pietaszek89
Użytkownik
Pewnie chodzi o trzecią tercję, 3/3 - trzecia tercja, 2/3 - druga tercja.
Nie wiem skąd ten pomysł czy informacje ale zapewniam Cię że finanse Slovana są w dobrym stanie i zespół bez żadnych problemów przygotowuje się do nowego sezonu KHL. A co do przygotowań - jest nowy coach Milos Riha który ostatnio prowadził Pardubice, trener z ogromnym doświadczeniem w KHL gdzie prowadził m. in. Spartaka Moskwa, SKA i Avangard Omsk. Jak dobrze pamiętam to swego czasu dostał nawet nagrodę dla najlepszego trenera ligi. Co do zmian kadrowych podobno na wylocie są Nagy i Bartovic ale w sparingach z Salavatem grali więc to chyba tylko plotka. I dobrze bo to serce słowackiej ekipy. Nie ma już Libora Hudacka który przeniósł się do Orebro i bodaj Sersena, szkoda. Garść dobrych informacji to na pewno angaż nowego goalie Brusta z Jugry, obrońcę Svarnego z Mińska i kilku ofensywnych grajków - Spirko, Viedenskiego (w sumie niezły sezon w HPK) i Skokana a z tego co piszą na stronach Slovana to trwają starania by pozyskać jeszcze minimum dwóch zawodników - Zaborskiego i Bliznaka. Choc o tego drugiego będzie bardzo trudno. To tyle na teraz, w Slovanie wszystko dobrze.Slovan Bratysława w przyszłym sezonie prawdopodobnie nie zagra w KHL.Powodem jest nie najlepsza sytuacja finansowa klubu, Rosjanie klubów spoza Rosji sponsorować już nie chcą, a Slovan nie ma na tyle bogatego właściciela i raczej ciężko będzie im takowego znaleźć w najbliższym czasie.Mówi się, że mają zagrać w czeskiej extralidze.
Podobna sytuacja jest w Medvescaku Zagrzeb i wygląda na to, że podzielą oni los Slovana no i Lva Praga, który zakończył swoją przygodę z KHL z takich samych powodów.
jaka wyprzedaż? Kutekin nie przedłużył kontraktu, Salak połowę sezonu i tak spędził w Sibirze, Mortenson to już chyba sportowa emerytura w Lugano, Cervenka romansuje podobno z którymś klubem NHL i też kontraktu nie przedłużył. Z Thorensena sami zrezygnowali i teraz Norweg wraca na stare śmiecie a Panarin wybrał Chicago Blackhawks. Aha no i ten sam kierunek wybrał Tikhonov. Zakontraktowali zostali Zubarev z Ufy i Yakovlev z Lokomotivu do obrony oraz Koskiranta i Lindstrom do napadu. Ok zmiany kadrowe duże, natomiast ja tutaj widzę poważne wzmocnienie w obronie i utrzymanie odpowiedniego poziomu z przodu, przynajmniej na papierze.Może mi ktoś przybliżyć sytuacje z klubu St.Petersburg dlaczego taka wysprzedaż itp oraz jak oceniacie zmiany kadrowe w tym klubie.?
Bramka = 1pktMoże mi ktoś wytłumaczyć jak w hokeju zawodnicy zdobywają punkty? Bo widziałem, że można to obstawić jednak zupełnie nie wiem w jaki sposób oni to robią
Brane są pod uwagę miejsca w dywizjach. Jokerit zajmuje 1 miejsce w dywizji Bobrova, a Loko zajmuje 2 miejsce w dywizji Tarasova.Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z punktami dla Loko? Dlaczego z takim dorobkiem punktowym są niżej w tabeli od Jokeritu?