Coco @1.27 Mladenovic @1.38 Pliskova @1.30 Safarova @1.30 AKO: 2.96 Fortuna
Nie ma się co rozpisywać, dla mnie faworytki biorą te spotkania. Coco widziałem z Kontą w Birmingham, zagrała perfekcyjnie, jeśli gra na 100% swoich możliwości i bez licznych błędów to ciężko ją zatrzymać, na Szlemach gra bardzo solidnie, w AO półfinał, w tamtym roku w Londynie 4 runda, 2 lata temu 1/4 finału, mam nadzieję, że dojdzie jak najdalej. Niemka niby zwyżka formy, wygrywa trochę spotkań na trawie, ale z kim? Amerykanka to półka wyżej, zwłaszcza na szybkiej nawierzchni.
Mladenovic, ona też może zajść tutaj daleko, jest to jej najlepszy sezon w karierze, wygrywała w Petersburgu, półfinał w Indian Wells, finał w Stutgardzie czy Madrycie, 1/4 finału w Paryżu, pora na poprawienie swojego najlepszego rezultatu w Londynie, gdzie dotarła do 3 rundy. Nie powinna mieć problemu z Riske, pisałem o Amerykance, że to przereklamowana zawodniczka, ona potrafi powalczyć z zawodniczkami z okolic swojego rankingu, ale z top20 ma już przeważnie problemy. H2H 4:0 dla Kiki, również nie przewiduje niespodzianki.
Super, że ta Ribarikova wróciła do swojej optymalnej dyspozycji, ale dla mnie stawienie overu gemowego mija się zupełnie z celem, bo z kim ona rywalizowała? Najwyżej rankingową zawodniczką, którą pokonała była właśnie Riske(46
WTA), a tak to zawodniczki z okolic 100 miejsca, ale jak już przyszło rywalizować z Kontą to nie miała praktycznie nic do powiedzenia. Pliskova to obecnie lepiej dysponowana zawodniczka od Konty, pokazał to turniej w Eastbourne, który wygrała bez problemu. Ze Słowaczką też nie powinno być kłopotu, myślę, że zakończy się to w dwóch setach i mam nadzieję, że Czeszka po Wimbledonie awansuje na 1 miejsce w światowym rankingu.
Kolejna Czeszka na zakończenie. Safarova z meczu na mecz gra coraz lepiej, może trawa to nie jest jej ulubiona nawierzchnia, ale gra obecnie bardzo dobrze. Nie dała szans Dodin w 1 rundzie, w Birmingham przegrała ze zwyciężczynią Kvitovą, widziałem jej spotkanie z Gavriliovą, mecz na światowym poziomie, więc jestem spokojny o jej dyspozycję. Rogers ewidentnie zniżka formy, ale nie ma się co dziwić, ona na trawie grać na potrafi, w 1 rundzie trafiła z losowaniem i wylosowała Boserup, z którą powalczyła i wygrała. Z Czeszką już powinno być zupełnie inaczej i przewiduje jej gładką porażkę.