>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Welsh Open (16.02-22.02.2009)

Status
Zamknięty.
K 82

kupson141

Użytkownik
A ja postanowiłem zagrać kupon tasiemiec z niezłym AKO i wcale nei za małą stawke. A kupon wygląda następująco:
Maguire St. - Preece I. (Typ) 1 1,15
Williams M. - Gilbert D.B. (Typ) 1 1,35
Carter A. - White J. (Typ) 1 1,25
Selby M. - Davies P. (Typ) 1 1,15
Hendry St. - Gould M. (Typ) 1 1,40
Fu M. - O´ Brien F. (Typ) 1 1,45
O ´Sullivan R. - Davis S. (Typ) 1 1,15
Robertson N. - Burnett J. (Typ) 1 1,30
Kurs 6,77
Stawka 100 PLN
maks. wygrana 677 PLN

Co o tym myślicie ? :p
JAk dla mnei kurs na FU to prezencik od baha xD
Pozdrawiam!!

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
A ja postanowiłem zagrać kupon tasiemiec z niezłym AKO i wcale nei za małą stawke. A kupon wygląda następująco:
Maguire St. - Preece I. (Typ) 1 1,15
Williams M. - Gilbert D.B. (Typ) 1 1,35
Carter A. - White J. (Typ) 1 1,25
Selby M. - Davies P. (Typ) 1 1,15
Hendry St. - Gould M. (Typ) 1 1,40
Fu M. - O´ Brien F. (Typ) 1 1,45
O ´Sullivan R. - Davis S. (Typ) 1 1,15
Robertson N. - Burnett J. (Typ) 1 1,30
Kurs 6,77
Stawka 100 PLN
maks. wygrana 677 PLN

Co o tym myślicie ? :p
JAk dla mnei kurs na FU to prezencik od baha xD
Pozdrawiam!!
Teoretycznie wszystko powinno być dobrze. Prawda jest taka, że jezeli żaden z tych zawodników nie odpuści turnieju i nie będzie miał wybitnie złego dnia to pokonają oni bez wiekszych problemów swoich przeciwników. W Twoim przypadku jednak wystarczy, że jeden z graczy zaliczy słabszy występ i już poniesiesz porażke. Mam jednak nadzieję, że tak sie nie stanie bo jak zapewne widziałes sam obstawiam bardzo podobne pary jak Ty.. ;)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Poznaliśmy zawodnikow, którzy jako pierwsi awansowali do drugiej rundy Welsh Open.

Najszybciej awans zapewnił sobie wicelider snookerowych rankingów, Szkot Stephen Maguire, który nie pozostawił złudzeń walijskiemu snookerzyście Ian Preece&#39;owi i pokonał go zdecydowanie 5-0. Taki wynik nie jest niespodzianką zważywaszy na to, że tych dwóch graczy dzieli różnica kilku klas umiejętności. Maguire w 1/16 finału zagra z Dingiem bądź ze zwyciezcą pojedynku Stevens/Hicks.

Drugim snookerzystom, którzy przebrnął pierwszą fazę turnieju jest niespodziewanie Joe Swail. W bratobójczym pojedynku dwóch Irlandczyków z Północy lepszy okazał się ten bardziej doświadczony. Swail wygrał 5-3 i na pewno sprawił ogromną radość swoim kibicom, którzy już dawno nie mieli okazji oglądać swojego ulubieńca w drugiej rundzie prestiżowego turnieju. Nastepnym rywalem 40-letniego Irlandczyka będzie ktoś z pary Stephen Hendry - Martin Gould.

Jako trzeci do następnej rundy, przeszedł zgodnie z oczekiwaniami reprezentant Walii Mathew Stevens chociaż nie przyszło mu to łatwo. W meczu kwalifikacyjnym do turnieju jakim był jego pojedynek z Hicksem przegrywał już 2-4, ale na szczęście w pore wziął się do roboty i wygrał 5-4. Jednak z taką grą moim zdaniem nie będzie miał większych szans w pierwszej rundzie Welsh Open, gdzie czeka na niego najlepszy snookerzysta z Chin - Ding Junhui.

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Witam
Od niedawna zaczołem interesować się snookerem.Widziałem kilka spotkań które były na kanale eurosport ale nie znam zasad tej gry.Czy ktoś mógłby wyjaśnić mi podstawowe pojęcia &quot;frejm&quot; itp i ocb w tym sporcie.Sam grywam sobie dla przyjemności w bilard ale tam są inne zasady.Wiem ze dobrze sprawują sie Selby i O ´Sullivan bo przeglądałem tabele wygranych i oglądałem mecze z udziałem tych snookerzystów. W bukach zagrałem:

Selby M. - Davies P typ-1
O ´Sullivan R. - Davis S typ-1
Robertson N. - Burnett J. typ-1
Williams M. - Gilbert D.B. typ-1
Fu M. - O´ Brien F typ-1

Tych trzech ostatnich postanowiłem dodać ponieważ czytałem wasze analizy i stwierdziłem ze moża zagrać.

Pozdrawiam

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Witam
Od niedawna zaczołem interesować się snookerem.Widziałem kilka spotkań które były na kanale eurosport ale nie znam zasad tej gry.Czy ktoś mógłby wyjaśnić mi podstawowe pojęcia &quot;frejm&quot; itp i ocb w tym sporcie.Sam grywam sobie dla przyjemności w bilard ale tam są inne zasady.Wiem ze dobrze sprawują sie Selby i O ´Sullivan bo przeglądałem tabele wygranych i oglądałem mecze z udziałem tych snookerzystów. W bukach zagrałem:

Selby M. - Davies P typ-1
O ´Sullivan R. - Davis S typ-1
Robertson N. - Burnett J. typ-1
Williams M. - Gilbert D.B. typ-1
Fu M. - O´ Brien F typ-1

Tych trzech ostatnich postanowiłem dodać ponieważ czytałem wasze analizy i stwierdziłem ze moża zagrać.

Pozdrawiam
Witam Lorenzz. Na pewno nie będziesz żałował czasu spędzonego przed telewizorem podczas oglądania snookera.. ;)

Co do zasad polecam ten wątek: http://forum.bukmacherskie.com/showthread.php?t=7792
Tutaj jest wszystko idealnie opisane i skoro taki temat juz istnieje nie widze sensu aby pisać bądź wklejać to jeszcze raz.

Jeżeli chodzi o typy, które nam przedstawiłeś to na ich temat zostalo juz powiedziane chyba wszystko. Pozostaje mi życzyc tylko powodzenia.. :spokodfhgfh:

sower 0

sower

Użytkownik
Ogląda ktoś może pojedynek Williamsa z Gilbertem na eurosport player lub innym kanale live ? Z tego co widze z text live na eurosporcie Williams jest w nienajlepszej sytuacji, w pierwszym framie zepsuł długa czerwona, w drugim szybko się uwinął Gilbert...Czyżby druga niespodzianka się szykowała dzisiejszego wieczora? Mam nadzieję, że doświadczony Williams wyjdzie z tego pojedynku obronna ręką.

btw. w trakcie pisania williams wygrał trzeciego frame

Williams- Gilbert 1-2

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Link do transmisji jest tutaj: http://www.justin.tv/sportstime/popout

Niestety, nie ma czego oglądać. Williams gra slabiutko chociaż trzeba przyznać, że taki wynik powoduje głównie dobra gra rywala. Mam nadzieję, że Mark się obudzi bo uważam, że ma jeszcze szansę ten mecz wygrać. Widać, że jest wyraźnie podenerwowany i oby ta 15 minutowa przerwa, która właśnie się zaczęła podziałała na niego pozytywnie.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Snooker jest bardzo przewrotny, chociażby dzisiejszy przykład Stevensa. Przegrywał 2:4 a mimo to wygrał. Po przerwach zawodnicy często prezentują odmienną postawę, niekiedy na pozytyw a niekiedy na negatyw. To co oglądałem z meczu Williams - Gilbert to ciężko upatrywać wygranej Marka Williamsa. Jednak nie można przesądzać gdy bile są na stole, wszystko w rękach graczy. Ciekawe czy David Gilbert dowiezie tą grę i wygra...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Cóż tu dużo mowić. Williams zagrał kompromitująco słabo. Nie wychodziło mu kompletnie nic. Co ciekawe Gilbert również nie grał dobrego meczu, ale przy tak żałosnym Marku wyglądal jak mistrz. W następnym meczu czeka na niego Joe Perry i tu szans dzisiejszego pogromcy Marka Williamsa za dużych nie widzę.

Szkoda straconych pieniędzy, ale cóż.. drugi kupon jest jeszcze w grze. Oby Fu i Selby nie zawiedli.

Teraz gdy mecz już się skończył myślę sobie dlaczego zagrałem na Williamsa. Na jego korzyśc przemawiało doswiadczenie, ogranie, publika, ktora była za nim nawet gdy nie trafiał najprostsych bil. Ale prawda jest taka, że starzy mistrzowie tacy jak Doherty czy właśnie Williams powoli sie wypalają. W ich grze nie widac polotu, często mam wrażenie, że grają bo muszą. Nie zalezy im wsparciu publiczności, a doświadczenie czesto niestety, nie idzie w parze z checią do gry. Tak nie może być. Jeżeli w snookerze nie masz pomysłu na grę to przegrywasz, bez wątpienia, Williams dziś tego pomysłu nie miał.

matiq 1

matiq

Użytkownik
Stephen Hendry - Martin Gould kurs na &quot;1&quot; to 1,42. Dość ciekawy. hendry nie błyszczał formą ale myślę że można się skusić po tym kursie. Co sądzicie na ten temat?

K 54

korn85

Użytkownik
Stephen Hendry - Martin Gould kurs na &quot;1&quot; to 1,42. Dość ciekawy. hendry nie błyszczał formą ale myślę że można się skusić po tym kursie. Co sądzicie na ten temat?
Wystarczy poczytać o tym spotkaniu nieco napisałem juz wyzej. Kurs na Hendry&#39;ego jest średniawy lecz dla mnie jest to spotkanie ktore Hendry musi wygrac. Troche zmartwił mnie wczoraj Williams. Mam nadzieje ze Hendry nie pojdzie jego droga choć nie powiem czuje sie niezbyt pewnie przed tym spotkaniem. Z drugiej strony przyjrzałem sie meczom poprzedniego Welsh Open i zauwazylem iz Hendry doszedl do półfinału przegrywajac z Selbym. Mam nadzieje ze to jakis sygnał iz dobrze sie tutaj czuje i leza mu stoły ????

Co do Marka Allena i rzekomej niespodziance. JAk zauwazyleiscie przestrzegałem przed tym typem i radziłem by go nie grać. Allen to zbyt nierowny zawodnik i poprostu zawsze trzeba przeczekać tą 1 runde jak sie bedzie prezentował. Szczegoilnie ze przeciwnik raczej nie nalezal do kategorii &quot;do bicia&quot;. Mam nadzieje ze to dobry znak przed tym, że czuje ten turniej i mam nadzieje, że da troche zarobić. Szczególnie , że miałem też złe przeczucia co do Stevensa i mało brakło a by sie sprawdziły ???? Pozdrawiam.

sower 0

sower

Użytkownik
Jeśli chodzi o Williamsa, to postawiłem na niego sądząc, że tak dobry zawodnik nie odpadnie w 1 rundzie. Dużo za nim przemawiało, co zostało już przez innych przytoczone. Przejrzałem inne fora itp i wszędzie był on stawiany za faworyta. Gdy czytałem analizę Assitali jedno zdanie utkwiło mi w pamięci
&quot;Jego rywal to mało znany zawodnik. Nie mialem przyjemności do tej pory oglądać pana Gilberta i sądzę, że na Welsh Open go nie obejrzę.&quot; i niech mnie jeszcze go zobaczymy. Powiem wam, że miałem wtedy lekkie przeczucie że może to nie wejść, ale kupon był już puszczony- wahałem się nad kontrą na Gilberta(następnym razem puszczam kontrę za mniejszą stawkę- oczywiscie jak tylko jedno spotkanie zostaje na kuponie). Jednak Gilbert mimo wszystko dalej nie zajdzie niż do pojedynku z Perrym...gdzie odda nam $ :jezora:

