to Jacka Holdera nie bedzię w grudziądzu???H hanek56 nie jestem takim optymistą, jak Ty. Dla mnie Grudziądz to wygra i to wyżej niż pięcioma. Artem kłopot będzie miał tylko z Bartkiem. Do tego mocny u siebie Bjerre. Buczek i Przemo w Grudziądzu to inni zawodnicy. GKM tak jak był drużyną własnego toru tak pozostał. Za dużo niewiadomych w Gorzowie. Czy juniorka po stronie Stali? Oj nie wiem, Karczmarz jak dobrze zaczął tak ostatnio słabiutko. Myślę, że Turowski jutro złapie więcej oczek. Fakt, Kasprzak powinien pojechać nieźle, ale jak dla mnie to obecnie tylko on i Zmarzlik to pewniaki w Gorzowie, reszta poniżej oczekiwań. Seniorzy gospodarzy będą łapać punkty, nawet jeśli Buczkowski i Pawlicki mieli problemy. Po tym, co widzę w tym sezonie i w ostatnich dniach nie dałbym żadnych pieniędzy na gości, choć oczywiście szanuję Twoje zdanie i nie wykluczam, że to właśnie ono się jutro potwierdzi.
A czemu ma go nie być?to Jacka Holdera nie bedzię w grudziądzu???
To władze Ekstraligi zezwoliły na takie praktyki, trudno więc teraz zarzucać coś klubom. Mam nadzieję że prędzej (oby) niż później te praktyki zostaną mocno ograniczone, bo jak dla mnie to już graniczy z absurdem, że niedługo cały skład Apatora będzie można oglądać w najwyższej klasie rozgrywkowej.Co do meczu w Grudziądzu to najlepiej poczekać kogo zastąpi Holder. Swoją drogą to kluby to już przeginają nieco z tym zapisem w regulaminie. Jeśli chodzi o wynik KK'a to trzeba wziąć pod uwagę jakie warunki panowały w Gnieźnie. Od trzeciego startu podobno startował na silnikach Johns'a. Silniki Brytyjczyka wypadły ostatnio z obiegu na "regulaminowych" torach. Co do Holdera to podziwiam optymizm kolegi wyżej, iż zrobi wynik dwu cyfrowy.
Owszem tylko zamysł był taki, iż ten gość miał funkcjonować w przypadku gdy dany klub nie dograłby warunków kontraktu z zawodnikiem lub po prostu zawodnik był kontuzjowany lub stwierdzono by wirusa. Mam nadzieję, iż za rok tego zapisu już w regulaminie nie będzie, bo to jest absurd. Taki plus odnośnie tej sytuacji, iż nie będzie tak kuriozalnej sytuacji jak to miało w przytoczonym przykładzie na wyspach.To władze Ekstraligi zezwoliły na takie praktyki, trudno więc teraz zarzucać coś klubom. Mam nadzieję że prędzej (oby) niż później te praktyki zostaną mocno ograniczone, bo jak dla mnie to już graniczy z absurdem, że niedługo cały skład Apatora będzie można oglądać w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Onegdaj bodajże na torach angielskich był przypadek, iż w dwumeczu w fazie play off jeden zawodnik występował w obu rywalizujących zespołach: w pierwszym meczu jako gość, w drugim jako wypożyczenie czy jakoś tak.
Obyśmy nie zmierzali w tym samym kierunku.
Zastanawiam się też, kiedy rozpocznie się kombinowanie z przekładaniem meczy z uwagi na występy "gościa" w jego macierzystych barwach...
patrzac historie spotkan jak jezdzil tutaj Kubera to powiem szczerze ze ten tor mu srednio lezy... a juniorka w Czewie jest dosc mocna, ja bym zdecydowanie poszedl w kierunku Pitera over 8,5 1,50 fortunadzisiaj moje przemyslenia to
Przemo Pawlicki mniej 6.5 sts 1.88 fortuna tez 1.80
Przemo ma fatalny sezon jak caly grudziadz sciagneli Pedersena myslac o play offach a tu jeszcze gorzej niz rok temu slabo jada bo wlasnie przemo nie moze dojsc chyba ze sprzetem cos strasznie wolny jest a ma na kim dzisiaj tracic punkt Zmarzlik Holder Laguta Bjerre nie sadze zeby przywiozl 7 pkt i prawdopodonie 4 starty dzisiaj
Kubera wiecej 5.5 kurs 1.70 Fortuna
Dominik jeden z liderow mocnego Leszna chyba najlepszy junior w Polsce teraz kiedy wiek skonczyli Drabik i Smektala dzisiaj bardzo wazne beda jego punkty w starciu z Lwami z Czestochowy w biegu nr 2 powien miec 3 moze 2 jezeli Miskowiak dobrze ruszy pozniej 4 bieg to Swidnicki i Linsdey tez moze miec 2 pkt jezeli slabo pojedzie ktorys z kolegow a mysle ze Janusz lub Jaimon moga miec slabe biegi wskoczy wlasnie Dominik z rezerwy zwyklem 6 pkt to obowiazek dzisiaj juniora z Leszna
Piotr Pawlicki wiecej 8.5 Fortuna
Lider i kapitan zespolu z leszna sezon ma dobry razem z Emilem ciagna ten wozek Uni gdzie w tym sezonie jeszcze nie przrgali dzisiaj powien przywiez te 9 pkt zobaczmy jakie biegi ma 3 bieg Leon Pawel i Janusz tu mozliwe ze bedzie mial 2 pkt bo raczej Madsena nie ma szans przywiez w Czestochowie pozniej 7 bieg i tu musi miec 2 lub 3 punkty bo jedzie z juniorem pozniej dwa biegi ciezkie ale Piotr jest liderem zespolu i od takiego zaowdika wymaga sie 9 punktow
J.Kolodziej mniej 8.5 sts kurs 1.40
slaby kurs ale do dubla moze byc Janusz cos slabo wszedl w ten sezon dziisaj jeszcze ma biegi z Pawlickim Emilem x2 Madsenem x2 wiec bardzo ciezko zeby mogl przywiez 9 pkt nie wiem na kim i wydaje mi sie ze moze na torze pojawic sie 4 razy i byc zasteopowanu zalezy Dominikem lub rezerwa taktyczna jezeli bedzie 6 pkt przewagi