Wilki Krosno - Arged Malesa Ostrów
Milik poniżej 11 pkt. @1,85 Betfan
Musielak poniżej 8,5 pkt. @1,85 Betclic
Szostak poniżej 5 @1,85 Etoto
Czugunow (-1) vs Jakobsen - 1 @2,02 Fortuna
Dziś skupiam się na mecu w Krośnie, bo jakoś nie czuję co zdarzy się w Gdańsku, bo Wybrzeże i Orzeł to obecnie dla mnie dość nieprzewidywalne zespoły.
W Krośnie natomiast skłaniałbym się delikatnie ku gościom, choć handicapy wystawione według mnie wzorowo. Gram więc undery plus jedno h2h.
Na początek under Milika w
betfanie, który chyba jako jedyny oferuje linię 11,0 po dobrym kursie. Przy tak wyrównanym meczu nie wydaje mi się, żeby ktoś tu strzelał trójkę za trójką, bo stawka jest zbyt wyrównana. Waszka jedzie spod "13", więc łatwych biegów nie będzie miał. Dwukrotnie będzie miał juniorów jako doparowych, poza tym seniorzy. Po dwa razy Czugunow, Musielak i Jasiński, a po razie Holder i Jakobsen, poza tym raz w parze z Salkiem i raz z Berge. Bardzo ciężko będzie Czechowi tu przekorczyć 11 oczek, ty bardziej, że forma dobra, ale nie jakaś znowu znakomita, średnia biegopunktowa w okolicach 2,0. Dziś rywale mocny i raczej skłaniałbym się ku 9-10 punktom Milika.
Drugi typ to under Musielaka. Tobiasz lekko zawodzi w tym sezonie, szczególnie na wyjazdach, gdzie notuje średnią 1,5 pkt. na bieg. Nie widzę, aby dziś w Krośnie był w stanie poprawić ten rezultat rywalizując z Berge, Salkiem, czy nawet Wojdyłą. Tylko Jasiński jest słabszym seniorem ostrowian i myślę, że w tym meczu się to potwierdzi.
W underze wykorzystuję linię, jaką oferuje Etoto, bo u reszty jest 4,5 o kursach nawet 1,45 co jest już lekką przesadą. Seba ma dziś trudnych rywali po stronie gospodarzy. Bańdur i Świercz to nie ułomki i zrobią wszystko, aby na swoim torze napsuć krwi doświadczonemu juniorowi. Nawet jeśli junior Malesy będzie dziś punktował to obiektywnie patrząc może zdobyć 5 oczek, jakakolwiek strata punktów spowoduje powodzenie tego typu.
Ostatni typ to h2h Czugunowa z Jakobsenem i głównie patrzę tu na formę obu Panów. Gleb ze średnią 2,3, Jakobsen 1,9. Patrząc więc czysto statystycznie Rosjanin powinien wygrać dwoma punktami, jednak moim zdaniem jego przewaga może wynieść nawet 3-4 oczkami. We wszystkich do tej pory odjechanych meczach Gleb był wyraźnie lepszy od Duńczyka. Na torze spotykali się dwukrotnie, również dwa razy lepszy był Gleb. Nie ma więc tu przypadku. Stawiam dziś na naturalizowanego Polaka.