tymexx>>
mam prośbę abyś nie pieprzył tak potwornych głupot, bo wystarczy zapoznać się z moim wpisem
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-501.html#post6250224
aby wiedzieć, że skoro w odpowiedzi dla @KoNeSeRa podałem mu tam bardzo obszerny cytat z Ustawy odnośnie pokera i link, to ją znam a przede wszystkim - wbrew temu co napisałeś - wcale to a wcale zgoda ministra finansów na urządzenie turnieju nie jest potrzebna!
I tak właśnie się dzieje, jak tacy mądrzy inaczej zabierają głos, choć niczego mądrego nie mają do powiedzenia a nawet im się nie chce zapoznać z zapisami Ustawy i biorą się za komentowanie...
Bo mylisz dwie sprawy:
a/ sam regulamin turnieju pokerowego organizowanego przez osoby fizyczne - wzór którego to regulaminu
( podobnie jak wzory regulaminów firm bukmacherskich ) jest zatwierdzany przez ministra d/s finansów tylko raz i do czasu, gdy bukmacher czy jak tu na gruncie pokera organizator innego turnieju nie zechce wprowadzić w nim zmian, to nie wymaga przecież kolejnych zatwierdzeń -
z b/ czyli zgłoszeniem takiego turnieju dyrektorowi odpowiedniej terytorialnie izby skarbowej.
................
Jeżeli jednak twierdzisz,
że trzeba mieć zgodę ministra finansów na organizację turnieju pokerowego - to oprzyj to o stosowny zapis w Ustawie o grach z 15.12.2016 i podaj mi, bo ja takiego nie znam z prostego powodu: nie ma takiego zapisu w treści Ustawy i po prostu polałeś wodę czyli sprzedałeś kit... :zoltakartka:
Ponadto tą swoją pozbawioną podstaw uwagą niemerytorycznie odniosłeś się do mojego wpisu adresowanego bezpośrednio do @Bonusbet, któremu podałem fakt możliwości organizowania turniejów pokerowych poza kasynem przez osoby fizyczne - jako dowód na to, że tym samym
poker w całości nie jest objęty monopolem państwa, a ten monopol dotyczy tylko gry w pokera poprzez Internet.