>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
slipknot1910 14

slipknot1910

Użytkownik
Dzięki Edi za odpowiedź. ????
Rozumiem, że Ci &quot;zawodowi gracze&quot; nie grają u naziemnych buków i nie płacą podatku. Sam od dłuższego czasu mieszkam w UK i tutaj gram w sieci legalnie bez żadnego podatku, jak już to każdy wie na Wyspach nie płąci się podatku od wygranych. Obstawianie traktuje jako dodatkowe źródło, nie jako główne. Tak czasami marzenia ponoszą i się zastanwiałem do jakich krajów południowej Europy można wyemigrować i grać legalnie ? Tak jak kolega tommy83 wspomniał Malta i Giblartar. Jak sytuacja wygląda w Hiszpanii?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Jak sytuacja wygląda w Hiszpanii?
W kilku wątkach forum pisałem już o sytuacji w Hiszpanii, m.in. tu:
https://forum.bukmacherskie.com/f98/bukmacherka-w-hiszpani-57449.html
https://forum.bukmacherskie.com/f57/gra-na-urlopie-za-granica-94407.html
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-395.html#post6052131
.....................
@newengland&gt;&gt; zarówno przedstawiciele polskiego rządu jak i sama KE udzielała w tej sprawie takiego wyjaśnienia, że uwagi Malty i KE w zgodzie z nową procedurą notyfikacji nie mogą być już publikowane - aczkolwiek w necie są dostępne uwagi Malty zgłoszone kilka lat temu w poprzedniej nowelizacji Ustawy.

B 6

bonusbet

Użytkownik
Panowie, wyluzujcie.
Nie bedzie blokowania stron i monpolu na poker w 2017 roku.
Bukmacherka i poker beda wyjete z ustawy hazardowej. Wkrotce dowiecie sie wiecej. Lipa tylko, ze azjany typu pinacle beda blokowane.
W lutym/marze Gowin bedzie gosciem w cafe futbol, to poznacie szczegoly ;) Ja juz wiem. Ale o pewnych sprawach lepiej tutaj na forum publicznie nie pisac.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Bonusbet&gt;&gt;
wszystko jest jeszcze uzależnione od uzyskania opinii KE na zmiany w Ustawie o charakterze technicznym, do jakich należą monopol państwa w sferze hazardu oraz blokowanie stron.
Tak więc cokolwiek będzie ewentualnie w Ustawie ostatecznie zmienione, stanie się to tylko wtedy gdy w/w obszary nie zostaną pozytywnie zaopiniowane w KE - a rząd nie zechce powtórzyć tej historii z poprzednią Ustawą od PO/PSL.
Więc nie pisz że coś &quot;wiesz tylko nie powiesz&quot; ???? i że dopiero Gowin jako gość Cafe Futbol na Polsacie przyniesie info - zamiast zapoznać się z Ustawą o grach z 15.12.2016, gdzie jasno zapisano, że tylko gra poprzez Internet objęta jest monopolem a nie sama gra w pokera, bo możliwa jest gra w formie turniejów z nagrodami, które to turnieje poza kasynami mogą organizować także osoby fizyczne nie posiadające koncesji.
Mówi o tym Art. 6a:
2. Gra w pokera może być urządzana w formie turnieju gry w pokera poza
kasynami gry przez podmiot nieposia dający koncesji na prowadzenie kasyna gry
Tu komentarz w tej sprawie z e-play:
&quot;Czwarty obszar zmian dotyczy zasad reglamentacji działalności polegającej na organizowaniu gier w pokera. Ustawa wprowadza możliwość organizowania tego rodzaju gier zarówno przez podmioty posiadające koncesję na prowadzenie kasyna gry, jak i nieposiadające takiej koncesji, natomiast gra w pokera za pośrednictwem sieci Internet, będzie mogła być urządzana przez podmiot wykonujący monopol państwa.&quot;
http://e-play.pl/prezydent-podpisal-ustawe-hazardowa-2/
A zatem na dziś w aktualnym etapie procedowania Ustawy to nie poker jako taki jest objęty monopolem państwa, skoro możliwe są turnieje poza kasynami organizowane przez osoby fizyczne bez koncesji - a tylko gra w sieci, która ma być możliwa w firmie wykonującej ten ustawowy monopol państwa.

kozojebca 0

kozojebca

Użytkownik
EDI8 Ty jesteś jakimś przedstawicielem rządu? Temat prosty jak drut, a Ty coraz dłuższe teksty tu wklejasz. Z tego tematu nie można się nic dowiedzieć, no bo jak, same bzdury i nie wiadomo po co to pisać, a tym bardziej czytać
Te zastrzeżenia Unii europejskiej czy jakiejś tam Malty są tyle warte co ... i tak to za hamują jak w innych krajach. Nic nie zrobią bo mogą sobie potukac tylko. To tak jak prawo miało być takie same w unii europejskiej, a jak jest w Polsce wiemy od lat, jak tu jest superowo że hej. Unia jest od tego aby korzystać z Polski a nie jej pomagać, a reszta to jakaś fikcja (tak było, jest i będzie)
A odnośnie zagranicznych firm, to już czas i pora przykręcić im śrubę. Te firmy zarobiły mlrd złotych przez te wszystkie lata na Polakach a nie zostawiły tu żadnej złotówki. Jakby zrobił tak zwykły obywatel, to by musiał wszystko oddać. Wyobraźcie sobie ile te firmy są winne Polsce. Ustawa im nie pasuje? A gdzie były jak nie było ustawy, a dzialaly na czarno. Są tego plusy i minusy. W końcu zarobi Polska i tylko Polska. A ja czy grałem w internetowych z Malty czy Polskich to i tak przegrywalem. A raczej więcej wygranych miałem w naziemnych bukach, bo bardziej się kontrolowalem.

tymexx 159

tymexx

Użytkownik
Kolego edi8 obawiam sie , ze nie dokonczyles czytania punktu 6a bo na koncu jest jeszcze slowko jezeli i nastepnie chyba 7 punktow ktore nalezy spelnic a m.in miec zgode ministra finansow na urzadzenie turnieju.... ????

M 45

milosc

Użytkownik
W ramach ciekawostki, dowiedziałem się, że BAH rozważa staranie się o polską licencję: https://forum.bukmacherskie.com/f38/bet-at-home-z-polska-licencja-141454.html
Ciekaw jestem ile firm zainwestuje w Polsce...?
dostalem identyczna odpowiedz Jarcow

Witaj

Chętnie rozwiejemy Pana wątpliwości.

W 2017 roku w Polsce planowane jest przyjęcie nowej ustawy hazardowej. bet-at-home.com obecnie sprawdza warunki przyznania licencji i jeśli będą one zgodne z prawem, to rozważymy możliwość ubiegania się o nią.

Jeżeli ma Pan jeszcze jakieś pytania, jesteśmy do dyspozycji.

N 11

newengland

Użytkownik
Co do blokowania stron, nie wiem czy wiecie ale w kwietniu2016 KE wprowadziła dyrektywę która zakazuje blokowania dostępu do informacji przez Internet. Co do buków to oni czekają na decyzję KE jeżeli nie będzie notyfikacji to oni oleją tą ustawę bo prawo UE jest nad Polskim. Dodatkowo nikt normalny nie wejdzie do Polski z podatkiem 12% od obrotu. Bonusbet może mieć rację coś się święci jest dużo zakulisowych działań o których nie wiecie i nie można niczego oficjalnie napisać żeby nie spierdolić.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Kolego edi8 obawiam sie , ze nie dokonczyles czytania punktu 6a bo na koncu jest jeszcze slowko jezeli i nastepnie chyba 7 punktow ktore nalezy spelnic a m.in miec zgode ministra finansow na urzadzenie turnieju.... ????
tymexx&gt;&gt;
mam prośbę abyś nie pieprzył tak potwornych głupot, bo wystarczy zapoznać się z moim wpisem https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-501.html#post6250224
aby wiedzieć, że skoro w odpowiedzi dla @KoNeSeRa podałem mu tam bardzo obszerny cytat z Ustawy odnośnie pokera i link, to ją znam a przede wszystkim - wbrew temu co napisałeś - wcale to a wcale zgoda ministra finansów na urządzenie turnieju nie jest potrzebna!
I tak właśnie się dzieje, jak tacy mądrzy inaczej zabierają głos, choć niczego mądrego nie mają do powiedzenia a nawet im się nie chce zapoznać z zapisami Ustawy i biorą się za komentowanie...
Bo mylisz dwie sprawy:
a/ sam regulamin turnieju pokerowego organizowanego przez osoby fizyczne - wzór którego to regulaminu
( podobnie jak wzory regulaminów firm bukmacherskich ) jest zatwierdzany przez ministra d/s finansów tylko raz i do czasu, gdy bukmacher czy jak tu na gruncie pokera organizator innego turnieju nie zechce wprowadzić w nim zmian, to nie wymaga przecież kolejnych zatwierdzeń -
z b/ czyli zgłoszeniem takiego turnieju dyrektorowi odpowiedniej terytorialnie izby skarbowej.
................
Jeżeli jednak twierdzisz, że trzeba mieć zgodę ministra finansów na organizację turnieju pokerowego - to oprzyj to o stosowny zapis w Ustawie o grach z 15.12.2016 i podaj mi, bo ja takiego nie znam z prostego powodu: nie ma takiego zapisu w treści Ustawy i po prostu polałeś wodę czyli sprzedałeś kit... :zoltakartka:
Ponadto tą swoją pozbawioną podstaw uwagą niemerytorycznie odniosłeś się do mojego wpisu adresowanego bezpośrednio do @Bonusbet, któremu podałem fakt możliwości organizowania turniejów pokerowych poza kasynem przez osoby fizyczne - jako dowód na to, że tym samym poker w całości nie jest objęty monopolem państwa, a ten monopol dotyczy tylko gry w pokera poprzez Internet.

G 294

gostek365

Użytkownik
N 0

nie-legalny

Użytkownik
Witam. Takie pytanko odnośnie blokowania stron i lepszego ukrywania się - co używacie ? przeglądarka w rodzaju tor ? a skąd teraz wziąć internet nie zarejestrowany na nikogo konkretnego ?

thejet 2K

thejet

Użytkownik
Dla mnie wnosi, bo można się dowiedzieć o polityce STS-u odnośnie ustawy hazardowej.
W nową wersję podatku nie wierzy Juroszek. On także uważa, że opodatkowanie w Polsce jest astronomicznie wysokie i dla wszystkich korzystna byłaby zmiana. Ważniejsze dla niego jest jednak blokowanie stron niezarejestrowanych bukmacherów.
- Wreszcie jest szansa na ochronę firm płacących podatki w Polsce. One są za wysokie, ale w model duński też nie wierzę. Dane pokazują, że tam szara strefa już rośnie, bo po co płacić niewielki podatek, skoro za pomocą kuriera można zarejestrować się na Curacao czy Kostaryce i nie płacić żadnej daniny? - mówi Juroszek.
Szef STS sceptycznie podchodzi też do zmian umożliwiających reklamę firm bukmacherskich. Jego zdaniem to nie liberalizacja przepisów, ale raczej ich doprecyzowanie.
- money.pl
Mamy jeden z najgorszych podatków bukmacherskich w Europie, ale dla jurożka (czy jak mu tam) to nie jest ważne. Ważne, aby blokować nielegalnych bukmacherów i lemingi umysłowe skierowane zostały do grania w STS-ie.
Za te wszystkie akcje w trakcie tej ustawy hazardowej nigdy nie zamierzam tam grać i zawsze będę znajomym mocno odradzał i polecał wszystkich innych bukmacherów nawet naziemnych, aby nie grać tylko u jurożka (STS). Temu łbowi nie zależy na dobrej ustawie i dobrych kursach dla graczy, a jedynie ściągnięciu największej liczby ludzi do grania na ogromnym podatku i niskich kursach. Wyjście na plus w przeciągu roku u takiego bukmachera graniczy praktycznie z cudem i jest waleniem głową w mur.
PS. Widzę często argument, że STS odprowadza podatki w Polsce i dlatego tam ktoś będzie grać. Możecie też się zatrudniać w krajowych firmach i po ośmiu godzinach pracy zostawać na dodatkowe 2-3h, które już nie będą wpisywane w godzinach pracy pracownika ku chwale firmy, aby się lepiej rozwijała i Polska szła ku przodu. Ja wolę dać już kasę komuś potrzebującemu niż grać u jurożka i wspomagać jego wakacyjne wypady.

Otrzymane punkty reputacji: +6
N 11

newengland

Użytkownik
Panowie co to za troll niejaki marek karaś skurczybyk broni ustawy i każdego atakuje np. na twiterze zaatakował byłego posła co walczy z ustawą jakiś pomylony zachowuje się jakby mu płacili

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom