Ręce opadają jak się czyta takie analizy... Lepiej w ogóle nic nie pisać jak się nie zna tematu... Grasz na Falle, który dwa ostatnie mecze kreczował z powodu kontuzji (21/2013 Left calf, 22/2013 Digestive Problems) i w tym roku nie grał ani jednego oficjalnego meczu na trawie ??? To taki skok na główkę do półmetrowej wody... Robert przecież potrafi grać na trawie, wyeliminował z kwali Dudiego Sele, który był nr.1 kwalifikacji - to nic nie znaczy ??? Eeeeh, szkoda gadać!Paire Ungur
ja rozumiem, że Ungur to trawiasty no name, ale kim jest Paire, żeby wystawiać na niego kursy poniżej 1.10 Na dodatek Paire kreczował w poprzednim turnieju w Holandii. Ktoś na HP pisał, że niby nic poważnego i poddał w wątpliwość realność rzekomego urazu. Ja mimo wszystko poszukałbym tu krecz niespodzianki, bo granie Paire po takim kursie nie ma sensu.
w Bwin Ungur stoi 7.75, w Marthonie jest nawet 10.50, ale nie wiem jak tam z kreczami
Robert Falla
Tutaj jak coś to lekka stawka, bo Falla ostatnio problemy zdrowotne. Gdyby nie to uderzyłbym mocniej, bo Robert na trawie specjalnie nie błyszczy. Falla znacznie groźniejszy na tej nawierzchni i przy optymalnej kondycji zdrowotnej to on byłby faworytem tego meczu.
Falla 2.16
co myślicie o wygranej Berankisa z Mathieu?
Nie wiem jak ktoś może mieć rangę moderatora jeśli ma problem z czytaniem ze zrozumieniem.Ręce opadają jak się czyta takie analizy... Lepiej w ogóle nic nie pisać jak się nie zna tematu... Grasz na Falle, który dwa ostatnie mecze kreczował z powodu kontuzji (21/2013 Left calf, 22/2013 Digestive Problems) i w tym roku nie grał ani jednego oficjalnego meczu na trawie ??? To taki skok na główkę do półmetrowej wody... Robert przecież potrafi grać na trawie, wyeliminował z kwali Dudiego Sele, który był nr.1 kwalifikacji - to nic nie znaczy ??? Eeeeh, szkoda gadać!
Pytasz kim jest Paire ??? Skoro pytasz o takich zawodników to chyba nie ma o czym pisać (rok temu Paire odpadł na Wimbledonie w 3rd po walce z Bakerem)...Paire niedługo będzie w TOP20 a Ty się pytasz kto to jest ???? Ungur natomiast to typowy "ziemniak" - zresztą już bardziej na poziomie Chellengerów niż ATP. Raczej tendencja zniżkowa u tego zawodnika a na grassie to już w ogóle grać nie potrafi - to nie jego bajka - przegrywa w zasadzie wszystko co można przegrać. Paire oczywistym faworytem i wg mnie szukanie tutaj sensacji to raczej strata kasy. Jest wiele innych ciekawszych meczy gdzie można poszukać niespodzianki. Tutaj jej po prostu nie będzie.
Nie mam ochoty i chęci wymieniać z Tobą tutaj poglądy na temat czytania ze zrozumieniem. Jak chcesz to sobie graj na kontuzjowanego Falle, Petzchnera czy innych - życzę powodzenia!Nie wiem jak ktoś może mieć rangę moderatora jeśli ma problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Po pierwsze, podkreśliłem, że Falla miał problemy zdrowotne, dlatego stawka lekka. Odprawił Selę i co nagle stał się super graczem na trawie? Przez pryzmat jednego wygranego meczu ktoś staje się specjalistą od trawy. To jak tak niedawno przytoczony bilans Hernycha na trawie... trochę obiektywizmu.
Wiesz co to jest przenośnia? Pisząc, że kim jest Paire, mam na myśli, że to nie jest zawodnik na tyle klasowy, żeby go tak faworyzować. Piszesz, że Ungur to typowy ziemniak, gdyby to było takie banalne, że jak typowy ziemniak to już nie ma szans na trawie to wszyscy bylibyśmy mega zarobieni. Po za tym napisałem, że to no name na trawie i że to typ pod kątem kreczowej niespodzianki. Po raz kolejny kłania sie czytanie ze zrozumieniem. Przytaczasz, że rok temu odpadł w 3 rundzie, ok, powalczył, ale występy w poprzednich latach już zgoła odmienne, ba, nawet miał problem, żeby przejść kwale. Rozwija się, ale po raz kolejny podkreślę, to nie Djokovic, Murray czy Federer, żeby go aż tak faworyzować.
Skoro Falla i Petzchner mają problemy zdrowotne i mają nie ogarnąć z tego powodu to czemu by nie spróbować tego samego pod kątem Paire, o którego zdrowia w 100% pewni też być nie możemy skoro kreczował parę dni temu... ?Nie mam ochoty i chęci wymieniać z Tobą tutaj poglądy na temat czytania ze zrozumieniem. Jak chcesz to sobie graj na kontuzjowanego Falle, Petzchnera czy innych - życzę powodzenia!
Po drugie to jeżeli wybierasz typ "pod kątem kreczowej niespodzianki" to gratuluję odwagi ???? Daleko w ten sposób nie zajedziesz w typowaniu, bo hmmmm co się stanie jak Paire jednak nie skreczuje ??? ???? Tok myślenia do pogratulowania!
Po trzecie to różnica umiejętności Paire a Ungura na trawie spora, mimo że Paire to jeszcze stosunkowo młody gracz (więc nie wiem czemu się dziwisz, że w poprzednich latach walczył w kwalach) który w zasadzie wchodzi na najwyższą tenisową półkę. Nie musi być Djokovicem czy Fedexem aby go w meczu z Ungurem fawroyzować przecież.
Jak chcesz to sobie graj, dla mnie opieranie typu na kreczu - absurdalne ????
???? K. De Schepper vs P. Lorenzi dla Mecz (1.505) WYNIK 76 64 62Verdasco - Malisse @1.72 Bet365
Belg to na trawie znakomity zawodnik, pisałem o tym podczas turnieju w Londynie. Dasco zaś zdecydowanie bardziej woli nawierzchnie ziemne, trawa to nie jest to co lubi Hiszpan. Szybkie korty zdecydowanie dają przewagę Xavierowi, w zeszłym roku także spotkali się na Wimbledonie, wygrał Belg 3-2. Verdasco pomału wraca do swojej dyspozycji, po fatalnej grze na początku tego roku i w końcowce poprzedniego. Jednak na Xaviera to nie wystarczy, nie na tej nawierzchni.
De Schepper - Lorenzi @1.44 Bet365
Włoch to typowy ziemniak, na trawie rozegrał jedenaście meczów z czego wygrał zaledwie 3. Dla Kennego zaś to idealna nawierzchnia, wysoki wzrost, potężny serwis jest dużym ułatwieniem na tych kortach. Pablo nie nadaje się na grę na trawie, zdecydowanie woli wolne korty, spokojniejszą grę. Osobiście widzę Kennego w 2 rundzie.
Mile widziane komentarze, chętnie poznam Wasze zdanie na ten temat tych spotkań ????
Zupełnie się z Tobą nie zgadzam, Igor jest zupełnie pod formą i szukanie tutaj niespodzianki mija się z celem. Rusek może coś tam na trawie grał, ale gdy był w swojej normalnej dyspozycji, a to co wyprawia teraz woła o pomstę do nieba. Nie ma żadnych argumentów żeby grać na Ruska, jedynie można liczyć na to, że się odblokuje. W takiej formie nie ma szans tego wygraćKubot - Andreev 2 7.00
za drobne spróbuje kubot słabo wygląda a ten rus coś na grassie potrafi kurs zachęca
W 100% sie z Lutkiem zgadzam i proponuje(sam zagram)w tym meczu over gemowy 40.5.Hewitt co roku trafia na ciężki i pechowy draw i właściwie odpada już po I rundzie. Gracz doświadczony, umiejący odnaleźć się na trawsku i nawet pokazał ducha walki ostatnio w Londynie. Mimo wszystko tak dysponowany Wawrinka, grający swój aktualnie najlepszy tenis powinien zadbać tutaj o swój interes. Łatwo nie będzie, być może przedłuży się to do 5 setów, ale dla mnie to jeden z lepszych betów na jutrzejszą inauguracje.
Ja bym tego nie grał, Wawrinka powinien wygrać, ale po tej kompromitacji w finale z Mahutem, odpuściłbym, Stachu jednak chyba nie bardzo będzie sobie radził na trawie, bardziej skłaniał bym się do zagrania na OVER 40,5, będzie wyrównany mecz, Lleyton akurat na trawie jeszcze coś tam gra, będzie na styku mecz.W 100% sie z Lutkiem zgadzam i proponuje(sam zagram)w tym meczu over gemowy 40.5.