygranych setach z Moyą, a zwłaszcza w tym piątym kiedy z 2-4 potrafił zrobić 5-4 to spokojnie wygra ten mecz 3-0. Po prostu Henman musi byc skoncentrowany podczas każdego z trzech setów. Jeszcze jednym handi jest dla Hanmana rzywiołowo reagująca na każdą wygrana piłkę angielska widownia. Tak więc GO HENMAN GO!!

kursy z bwin

nonda 0

nonda

Użytkownik
mam pytanie,
Czy w męskim deblu gra się do 2 czy do 3 wygranych setów??
thx za odp
Zawsze do 2, z tym że na wielkich szlemach tak jak Wimbledon, 3 set jest grany normalnie a nie do 10 punktów. Chyba finał wielkich szlemów jest grany do 3 zwycięskich setów, ale nie jestem pewien.
Małe sprostowanie. Mecze w debla są grane do 3 wygranych setów

Pozdrawiam

zludna 0

zludna

Forum VIP

Keothavong pokozała się w tym sezonie na trawie w Birmingham i Eastbourne. Odpadała wprawdzie w 1 rundach ale po 3 setowym spotkaniu. Jankovic to jak wiadomo zawodniczka z samej czołówki WTA i wygra to spotkanie na pewno. Jednak myślę że stać Anne na zdobycie 5 gemów.

Robredo znany jest bardziej z kortów ziemnych niz trawiastych ale na trawce też grać potrafi. W tym sezonie pojawił się tylko w s-Hertogenbosch i doszedł do ćwiercfinału. Kendrick to taki typowy tłuczek który zawsze dobrze rozpoczyna spotkanie aby później je przegrać. Stawiam na doświadczenie Hiszpana.
Oba mecze się odbyły, a analizy te są skopiowane z innego forum, w razie czego podam linka do tych analiz. Proszę o bana/warna dla tego pana.

hewitt_1 0

hewitt_1

Użytkownik
Ferrer D. - Mathieu P.-H. &lt;1&gt; 1,85

W 2 rundzie Wimbledonu spotkaja sie Hiszpan Ferrer i Francuz Mathieu. Konsekwentnie gram przeciwko Mathieu, ktory wybitnie mi nie pasuje do gry na trawie. W 1 rundzie ogral Stepanka, ktory zupelnie zawiodł. Dzisiejszy jego rywal to mocny Hiszpan, ktory w zeszlym sezonie dotarł do 4 rundy Wimbledonu. Ferrer to zawodnik kompletny posiadajacy wspanialy fourhand. Widac ,ze jest w formie w 1 rundzie gladko ogral Argentynczyka Berloqa bez straty seta. Sadze, ze dzisiaj poradzi sobie spokojnie z Francuzem.

Tipsarevic J. - Serra F. &lt;2&gt; 2,50

W tym spotkaniu stawiam na Francuza Serre, ktory widac ze trafil z forma na turniej. W 1 rundzie pewnie ograł faworyzowanego Niemca Kohlschreibera bez straty seta. Natomiast Tipsarevic strasznie meczyl sie z przecietnym Peya i wygral po 5 setowej walce. Pozatym Chorwat nie jest jakims specjalista od gry na trawie, dlatego sadze ze kurs warty ryzyka licze na Francuza.

Gasquet R. - Mahut N. &lt;2&gt; 2,10

W tym spotkaniu zagraja dwaj Francuzi Gasquet i Mahut. Zaczne od Gasqueta, ktory ostatnio widac, ze jest bez formy. Ostatnie turnieje przed Wimbledonem szybko konczyl juz w 2 rundach. Natomiast Mahut trafil z forma na Wimbledon idealnie potwierdzaja to jego wystepy niedawne w Londynie i finał zaciety z Roddickiem. W pierwszej rundzie Mahut ogral groznego Clement i sadze, ze dzisiaj ma duze szanse na zwyciestwo.

No Gusto myslimy podobnie. :spokodfhgfh:

M 0

myslacy

Użytkownik
przepraszam ze znowu zasmiecam, ale ja wkleiłem tylko wygrany kupon, a nie jakies skopiowane analizy, zludna sie pomyliła , moderator i mam ostrzeżenie niepotrzebne, jak sie coś robi to prosze sprawdzić dokładniej;)

hewitt_1 0

hewitt_1

Użytkownik

Oba mecze się odbyły, a analizy te są skopiowane z innego forum, w razie czego podam linka do tych analiz. Proszę o bana/warna dla tego pana.

Zludna ty nie obdarywuj tak ostrzezeniami tylko najpierw dokladnie przeczytaj posty wyzej. Tych analizy nie podawal myslacy tylko zeitgeber.

Pozdrawiam

zludna 0

zludna

Forum VIP
Serra, F - Tipsarevic, J - 2
1.60

Na Tipsarevica wczoraj spadł mocno kurs. Widziałam gdzieś nawet powyżej dwóch, a przecież Serra poza niespodzianką [?] i wyeliminowaniem Kohlschreibera, nie pokazuje nic specjalnego. Na trawie pokonał Delica i przegrał z beznadziejnym Gineprim i bardzo przeciętnym Haase [Robinem, nie Tommy&#39;m]. Tipsarevic na koncie ma tylko porażki z Gonzalezem i Ljubicicem, w pierwszej rundzie pomęczył się troszkę z Peyą, ale cała ta plaga niemieckich grajków na trawie radzi sobie bardzo poprawnie [może to kwestia tego, że mają u siebie korty trawiaste]. Warunki fizyczne bardzo podobne, ale zdaje się, że lepiej wykorzystuje je Serb. No i ten spadający kurs...

Granville, L - Bammer, S - 2
1.23

Bammer, czyli rewelacja tego sezonu podejmuje zawodniczkę, która niegdyś przegrywała z naszą Martą Domachowską. Bammer jest na tyle wszechstronna, że właściwie żadna nawierzchnia jej nie jest groźna. Granville od paru sezonów nie gra na najwyższym poziomie i wygrana z mocno otyłą Wozniak nie jest niczym specjalnym. Kurs powyżej 1.1, więc można grać.

Zib, T - Haas, Tommy - 2
1.12

Tommy w meczu z Fleishmanem pokazał, że z jego grą wszystko w porządku. Tu chyba trochę łatwiejszy przeciwnik, bo Zib albo występuje w grze podwójnej, albo w challengerach. Tu musiał przebijać się przez kwalifikacje, trochę się pomęczył, nie pokonał nikogo wartego uwagi. W turnieju głównym kolejna męczarnia z Hartfieldem i tu nie wróżę mu sukcesu. Tommy na standardowym poziomie.

Tsonga, J-W - Lapentti, Nicolas - 1
1.15

Tsonga pokazał na co go stać w pierwszej rundzie. Tu lżejszy grajek, bo Lapentti uporał się w 5 setach z Kimem [malutka niespodzianka], ale tak naprawdę, poza clayem, żadna inna nawierzchnia mu nie sprzyja. No i u Ekwadorczyka kondycja już nie ta...

Henman, T - Lopez, Feliciano - 1
1.55

Lopez ma tak beznadziejny sezon, że dziw bierze, że udało mu się w pierwszej rundzie pokonać Goodalla. Henman z Moyą nie grał źle, ale przecież Moya to zdecydowanie lepszy tenisista od Lopeza, bardziej doświadczony, a przede wszystkim znakomicie znający grę i sztuczki Henmana. Myślę, że Lopez się na nie nabierze, szczególnie, że Henman nabrał pewności siebie po tym ciężkim meczu z Moyą, a i przecież publiczność będzie zachwycona...

Stosur, S - Sequera, M - 1
1.20

Pomęczyła się troszkę Sammy z Portorykanką Brandi, ale dwa wygrane sety były tylko formalnością i wygrała je z dużą przewagą. Sequera kojarzy się głównie z kortami ziemnymi i rzeczywiście tam odnosi największe sukcesy. Na trawie pokonała Baltachę i przegrała z Fedak, a tu w pierwszej rundzie wyeliminowała Schruff, która w tym sezonie gra bardzo słabo. Do tego w H2H 3-0, w tym jeden mecz na nawierzchni trawiastej, wszystkie mecze 3 lata temu, ale nie sądzę, by Milagros zaczęła odrabiać straty w tejże statystyce, Stosur po słabszym meczu wyciągnie wnioski.

Perry, S - Rezai, A - 2
2.65

Rezai swoją karierę właściwie dopiero zaczyna, w pierwszym meczu na trawie nie powiodło się i przegrała z Nakamurą. Dlatego jest stawiana na straconej pozycji? Pewnie też dlatego, że Amerykanka w zeszłym sezonie dotarła tu aż do 4 rundy dzięki całkiem pomyślnemu losowaniu. Ale poprzedni sezon miała o wiele lepszy, w tym ma tragiczny bilans i na koncie miażdżącą porażkę z naszą Agą. Francuzka odpadła w RG w pierwszej rundzie, co troszkę pewnie wpłynęło negatywnie, ale w Turcji w finale kreczowała z powodu kontuzji i być może to było przyczyną porażki. Typ mocno ryzykowny, ale jeśli Perry w tym sezonie zupełnie nic nie gra, to otwiera się szansa dla Rezai, która operuje znakomitym forhendem, a przede wszystkim odwagą na korcie...

Bartoli, M - Govortsova, Olga - 1
1.17

Marion w formie i to wyraźnie. Przeciwniczka w pierwszej rundzie pokonała Arn, ale warto odnotować zwycięstwo w kwalach z młodą Cornet. To jednak nie wystarczy na Bartoli, która już Pennettcie pokazała, że w tym turnieju szybko nie odpadnie, a już na pewno nie z niżej notowaną zawodniczką.

Gasquet, R - Mahut, N - 2
2.20

Rysiu zdecydowanie zawodzi od RG, gdzie planował nawet... zwyciężyć. Odpadł w drugiej rundzie i to go i tak nie postawiło na nogi, bo potem w Halle sprawił mocny zawód przegrywając z dość anonimowym Qureshim. Potem lepszy turniej w Nottingham, ale zwycięstwa nad Vankiem i Spadeą, a potem dwusetowa porażka z Clementem nie są powodem do zadowolenia. Tu w pierwszej rundzie gładko z Ulihrachem, ale nie mogło być inaczej. O Mahucie i jego osiągnięciach na trawie nie trzeba pisać, a zwycięstwo nad Clementem w pierwszej rundzie stawia go w roli faworyta, nie u bukmacherów, więc trzeba z tego skorzystać.

przepraszam ze znowu zasmiecam, ale ja wkleiłem tylko wygrany kupon, a nie jakies skopiowane analizy, zludna sie pomyliła , moderator i mam ostrzeżenie niepotrzebne, jak sie coś robi to prosze sprawdzić dokładniej;)
Wybacz, źle się skopiowało! Tzn.zacytowało, bo ja cytowałam nie Twój post, a post zeitgebera, nie mam pojęcia dlaczego wpisał się tam Twój nick, skoro to nie był Twój post!!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom