>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon 2015 - turniej główny

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
THE CHAMPIONSHIPS
WIMBLEDON​

Miejsce: WIMBLEDON, GREAT BRITAIN
Data rozgrywania: 29.06.2015 - 12.07.2015
Nawierzchnia: Grass
Kategoria: Grand Slams
Pula Nagród: $20,458,117
Oficjalna strona turnieju: http://www.wimbledon.com/index.html
Drabinka turnieju singlowego: http://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=LS
Drabinka turnieju deblowego:
Plan gier: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/united-kingdom/wta-wimbledon/

Kto wygra Wimbledon 2015 (kursy z Bet365)​

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Kontaveit - Azarenka + 6.5 1,66 Unibet (1xBet po 1,69) mega pomyłka pytanie czy tak przeceniłem Kontaveit czy nie doceniłem Azy
W mojej opinii to bet 1 rundy.
Forma Azarenki to wielka niewiadoma i do tego sporo pytań o jej stan zdrowia. A rywalka to nie jest &quot;baloniara&quot;, którą Azarenka w swoim stylu będzie mogła &quot;rozstrzelać winnersami&quot;. Kontaveit jest &quot;ustawiona&quot; na ofensywę, dobrze operuje płaską piłką od strony forehandowej a do tego ma świetny serwis jak na standardy WTA. Na trawie to bardzo mocne argumenty tym bardziej, że mobilność na korcie i defensywa Azarenki zawsze pozostawiała sporo do życzenia. Trudno mi sobie wyobrazić, że tak grająca Estonka nie ugra 6 gemów w 2 setach bo powinna to spokojnie załatwić samym serwisem.

Otrzymane punkty reputacji: +6
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
A wiec podaje typy na 1 runde Wimbledonu kobiecego:
Bencic vs Pironkova BENCIC kurs: 1.7
Bencic wygrana w finale turnieju Eastbourne z nasza Agusia. Radwanska mi zaimponowala, w meczu miala wiecej winnersow, az 48. Dobry mecz tylko,ze czegos zabraklo, byc moze sily fizycznej albo wiecej walecznosci w koncowym secie. Jej rywalka naprawde gra dobrze, pod koniec za duzo przebijala, zamiast ruszyc po mocnym ataku do siatki, przestraszyc, skonczyc pilke, to sie cofala na linie koncowa... to jest do poprawy. Po za tym z taka gra na Pironkova starczy. Pironkova typowa &quot;przebijaczka&quot;. Radwanska ja zmiotła w Estbourne 6:2 6:2 i mysle ze Bencic w 1 rundzie rowniez w dwu setach ogra swoja rywalke.
WYNIK: 3:6 6:1 6:3 Dala rade mloda, ale sporo nieregularnosci dzis.
Mladenovic vs Dulgheru MLADENOVIC 1.3
Mladenovic dobrze gra na trawie w tym roku. Przegrana tylko z Bencic i z dobrze dysponowana w tamtym turniuju Pliskova. Dulgheru dwa wygrane mecze i porazka z Falconi 1:6 2:6. Bez formy rumunka. Mladenovic powinna dac rade.
WYNIK: 6:2 6:1 Mladenovic taak :3
Muguruza vs Lepchenko MUGURUZA 1.20
Muguruza moze swietnie na trawie nie gra, ale widzialem jej mecz z Konta, ktora tez dobre zawody grala i mysle ze da rade z Lepchenko. Jej rywalka 3 mecze i 3 porazki z Niculescu, Azarenka i Watson.
Wynik 6:4 6:1 Wta &lt;3 Dostane jakies punkciki do reputacji ????
To tyle jak narazie. Ako 2.65

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Hradecka 7.0⛔

Spotkanie po 50%. Agnieszka mnie cały czas nie przekonuje. Gra w przysłowiową kratkę. Jak Czeszka trafi na swój dzień a jej [strzały] będą siedziały to szybko pozamiata Polke.

Andre@

@ powrót na forum...

Otrzymane punkty reputacji: +8
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Dzisiejszy finał w wykonaniu Polki w Easrborne to był istny dramat,pół seta zagrała jak zawodowa tenisistka, resztę jak amatorka, Bencic obnarzyla wszystkie mankamenty jakie ostatnio dręcza nasza isie... Odpasniecie Agi to jest kwestia czasu, Hrradecka pewnie jak ja znam swoimi strzałami i nieregularnoscia pomoże, strasznie chora głowa ale dalej to będzie ciezko ja będę trzymał rękę na pulsie!! bezradność Agi na korcie widać w każdym ciężkim pojedynku niedawno Niculescu (shitszszajs) dzisiaj z 18 letnia Bencic w decydującym secie dała popis umiejętności

vojo 19

vojo

Użytkownik
Dzisiejszy finał w wykonaniu Polki w Easrborne to był istny dramat,pół seta zagrała jak zawodowa tenisistka, resztę jak amatorka, Bencic obnarzyla wszystkie mankamenty jakie ostatnio dręcza nasza isie... Odpasniecie Agi to jest kwestia czasu, Hrradecka pewnie jak ja znam swoimi strzałami i nieregularnoscia pomoże, strasznie chora głowa ale dalej to będzie ciezko ja będę trzymał rękę na pulsie!! bezradność Agi na korcie widać w każdym ciężkim pojedynku niedawno Niculescu (shitszszajs) dzisiaj z 18 letnia Bencic w decydującym secie dała popis umiejętności
dorzucę swoje trzy grosze, bo obserwuję rynek handi i uważam, że sytuacja Radwańskiej jest bardziej skomplikowana. dwa turnieje na trawie, 9 meczy i handi pokryte 7 na 9 , czyli ...money in the bank. I jeszcze jedna obserwacja, w tych 7 meczach ugrywała odpowiednio 9,8,8,10,9,8,8 gemów przewagi ...czyli to oznacza miazgę przeciwniczek. W meczach które przegrała, oba 3 setówki przegrywała ostatni set 0-6 ..braki kondycyjne? - nie wiem, ale uważałbym ze stwierdzeniami że Isia jest bardzo pod formą. Z mojej perspektywy ona jest dobrą inwestycją na trawie. Co do meczu z Bencic to młoda zagrała koncertowo, prawie zero błędów, trzymała długo piłke w korcie i uderzała mocniej tylko gdy wypracowała sobie przewagę, w pewnym momencie statystyki meczowe mówiły, że Isia miała więcej winnerów niż Bencic !! To nie jest normalne, i myślę że to była przemyślana taktyka podopiecznej Hingis. Że priorytetem było pozostawać w korcie, oddać nieco inicjatywę Isi, która jak wiadomo nie ma specjalnie argumentów w ataku. Ja widziałem narastającą frustrację u Isi w tym meczu, bo widziała że przebijaniem z Bancic nie wygra, potem zaczęła więcej slajsować, jeszcze później biegała do siatki ale to też nic nie dało. I w 3 secie rezygnacja.
Ale jak odpocznie 2 ze dwa dni to przez pierwsze 2, 3 rundy znów może mieżdżyć po 8-9 gemów przewagi.

S 378

songo

Użytkownik
Z tych 64 spotkan pan w pierwsze rundzie w moje oko wpadły dwa spotkania:
1. Paszek - Dellacqua typ: 2 kurs: 1.57 bet Fred
24-letnia Tamara lubi grać na trawie, jest to jej ulubiona nawierzchnia. Warto wspomnieć, że kilka lat temu wygrała temu sam turniej w którym Agnieszka musiała uznać wyższość swojej tenisowe kopii czy młodej Bencic. Ale... w chwili obecnej 24-letnia takowej formy zdecydowanie nie ma, o czym świadczy dość odległy ranking (2-setka).W tym roku Austriaczks wygrala na trawie aż 11 z 14 rozegranych spotkan, ale Nie dajmy się zwieść pozorom. Klasa przeciwniczek pozostawia wiele do życzenia. Moim zdaniem Paszek nie ma prawa wygrać z bardziej doświadczoną będąca w lepszej formie Australijką. Owszem Casey rozgrywa słaby jak na jej możliwości sezon, niemniej jednak taką słabą rywalke spokojnie wyeliminuje z turnieju.
2. Baczinsky-Georges Typ:1 kurs: 1.36
Niemka dysponuje dobrym serwisem i potrafi od czasu do czasu wykręcić naprawdę dobry wynik. Problem z nią jest taki, że bywa strasznie nieprzewidywalna zawodniczką. Trudno u niej o równa stabilna formę. Wydaje mi się tez ze trawa to niespecjalnie jej ulubiona nawierzchnia. Gram na zawodniczka lepsza mentalnie znajdująca się od dłuższego czasu w dobrej formie, która dysponuje bardzo dobrym podaniem i solidnym return em, czyli kluczowymi elementami w grze na trawie. Nie wykluczam, że Niemka powalczy o seta, koniec końców nie widzi mi się jej zwycięstwo. Wygra zawodniczka bardziej klasowa.

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Jankovic - Vesnina @ 1.30bet365 ✅
Tutaj sprawa jest prosta , niegdys rakieta nr.1 spisuje sie coraz lepiej na trawie przegrywała z fenomenlnymi zawodniczkami czxyli Kerber , Bencic . Vesnina rozegrała jeden mecz na trawie gdzie przegrała w trzech setach z Daviś . H2H na korzyść serbki i wynosi 5-1 , będzie kolejne zwyciestwo Jeleny nad ruską.
Konjuh - Cornet @ 1.44 bet365 ⛔
To bedzie bardzo ciekawy pojedynek . Konjuh na trawie 5/0 i wygrany turniej w Nottingham . Chorwatka z rocznika 97&#39; moze zajść daleko tak jak to było w tamtym roku . Roznica miedzy obiema zawodniczkami jest to ze Cornet za trawą nie przepada , dodatkowo przegrane w tym roku z McHale i Riske . wg. mnie faworytka jest jedna .

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Van Uytvanck 2.20 Pinnacle ⛔

Rozpoczynamy Wimbledon. Parę słów na temat jutrzejszych spotkań. Tutaj mamy do czynienia z lekkim zawyżeniem kursów w stosunku do Belgijki, która moim zdaniem nie jest na straconej pozycji w starciu z doświadczoną i nieobliczalną Amerykanką. Mattek-Sands próbuje wrócić jeszcze w końcowej fazy swojej kariery do dobrej gry, jaką notowała kilka lat temu. Może i w grze deblowej w parze z Safarovą tworzą bardzo dobry duet, i odnoszą w tym roku najlepsze wyniki, to już w singlu nie jest tak kolorowo. Oczywiście, przebrnięte bez problemu kwale, no ale z całym szacunkiem - rywalki miała na prawdę słabe. Belgijka, mimo, iż to początek jej kariery, to już przynajmniej półka wyżej, co pokazują tegoroczne wyniki - zwłaszcza ćwierćfinał w Paryżu, co było sporym zaskoczeniem, bo mimo wszystko, van Uytvanck woli szybkie nawierzchnie. Może i na trawie nie grywała za dużo, więcej porażek niż wygranych, ale i Amerykanka miała trochę przerwy od trawy, więc dla jednej, jak i drugiej nie ma w tym przypadku handicapu. Mimo wszystko myślę, że priorytetem dla Mattek-Sands będzie dobry wynik w grze deblowej, gdzie finał jest na prawdę w zasięgu, a singlowo może się już tak nie spinać. Dobra forma w tym roku Belgijki i dobry kurs zachęca do pogrania w jej stronę.

Garcia 2.08 Pinnacle

Tutaj też biorę taki kurs z pocałowaniem ręki. Wszyscy, co interesują się WTA, wiedzą w jakiej formie jest w tym roku Francuska. Ograła m.in dwa razy Ivanovic i raz Pliskovą, czyli topowe zawodniczki plus zaliczone dwa finały. Oglądałem ja kilka razy, m.in w meczu z Sharapovą, przegranym, ale zaprezentowała się na prawdę dobrze. Więc skąd takie kursy za jutrzejsze zwycięstwo z Watson? No własnie może dlatego, że po drugiej stronie siatki stanie zawodniczka gospodarzy? To jest chyba jedyna przewaga po stronie Brytyjki jutro, bo jej gra jakoś Mnei nei przekonuje - zwłaszcza w tym sezonie. No może jedyną niespodzianką było ogranie Radwańskiej, ale przypomnę, że Aga przegrywała już w tym sezonie z Beck, i wygrany turniej w Styczniu w Hobart. Po za tym nic wielkiego nie osiągnęła, na trawie powinna czuć się jak ryba w wodzie, a wygląda to zupełnie inaczej. Garcia jest w formie, w tamtym roku 3 runda i porażka z Makarovą. Wydaję mi się, że i w tej edycji może zanotować przyzwoity wynik, zwłaszcza jutrzejsza wygrana moim zdaniem wydaję się być dość pewna.

Errani 1.46 Pinnacle ✅

Niektórzy pewnie pomyślą, że granie na Włoszkę po tak niskim kursie, w dodatku na trawie, której nie lubi, to mijanie się z celem i samobójstwo. Jednak trzeba zwrócić uwagę, kto jest po drugiej stronie siatki. Schiavone jest u schyłku swojej zawodowej kariery i ewidentnie dorabia sobie do emerytury. W tym roku miała tam jeden czy dwa udane turnieje, gdzie prezentowała się przyzwoicie, po za tym praktycznie same porażki, za trawa też nie przepada, podobnie jak jej rodaczka. przed Wimbledonem zagrała 2 mecze i przegrała z Diyas i Kulichkova, więc nie napawa to optymizmem przed Wielkim Szlemem. Jakoś nie wierzę, że nagle Schiavone odżyje i zagra dobry turniej - podobnie wygląda to z Errani, ale myślę, że na rodaczkę to powinno wystarczyć, zwłaszcza, że debel w jej przypadku już odpada, więc wszystkie siły może skierować na jutrzejsze starcie i ogólnie singla.

Otrzymane punkty reputacji: +11
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Kontynuacja betów deblowych, tutaj także będę aktualizował kursy, gdy inni bukmacherzy wystawią ofertę, na razie kursy z 1xbet.
Garcia/Srebotnik-Xu/Smitkova 2-1
Garcia/Srebotnik 1.34
✅✅✅
Katerina z Caroline w pewnym momencie chyba zatraciły formę. Wydaje mi się jednak, że ostatnio ich gra wraca na dobre tory. Pograły trochę na trawie, powinny czuć nawierzchnię, a przy tym przeciwniczki z niższej półki powinny być łatwą przeszkodą. Myślę, że nawet w słabszej formie Garcia ze Srebotnik pograłyby coś na każdym Wielkim Szlemie.
Makarova/Vesnina-Robson/Keys 2-0
Makarova/Vesnina 1.26
✅✅✅
Zgranie, ogranie, doświadczenie. Rosjanki rozstawione z numerem 2, więc mają prawo myśleć o tym turnieju bardzo poważnie. W pierwszej rundzie dostają młodą parę, która tez jest sklejką. Ich pierwszy mecz i po prostu nie widzę większych argumentów za dogami/przeciwko faworytkom.
Hingis/Mirza-Diyas/Zheng 2-0
Hingis/Mirza 1.19
✅✅✅
Mimo, że deblowi numer 1 na świecie ta nawierzchnia nie leży najlepiej ze wszystkich, to powinny tutaj coś ugrać. W pierwszej rundzie nie trafiają na jakieś bardzo wymagające rywalki, powinny spokojnie wejść w turniej, w którym myślę, że mogą dłużej pograć.
Powyższe bety pobieram do głównej tasiemki, ponadto polecam:
Dellacqua/Shvedova-Dabrowski/Rosolska 2-0
Dellacqua/Shvedova 1.38
✅✅✅
Objawienie sezonu na mączce, ale te dziewczyny także lubią trawę. Dziewczyny grają na bardzo wysokim poziomie, złapały między sobą chemię. Poza tym pisałem już o nich sporo. Po drugiej stronie siatki Rosolska z Dabrowski, Polka z Kanadyjką to solidna para, ale na turnieje niższej rangi.
Mladenovic/Babos-Linette/Minella 2-0
Mladenovic/Babos 1.55
✅✅✅
Kurs kosmiczny i spowodowany jedynie występami singlowymi dziewczyn. Krysia z Timeą, bardziej nawet Francuzka, ostatnio postawiły wyraźnie na singla odpuszczając kilka meczów deblowych. Tutaj jednak dostają niewymagające rywalki, powinny spokojnie z nimi sobie poradzić, w końcu jest to najlepszy debel młodego pokolenia w WTA.

Otrzymane punkty reputacji: +34
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Vandeweghe C.- Schmiedlova K., 2@3,11

Mam nadzieję, że to był falstart ????
Wpadło mi w oko to spotkanie. Moim zdaniem mecz 50/50. Aż żal nie spróbować...
Amerykanka pogubiona, pożegnała polskiego trenera. Jakieś emocjonalne wypowiedzi przenikają do prasy. Obie dziewczyny grają siłowy tenis. Jak wchodzi, jest pięknie. Faworytką Amerykanka, ale bez przesady. Są blisko w rankingu. Coco ma większe ogranie na trawie od Słowaczki, ostatni turniej dość dobrze pograny, ale Schmiedlova szybko się uczy. To inteligentna zawodniczka. Ma serce do gry, a Czesi i SŁowacy to coś, co pomaga im wygrywać w tenisa.
Wimbledon nie takie cuda widział. Kurs zachęca na granie Słowaczki. Już tu grała, wie o co chodzi. Coco trochę pomoże - o to jestem spokojny - i Słowaczka może być oklaskiwana w II rundzie Wimbledonu.

Otrzymane punkty reputacji: +25
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Belinda Bencic jest on fire i właściwie moją analizę dotyczącą gry Szwajcarki mógłbym skopiować sprzed meczu z Wozniacki. Bencic, ledwie 18-letnia dziewczyna, w sobotę wygrała swój pierwszy tytuł rangi WTA, przeciwko nie byle komu - a samej Agnieszce Radwańskiej, która w Eastbourne prezentowała się co najmniej solidnie. Co ciekawe - Pironkova w ubiegłym tygodniu również mierzyła się z Polką, przegrywając gładko 2:6; 2:6. Oczywiście mecz meczowi nierówny, lecz między obiema zawodniczkami (Bencic a Pironkova gwoli ścisłości) widać wyraźny kontrast.
Przede wszystkim - Bencic dzięki współpracy z Martiną Hingis świetnie rozgrywa spotkania pod względem taktycznym. Choć często widać u niej nadmierne emocje podczas spotkania to gra bardzo dojrzale. Nie tylko posiada kończące uderzenie - z pewnością nie możemy zaliczyć jej do grupy zawodniczek jednostrzałowych - to, co widać było w meczu z Radwańską - potrafi trzymać piłkę w korcie, o dziwo wytrzymywała długie, często monotonne wymiany z Polką, jednocześnie grając bardzo precyzyjnie. Osobiście nie sądziłem, że przeciwko tak wymagającej rywalce, jaką jest Agnieszka młodej Belindzie uda się zdobyć swój pierwszy tytuł, lecz Szwajcarka zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie i już dziś mogę zagwarantować - ona będzie kiedyś najlepsza na świecie. Wiele elementów w jej grze ze sobą współgra, mądrze atakuje siatkę, często broni się pierwszym serwisem, FH i BH stoi na wysokim już poziomie. Mimo porażki i złości w drugim secie finałowego meczu w Eastbourne poskromiła emocje i wygrała 6:0 w decydującym secie, co także świadczy o silnej psychice i bardzo dobrej reakcji na wydarzenia na korcie.
Pironkova jest właśnie dla mnie zawodniczką z grupy &quot;jednostrzałowych&quot;. W swoim dniu dzięki piorunującemu winnerowi potrafi rozstrzelać przeciwniczki, jednak ma wahania, a często zwyczajnie brakuje myślenia na korcie, zwykłej cierpliwości. Posiada mocny serwis i dobry forehand, lecz na taką uniwersalną zawodniczkę, jaką jest Bencic może to nie wystarczyć. Niezależnie od przeciwnika - gra tak samo, tak więc mniej więcej wiadomo czego możemy się spodziewać po Bułgarce. Z pewnością łatwą przeciwniczką nie będzie, być może zobaczymy nawet trzy sety, ale faworytka jest dla mnie jedna...
Mimo aż 10 lat różnicy Bencic jest dla mnie, paradoksalnie, zawodniczką bardziej dojrzałą. Można powiedzieć, iż jest w wielkiej formie i choć można polemizować, czy aby ta forma nie przyszła za wcześnie - na pewno nie odbije się to na pierwszej rundzie - dwa dni różnicy to nie jest długi okres czasu, a jeśli przewidywać spadek dyspozycji to pod koniec pierwszego tygodnia (bądź już w drugim tygodniu turnieju). Bencic ma atuty na pokonanie Pironkovej, jeśli będzie przedłużać wymiany to Bułgarka sama się wystrzela a Belinda pokona swoją przeciwniczkę zwykłą cierpliwością.
Belinda Bencic - Tsvetana Pironkova 1 @ 1,67 (Pinnacle) 2:1 (3:6; 6:1; 6:3) ✅
Jeśli chodzi o spotkanie Danieli Hantuchovej z Dominiką Cibulkovą to widzę jedno rozwiązanie - over gemowy. Kursy lecą na łeb, na szyję na Danielę, lecz nie byłbym skłonny jej zaufać - jest zawodniczką bardzo chimeryczną i nieraz udowadniała, iż potrafi przegrać wygrany mecz, no ale nie o tym mowa. W turniejach poprzedzających Wimbledon prezentowała przyzwoite wyniki, co prawda porażka z Linette w Nottingham nie przynosi jej chluby, lecz w Birmingham zaprezentowała się z dobrej strony, pozostawiając na pokonanym polu solidne na trawie Erakovic i Larcher de Brito (która notabene pokonała rundę wcześniej Anę Ivanovic). Hantuchova dobrze czuje się na trawie, dzięki swojemu wzrostowi posiada atut w postaci mocnego serwisu i, co ciekawe, w każdym ze swych tegorocznych spotkań na trawie (oprócz meczu z Larcher de Brito, 6:4; 7:5) zaliczała tie-break.
Cibulkova także ma groźne podanie, choć zdecydowanie bardziej nieregularne, przez co często bywa łamana. Niemniej jednak jest to zawodniczka bardzo waleczna i świetnie czuje się na returnie. Podobnie jak Hantuchova - z solidniejszymi przeciwniczkami (Safarova, Pironkova) musiała rozgrywać tie-break.
H2H 4:0 na korzyść Hantuchovej, ale... trzykrotnie over gemowy był pokrywany, ten jeden jedyny raz, gdy over nie został pokryty miał miejsce na clayu, który z trawą ma niewiele wspólnego. Daniela pokrywała linię na trawie w tym roku w czterech z pięciu spotkań (z Lisicki zabrakłoby gema), Cibulkova w dwóch z trzech (gdzie zniszczyła słabiutką Dart). Moim zdaniem zapowiada się tutaj bardzo wyrównane spotkanie, prawdopodobnie trzysetowe z końcowym zwycięstwem... mam nadzieję Cibulkovej, gdyż sympatyzuję z piękną Dominiką ????
Daniela Hantuchova - Dominika Cibulkova; over 21,5 gema @ 1,91 (Pinnacle) 18 gemów ⛔

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Maria Sharapova v Johanna Konta ⛔
Suma Gemów - Powyżej 18.5 @ 1.72
/mało walki, miała okazję przełamać Rosjankę kilka razy ale nie dała rady.
Dziś zaczynamy główny turniej Wimbledonu. Przyglądam się bliżej spotkaniu Rosjanki Marii Sharapovej oraz Brytyjki Johanny Konty. Maria po French Open zrobiła sobie przerwę. Rok temu odpadła w R16 z Angie Kerber po bardzo wyrównanym meczu. W tym sezonie Maria prezentuje dość stabilną formę. Po drugiej stronie mamy nadzieję gospodarzy Johanne Kontę, która wzbudziła iskrę nadzieji wśród brytyjskiej publiczności, dochodząc do ćwierćfinału w Eastbourne. Ten entuzjazm spowodowany był tym że Konta ograła Diyaz, Muguruzę i top10 Makarovą. W ćwierćfinale zagrała z Bencic która jest w życiowej formie. Myślę że to będzie wyrównane spotkanie. Waleczność i doświadczenie Sharapovej, kontra bardzo dobry serwis oraz solidna gra Konty.

--------------------------------

L 136

lubinek95

Użytkownik
Ana Ivanovic vs Yi-Fan Xu
Poniżej 17,5 gema / 16,5 gema
Kurs: 2.0 ✅ / 2.6 ✅
Fortuna

Dziwi mnie taka linia kursów na ten mecz, ponieważ Chinka nie pograła z żadną zawodniczką z pierwszej setki żadnego meczu przez całą karierę, a na dzień dobry dostaję Anę, która w tym sezonie wygląda naprawdę bardzo dobrze, Serbka zawsze gra mało meczów na trawie, ale na Wimbledon zawsze potrafi się sprężyć i jak zapowiada łatwo skóry tutaj nie odda po półfinale French Open, pierwsza runda powinna być tylko formalnością. Chinka dla mnie no name gra raz na jakiś czas w słabo obsadzonych turniejach u siebie w kraju, a jak gdzieś jeździ to odpada w 1 rundach jedynie teraz przeszła kwalifikacje i w sumie tyle co mogę o niej powiedzieć. Jeżeli Ana nie ma żadnej kontuzji, a się nie zanosi na to to takie kursy biorę w ciemno ????

Otrzymane punkty reputacji: +18
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Ana Ivanovic vs Yi-Fan Xu
Poniżej 17,5 gema / 16,5 gema
Kurs: 2.0 / 2.6
Fortuna
Dziwi mnie taka linia kursów na ten mecz, ponieważ Chinka nie pograła z żadną zawodniczką z pierwszej setki żadnego meczu przez całą karierę, a na dzień dobry dostaję Anę, która w tym sezonie wygląda naprawdę bardzo dobrze, Serbka zawsze gra mało meczów na trawie, ale na Wimbledon zawsze potrafi się sprężyć i jak zapowiada łatwo skóry tutaj nie odda po półfinale French Open, pierwsza runda powinna być tylko formalnością. Chinka dla mnie no name gra raz na jakiś czas w słabo obsadzonych turniejach u siebie w kraju, a jak gdzieś jeździ to odpada w 1 rundach jedynie teraz przeszła kwalifikacje i w sumie tyle co mogę o niej powiedzieć. Jeżeli Ana nie ma żadnej kontuzji, a się nie zanosi na to to takie kursy biorę w ciemno ????
Z tą bardzo dobrą formą Any to przesadziłeś. Ten sezon jest mizerny w jej wykonaniu, tylko wspomniany Paryż wypadł jej dobrze, poza tym moja pupilka grała na prawdę słabo. Typ wydaje się być nawet rozsądny, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd z tą dobrą grą Serbki w tym roku. Później do usunięcia...

Otrzymane punkty reputacji: +8
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Safarova 1,40 bet365✅

Szybko bo mecz za chwilę. Safarova formsza zycia, finał RG mówi sam za siebie. Na trawie grac potrafi w tammtym roku jak sie nie myle 1/4 finału i porazka z Kvitova ktora wygrała cały turniej. Wiec punkty do obrony ma, wiec wylot w pierwszej rundzie watpliwy. Rywalka o klase słabsza, kilka meczy w tym roku na grassie ale z takimi zawodniczkami jak Czeska to nie ma czego szukać. Grały w tym sezonie na cegle i Lucie wygrała w dwóch setach, dzisiaj powinno być podobnie. Jak Czeska utrzymała forme z Paryża i dobrze bedzie sie czuła na trawie jak w tamtym roku to moze wygrac cały turniej...

Otrzymane punkty reputacji: +4
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
A z naszych pieknych kobiet lece w strone Gajdosovej. Przegrala ona w tym roku na trawie z Mc Hale, Konta i Wozniacki. Jej rywalka pokonala Bencic a porazka z swietna Kerber. Lisicki jak trafia to malo ktora ma jakiekolwiek szanse ale z Kerber zagrala fatalnie, lekka presja i wyrzucala pilke za pilka. Gajdosova w meczu z Wozniacki fajny mecz, ale przegrala bo dunka swietnie rozrzucala i gdyby nie jej problemy fizyczne(skarzyla sie na jakis uraz) pewnie by Eastbourne wygrala. Da rade australijka.
Gajdosova vs Lisicki GAJDOSOVA 3.85
///bzdury, bzdury, bzdury... Dla Lisickiej to ulubiony turniej, była tu juz w finale, marzy o wygranej, kto wie, może z taką formą dojść na prawdę daleko. Gajdosova gra w kratkę, dzisiaj będzie raczej bez szans.
Jakies szanse byly... WYNIK: 5:7 4:6. A gra lisickiej nie lepsza. Niech trafi na bardziej regularna zawodniczke jak np nasza Agusia i bilet do domu ma zapewniony.

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Atakowanie Hradeckiej przeciwko Radwańskiej kompletnie mija się z celem. Lucie jest po prostu nieregularna na Agnieszkę, przynajmniej w obecnej formie. Nie trzyma piłki w korcie, a na trawie w tym roku udało się jej pokonać jedynie słabą Tsurenko, która w ostatnim czasie była po prostu w żenującej formie.
Turniej w Eastbourne pokazał, iż Polka sumiennie przygotowała się do Wimbledonu. Może nie był to top formy, lecz myślę, że mikrocykle zostały zaplanowane odpowiednio i jeśli szukać najlepszej formy Radwańskiej to właśnie w Wielkim Szlemie. W Eastbourne wprost zgwałciła potrafiące grać na trawie Falconi, Pliskovą i Pironkovą. Warto zwrócić uwagę szczególnie na Pliskovą i Pironkovą, które, podobnie jak Hradecka, posiadają siłę uderzenia, lecz zamiast kończyć wymiany winnerami kończyły niewymuszonymi błędami. Jest to bardzo znamienne dla spotkań, w których występuje Radwańska i myślę, że dziś będzie podobnie.
Hradecka to nie jest zawodniczka na Radwańską. H2H mówi co innego, lecz były to lata 05-06, czyli z perspektywy do dnia dzisiejszego - prehistoria. Wypowiadam się pochlebnie o Polce, a raczej wszyscy, którzy mnie rozpoznają wiedzą, iż Agnieszki po prostu nie trawię, nie potrafię darzyć jej sympatią, lecz doceniam formę jaką przygotowała na trawę. Takie przeciwniczki jak Hradecka w pierwszych rundach - jak idzie - po prostu gwałci i szybko kończy spotkania. Myślę, że dziś będzie podobnie.
Agnieszka Radwańska - Lucie Hradecka; Radwańska -5,5 gema @ 1,71 (Ónibet) 12:5 ✅
Bukmacherzy zaproponowali nam piękne kursy na Wickmayer i aż się zastanawiam czy nie jest to popularna mina... Niemniej jednak - takiego kursu po prostu żal nie próbować. Yanina posiada atuty do gry na trawie - mocny serwis, kończące uderzenie, zmusza rywalki do biegania w defensywie, prezentuje ofensywny styl gry i choć często popełnia sporo błędów przy siatce to jednak nadrabia to grą z głębi kortu. Powiedzmy sobie szczerze - kim na tle Wickmayer jest Kulichkova? W tym roku rozgrywała pierwsze oficjalne mecze na trawie, bilans 2/2, zwycięstwa z nikim specjalnym - Namigata mimo dobrego bilansu na trawie najlepsze lata ma za sobą a Schiavone... no bądźmy poważni, jej czas na trawie z pewnością minął i 0/3 oraz zaledwie jeden ugrany set (z przewielką, przemocarną Errani) mówi wszystko.
Mam świadomość tego, że Wickmayer miała problemy w Nottingham, gdzie wyglądała po prostu słabo (co nie przeszkodziło jej pokonać w pierwszych rundach Knapp i Jovanovski). Nie wiem co było przyczyną - czy jakaś kontuzja mięśniowa, czy zwykła choroba - jednakże miało to miejsce blisko 3 tygodnie temu, a więc upłynęło całkiem sporo czasu. Wickmayer potrafi grać na Wimbledonie, eliminowała tutaj dwukrotnie Kuzniecową oraz Stosur, a więc uznane nazwiska. Kurs na Belgijkę przesadzony, ja osobiście wystawiłbym nie więcej jak 1,5, po prostu grzech nie spróbować.
Yanina Wickmayer - Elizaveta Kulichkova 1 @ 1,77 (Ónibet) 1:2 (6:3; 6:7; 8:10) ⛔
A była piłka meczowa...

louisarmstrong 1,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA trawka
spotkanie A.Radvańska - L.Hradecka
godzina : planowo 15.00
Typ zwycięstwo Hradecka
kurs 7.1 Pinnacle
Djokovic mojej rady nie posłuchał jego sprawa może posłucha w meczu z Cilicem który zbliża się wielkimi krokami!!!!Jerzyk za to już sobie robi wakacje przed US openrozsądny gość!
A teraz o typie : GRANIE W TYM MECZU ZWYCIESTWA HRADECKIEJ TO ABSURD I SAMOBUJSTWO !!!!A jednak zagram !dlaczego??
Bez obrazy i z całym szacunkiem zyczę Agnieszce jak najlepiej ale kurs 7.1 jest kuszący pozatym jest kilka małych argumentów za typem:
Przede wszystkim Agnieszka z Hradecką ma bilans 0;4 cztery porażki dwie na Hardzie i dwie na mączce :
30/2006 R32 Budapest Clay Lucie Hradecka Agnieszka Radwanska 4-6 7-6(5) 6-3 2.05 - 1.70
19/2006 R16 Prague Clay L Hradecka / V Uhlirova A Radwanska / A Rosolska 6-2 5-7 6-4
8/2006 R16 25k Biberach, Wk. 8 HARD Lucie Hradecka Agnieszka Radwanska 6-2 6-2
46/2005 F 25k Pruhonice, Wk. 46 Hard Lucie Hradecka Agnieszka Radwanska 4-6 6-1 7-6(8)
Jak widać te mecze to dosyc zamierzchłe czasy bo ostatni raz grały ze sobą 9 lat temu i nie powinniśmy się nimi sugerować ale 0:4 to jednak 0:4 , czasmi gracz A na gracza B ma jakiś patent i ten patent działa.
Najlepszy przykład to H2H Nishicori - Gasquet japończyk nie wygrał NIE WIEDZIEC CZEMU żadnego meczu bodajże na 6 .
Coś z tylu głowy u Isi może siedzieć jutro w tym meczu z Hradecką !!!
A teraz najważniejsze : bilans Hradeckiej na trawie :
17.06.15 BIR Strycova B. (Cze) Hradecka L. (Cze) 2 : 0
15.06.15 BIR Tsurenko L. (Ukr) Hradecka L. (Cze) 0 : 2
09.06.15 NOT Hradecka L. (Cze) Puig M. (Pur) 0 : 2
18.06.14 WIM Larcher de Brito M. (Por) Hradecka L. (Cze) 2 : 0
17.06.14 WIM Hradecka L. (Cze) Rodionova An. (Aus) 2 : 1
24.06.13 WIM Hradecka L. (Cze) Knapp K. (Ita) 0 : 2
16.06.13 EAS Puchkova O. (Rus) Hradecka L. (Cze) 2 : 1
16.06.13 EAS Hradecka L. (Cze) Rosolska A. (Pol) 2 : 0
25.06.12 WIM Hradecka L. (Cze) Kerber A. (Ger) 0 : 2
21.06.11 WIM Safarova L. (Cze) Hradecka L. (Cze) 2 : 1
21.06.10 WIM Hradecka L. (Cze) Lepchenko V. (Usa) 0 : 2
23.06.09 WIM Hradecka L. (Cze) Ivanovic A. (Srb) 1 : 2
Jak widać Hradecka na trawie ma bilans fatalny na 12 meczy wygrała tylko 3 i z przeciwniczkami że pożal się Boże.Wniosek Lucie Hradecka na trawie grać nie potrafi
regularnie na Wimbledonie odpadała w pierwszej rundzie , z wyjątkiem ubiegłego roku gdzie odpadła w drugiej.
Ja mam nadzieję że jutro Aga spokojnie sobie poradzi i Hradecka spakuje dresy i rakiety ale za drobne sobie zagram najwyżej mi to poprawi humorek gdyby to Agnieszka Miała się pakować.
Na pewno warto obserwować nie tylko mecz ale i kursy na Livie na wypadek gdyby Hradecka nawiązała walkę , a zwłaszcza gdyby nie daj Boże urwała pierwszego seta.
Motto Bukmacherskie na dziś : CYWILIZACJE BARDZIEJ ROZWINIĘTE , ZAWSZE PODBIJAJĄ CYWILIZACJE MNIEJ ROZWINIĘTE , PAMIĘTAJMY O TYM CIESZĄC SIĘ NA SPOTKANIE Z UFO.

krajanka 43

krajanka

Użytkownik
...Przede wszystkim Agnieszka z Hradecką ma bilans 0;4 cztery porażki dwie na Hardzie i dwie na mączce :

30/2006 R32 Budapest Clay Lucie Hradecka Agnieszka Radwanska 4-6 7-6(5) 6-3 2.05 - 1.70
19/2006 R16 Prague Clay L Hradecka / V Uhlirova A Radwanska / A Rosolska 6-2 5-7 6-4
8/2006 R16 25k Biberach, Wk. 8 HARD Lucie Hradecka Agnieszka Radwanska 6-2 6-2
46/2005 F 25k Pruhonice, Wk. 46 Hard Lucie Hradecka Agnieszka Radwanska 4-6 6-1 7-6(8)

Jak widać te mecze to dosyc zamierzchłe czasy bo ostatni raz grały ze sobą 9 lat temu i nie powinniśmy się nimi sugerować ale 0:4 to jednak 0:4 , czasmi gracz A na gracza B ma jakiś patent i ten patent działa.
Że też Ci się chciało tyle farmazonów wypisywać - musi Ci się strasznie w domu nudzić :p Sam piszesz że 9 lat temu ostatnie spotkanie to o co kaman? Radwańska miała wtedy 17lat :p
Ale najważniejsze! Dzięki Tobie dowiaduję się (może nie tylko ja), że do H2H zaliczają się deble :p a może nawet tego nie zauważyłeś? :grin:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom