>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
K 102

kristo45

Użytkownik
A czy czasem nie są najważniejsze dane osobowe a nie adres IP jeśli chodzi o bana?
Adres IP może być różny i się zmieniać u jednego gracza z wielu powodów a nie tylko VPN czy multikonto. Ale to tak na marginesie. Bo się offtop zrobił.
Co do obchodzenia blokad stron, to bukmacherzy myślę będą ułatwiać grę graczom wychodząc na przeciw tym mniej zaradnym ;)
Mowa oczywiście o sytuacji gdzie ustawa działa bez notyfikacji.

N 11

newengland

Użytkownik
Powiedzmy sobie szczerze dla mnie jak i prawdopodobnie wielu najlepiej by było żeby pozostała taka sytuacja jaka jest od 2009 roku z prostej przyczyny mowa o bukach takich jak Pinnacle czy Sobet. Nawet jakby wprowadzili system duński to wątpię aby te firmy weszły leganie na rynek polski i teraz pytanie czy w takiej sytuacji nadal przyjmowaliby graczy z Polski.

N 11

newengland

Użytkownik
A czy czasem nie są najważniejsze dane osobowe a nie adres IP jeśli chodzi o bana?
Adres IP może być różny i się zmieniać u jednego gracza z wielu powodów a nie tylko VPN czy multikonto. Ale to tak na marginesie. Bo się offtop zrobił.
Co do obchodzenia blokad stron, to bukmacherzy myślę będą ułatwiać grę graczom wychodząc na przeciw tym mniej zaradnym ;)
Mowa oczywiście o sytuacji gdzie ustawa działa bez notyfikacji.
Dokladnie wszystko rozchodzi się o notyfikację i to jak się do tej całej sytuacji ustosunkują buki. Jeżeli otrzymaliby tą notyfikację to nic nie dadzą sposoby na obchodzenie blokad itp. bo poprostu nie będzie gdzie grać bo buki się wycofają.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
no ale zdecydowanie lepszy model duński niż to ***** co proponują
moim zdaniem chcesz normalnie grać - wyjazd z Polski i to tyle w temacie
mam oczywiście na myśli normalne buki bez podatku

K 102

kristo45

Użytkownik
Ja i setki, tysiące innych userów. A od kiedy wpłata i wypłata jest dokumentem poświadczającym grę? Ja chociażby pracuję dla jednego buka bezpośrednio dostarczając live i dla drugiego przez pośrednika-firmę z Azji i często mam wypłaty na kartę z buka. Czy to też nielegalne? Rozliczam się z tego normalnie co roku.
Jest gdzieś jakiś sondaż kto jak wpłaca/wypłaca kasę ?
Chętnie bym się z nim zapoznał bo np. ja tylko Skrilla zawsze używałem.
Oraz gdzie nie czytam na forach to ludzie stosują i proponują zawsze Skrilla bądź Netellera + karta i wypłata w bankomacie.
A słyszałeś o aferze i sprawach w kwestii Bet-at-home?

N 11

newengland

Użytkownik
no ale zdecydowanie lepszy model duński niż to ***** co proponują
moim zdaniem chcesz normalnie grać - wyjazd z Polski i to tyle w temacie
mam oczywiście na myśli normalne buki bez podatku
Żaden z tych modeli nie jest dobry. Władze są poprostu za chytre postaw się na miejscu buka i czy chciałbyś oddawać ze swojego zysku 20% państwu za dosłownie za nic. Jeżeli każdy tak będzie myślał to w tym kraju nigdy nie będzie dobrze bo poprostu żeby normalnie funkcjonować w tym sobie grać będę musiał wyjeżdżać do nie zacofanego kraju jak nasz. Problem że władza zmienia się co cztery lata i co chwilę wszystko chcą zmieniać ulepszać.

G 294

gostek365

Użytkownik
Jest kilka krajów w których przez ustawy ludzie nie mogą grać w pinnacle sbo i tym podobnym profesjonalnym firmom . Ale grają . Jak ? Nawet na blogabet jest reklamowana jedną firma która umożliwia grę właśnie takim graczom którzy przez ustawy są wykluczeni . A na rynku nie tylko ta firma funkcjonuje , i właśnie tego typu firmy są przyszloscia zakładów .

B 6

bonusbet

Użytkownik
Oj dzieci,
Nie ma sie czego bac, jezeli chodzi o blokowanie. Pracuje, a w zasadzie wspolpracuje z czterema firmami bukmacherskimi (wszystkie znacie) i tylko jedna mysli o tym, zeby wyjsc z polskiego rynku. Blokada nie jest zadnym problemem dla bukmacherow. Bardzo latwo ja ominac. Tym bardziej, ze projekt Pana Janczyka nie ma notyfikacji.
Wszyscy skreslaja Gowina, ale zbyt wczesnie - tyle chcialem powiedziec. Gowin mogl juz teraz wprowadzic poprawki, ale nie wprowadzil, bo ma bukmacherke w dupie. Chce zrobic swoj projekt, bo chce zyskac politycznie - mam na to dowody ;)
Mam sporo informacji, ktore tutaj na forum.bukmacherskie i ogolnie w polskich mediach pojawia sie za jakis czas. Ale naprawde - nie panikujcie. Nie ma powodu. W razie czego pytajcie na priv jak macie ciekawe pytania - sam to wszystko obserwuje. Odpisze w wolnym czasie na tyle ile moge.
Na ten moment na polski rynek wchodza:
Expekt, Betclic, Betsafe, Betsson i Betano - ci ostatni sa bardzo napaleni i przygotuja naprawde dobra oferte dla PL graczy. Wiem, ze to dziwnie brzmi, bo na ten moment sa sredni. Ale po wykupieniu licencji maja tutaj mocno zainwestowac. W Grecji juz doganiaja bet365, a w Rumunii wrecz ich przegonili. Bedzie ciekawie.

K 102

kristo45

Użytkownik
Na ten moment na polski rynek wchodza:
Jak to wchodzą??? Raczej wejdą jeśli będzie notyfikacja. A jeśli to zrobią to z 12% podatkiem będzie się im lub graczom opłacać???
Ostatnie dwa pytania retoryczne oczywiście.
Bo na GGR to raczej trudno liczyć.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
no i poki co, to wymienil takie firmy gdzie po kilku/kilkunastu zakladach dostajesz limit/wykluczenie z promocji czyli tak jakby ich nie bylo ;)

S 48

sfiezak

Użytkownik
Dzisiaj dostałem pismo od banku, że moją niedawną wypłatę na konto w wysokości 740 PLN zablokował do dnia 13.03 prokurator rejonowy z Warszawy...wypłata przyszła przelewem zagranicznym z Londynu.
No to grubo... od którego buka to był przelew?

Z 19

zajawka

Użytkownik
Marathon. Wcześniej wypłacałem śmieszne sumy na kartę po 20-30 PLN. Zablokowali jednak tylko ten przelew, bo wypłaty na kartę od listopada wracały do buka.
Na razie tylko otrzymałem pismo z banku, że blokadę nałożył prokurator.
jaki to bank??

kraher 306

kraher

Użytkownik
PKO BP. Kontaktowałem się z Panią prokurator. Wytłumaczyła, że chodzi o przestępstwo karno-skarbowe &quot;nielegalne gry hazardowe&quot; i jestem świadkiem w sprawie z Urzędem Celnym, który będzie ją prowadził. Sprawa dotyczy tylko tego 1 przelewu zagranicznego, na kwotę kilkaset PLN.
Jaką dokładnie datę miał ten przelew? Ciekawe czy był on wykonany już po komunikacie KNF w sprawie blokowania kanałów płatności z/do nielegalnych bukmacherów z dnia 16 września.
http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/2016/Posrednictwo_dostawcow_uslug_platniczych_w_platnosciach_za_udzial_w_grach_hazardowych_organizowanych_w_Internecie.html

H 32

hortex

Użytkownik
Był już po. Kilka dni temu przyszedł. Co ciekawe środki były normalnie dostępne przez kilka h. Dopiero wieczorem patrzę, że nastąpiła blokada banku. Widocznie bank mnie sprzedał. Wcześniej wypłacałem dosłownie śmieszne sumy raz na kilka dni, na kartę. Od listopada wypłaty na kartę &quot;wracały&quot; bo był blokowane przez agenta chyba rozliczeniowego, więc puściłem sobie przelew zagraniczny.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Był już po. Kilka dni temu przyszedł. Co ciekawe środki były normalnie dostępne przez kilka h. Dopiero wieczorem patrzę, że nastąpiła blokada banku. Widocznie bank mnie sprzedał.
Czyli wygląda na to, że banki wzięły do siebie zalecenie KNF.
Przelewy bankowe zawsze były ryzykowne, ale teraz instytucje finansowe na serio wzięły się do walki z zagranicznymi bukami. Obawiam się, że Twój przypadek nie jest i nie będzie jedynym w najbliższej przyszłości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom