Tobias Kamke -
Juan Monaco 1,32 Pinnacle
6/3 6/4
Nie rozumiem tej masówki na Niemca. Kogo on pokonał? Beckera, który na mączce grać nie potrafi za grosz i Bedene w 2R grającego zdecydowanie poniżej możliwości. Kamke gra
tenis bezkompromisowy, strzela z głębi kortu, nie lubi przebijać, o ile w starciu z Beckerem i Bedene taka gra musiała odnieść pozytywny skutek, to już w meczu z Monaco tak nie będzie.
Argentyńczyk może biegać i przebijać piłkę bez końca. Niektorzy twierdzą, że wczoraj zagraj słabo. Otóż nie. Zagrał tak jak powinien zagrać gracz z szerokiej światowej czołówki w pierwszym meczu w nowych warunkach i z przeciwnikiem, którego zapewne w ogóle nie znał. Kurs na Juana nie rzuca na kolana, ale do dubla, czy też jako tzw.lokata zagrana grubo nadaję się w sam raz, bo Monaco na pewno nie odpuści, dla niego taka ceglana "250" to bardzo smakowity kąsek.
Jan Hajek -
Igor Sisjling 1,95 Pinnacle
6/3 6/0
Kursy lecą na łeb na szyję. W sumie nie ma się co dziwić i doprawdy nie rozumiem czym kierowali się oddsmakerzy uznajac Hajka za faworyta. Czech pokonał Brandsa, ale tak marnego Brandsa to i ja bym pokonał. Sijsling stoczył bardzo ciekawy mecz z Kohlschreiberem (który odpuścić po prostu nie mógł, bowiem jest, obok Emanuela Adebayora, główną twarzą reklamową sponsora tytularnego turnieju). Nie twierdzę, że Holender to pewniak, ale jeżeli przegra, to będzie zaskoczenie.
Jarkko Nieminen - Tommy Haas 3,78 Pinnacle zwrot Haas w/o
Myślę, że można spróbować coś w kierunku Fina. Jutro w Dusseldorfie ma być zimno i ma padać deszcz, a więc kort stanie się paskudnie wolny, a piłki niezwykle ciężkie. Nie od dziś wiadomo, że Haas w takich warunkach grać nienawidzi, a jakoś nie mam przekonaniu, by niemal w przededniu Paryża walczył ze wszystkich sił w Dusseldorfie.