Wydaje się, że dzisiaj trudno będzie faworytom o łatwe wygrane. Jakieś takie mam przeczucie, że w większości meczów niezłym pomysłem będą dodatnie handicapy albo overy. Właściwie tylko 2 poniższe mecze wyglądają w miarę pewnie w stronę faworytów.
Robertson Neil - Williams Mark J.
Typ:
Robertson Neil @ 1.47 3-4 :;/: na własne życzenie..
King Mark - Higgins John
Typ:
Higgins John @ 1.35 0-4
AKO:
1.98
BetCity
Nie ufam formie Williamsa nawet w najmniejszym stopniu, wystarczyło, że postawił mu się Wasley w pierwszej rundzie i skończyło się męczarniami na pełnym dystansie. Wczoraj Tian robił wszystko, żeby mu pomóc po pierwsze dając masę szans, a po drugie nie wykorzystując szans jakie dawał Mark, a było ich kilka w każdym frejmie. Fakt że z dobrych szans najwyższy brejk Chińczyka to 21 mówi wszystko o jego grze, a wynik zamazuje kiepską formę Walijczyka. Niewymuszone błędy to niestety ciągle jego znak rozpoznawczy, a przeciwko komuś takiemu jak Robbo to samobójstwo. Kangur z takich szans robi setki, a nie brejki poniżej 20 i na tym będzie polegała różnica w dzisiejszym meczu. Podobnie sprawa ma się z Higginsem, który w turnieju jeszcze nie stracić frejma, rywale może niezbyt przeszkadzali, ale fakt jest faktem. Gdyby King był w swojej najwyższej formie, to może byłby w stanie zagrozić Jasiowi, ale w aktualnej dyspozycji nie widzę tego zupełnie. Męczarnie z Seanem O’Sullivanem w pierwszej rundzie (z 2-3 na 4-3), to samo z McManusem (4-2). Obawiam się, że z Higginsem będzie tylko trudniej.
Murphy Shaun - Wenbo Liang
Typ:
Total Over(5.5) @ 1.77 BetCity
3-4
Typ:
Powyżej 0.5 Centuries @ 1.80 bet365
Wczorajszy mecz trochę zachwiał moją wiarę w Murphy’ego, bo zaskakujące męczarnie ze Steadmanem po prostu nie pasowały do jego aktualnej formy. Dzisiaj może być kolejny trudny mecz dla Anglika, bo rywal wydaje się być w formie. A Liang w gazie to gracz grożny dla najlepszych o czym dobitnie przekonał się nawet Rakieta dostając po tyłku od Chińczyka w IC. W Walii zaczął od spokojnej wygranej z Jonesem (4-2), ale już wczoraj pokazał fajerwerki, nie dał żadnych szans O’Brienowi, czysta demolka z 14 punktami rywala, a sam wbił 2 setki (113, 113). Coś mi się wydaje, że Murphy może mieć równorzędnego przeciwnika, a wynik końcowy nie musi być zgodny z jego oczekiwaniami. Jak dla mnie duży potencjał overowy, co dobrze wpisałoby się w
historię ich poprzednich meczów.
Scott Donaldson v Andrew Higginson
Najwyższy break meczu
Typ:
Scott Donaldson @ 2.25 bet365 62-69 :;/:
Z wyższymi brejkami to zawsze ryzyko, ale Donaldson naprawdę nieźle punktuje w tym turnieju, na koncie już setka i parę brejków robiących, młodzian potrafi zrobić dobry użytek z korzystnego układu i zaufam jego smykałce do wbijania. Higginson też potrafi wbijać, ale jednak młody Szkota wygląda ciut lepiej, a taki kurs na jego wyższe podejście to dla mnie value.
Dominic Dale v Mark Selby
Typ:
Dominic Dale +2.5 @ 1.61 bet365 0-4 :;/:
100% pecha Dale'a 100% szczęścia Selby'ego, co przy różnicy umiejętności nie mogło skończyć się inaczej
Selby skorzystał na łatwej drabince, która podarowała mu dwóch emerytów w sensie ścisłym (Swail, Harold). Stacił tylko frejma, ale kto widział mecz z Haroldem, to raczej Selby nie buchał formą. Dale trochę problemów w pierwszym meczu, ale już z Poomjaengiem bez problemów (4-1).
Jego bilans z Selbym bardzo wyrównany, wszystkie mecze operowe i nie zdziwię się, jeśli dzisiaj będzie podobnie, a w każdym razie 2 frejmy Walijczyka są jak najbardziej w jego zasięgu.
Judd Trump v Anthony McGill
Typ:
Anthony McGill +2.5 @ 1.66 bet365 4-1
Typ:
Powyżej 0.5 Centuries @ 1.80 bet365
To nie będzie łatwy mecz dla Trampka, za to szkoda, że nie będzie pod kamerami, bo powinno być co oglądać. Obaj gracze to świetni wbijacze, może nawet jedni z najlepszych, do Walii przywieźli dobrą formę, grubo punktują, obaj już zaliczyli po setce, Trump nawet dwie. Myślę, że w obecnej formie McGill jest w stanie wyrwać faworytowi 2 frejmy.
Xiao Guodong v Ronnie O'Sullivan
Typ:
Xiao Guodong +2.5 @ 1.80 bet365 1-4
Ronnie pokazał wczoraj trochę magii, ale też parę zaskakujących błędów, które nie zostały wykorzystane przez rywala. Rakieta w pierwszych meczach dość nieregularny, ale nie był karany przez nieudolność rywali. Jeśli nadal tak będzie to wyglądało, to dzisiaj z Xiao już nie musi być tak łatwo. Chińczyk w obu wcześniejszych meczach był już pod ścianą, ale potrafił wyrwać wygrane w deciderach. Dzisiaj o wygraną będzie ciężko, ale 2 frejmy nie są zadaniem ponad jego siły, tym bardziej, że
z meczów z Rakietą ma całkiem dobre wspomnienia.
EDIT: No to raczej nie jest mój dzień, wszystkie typy niby blisko, niektóre pechowo, ale jednak na minus.