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jeśli chodzi o Williamsa, to postawiłem na niego sądząc, że tak dobry zawodnik nie odpadnie w 1 rundzie. Dużo za nim przemawiało, co zostało już przez innych przytoczone. Przejrzałem inne fora itp i wszędzie był on stawiany za faworyta. Gdy czytałem analizę Assitali jedno zdanie utkwiło mi w pamięci
&quot;Jego rywal to mało znany zawodnik. Nie mialem przyjemności do tej pory oglądać pana Gilberta i sądzę, że na Welsh Open go nie obejrzę.&quot; i niech mnie jeszcze go zobaczymy. Powiem wam, że miałem wtedy lekkie przeczucie że może to nie wejść, ale kupon był już puszczony- wahałem się nad kontrą na Gilberta(następnym razem puszczam kontrę za mniejszą stawkę- oczywiscie jak tylko jedno spotkanie zostaje na kuponie). Jednak Gilbert mimo wszystko dalej nie zajdzie niż do pojedynku z Perrym...gdzie odda nam $ :jezora:
No i tak było. Do wczoraj kiedy pierwszy raz zobaczyłem Gilberta.. ;) Myśle jednak, że z Perrym nie da rady chociaż narazie gra całkiem dobrze, po 1 sesji jest wynik 2-2 i na pewno nie jest to pojedynek jednostronny.

Później spróbuję coś napisać na temat dwóch meczy, mianowicie:
Higgins - Dale
Ding - Stevenes
Myśle, że kursy są dość ciekawe i warto zastanowić sie nad tymi spotkaniami.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Jak narazie turniej przebiega ciekawie, David Gilbert wręcz sensacja turnieju. Pierwszy raz w karierze zagra w 1/16 turnieju. W 1/32 ograł nie byle kogo bo Joe Perry&#39;ego! Perry to w ostatnim czasie bardzo solidny gracz, grający na stałym poziomie a tu proszę taki Gilbert odsyła go do domu. W następnej rundzie spotka się z Markiem Selby&#39;m i wydaje mi się że tu jego przygoda dobiegnie końca, Selby prezentuje się bardzo dobrze. Allister Carter dzisiaj ograł White&#39;a aż 5:1 ale nie grał tak super. Oglądając to spotkanie byłem troszkę zaskoczony jego postawą, tylko raz wbił ponad 50. Barry Pinches fajnie się zaprezentował, co prawda przegrał ale coś pokazał i pokrył handi +2,5. Ojj będzie jeszcze ciekawie w tym turnieju:-D

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Mówicie, że dużo jest niespodzianek.. czy ja wiem?

Odpadnięcie Hendry&#39;ego dla mnie osobiście nie jest, aż tak wielką sensacją. Na początku tego tematu przestrzegałem przed graniem na tego zawodnika i miałem rację. Mimo wszystko szkoda mi go, bo najbardziej utytułowany zawodnik w historii nie powinien przegrywać w 1 rundzie, po takim stylu, z takim przeciwnikiem. Trzeba jednak przyznać, że Martin Gould grał wczoraj dobrze i na pewno ma szansę na awans do nastepnej rundy bo jego przeciwnikiem w 1/16 turnieju jest Joe Swail i przyznam, że każdy wynik w tym pojedynku jest możliwy.

Wczoraj grali także Murphy i Selby. Obaj wygrali chociaż nie w podobnym stylu. Shaun długo męczył się z Pinchesem, ale pierwsze rundy w wykonaniu młodego Angilka zawsze sa słabe. W drugiej za rywala będzie miał albo Dave Harolda, albo Marka Kinga. Myslę, że pomimo słabszej formy zobaczymy go w 1/8 Welsh Open bo dla dwóch wspomnianych wyżej graczy Murphy to za wysokie progi.
O Selby&#39;m nie ma co pisać, wygrał zdecydowanie 5-0, ale pewnie tak jak w przypadku Maguire duże znaczenie miała osoba rywala, chociaż i gra Marka nie mogła byc zła, skoro zdobył brejka powyżej 135.

Wszyscy piszą, że sprawcą mega sensacji był Dave Gilbert. Zgadzam się. Wyeliminowanie Joe Perry&#39;ego, który przecież na dwóch ostatnich turniejach grał na najwyższym poziomie z O&#39;Sullivanem to sensacja. Myślę jednak, że przygoda sensacyjnego uczestnika 1/16 dobiega końca. Jego nastepnym rywalem będzie Mark Selby i pomimo wcześniejszych dokonań nie daję mu wiekszych szans w tym meczu i jestem zadowlony z wystawionego przelicznika na finalistę Masters-a, który wynosi 1.35.

We wtorek rywalizowali także Dott z Dunn&#39;em, a także Carter z White&#39;m. Nie było niespodzianek. Graeme wygrał 5-3 chociaż nie zaprezentowal się bardzo dobrze i gdyby jego rywal zachował troszkę więcej zimnej krwi to wynik mógłby być inny.
Ali Carter bez najmniejszych problemów wygrał 5-1 z White&#39;m. Potwierdza to tezę, że jego era odeszła na zawsze. W nastepnej rundzie zmierza się ze sobą właśnie Dott i Carter. Myślę, że kurs 1.55 na Aliego jest warty gry.

Snookerowy dzień zakończyły pojedynki Day - Judge i Ebdon - Hamilton. I tutaj mieliśmy małe niespodzianki. Day, którzy zapowiadal przed turniejem dobrą grę poległ zdecydowanie, a Ebdon udowodnił, że jego obecna forma jest na poziomie zawodników z drugiej pięćdziesiątki rankingu i ponownie zawiódł swoich kibiców. Awans uzyskali Judge i Hamilton i co za tym idzie w nastepnej rundzie zmierzą się oni ze sobą. Ja tego pojedynku typować nie będe. Sądze, iż każdy w tym meczu może wygrać.

Podsumowując, widzę jak dotychczas tylko jednego sprawcę sensacji. Naturalnie, mówię o Gilbercie... Mam nadzieję, że więcej niespodzianek nie będzie bo dziś zdecydowanie stawiam na Higginsa i Dinga. Nie widzę innej możliwośc jak zwycięstwa tych dwóch snookerzystów. Ding zagra ze Stevensem, którzy o mały włos nie odpadł w eleminacyjnej rundzie turnieju po fatalnym meczu z Hicks&#39;em. Chińczyk powinien ograć Walijczyka bez problemu, a kurs 1.58 w NordicBet jest dla mnie sporym zaskoczeniem.
Higgins natomiast spotka się z Dominic&#39;iem Dale&#39;m, ktory sprawił niespodziankę pokonując Wenbo, ale to chyba wszystko na co go stać. John to za wysokie progi i kurs 1.30, mimo, że nie wysoki chętnie przyjmuje.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Mówicie, że dużo jest niespodzianek.. czy ja wiem?

Odpadnięcie Hendry&#39;ego dla mnie osobiście nie jest, aż tak wielką sensacją. Na początku tego tematu przestrzegałem przed graniem na tego zawodnika i miałem rację. Mimo wszystko szkoda mi go, bo najbardziej utytułowany zawodnik w historii nie powinien przegrywać w 1 rundzie, po takim stylu, z takim przeciwnikiem. Trzeba jednak przyznać, że Martin Gould grał wczoraj dobrze i na pewno ma szansę na awans do nastepnej rundy bo jego przeciwnikiem w 1/16 turnieju jest Joe Swail i przyznam, że każdy wynik w tym pojedynku jest możliwy.
Dla mnie odpadnięcie Hendry&#39;ego jest niespodzianką, przecież Martin Gould to taki outsider, pierwszy raz przeszedł 1/32 turnieju... Martin nie powiem miał wczoraj nawet dobry dzień wbił chyba 131 w jednym podejściu. Ale to co zagrał Stephen to mnie zawiódł, dziwne decyzje i nienajlepsza gra. Odniosłem wrażenie że 7 krotny Mistrz Świata jest już zmęczony tym sezonem, tym że mu nie idzie jakby tego sobie życzył. On już pewnie myśli o tym by spokojnie zakończyć ten sezon w najlepszej 16 i w przyszłym więcej powalczyć. Chociaż on zawsze niewiadomo kiedy &quot;wypali&quot;, taki już zawodnik. Niegdyś najrówniejszy zawodnik świata, teraz wielka niewiadoma...

Wczoraj grali także Murphy i Selby. Obaj wygrali chociaż nie w podobnym stylu. Shaun długo męczył się z Pinchesem, ale pierwsze rundy w wykonaniu młodego Angilka zawsze sa słabe.
I tak myślałem że Pinches bardziej postraszy Murphy&#39;ego, te świetne eliminacje w jego wykonaniu to nie był przypadek, ograł w nich min. Trumpa i Cope&#39;a. W tym przypadku ta postawa Barry;ego mnie ucieszyła bo mój typ na handi wszedł bardzo dobrze:-D

Wszyscy piszą, że sprawcą mega sensacji był Dave Gilbert. Zgadzam się. Wyeliminowanie Joe Perry&#39;ego, który przecież na dwóch ostatnich turniejach grał na najwyższym poziomie z O&#39;Sullivanem to sensacja. Myślę jednak, że przygoda sensacyjnego uczestnika 1/16 dobiega końca. Jego nastepnym rywalem będzie Mark Selby i pomimo wcześniejszych dokonań nie daję mu wiekszych szans w tym meczu i jestem zadowlony z wystawionego przelicznika na finalistę Masters-a, który wynosi 1.35.
Tutaj musze Cię poprzeć, również uważam że Gilbert zakończy swoją przygodę w Newport, Selby zaprezentował się wczoraj solidnie i powinien wygrać ten mecz.

Snookerowy dzień zakończyły pojedynki Day - Judge i Ebdon - Hamilton. I tutaj mieliśmy małe niespodzianki. Day, którzy zapowiadal przed turniejem dobrą grę poległ zdecydowanie, a Ebdon udowodnił, że jego obecna forma jest na poziomie zawodników z drugiej pięćdziesiątki rankingu i ponownie zawiódł swoich kibiców. Awans uzyskali Judge i Hamilton i co za tym idzie w nastepnej rundzie zmierzą się oni ze sobą. Ja tego pojedynku typować nie będe. Sądze, iż każdy w tym meczu może wygrać.
No przegrana Day&#39;a to jeszcze niespodzianka, ale czy przegraną Ebdona tak można nazwać?? Ostatni czasy gra fatalnie, a Hamilton to wykorzystał i wygrał ten pojedynek aż do 2. Peter nawet nie stanowił jakiegoś oporu przed nienajlepszym Hamiltonem. Taki kurs jak 2,10 było warto grać i zachęcałem do tego, kto skorzystał ten zarobił $$:-D

Dzisiaj kolejny dzień WO i oby było ciekawie, już na oku jest pare typów ...

POZDRAWIAM

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
VS

Ding Junhui - Matthew Stevens
Typ: Ding Junhui
Kurs: 1,61 expekt
✅

Wynik: 5:3

No i Ding mnie nie zawiódł, zrobił co miał zrobić i typ wszedł dobrze. Welsh Open już bez gospodarzy... Walijski snooker ostatnio kuleje.

Jest to mecz 1/32 turnieju Welsh Open. Dla walijczyka będzie to drugie spotkanie w fazie telewizyjnej gdyż grał w Newport Center mecz preeliminacji z Andy Hicks&#39;em. I omal nie odpadł, jakoś udało mu się zostać w turnieju. Przegrywał już 4:2 a wyciągnął wynik na swoją korzyść wygrywając 5:4. Nie wiem jak zrobił, ale dzisiaj niespodziewam się podobnej sytuacji. Ding to dużo lepszy gracz i będzie niebywale trudną zaporą do przejścia. Stevens ten sezon ma lepszy niż poprzedni i już trochę pogrywał w poprzednich turniejach. Jednak już troche przygasa, grał nawet w finale Bahrain Snooker Championship gdzie pokonał go Neil Robertson. W tym turnieju z gospodarzy pozsotał tylko on i Dominic Dale, obaj zagrają dzisiaj. Ding Junhui, chiński snookerzysta, bardzo utalentowany gracz. Rewelacja sezonu 2007 gdzie grał jak automat, ogrywał kogo się da i to bardzo wysoko. Jednak po pamiętnym finale Masters 2007, w chińczyku coś pękło. Załamał się po tym jak Ronnie O&#39;Sullivan po rozbił. Jednak co cały czas ten sam zawodnik, mający genialne umiejętności, ma bardzo dobrą technikę i dobrze gra taktycznie. W tym sezonie wiele nie ugrał, przeglądajać jego wyniki można dostrzec iż jego katem jest John Higgins który w tym sezonie ogrywał go już 3 razy. Mimo nie najlepszego sezonu Dinga uważam że dzisiejszy mecz wygra, Stevens w pierwszym meczu miał dużo problemów i jak dzisiaj będzie miał podobne to chińczyk powinien wykorzystać je bez skrupółów. Stawiam że wygra Ding Junhui.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Brawo ryba_gangsta12 za typ na Dinga, ja również na niego postawiłem i nie zawiodłem się.

No właśnie dziś kolejny dzień snookerowych zmagań. W zakonczonych spotkaniach obyło się, w koncu bez niespodzianek co nas, typerów, na pewno bardzo cieszy.

Pierwszy swój mecz zakończyl John Higgins, który pewnie odprawił z kwitkiem Dominica Dala wygrywając 5-2. W nastepnej rundzie Szkot zagra z wygranym pojedynku Robertson - Burnett.

Po Higginsie awans wywalczyl Chińczyk Ding Junhui. Mecz z Walijczykiem Stevensem nie należał do najlepszych w wykonaniu młodego Azjaty, ale na szczęście udało mu się to spotkanie wygrać i dzieki temu w następnej rundzie czeka nas arcyciekawe spotkanie Dinga z Stephenem Maguire.

Jako trzeci dzisiaj awansował Marco Fu. Reprezentant Hong Kongu po bardzo ciężkim meczu wygrał 5-4 z Fergalem O&#39;Brianem. Marco w 1/16 Welsh Open zagra z wygranym w meczu Ronniego O&#39;Sullivan&#39;a z Stevem Davis&#39;em.

W wieczornej sesji Ronnie O&#39;Sullivan został postraszony przez weterana Davisa, niestety tylko przez dwa frejmy. Zapowiadało się na szybki mecz ze strony Mistrza Świata jednak Steve Davis ze stanu 2-0 wyciagnął na 2-2 i wyglądało na to, że widowisko może nie być jednostronne. Nie było. Po wygraniu dwóch frejmów Davies opadł z sił i później przy stole królował tylko Ronnie, który pewnie wygrał 5-2. Jego rywalem będzie Marco Fu, który juz kilkakrotnie z &quot;Rakietą&quot; wygrywał.

W pozostałych meczach tej sesji obyło się bez niespodzianek. Australijczyk Neil Robertson pomimo słabej gry wygral 5-3 z Jamie Burnettem. Myślę jednak, że w nastepnej rundzie z Higginsem &quot;Kangur&quot; odpadnie.

Mark Selby nie dał szans rewelacji turnieju Davidowi Gilbertowi oddając mu zaledwie jednego frejma. Dzieki tej wygranej finalista Mastersa zagra ze zwycięzca pojedynku Judge - Hamilton i myślę, że bez problemu awansuje dalej.

Do następnej rundy wszedł także Mark King wygrywając z Dave&#39;m Haroldem 5-3. &quot;Król&quot; w 1/16 zagra z Alim Carterem bądź z Graemem Dott&#39;em.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom