Tobias Kamke - 
Juan Monaco 1,32 Pinnacle 

6/3 6/4
Nie rozumiem tej  masówki na Niemca. Kogo on pokonał? Beckera, który na mączce grać nie  potrafi za grosz i Bedene w 2R grającego zdecydowanie poniżej  możliwości. Kamke gra 
tenis bezkompromisowy, strzela z głębi kortu, nie  lubi przebijać, o ile w starciu z Beckerem i Bedene taka gra musiała  odnieść pozytywny skutek, to już w meczu z Monaco tak nie będzie.
Argentyńczyk  może biegać i przebijać piłkę bez końca. Niektorzy twierdzą, że wczoraj  zagraj słabo. Otóż nie. Zagrał tak jak powinien zagrać gracz z  szerokiej światowej czołówki w pierwszym meczu w nowych warunkach i z  przeciwnikiem, którego zapewne w ogóle nie znał. Kurs na Juana nie  rzuca na kolana, ale do dubla, czy też jako tzw.lokata zagrana grubo  nadaję się w sam raz, bo Monaco na pewno nie odpuści, dla niego taka  ceglana "250" to bardzo smakowity kąsek.
Jan Hajek - 
Igor Sisjling 1,95 Pinnacle 

6/3 6/0
Kursy  lecą na łeb na szyję. W sumie nie ma się co dziwić i doprawdy nie  rozumiem czym kierowali się oddsmakerzy uznajac Hajka za faworyta. Czech  pokonał Brandsa, ale tak marnego Brandsa to i ja bym pokonał. Sijsling  stoczył bardzo ciekawy mecz z Kohlschreiberem (który odpuścić po prostu  nie mógł, bowiem jest, obok Emanuela Adebayora, główną twarzą reklamową  sponsora tytularnego turnieju). Nie twierdzę, że Holender to pewniak,  ale jeżeli przegra, to będzie zaskoczenie.
Jarkko Nieminen - Tommy Haas 3,78 Pinnacle zwrot Haas w/o
Myślę,  że można spróbować coś w kierunku Fina. Jutro w Dusseldorfie ma być  zimno i ma padać deszcz, a więc kort stanie się paskudnie wolny, a piłki  niezwykle ciężkie. Nie od dziś wiadomo, że Haas w takich warunkach grać  nienawidzi, a jakoś nie mam przekonaniu, by niemal w przededniu Paryża  walczył ze wszystkich sił w Dusseldorfie.