>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon '13 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
juan-martin 45

juan-martin

Użytkownik
Novak Djoković - Juan Martin Del Potro​

Pojedynek dwóch wielkich graczy. Nie mówie tego na wyrost. Del Potro to także International level jednak jest to zawodnik , któremu kontuzje uniemożliwiają częstsze występy i osiąganie takich wyników jak w tym roku na Wimbledonie.
Spotkanie Serba z Argentyńczykiem zapowiada się niezwykle ciekawie. Obaj idą w tym turnieju jak burza, demolują rywali po 3:0 i pytanie, którymu z nich dobra passa jutro się skończy ? Jest wiele argumentów za tym , że to Del Potro pożegna się z turniejem:
- Djoković ma lepszy ranking
- Novak jest bardziej utytułowany
- Nole ma lepszy sezon od Del Potro
- Novak Djoković rozegrał więcej pojedynków na Wimbledonie od DelPo( 39-14)

Są jednak pewne apsekty w których to Del Potro nie ustępuje Novakowi a wręcz może być minimalnie lepszy.Uważam , że jeśli chodzi o forehand i serwis naprawdę konkuruje z Serbem. Silna psychika to również domena Del Potro.Wiadomo Djoković także słynie z mega psychy( np. 0:2 i 2 meczowe Tsongi mimo to Djoko win). DelPo często potrafi utrzymać nerwy na wodzy . Szczególnie przy swoim serwisie. Stanowi on ogromną wartość w grze Argentyńczyka . To otwiera mu grę z rywalami. Bez tego DelPo ze światową czołówka nie mógłby się mierzyć . Ale robi to . Ogrywał już i Federera i Nadala. Potrafi znaleźć sposób na każdego , także na Djokovicia z którym bilans ma 3:8 jednak jedyny pojedynek na trawie jaki rozegrali ze sobą to było zwycięstwo Argentyńczyka. Juan Martin ma wszystko czego potrzebuje wielki tenisista. Na wymianie także okazale gra.

Obaj mają wszystkie elementy tenisowego rzemiosła wytrenowane jednak Novak wykonuje je trochę lepiej i wyciąga zagrania z rękawa w najbardziej odpowiednich momentach w meczu.

Djoković jest pierwszą rakietą świata - wszechstronny , inteligentny, ale... miewa przestoje w grze. Tutaj upatruje szanse Argentyńczyka. Przy dobrej dyspozycji serwisowej jedno przełamanie może kosztować set Novaka. A z Berdychem Djoko już pokazał iż nie jest robotem i ma słabsze chwile.

Według mnie będzie to bardzo zacięty pojedynek. Nie wyobrażam sobie by Del Potro nie podjął walki.W za dobrej jest dyspozycji i zbyt dobrze serwuje. Poza tym silnymi uderzeniami do linii jest w stanie szybko wypracowywać przewagę w wymianie. Ten mecz to nie powinna być pełna dominacja Serba , jak już to wygra poprzez ilość mniej popełnionych błędów i wspomnianych magicznych zagraniach na styku setów.

W związku z tym co przedstawiłem moje propozycje do tego meczu wyglądaja następująco:
Juan Martin Del Potro + 6,5 gema @ 1,63 Unibet ✅
over 33,5 gema @ 1,40 Unibet ✅

Jerzy Janowicz - Andy Murray​

Nadzieja polskiego tenisa zmierzy się z wciąż czyniącym progres w swej grze i już utytułowanym Szkotem Andy Murrayem.
Atutem Polaka są forehand i oczywiście serwis.
Murray to gracz prawie kompletny. Mówie prawie bo szwankuje głowa czasem jednak i pod tym względem jest już lepiej - współpraca z Lendlem zbiera żniwa powoli.
Murray jednak świetnie potrafi zmieniać tempo gry i urozmaica zagrania, bardzo dobrze gra z defensywy. Jego serwis czasem lubi zaszwankować jednak i ten element kiedy trzeba stanowi dużą wartość.
Jakie szanse ma Jerzy ?
To zależy głównie od pojedynku : Serwis Jerzego - return Murraya. Faworytem tego starcia jest serwis Jurka co pozwala mieć nadzieje na długi mecz. Andy Murray może ten mecz wygrać doświadczeniem. Wiadomo różnica w technice jest kolosalna na tą chwile między nimi. Jurek doszedł do półfinału jednak technicznie odstaje od pozostałej trójki półfinalistów.

