Witam ponownie. Jak widzę od mojego ostatniego wpisu przybyło kolejnych kilkadziesiąt stron treści z którą przyznaję bez bicia nie miałem czasu się zapoznać, dlatego wybaczcie jeśli informacje jakie podam były już "przerabiane". Tak czy inaczej moja sprawa wygląda następująco. Kilka tygodni wstecz otrzymałem postanowienie sądu a w nim budująca informacja, iż sąd postanawia zwrócić sprawę oskarżycielowi. Rzekome dowody zawierania zakładów zostały podważone tu cytat z uzasadnienia... "sam fakt otrzymywania przelewów pieniężnych na konto nie jest dowodem zawierania zakładów. Organ prowadzący postępowanie przygotowawcze winien ustalić nr IP komputera, co wskaże ewentualne miejsce popełnienia przestępstwa. Nadto winien ustalić, czy otrzymywane przez oskarżonego przelewy pochodzą z wygranych w grach lub zakładach wzajemnych, czy też nie są np zapłatą za wykonanie usług czy innych świadczeń". Jako, że oskarżycielowi (Urząd Celny) przysługiwało prawo złożenia zażalenia od powyższego postanowienia z takowego skorzystał a w nim niezmiennie podnoszone te same argumenty. W ich mniemaniu otrzymana na konto wpłata jest wystarczającym dowodem na popełnienie przestępstwa. Czepili się tego jak rzep psiego ogona. Po przeczytaniu całości złożonego przez UC zażalenia byłem dobrej myśli, gdyż tak naprawdę nie wniosło do sprawy nic nowego. Nie myliłem się pozostając w dobrym humorze gdyż kilka dni temu otrzymałem kolejne postanowienie sądu utrzymujące w mocy zaskarżone przez UC postanowienie. Przytoczę jeden akapit uzasadnienia... "Oskarżony stanął pod zarzutem uczestniczenia w zagranicznych grach losowych lub zakładach wzajemnych przez sieć internet za pośrednictwem komputera z twardym dyskiem w miejscowości (tu podany mój adres zameldowania). Tymczasem tak sformułowane tezy aktu oskarżenia nie znajdują potwierdzenia w dowodach załączonych do niego. W sprawie nie został zabezpieczony ani twardy dysk komputera, nie ustalono, czy oskarżony korzystał z komputera w miejscu zamieszkania i to z aktywnym adresem IP, anie nie zostało w ogóle ustalone, by do popełnienia przestępstwa doszło właśnie na terenie (tutaj podany adres mojego zameldowania)". Jak widzicie piłka ponownie po stronie UC a ja czekam cierpliwie na ciąg dalszy. Powiedziałem raz i powtórzę kolejny. Nie pozwolę się okradać tej złodziejskiej bandzie z moich ciężko zarobionych pieniędzy. Pozdrawiam