yar000
Użytkownik
Dołączam się do tego zapytania w kierunku Usera biplan.Jak nie wiesz jaki artykuł to skąd wiesz, że chodzi o hazard ?
Ponadto, podtrzymuję: załącz proszę na Forum, skan wezwania.
Dołączam się do tego zapytania w kierunku Usera biplan.Jak nie wiesz jaki artykuł to skąd wiesz, że chodzi o hazard ?
Skąd może wiedzieć? Hmm, gdybym ja wypłacił z buka 40 tys jednorazowo, to myślę, że też nie miałbym wątpliwości czego dotyczyć może wezwanieDołączam się do tego zapytania w kierunku Usera biplan.
Ponadto, podtrzymuję: załącz proszę na Forum, skan wezwania.
Również nie miałbym wątpliwości.Skąd może wiedzieć? Hmm, gdybym ja wypłacił z buka 40 tys jednorazowo, to myślę, że też nie miałbym wątpliwości czego dotyczyć może wezwanie
[...]
A jak to wygląda ze skrillem? Obrót co u niektórych może być duży jak przerzuca między podmiotami.
- instytucje płatnicze, oddziały unijnych instytucji płatniczych, biura usług płatniczych
oraz ich agenci.
[/center]
Chyba nie o określenie "oskarżyciel" Ci chodziło. Niech zbierają dowody. Uważam, że wszystko jest zagrywką psychologiczną i składanie wyjaśnień ma coś na celu. Opcja z logicznymi wyjaśnienia wydała mi się bardziej prawidłowa w tej sprawie. Oczywiście nie przyznałem się do gry na terenie RP, żeby to było jasne.pamietaj, ze jezeli zeznales ze grales za granicą, to będziesz to musiał udowodnić przed sądem, dlatego lepiej było odmówić składania wyjaśnień, od 01.07. to oskarżyciel musi zebrać dowody i przedstawić sądowi, w innym wypadku sąd najprawdopodobniej sprawę umorzy. A tak to teraz będą chcieli Cię ciągnąć za język do samego końca.
S k r i l l jest podmiotem prawa brytyjskiego. Nie podlega polskim przepisom. Nie posiada w Polsce Zakładu, Oddziału, biura. Prawdopodobnie, nie posiada agentów, którzy funkcjonują na terenie RP.A jak to wygląda ze skrillem? [...]
I na skierowaniu sprawy się skończy.Dlaczego nikt nie skorzysta z pomocy prawnika. Głupim gadaniem tylko można sobie zaszkodzić. Ma ktoś z was opinie prawnika? Widzicie że celna nie żartuję i kieruje sprawy do sądu.
Jaką forma wplacales do bah.Chodzi tylko o wplaty czy tylko o wypłaty?Uważam, że ciężko jest udowodnić czy się było za granicą. To jest bardzo podobny przypadek do sprawy sprzed dosłownie 2ch stron. Czekam, aż mi udowodnią faktycznie popełnione przestępstwo czyli grę, a nie łączenie się, tudzież właśnie wpłaty/wypłaty. Myślę, że jak to ktoś wcześniej napisał, wypłat "czepią się jak rzep psiego ogona", ale nic więcej.
Ciekawe co Polakom się funduje. Jak zareagowali w pracy na takie nowości? Miałeś probelmy z tego powodu?U mnie sprawa w tej chwili jest już w prokuraturze. Pierwszego dnia od razu prokuratorka skierowała pismo do mojego zakładu pracy i poszła na zwolnienie lekarskie, w tej chwili przydzialany jest inny prokurator, idę z adwokatem do niego we wtorek, od razu składamy wniosek o umorzenie.
Mogą mnie oficjalnie zawiesić w obowiązkach ale tego nie zrobili. Czekają na ruch prokuratury. Jeżeli umorzą to sprawa się zakończy, jeżeli nie... to pewnie będę zawieszony. A jak zareagowali ? Potraktowany jakbym co najmniej brał udział w zorganizowanej grupie przestępczej.Ciekawe co Polakom się funduje. Jak zareagowali w pracy na takie nowości? Miałeś probelmy z tego powodu?
Chodzi o cały syf jaki aparat państwowy funduje swoim obywatelom. Powiadamianie zakladu pracy, wzywanie jako "podejrzanego" o przestęostwo. Kapica nadal uważa, że jego ustawa jest dobra, cieszy się z każdego "sukcesu" w postaci wyroków nakazowych. Mówi na to praworządność. W polskich bukach mozesz zgrać się do zera i będzie cacy. Ale w zagranicznych, to zło i patologiczny hazard. Platforma odejdzie, ale buble prawne zostaną, podobnie jak wezwania przychodzące do ludzi.Mogą mnie oficjalnie zawiesić w obowiązkach ale tego nie zrobili. Czekają na ruch prokuratury. Jeżeli umorzą to sprawa się zakończy, jeżeli nie... to pewnie będę zawieszony. A jak zareagowali ? Potraktowany jakbym co najmniej brał udział w zorganizowanej grupie przestępczej.
wow to mnie zaciekawilesU mnie sprawa w tej chwili jest już w prokuraturze. Pierwszego dnia od razu prokuratorka skierowała pismo do mojego zakładu pracy i poszła na zwolnienie lekarskie, w tej chwili przydzialany jest inny prokurator, idę z adwokatem do niego we wtorek, od razu składamy wniosek o umorzenie.
ok rozumiem ze budżetówkaMogą mnie oficjalnie zawiesić w obowiązkach ale tego nie zrobili. .
chociaż tu nie jestem pewien bo kiedys chyba byly jakies oswiadczenia o niekaralnosci przeciw Skarbowi Państwa cos w tym stylu no ale akurat B3A zna sie na tym co tu pisze????
Art. 21. § 1. O ukończeniu postępowania toczącego się z urzędu przeciw osobom zatrudnionym w instytucjach państwowych, samorządowych i społecznych, uczniom i słuchaczom szkół oraz żołnierzom należy bezzwłocznie zawiadomić przełożonych tych osób.
Jeżeli ktoś pracuje w sektorze prywatnym sąd nie ma prawa przesłać wyroku pracodawcy jeżeli ten nie był stroną postępowania a w wypadku omawianych tutaj spraw to niemożliwe by taki status pracodawca uzyskał. Zresztą nawet w sprawach zatrudnionych w instytucjach państwowych sądy rzadko wykonują ten obowiązek.
Jeżeli sąd poinformuje pracodawcę o wyroku to ta informacja nie może stanowić przyczyny rozwiązania umowy z winy pracownika, poza tym można dochodzić zadośćuczynienia.