>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ważne informacje, transfery, dyskusje

Status
Zamknięty.
vdv 66

vdv

Użytkownik
Obiektywnie trzeba przyznać, że ten gość nie powinien już nosić koszulki takiego klubu jak HSV. Ten &quot;lotnik&quot; chyba nie zdaje sobie sprawy w jakim klubie gra... To ma być profesjonalista? Kpiny... Wywalić go po sezonie na zbity ryj. Ehhh nie dobrze się dzieje w Hamburgu... Atmosfera przed meczem z H96 nie byla najlepsza, a co dopiero teraz... po remisie z drużyną znajdującą się w strefie spadkowej i uderzeniu kibica przez jakiegoś anty piłkarza. Piszę to dlatego, bo może komuś to pomoże w nie straceniu kasy na HSV...
Więc nie mam do powiedzenia, dziękuję ;)

akarin 0

akarin

Forum VIP
Z tego co wiadomo dostał od 50 do 100 tys euro kary od klubu. Jeszcze komisja DFL sie zebrała i orzekną co z nim zrobić. Podejrzewam, ze zawieszenie do końca sezonu dostanie.
Cantona za atak na kibica dostał pół roku bana na rozgrywki wszystkie.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
10. Mineiro (Schalke 04 Gelsenkirchen)
9. Mario Gomez (Bayern Monachium)
8. Thomas Kahlenberg (VfL Wolfsburg)
7. Marcus Berg (Hamburger SV)
6. Anatolij Tymoszczuk (Bayern)
5. Artur Wichniarek (Hertha)
4. Karim Ziani (VfL Wolfsburg)
3. Edson Braafheid (Bayern)
2. Raul Bobadilla (Borussia Moenchengladbach)
1. Lukas Podolski (1. FC Koeln)
Najgorsze transfery w BL wg. goal.com.

Z większością się zgadzam i są to m.in Podolski, Tymoszczuk, Ziani, Braafheid, Wichniarek, Kahlenberg.Bo na prawdę nietrafione zakupy, żaden z tych zawodników nie odgrywa jakiejś waznej roli w zespole i tak na dobrą sprawę to prócz Podolskiego to reszta grzeje ławę w zespole.

Co do reszty zawodnikow to trudno oceniać mi Mineiro bo nie widziałem go praktycznie nigdy także nie wiem czy &#39;&#39;powołanie&#39;&#39; do tego zestawienia jest słuszne.
Co do Berga to nie uważam, że jest to nietrafiony transfer.Zawodnik młody, wypłynął po ME w Szwecji, jak nie sprawdzi się teraz to na pewno będzie z niego pożytek w niedalekiej przeszłości.Widziałem kilka meczy z jego udziałem i potrafi się fajnie ustawić, wywalczyć piłkę, gorzej ze skutecznością, ale nad tym można popracowac.

Z Gomezem to jest tam pół na pół bo raz strzela a raz nie, również go oglądałem to można nazwać go lepszą wersją Bartka z Legii, no ale 30 mln Euro wydane na tego piłkarza jeśli się zwraca to w bardzo powolny sposób.

I Bobadilla.Nie zgodzę się bo mnie ten zawodnik imponował w meczach jakie widziałem.Miał z przodu fajnych pomocników, na prawdę Frontzek ma tak dobrych zawodników - Collauti, Arango, Matmour i Bobadilla podobali mi się w grze i uważam, że ten transfer jest dobry.

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Wie ktoś w jakim składzie zagrają bawarczycy z Herthą??
Rezerwą bo czeka ich jeszcze mecz LM czy na ostatni mecz ligowy wystawią optymalny skład żeby efektownie zakończyć sezon ??
bo kurs 1.85 to aż się chce grać ale czy skład jest takie żeby wygrali

akarin 0

akarin

Forum VIP
Nie wiadomo właśnie, sam van Gaal stwierdził, ze jeszcze nie wie. Powiedział, ze moze kilku zazwyczaj rezerwowych zagra. Nie mniej jednak od początku spodziewam się Riberyego. Tak samo na pewno zagra van Bommel. Poza tym może od początku ujrzymy Gomeza no i Altintopa bądź Prancjia. Piłkarze mieli wolne do środy jeśli chodzi o treningi. Drużyna pojedzie cała do Berlina, bo bedziemy odbierać mistrzowską paterę, więc każdy bedzie chciał być na podium :wink:

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Dzięki, trzeba się zastanowić czy to grać bo na ten weekend bardzo są obniżone kursy na faworytów, a niemiecka liga właśnie jest ciekawą ofertą co do kursów na Werder dobry kurs 1.60, na Bayern 1.90, kursy praktycznie nie schodzą poniżej 1.50 i jest co wybrać,śmieszne kursy są w Anglii i Włoszech

akarin 0

akarin

Forum VIP
van Gaal powiedział dzisiaj (czy wczoraj), że ma jeszcze trzy cele: być najlepszą obroną w Bl (obecnie jesteśmy o jedną bramkę lepsi od Schalke), być najlepszą ofensywą w lidze (jedna bramka straty do Bremy) no i żeby drużyna była w takiej dyspozycji jak ostatnio. Czyli wychodzi, ze raczej zagra podstawowy skład z możliwą jedną, dwoma zmianami, ale to jak coś w ataku i obronie chyba możliwe.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Łukasz Piszczek został piłkarzem Borussii Dortmund. Reprezentant Polski odszedł z Herthy Berlin na zasadzie wolnego transferu. Podpisany dziś kontrakt będzie obowiązywał przez trzy lata.
- Bardzo się cieszę, że trafiłem do takiego klubu jak Borussia Dortmund - klubu, który zwyciężał w Lidze Mistrzów i kilka razy okazywał się najlepszy w Bundeslidze. Przykro opuszczać Berlin, bo w tamtejszym klubie przez trzy lata gry poznałem wspaniałych ludzi, zżyłem się z nimi i bardzo dobrze się czułem w Berlinie. Zmiana klubu była trudną decyzją, mam jednak nadzieję, że Hertha już po roku powróci do Bundesligi i życzę jej tego z całego serca. W miarę możliwości chętnie pojawię się na trybunach stadionu w Berlinie, by zobaczyć w akcji swoich kolegów. - powiedział po podpisaniu kontraktu Łukasz Piszczek.
Piszczek miał ważny kontrakt z Herthą do 30 czerwca 2010 roku. Od początku wiadomo było, że jeśli stołeczny lub spadnie z 1.Bundesligi, reprezentant Polski nie będzie chciał pozostać w klubie.
Mimo słabej postawy Herthy w całym sezonie, Piszczek prezentował się przyzwoicie. Polski zawodnik regularnie występował w pierwszym składzie &quot;Starej Damy&quot;, raz wcielając się w napastnika, a innym razem w obrońcę, czym potwierdził swoją wszechstronność. Wraz z kończącym się kontraktem, Piszczkiem zaczęły się interesować inne zespoły niemieckiej ekstraklasy. Jednym z nich była właśnie Borussia Dortmund.
24-letni Łukasz Piszczek w Herthcie Berlin występował od sezonu 2007/2008 (klub kupił go już w 2004, ale wypożyczył od razu do Zagłębia). 26 kwietnia 2008 w meczu z Hannover 96 zdobył swojego pierwszego gola w Bundeslidze.
Oprócz Piszczka Herthę prawdopodobnie opuści jeszcze 11 graczy, m.in: bramkarz Jaroslav Drobny, Pal Dardai oraz Lewan Kobiaszwili.
Przy Signal Iduna Park będzie grało prawdopodobnie aż trzech reprezentantów Polski. Do Jakuba Błaszczykowskiego oraz Łukasza Piszczka przymierzany jest jeszcze Robert Lewandowski.
Źródło: 11.pl

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Gekas trafił do Orłów
Theofanis Gekas kolejny raz w ostatnim czasie zmienił klub. Po słabej grze w Bayerze Leverkusen i wypożyczeniu do Herthy Berlin, napastnik reprezentacji Grecji podpisał kontrakt z Eintrachtem Frankfurt.
Gekasa do drużyny z Commerzbank-Arena sprowadził Michael Skibbe. Niemiecki szkoleniowiec miał już przyjemność pracować z tym zawodnikiem, właśnie w zespole „Aptekarzy”. Eintracht Frankfurt za byłego króla strzelców Bundesligi (sezon 2006/2007 - 20 bramek) zapłacił milion euro. Gekas pozostanie w ekipie „Orłów” do czerwca 2012 roku.
W Bundeslidze grecki napastnik rozegrał łącznie 93 spotkania i strzelił 39 bramek. Gekas ma za sobą występy również m.in. w Panathinaikosie Ateny oraz angielskim Portsmouth.
igol.pl

bufu 105

bufu

Użytkownik
Ciekawie robi się w BVB czyżby kolonia Polaków. Najpierw Kuba teraz Piszczek na dniach Lewy i dużo się mówi o jeszcze jednym reprezentancie Polski, a mianowicie o Obraniaku, fajnie to będzie wyglądało ????
Swoją drogą zróbcie nowy temat Transfery 2010/2011

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Bundesliga.de: Jedenastka sezonu

Na łamach oficjalnej strony internetowej Bundesligi, dziennikarze i eksperci wygrali jedenastkę zakończonego niedawno sezonu. W kadrze jest aż pięciu piłkarzy mistrzów kraju - Bayernu Monachium. Pozostali piłkarze to zawodnicy Werderu Brema, Borussii Dortmund i VfL Wolfsburga.

Jedenastka sezonu wg Bundesliga.de:

Hans Joerg Butt (Bayern Monachium) - Daniel Van Buyten, Philip Lahm (obaj Bayern Monachium), Per Mertesacker (Werder Brema), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund) - Mesut Ozil (Werder Brema), Nuri Sahin (BVB), Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger (obaj Bayern Monachium) - Lucas Barrios (BVB), Edin Dżeko (VfL Wolfsburg)

źródło : Bundesliga.de

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Jestem zaskoczony postawą Mainz. Spodziewałem się że &quot;spuchną&quot; po 3-4 pierwszych kolejkach a tu mamy niespodziankę. Cud trwa dalej. Mainz walczy o mistrzostwo Niemiec. Kto teraz ma zatrzymać sensacyjnego lidera, skoro nie był w stanie dokonać tego nawet broniący tytułu Bayern Monachium? Mimo wszystko wydaje mi się że niebawem dobra passa zostanie przerwana i zacznie się seria kilku meczy bez zwycięstwa. Piękny sen o wysokim miejscu w tabeli miał się skończyć w sobotę, gdy Mainz jechało na pożarcie do Monachium. A tu mega szok. W stolicy Bawarii goście zagrali jednak rewelacyjnie, a gospodarze najgorzej od kilkunastu miesięcy. Przewaga lidera się powiększa. W Mainz trwa wielkie święto. Do tej pory miasteczko było znane w Niemczech głównie z powodu hucznie obchodzonego karnawału, ale teraz piłkarze z Moguncji stają się znaczącą siłą w Bundeslidze. A 18 punktów po sześciu kolejkach zostało zdobyte przez piłkarzy, których łączna wartość wynosi zaledwie 45 milionów euro (wg portalu transfermarkt.de).

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Znamy 23 nazwiska kandydatów do otrzymania Złotej Piłki. Wśród nich znajduje się 5 zawodników Bayernu. Więcej swoich przedstawicieli ma jedynie Barcelona - 6. Zwycięzce poznamy 10 stycznia na gali w Zurychu.

Nominowani zawodnicy:
Iker Casillas (Real Madryt), Daniel Alves (FC Barcelona), Didier Drogba (Chelsea), Samuel Eto&#39;o (Inter Mediolan), Cesc Fabregas (Arsenal), Diego Forlan (Atletico Madryt), Asamoah Gyan (Rennes/Sunderland), Andres Iniesta (FC Barcelona), Julio Cesar (Inter Mediolan), Miroslav Klose (Bayern Monachium), Philipp Lahm (Bayern Monachium), Lionel Messi (FC Barcelona), Thomas Müller (Bayern Monachium), Mesut Ozil (Real Madryt), Carles Puyol (FC Barcelona), Arjen Robben (Bayern Monachium), Christiano Ronaldo (Real Madyt), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Wesley Sneijder (Inter Mediolan), David Villa (Valencia/FC Barcelona), Xabi Alonso (Real Madryt), Xavi Hernandez (FC Barcelona)
Miejmy nadzieje ze jeden z reprezentantow Niemieckiej pilki zostanie nagrodzony;)

K 246

krysti24

Użytkownik
Nikt o tym jakoś głośno nie wspomina, ale dla mnie w tym sezonie Subotic i Hummels grają bardzo słabo, z dużą ilością błędów, których rywale jak na razie nie wykorzystują, choć mogliby. Szczególnie Neven jest bardzo niepewny.
Stary nie wiem jakie mecze Ty oglądasz ale na pewno nie Borussii Dortmund .. jak coś się już pisze , to powinno się to pisać z głową , bo inni ludzie jakby nie było się tym sugerują. Subotić i Hummels grają bardzo niepewnie ? Oni czyszczą w obronie aż miło , jak to w dzisiejszym meczu powiedział komentator : &quot;Oni grają jak Nesta i Maldini&quot; za swoich najlepszych lat mimo tak młodego wieku. Dla mnie jest to jedna z pewniejszych par stoperów o ile nie najpewniejsza w Bundeslidza. Tylko 7 straconych bramek w lidze nie jest dziełem przypadku , to samo tyczy się powołania Matsa przez Loewa na mecz z Szwedami ..
Jeszcze dodam , że właśnie o takich zawodnikach jak Hummels , Subotić czy Bender nikt nie pisze, ale to oni są w głównej mierze odpowiedzialni za te wyniki jakie osiąga obecnie BVB ..

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Wszystko to mogą zawdzięczać swojemu genialnemu Magathowi... Jeśli chodzi o samych piłkarzy to wydawac by się moglo , że mają skład spokojnie na TOP 3/4 ale piłkarze sami grać nie będą do tego jest potrzebny ktoś kto poukłada grę i wprowadzi dobrą atmosferę do klubu...
Tutaj bym się nie zgodził.Magath to nie jest byle jaki trener, świadczy o tym hegemonia Bayernu za jego czasów, dobre wyniku Stuttgartu czy z kiedy to z gówna ukręcił bat - mistrzostwo dla Wolfsburga.Dochodzi do tego vice mistrzostwo z poprzedniego sezonu, które było na wyrost bo tak na prawdę szturm planowano na ten sezon.
Zgodzę się z drugim tj. jeśli chodzi o kadrę bo w poprzednim sezonie grali młodzi piłkarze i to była główna dewiza Niemca ponieważ chciał on stworzyć młodą, przyszłościową drużyną.Teraz ta koncepcja została przez jego samego zaburzona - ściągnął Jurado, który w Madrycie nie łapał się zawsze, Huntellara, który po za Ajaxem i Reprezentacją nigdzie nie sprawdził się.Dochodzi do tego podstarzały Raul i drewniany Metzelder.Z młodej drużyny zaś pozbył się lekką ręką Moravka [ mój ulubieniec, niesamowicie zdolny zawodnik ] czy Holtbiego i mimo, że to są wypożyczenia to szkoda było ich stracić na ten sezon.Połączenie tej młodości, która nadal jest w zespole - Schmitz, Hoewedes, Moritz czy Uchida nie wychodzi i uważam, że tutaj należy upatrywać błędów Magatha.
O przygotowanie drużyny nie martwiłbym się bo tacy trenerzy, z takim doświadczeniem takich błędów nie popełniają.

/// Jeszcze edyta do kolegi wyżej bo teraz przeczytałem.
Zgodzę się para Subotic - Hummels jest świetna, bardzo pewni stoperzy i nie ma do nich zastrzeżeń.To jest najsilniejsza część obrony BVB, dziś Hajto dobrze powiedział na temat Schmelzera - jest trochę taki terrorysta, mnie się nie podoba jak gra, mocno niepewny, zawsze może coś odpalić, ale nie skreślam go bo jest młody.
Co do Bendera to ten mi się w ogóle nie podoba, nie wiem czemu, ale gra mi do gustu nie przypada, odnoszę wrażenie, że zagrania są zawsze nie przemyślane i nie jest aż tak skuteczny jak się innym wydaje.Sahin wykonuje tytaniczną pracę w środku pola.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
O przygotowanie drużyny nie martwiłbym się bo tacy trenerzy, z takim doświadczeniem takich błędów nie popełniają.
Trener jak pisałaś z pewnośćią doświadczony ale zobacz co porobił z Schalke swoimi nie udolnymi posunięciami zobacz jacy gracze są na wypożyczeniu i to tylko dla tego , że u Magatha nie było miejsca dla nich a w innych klubach grają bez żadnego problemu w podstawowych jedenastkach. Nie wiem po co sprowadzał Raula, który lata świetności z pewnością ma za sobą...Z tego co mi wiadomo to i treningi u niego nie wyglądają za dobrze chociażby sam Hajto się wypowiadał na ten temat , że gracze są przemęczeni tymi treningami Magatha. Na chwilę obecną kolorowo Schalke nie wygląda trener doświadczony jak wcześniej sam wspominałeś nie powinien dopuścić do takiej sytuacji w jakiej są obecnie niebiescy po 11 kolejkach...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom