Unia Leszno - Motor Lublin
Unia Leszno +16,5 pkt. po 10 biegach @2,00 Betclic
Smektała powyżej 4,5 pkt. @1,85 Betclic
Mencel poniżej 2,5 pkt. @1,62 Betclic
Kubera powyżej 10,5 pkt, Lindgren powyżej 9,5 pkt. - NIE @1,33 Fortuna
Cierniak i Zengota powyżej 7,5 pkt. - NIE @1,25 Fortuna
Po wtopach z bodaj III rundy trochę odpuściłem sobie
żużel. Na spokojnie poobserwowałem i mam swoje pewne wnioski. Do typowania według mnie lepszym meczem jest dziś starcie Unii z Motorem. Mam tu 3 bety podstawowe plus dwie małe dokładki, które można wrzucić to jakiejś taśmy, bądź dubla/tripla.
Na pierwszy ogień handi na Unię, na początku miał myśl na końcowy rezultat, jednak wydaje mi się, że ten po 10 biegach jest ciekawszy, bo po lepszym kursie i w momencie, gdy do końca zawodów będzie jeszcze daleko. Motor nie ma w zwyczaju karać Byków na Smoczyku, mimo iż w poprzednich latach mieli ku temu okazje. A Unia pokazywała niejednokrotnie, że potrafi stanąć na wysokości zadania, gdy pali jej się grunt, dziś nie ma względem nich żadnych oczekiwań.
Drugi typ to over na Smektałę za który dostałem ostatnio po meczu "opiernicz". Tym razem linia na Smyka jeszcze niższa, no ja nie wiem jak on tej linii nie pokryje to może pakować walizki i udawać się raczej na niższy szczebel ligowy, bo niezły team i przygotowany motocykl to na Ekstraligę za mało. Trzeba też pokazać troszkę "cojones", a Bartek już pokazywał we wcześniejszych latach, że jednak daje radę, ze względu na linię dziś to gram.
Ostatni typ na under Antka Mencela. Linie na młodzieżowca Unii oscylują na poziomie 2,5/1,5 i myślę że under pierwszej opcji jest całkiem spoko i kurs przyzwoity. Z zaplanowanych biegów szanse Antek ma tylko w biegu juniorskim i to szanse na maks dwa oczka, bo Przyjemski jest poza zasięgiem. Pojadą jednak także Jabłoński i Bańbor, więc nawet te dwa oczka nie są pewne. Jeśli nie wydarzy się nic dziwnego to Mencel dziś linii nie pokryje, nawet jeśli dostałby jakieś dodatkowe szanse.
Nad pozostałymi dwoma typami nie będę się rozwodził zbyt wiele bo to słabe kursy, jednak myślę że warte gry. Kubera i Lindgren różnie radzą sobie w Lesznie i nie wydaje mi się, aby obaj pokryli linię. Podobnie w przypadku Zengiego i Cierniaka. Obaj formą jakoś wielce nie zachwycają do tego mają naprawdę dość trudne biegi, więc przynajmniej jeden linii 7,5 nie pokryje.