Uważam , że serwis po raz kolejny nie zawiedzie Janowicza. Murray powinien mieć kłopoty z nim. Jednak przypuszczam , że te tie -breaki do których miałoby ewentualnie dojść padną łupem Brytyjczyka - tam jeden mały punkt dużo waży i Murray bardziej szanuje takie sytuacje - przykład - decydujące odłamanie z Verdasco.
Dodatkowym atutem Jurka o którym nie wspomniałem są naturalnie drop shoty.

Bardzo prawdopodobne 4 setowe widowisko jednak typ który proponuje mogą zapewnić 3 wyrównane sety.

Mimo , że Murray w większości elementów góruje to Jurek ma prawo myśleć o zwycięstwie. John Isner w ostatnich sezonach pokazał , że mając sam serwis także można ograć czołówkę.
I jedna ważna rzecz - obaj tenisiści mają tzw. słaby dzień za sobą w tym turnieju ( Jurek z Melzerem , Murray z Verdasco) co pozwala przypuszczać , że ten półfinal obaj zagrają na swoim dobrym poziomie.

Typ:
Jerzy Janowicz + 6,5 gema @ 1,55 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
pampus 81

pampus

Użytkownik
Novak Djoković - Juan Martin Del Potro

Pojedynek dwóch wielkich graczy. Nie mówie tego na wyrost. Del Potro to także International level jednak jest to zawodnik , któremu kontuzje uniemożliwiają częstsze występy i osiąganie takich wyników jak w tym roku na Wimbledonie.
Spotkanie Serba z Argentyńczykiem zapowiada się niezwykle ciekawie. Obaj idą w tym turnieju jak burza, demolują rywali po 3:0 i pytanie, którymu z nich dobra passa jutro się skończy ? Jest wiele argumentów za tym , że to Del Potro pożegna się z turniejem:
- Djoković ma lepszy ranking
- Novak jest bardziej utytułowany
- Nole ma lepszy sezon od Del Potro
- Novak Djoković rozegrał więcej pojedynków na Wimbledonie od DelPo( 39-14)
Są jednak pewne apsekty w których to Del Potro nie ustępuje Novakowi a wręcz może być minimalnie lepszy.Uważam , że jeśli chodzi o forehand i serwis naprawdę konkuruje z Serbem. Silna psychika to również domena Del Potro.Wiadomo Djoković także słynie z mega psychy( np. 0:2 i 2 meczowe Tsongi mimo to Djoko win). DelPo często potrafi utrzymać nerwy na wodzy . Szczególnie przy swoim serwisie. Stanowi on ogromną wartość w grze Argentyńczyka . To otwiera mu grę z rywalami. Bez tego DelPo ze światową czołówka nie mógłby się mierzyć . Ale robi to . Ogrywał już i Federera i Nadala. Potrafi znaleźć sposób na każdego , także na Djokovicia z którym bilans ma 3:8 jednak jedyny pojedynek na trawie jaki rozegrali ze sobą to było zwycięstwo Argentyńczyka. Juan Martin ma wszystko czego potrzebuje wielki tenisista. Na wymianie także okazale gra.
Obaj mają wszystkie elementy tenisowego rzemiosła wytrenowane jednak Novak wykonuje je trochę lepiej i wyciąga zagrania z rękawa w najbardziej odpowiednich momentach w meczu.
Djoković jest pierwszą rakietą świata - wszechstronny , inteligentny, ale... miewa przestoje w grze. Tutaj upatruje szanse Argentyńczyka. Przy dobrej dyspozycji serwisowej jedno przełamanie może kosztować set Novaka. A z Berdychem Djoko już pokazał iż nie jest robotem i ma słabsze chwile.
Według mnie będzie to bardzo zacięty pojedynek. Nie wyobrażam sobie by Del Potro nie podjął walki.W za dobrej jest dyspozycji i zbyt dobrze serwuje. Poza tym silnymi uderzeniami do linii jest w stanie szybko wypracowywać przewagę w wymianie. Ten mecz to nie powinna być pełna dominacja Serba , jak już to wygra poprzez ilość mniej popełnionych błędów i wspomnianych magicznych zagraniach na styku setów.
W związku z tym co przedstawiłem moje propozycje do tego meczu wyglądaja następująco:
Juan Martin Del Potro + 6,5 gema @ 1,63 Unibet
over 33,5 gema @ 1,40 Unibet
Ja od siebie dołożyłbym przede wszystkim DelPo +2,5Sets @ 1.88 Pinnacle
Argentynczyk gra fenomenalnie w tym turnieju, piekielnie mocny serwis + ten plaski forehand niszczy. Novak jak widac nigdy nie mial latwo z Juan&#39;em, na IO przegral 2-0 wlasnie z Nim o 3 miejsce. Dlatego kurs jest zachecajacy, a wierze, ze ten zaklad wejdzie. TB tez jest realny, oboje trzymaja dobrze swoje podanie, a jezeli tylko Juan&#39;owi nie bedzie nic doskwierac, albo bedzie to jakas falszywa kontuzja to na pewno powalczy z Serbem.

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
DelPotro jutro wyjdzie troche pogra zobaczy, ze nie daje rady i skreczuje, z ta noga dalej nie pociagnie nie przeciw Djoko . Wszystkie kupony na over i handicapy beda zwrocone Novak jutro pewne zwyciestwo , jesli jakims cudem jednak Delpotro dogra to handicap +6,5 nie wystarczy, szkoda kasy. Trzeba grac na Djokovicza w buku gdzie za krecze placa!

H 902

hank

Użytkownik
Nie wiem w co wy wierzycie, w przypadku Verdasco można było się spodziewać wobec dobrej formy Hiszpana że nie wymięknie w wymianach, ale jutro? Janowicz serwisem czy wykładkami po pierwszym serwisie, meczu nie jest w stanie zakończyć, bo tych serwisów sporo wróci na stronę Polaka...a co za tym idzie będą błędy. Szkot to dwie półki wyżej jeśli chodzi o wszechstronność, na trawie to gracz TOP3, do tego kiepski Janowicz na returnie...max 3:1 po świetnym secie Polaka pod względem serwisu....ale osobiście myślę że skończy się 3:0.
Djoko również powinien skończyć max w 4, ale tutaj widzę szansę nawet na sensację, tylko że Juan musi szybko i oczywiście skutecznie kończyć wymiany...ale czy jest to w stanie zrobić to inna sprawa..... Ferrer to też sprytny i wybiegany zawodnik, jednak Koko jest tą klasę wyżej od Hiszpana, a słyszałem głosy (bo osobiście 1/4 Ferrer- DelPo nie widziałem) że gdyby Hiszpan przeciągnął Juana do 4 seta to mogło iść w drugą stronę...

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Nie wiem w co wy wierzycie, w przypadku Verdasco można było się spodziewać wobec dobrej formy Hiszpana że nie wymięknie w wymianach, ale jutro? Janowicz serwisem czy wykładkami po pierwszym serwisie, meczu nie jest w stanie zakończyć, bo tych serwisów sporo wróci na stronę Polaka...a co za tym idzie będą błędy. Szkot to dwie półki wyżej jeśli chodzi o wszechstronność, na trawie to gracz TOP3, do tego kiepski Janowicz na returnie...max 3:1 po świetnym secie Polaka pod względem serwisu....ale osobiście myślę że skończy się 3:0.
Djoko również powinien skończyć max w 4, ale tutaj widzę szansę nawet na sensację, tylko że Juan musi szybko i oczywiście skutecznie kończyć wymiany...ale czy jest to w stanie zrobić to inna sprawa..... Ferrer to też sprytny i wybiegany zawodnik, jednak Koko jest tą klasę wyżej od Hiszpana, a słyszałem głosy (bo osobiście 1/4 Ferrer- DelPo nie widziałem) że gdyby Hiszpan przeciągnął Juana do 4 seta to mogło iść w drugą stronę...
Zdecydowanie zgadzam się kolegą Hank,Janowicz jest słaby, gdyby nie łatwa drabinka to nie byłoby go tutaj, gdyby Melzer miał trochę oleju w głowie a przede wszystkim Kubot i nie spalił kilku akcji na serve&amp;volley a przeciągał wymiany to nie byłoby Jerzego półfinale (moim zdaniem Łukasz fatalnie taktycznie rozegrał to spotkanie i nie był gorszy w żadnym elemencie poza podaniem), Murray to wg mnie najlepszy gracz na trawie na chwile obecną i zjada naszego rodaka w każdym elemencie poza serwisem, jak Jurek będzie dobrze serwował to dociągnie max do jakiegoś tie breaka a tam wszystko jest możliwe, myśle że może ugrać maxymalnie seta, nie ma najmniejszych szans na finał chyba że Murray dozna jakiejś kontuzji...
Każda złotówka postawiona na Janowicza będzie stracona radzę grać jakieś Handi w stronę Szkota, ewentualnie 3-0 dla Andyego ????

H 902

hank

Użytkownik
Murray to wg mnie najlepszy gracz na trawie na chwile obecną i zjada naszego rodaka w każdym elemencie poza serwisem
Zdecydowanie, choć uważam że turniej wygra jednak Djoko, ale tutaj istotnym elementem okaże się głowa, której mimo wszystko Szkot nie ma najmocniejszej...oczywiście jeśli porównywać go z takimi tuzami pod tym względem jak Djoko czy Nadal. Jednak mimo wszystko będę kibicował Rudemu do końca.

lipton_ 192

lipton_

Użytkownik
Djokovic N.-Del Potro J.M.
Over 38,5​
Kurs: 2,1 ✅✅✅

Analiza: Wszyscy emocjonują się meczem naszego rodaka Jurka, ja jednak pod lupę poza meczem naszej obecnej gwiazdy narodowej wezmę drugi świetnie zapowiadający się ćwierfinał między Novakiem a Juanem Del Potro. Oby dwoje idą jak burza i jeszcze żaden z nich w tegorocznym Wimbledonie nie stracił nawet seta! Po ostatnim meczu z Ferrerem Argentyńczyk na pewno mocno uwierzył w siebie i zrozumiał, że w takiej formie jest w stanie pokonać każdego. Jednak nie możemy zapomnieć kto stoi po drugiej stronie siatki, numer 1 światowego rankingu ATP, który sam uważa o sobie że jest w świetnej formie i dawno mu się tak dobrze nie grało. Szykuje się świetny mecz na bardzo wysokim poziomie, może nawet bardzo długi i emocjonujący - tego nie wiadomo, wiadomo jest jednak że żaden z nich nie odpuści. Dziwi mnie, że buki tak znacznie stawiają na serba, pewnie jak zwykle oceniany jest ranking, ja osobiście za typowanie zwycięzcy się nie biorę, a kurs na over 38,5 znacznie zawyżony i myślę że zdecydowanie warto grać.

lipton_ 192

lipton_

Użytkownik
Janowicz - Murray
Over 40,5​
Kurs: 2,1 ✅ ✅ ✅
Analiza: Nie sądziłęm, że doczekamy chwili kiedy nasz rodak rozegra mecz o finał Wimbledonu. Obecnie w świetnej formie Jurek, którego serwis jest obecnie najlepszym na świecie podejmie Murraya, numer 2 światowego rankingu ATP. Zwycięzca meczu bardzo trudny do wytypowania, z jednej strony młody Jurek który świetnie gra w tym turnieju, zaś z drugiej Andy który gra u siebie i którego niosą trybuny. Ostatnio po ciężkim meczu Szkot odprawił Verdasco, który wygrywając już 2-0 potrafił przegrać 3-2 i odpaść z turnieju. Myślę, że ten mecz znacznie odbije się na Andym i będzie widać u niego zmęczenie w dalszej części meczu, over 40,5 jest granicą nie trudną do przełamania, nie sądzę żeby mecz skończył się 3 setami, spodziewam się raczej długiej nawet 3 godzinnej walki do ostatniej piłki.
@co do meczu, szkoda że Jurek trochę zaczął za bardzo pod publike grać i rozpoczął niepotrzebną walke z Murrayem, myślę że to głównie przez to przegrał mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Jeżeli chodzi o mecz Jurka, to wydaje mi się że co poniektórzy kierują się raczej sympatią, a raczej jej brakiem w stosunku do naszego zawodnika, niż obiektywnie oceniają obu zawodników. Ten fenomenalny Andy już był jedną nogą poza turniejem. Nie twierdzę że Jurka zobaczymy w finale z Djoko, ale stawianie sprawy jak user Hank to trochę żart ????
Wielce prawdopodobne jest że zobaczymy w meczu przynajmniej jeden TB - a tam mimo wszystko lekkim faworytem może być Łodzianin. Nawet jak Jerzyk wtopi 3:0 to takie handi +5,5 / +6,5 jest śmiało do wejścia. Czy wynik 6:4 / 7:6 / 6:4 to będzie jakaś sensacja ? Nie wydaje mi się.
Sam zapewne poszukam jakiegoś dodatniego hc na Janowicza, ewentualnie TB w meczu - TAK w okolicach @ 1.40-1.50
Traktujmy działy tematyczne w miarę poważnie, a nie jako pamiętnik, tudzież złote myśli do wylewania swoich żali.

.ale tu trzeba się modlić o dobrą dyspozycję serwisową Jurka....
Modlić to się powinien Murray o złą dyspozycje, nie wiem czy wiesz Jerzy wykręcił już prawie 100 asów, dlatego nie wiem dlaczego stawiasz wątpliwość akurat w tym aspekcie.
pozdro dla normalnych ????

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Murray to jeden z najlepiej returnujących zawodników w tourze, więc główny atut Janowicza czyli potężny serwis tutaj nie będzie odgrywał aż tak ważnej roli. Poza tym wszystkie argumenty sportowe przemawiają za Murrayem. W półfinale już nie ma żartów, z Verdasco Szkotowi przytrafił się gorszy mecz, ale pomimo to wygrał i pokazał klasę. Janowicz miał tutaj okropnie łatwą drabinkę, Polak już męczył się z Melzerem, a co dopiero mówić o Murrayu. Umiejętności za Andym, publika za Szkotem, wszystko wskazuje tutaj na Murraya.
Ja tego kompletnie nie rozumiem co napisałeś. Mam rozumieć że mecz będzie wyglądał tak:
Jerzyk będzie bombardował serwisem, a Murray będzie pięknie wszystko odbierał, będą długie wymiany...
Może się czepiam powyższego tekstu ale widzę tam pewną niezgodność
Janowicz jest obecnie w czołówce najlepiej serwujących zawodników na świecie i to właśnie serwisem (czyt. asami, s&amp;v) ratował swoje gemy przed przełamaniem. Uważam że nawet Murrayowi będzie ciężko odebrać serwis Jerzego. Warunek jest tylko jeden: zależy wszystko od dyspozycji dnia.
Ja gram tak:
Over 9.5 w pierwszych setach obu meczów @1.57 @1.53 ✅ ✅
JMDP wygra pierwszy set i przegra mecz @6.00 ⛔
Powyżej 37.5 gemów w meczu JMDP - Djokovic @1.8 ✅

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
To słyszałeś,a raczej czytałeś to bzdury. Ferrer nie miał nic do powiedzenia w całym meczu. DP pod koniec 3 seta miał w nogach 15% mniej pokonanego dystansu, czyli można powiedzieć, że na stojaka i z kontuzją kolaną i z lekkim urazem nadgarstka rozwalił Ferrera w 3 setach bez jakichś większych problemów. Fakt - Ferrer też grał z kontuzją. Nawet nie wiem czy Ferrer miał jakiegoś BP, nie przypominam sobie. Może maks 1-2.
I tak piszesz jakby DP miał tylko serwis i nic więcej. Oczywiście po drugiej stronie stoi Djokovic returnujący wszystko i dobrze, ale DP to bardzo regularny, solidnie przebijający zawodnik. Nie wiem na ile ta kontuzja jest poważna, ale jeśli nie jest, to Djoko nie raz w tym meczu będzie w opałach.

dx2 266,8K

dx2

Użytkownik
Will Janowicz win more than one set ? NO @1.45 (Janowicz-A.Murray) bwin
Z bwin korzytsam tylko z kursow, bo jako jeden z pierwszych bukow przewaznei wystawia je, ale jezel iktos posiada tam konto, to taki typ wydaje sie mi bardzo dobry.
Nei sadze, zeby Janowicz ugral wiecej niz seta, ktory zakreci sie w okol ti-breaka, a predzej spodziewalbym sie 3-0 na korzysc Szkota.

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
Juan Martin Del Potro - Novak Djokovic​
Warto pograć w stronę Argentyńczyka, kurs na zwycięstwo w meczu jest nieporównywalnie większy niż powinien być. Nie wiem na ile kontuzja przeszkadza DelPo, ale w meczu z Ferrerem nie było widać żadnych oznak urazu, grał po prostu swoje i wygrał ten mecz. Jeśli nie będzie problemów ze zdrowiem Juan ma szansę na ugranie czegoś w tym meczu. O atutach nie ma się co rozpisywać, wszyscy znają obu graczy doskonale. Argentyńczyk przy dobrej dyspozycji serwisowej nie będzie tracił łatwo podania, jeśli dobrze będzie siedział 1 serwis to nawet magiczny return Djokovica nic nie da. Juan widać jest dobrze dysponowany, w tym roku gra chyba najlepszy tenis od pamiętnego US Open 2009, gdzie jak pamiętamy bił jeden z najcudowniejszych FH jaki widziałem. Odbiegając od tematu, wielka szkoda, że jest nękany kontuzjami, bo w dobrej formie, zdrowiu mógłby sięgać regularniepo tytuły wielkoszlemowe. Podsumowując, DelPo to gracz, któremu umiejętności nie brakuje, problemy zdrowotne jednak mogą wziąć górę. W każdym razie kurs zdecydowanie zawyżony i po prostu wypada to zagrać.
DelPo +6,5 @1,74 Pinnacle ✅
DelPo +2,5 s @1,88 Pinnacle ✅
DelPo win @6.91 Pinnacle
⛔

L 0

lenovo1990

Użytkownik
Juan Martin Del Potro - Novak Djokovic

Tutaj moim zdaniem z pewnością nie będzie niespodzianki. Jak czytam, że warto zagrać w stronę Del Potro, bo jest wysoki kurs, zwyczajnie zalewam się śmiechem.

Janowicz - Murray [0:3]

Uwaga, patrioci, niespodzianki nie będzie, Janowicz... ledwie wygrał z bardzo słabo grającym Kubotem. Bądźmy obiektywnymi obserwatorami, Kubot w ćwierćfinale latał do siatki jak opętany licząc, że coś ugra, Janowicz nie miał nawet jak się wykazać w tym spotkaniu... Murray? Człowiek, który przegrywa 0-2 i podnosi się na 3-2... Klasa, klasa i klasa. Obstawiam w tym meczu szybkie zwyciestwo Murraya 3-0 ;)

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Juan Martin Del Potro - Novak Djokovic
Tutaj moim zdaniem z pewnością nie będzie niespodzianki. Jak czytam, że warto zagrać w stronę Del Potro, bo jest wysoki kurs, zwyczajnie zalewam się śmiechem.
Janowicz - Murray [0:3]
Uwaga, patrioci, niespodzianki nie będzie, Janowicz... ledwie wygrał z bardzo słabo grającym Kubotem. Bądźmy obiektywnymi obserwatorami, Kubot w ćwierćfinale latał do siatki jak opętany licząc, że coś ugra, Janowicz nie miał nawet jak się wykazać w tym spotkaniu... Murray? Człowiek, który przegrywa 0-2 i podnosi się na 3-2... Klasa, klasa i klasa. Obstawiam w tym meczu szybkie zwyciestwo Murraya 3-0 ;)
Co za jednostronne rozumowanie !! Masakra !! Czemu wg Ciebie nie będzie niespodzianki w meczu Djoko z DelPo ??? Na tym etapie turnieju w zasadzie może zdarzyć się wszystko i wcale nie będzie mega sensacją jak DelPo pokona Dkojo. Wiele czynników ma wpływ na wynik tego spotkania ale nie można skreślać Juana w żaden sposób !!
&quot;Janowicz... ledwie wygrał z bardzo słabo grającym Kubotem&quot; - za takie coś to kartka się należy :zoltakartka: Zero szacunku, docenienia i poszanowania dla naszych najlepszych tenisistów!! Widać, że nie masz pojęcia o tenisie i tylko potrafisz krytykować każdy wynik sportowy - co jest niestety naszą cechą narodową!! Chłopie !! Zarówno Kubot jak i Janowicz osiągnęli historyczne wyniki w tenisie a TY piszesz &quot;słabo grającym Kubotem&quot; ... Brak słów i ręce opadają poniżej kostek...
Murraya mecz z Verdasco widziałeś ?? Wątpię, bo wg mnie owszem szacunek Andemu się należy, że wygrał w sumie prawie przegrany mecz, ale pisanie o klasie to gruba przesada. Andy jest baaaaaardzo himeryczny, w meczu z Janowiczem będzie miał mega presję z strony właściewie wszystkich - kibiców, matki, trenera, dzinnikarzy i swoich marzeń,oczekiwań. Janowicz nie ma nic do stracenia, a jak zagra na luzie to na pewno seta ugra, więc 3:0 dla Murraya to kpina i wg mnie bez szans na powodzenie. Jerzyk to wg mnie i nie tylko na ten moment człowiek z najlepszym serwisem na tej planecie i jak nic nadzwyczajnego się dziś nie stanie, to będzie bardzo ciężko Szkotowi złamać serwis Polaka - co za tym idzie rodzi się szansa na PRZYNAJMNIEJ seta na Jerzyka.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Skończcie pisać o tej wyimaginowanej presji, rok temu Murray doszedł do finału Wimbledonu, wygrał złoto na Igrzyskach Olimpijskich gdzie presja na nim była jeszcze większa, bo cała Wielka Brytania na niego patrzyła, doszedł do finału Australian Open i tutaj prawdopodobnie znajdzie się znowu w finale Wielkiego Szlema. Robicie z Janowicza herosa bo pokonał Kubota, Melzera, Almagro, Stepanek skreczował, a Edmund to rocznik 1995. Serwis ma dobry owszem, ale 9 podwójnych z Kubotem, 8 z Melzerem nie robią na nikim wrażenia. Murray też potrafi serwować i wcale nie gorzej niż Polak. Murray jest bardziej inteligentniejszy, w wymianach jest lepszy, serwis trzyma na wysokim poziomie. Odkąd trenuje go Ivan Lendl zrobił olbrzymie postępy w swojej grze jak i psychice. Na mecz z Verdasco bym nie patrzył, równie dobrze można sobie przypomnieć mecz Djokovic - Wawrinka na Australian Open i później pisać jaki to Novak słaby, a okazało się, że wygrał Australian Open.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Skończcie pisać o tej wyimaginowanej presji, rok temu Murray doszedł do finału Wimbledonu, wygrał złoto na Igrzyskach Olimpijskich gdzie presja na nim była jeszcze większa, bo cała Wielka Brytania na niego patrzyła, doszedł do finału Australian Open i tutaj prawdopodobnie znajdzie się znowu w finale Wielkiego Szlema. Robicie z Janowicza herosa bo pokonał Kubota, Melzera, Almagro, Stepanek skreczował, a Edmund to rocznik 1995. Serwis ma dobry owszem, ale 9 podwójnych z Kubotem, 8 z Melzerem nie robią na nikim wrażenia. Murray też potrafi serwować i wcale nie gorzej niż Polak. Murray jest bardziej inteligentniejszy, w wymianach jest lepszy, serwis trzyma na wysokim poziomie. Odkąd trenuje go Ivan Lendl zrobił olbrzymie postępy w swojej grze jak i psychice. Na mecz z Verdasco bym nie patrzył, równie dobrze można sobie przypomnieć mecz Djokovic - Wawrinka na Australian Open i później pisać jaki to Novak słaby, a okazało się, że wygrał Australian Open.
Kolejny Polski pesymista... Jak nie raz piszesz sesnownie tak teraz się pogrążasz... Presja jest, była i będzie tyle razy ile Murray będzie grał na Wimbledonie - to jest niezaprzeczalne i na pewno nie wyimaginowane. Pytanie jak sobie Andy z nią poradzi, ale faktycznie nowy trener dużo zmienił w mentalności Szkota, jednak wszystkiego na pewno nie poprawi...
Andy ma tendencje niestety do kombinowania na korcie, do sprawiania sobie samemu problemów. Jak sobie utrudni życie w którymś gemie to może być to równoważne z stratą seta bez Szkoda, jak Janowicz nic nie zmieni w serwowaniu... Piszesz o DF ale już liczby asów nie podajesz ???? MAsakra jakaś ! Czemu mamy nie patrzeć na mecz z Verdasco? Owszem jak najbardziej warto to analizować, ten mecz pokazał wiele słabych stron Szkota i jak najbardziej sztab Janowicza weźmie ten mecz pod uwagę w trakcie opracowywania taktyki na mecz z Szkotem.
Owszem nie ma co robić z Janowicza &quot;herosa&quot; (nie wiem kto to robi tak w ogóle?) ale szacunek mu trzeba oddać. Chłopak jest bardzo utalentowany i w zasadzie potrafi wygrać z każdym. Może jeszcze nie teraz, może nie za rok, ale wg mnie kiedyś Janowicz wygra Wielkiego Szlema - a może to nastąpi teraz ? Bardzo bym się nie zdziwił jakbyśmy mieli powtórkę z zeszłego roku i byli świadkami &quot;cudów&quot; z strony Jerzyka... JAK NAJBARDZIEJ JEST W STANIE TEGO DOKONAĆ!

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
ATP Wimbledon
Spotkanie: Janowicz vs Murray
Typ: JJ
Buk: Pinnacle
Kurs: 5,21
Stawka: 10/10 (maksymalna stawka i to nie jest żaden żart:p)

Analiza:
Tak czytam tą całą batalię słowną na temat tego meczu i postanowiłem napisać coś od siebie. Można deprecjonować drogę Jurka do tego półfinału, ale na pewno nie można lekceważyć jego umiejętnośći. Pewnie, że nie ma takiego doświadczenia jak Murray na tej nawierzchni, ale w końcu jest w topie i właśnie w taki sposób się je zdobywa, tak powstają gwiazdy... Ile okazji miał Janowicz do tej pory do gry na trawie to każdy wie - wystarczy spojrzeć ile mamy kortów trawiastych w Polsce:p Andy na trawie nie schodzi poniżej poziomu, ale mecz z Verdasco na pewno pokazał, że jest do ugryzienia. Dodatkowo stracił sporo sił,co nie jest bez znaczenia patrząc na jego serię zwycięskich spotkań rozegranych od 13-go czerwca na trawie. Janowicz już raz ograł Panicza, więc nie róbmy z Murraya takiego faworyta jak to przedstawiają bukmacherzy. Kurs powyżej 5,0 biorę z pocałowaniem ręki i gram za maksymalną stawkę w pełni licząc się z konsekwencjami. Czy przegra czy wygram - w takim układzie warto spróbować.

Dodatkowo:
Over 3,5s Unibet 1,83

Otrzymane punkty reputacji: +1
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Djoković N. (-2,5 sets) v Del Potro J.
2,00 Unibet

Widzę tutaj szybkie zwycięstwo Djokovicia po trzech setach. Djoković nie miał żadnych problemów we wcześniejszych spotkaniach, podobnie było u Argentyńczyka. W sferze sportowej jest wszystko w porządku, jednak Juan ma poważne problemy z kolanem. Jak wiemy, żeby pokonać Djokovicia trzeba być na prawdę fantastycznie przygotowanym. Del Potro walczy z kontuzją, jest na środkach przeciwbólowych i dziś według mnie będzie chciał tylko zagrać. Szanse ma małe, więc po co zagłębiać bardziej kontuzję? Tak patrzę na ten mecz w praktyce, teraz trochę teorii. Obaj tenisiści znają się bardzo dobrze, bardzo często spotykali się na korcie. Bilans pojedynków bezpośrednich na korzyść Serba, osiem zwycięstw i tylko trzy porażki. Dodatkowym smaczkiem jest fakt, że Djoković ma za co się rewanżować. Po pierwsze w tamtym roku przegrał walkę o brązowy medal Igrzysk Olimpijskich właśnie z Del Potro. Po drugie w tym roku Argentyńczyk pokonał Novaka na Indian Wells. Juan zrobił w tym turnieju bardzo dużo, jest już na wykończeniu fizycznym i niestety dziś może doznać upokarzającej porażki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom