Oraz liczenie ile to polski budżet zyska pieniędzy na nowelizacji ustawy.Wobec tego obowiązkiem państwa jest jego ograniczanie i kontrolowanie.
Po to tylko tu przylazłeś /zarejestrowałeś się, by nas karmić tymi ideologicznymi wypocinami? To o opłacaniu się zacytuj "Juroszkom" i innym właścicielom firm bukmacherskich. Cudownie państwo ogranicza dostęp do hazardu, wywalając grube miliardy na automaty i czerpiąc zyski na najbardziej twardym hazardzie. Jak zabraknie parę % twojej władzuni za 2 lata, to będziesz wiedział dlaczego. No, ale paru urzędasom z pewnością i tak się polepszyło.Co do zasady państwo polskie oraz polskie społeczeństwo jest do hazardu nastawione negatywnie. Zupełny zakaz hazardu byłby przesadą. Jednak należy go maksymalnie ograniczać. Dlatego jest taki podatek i takie zasady żeby odstraszać hazardzistów od gry. Wpływy do budżetu z tutułu hazardu wcale nie są najważniejsze. Pamiętajcie hazardziści tutaj nie oto chodzi żeby się wam opłacało! Ostatecznie granice są otwarte i jak ktoś uważa, że może się udanie hazardować to niech poszuka sobie kraju, którego społeczeństwo bardziej akceptuje hazard.
A kim Ty smarku jestes, ze smiesz sie wypowiadac za polskie spoleczenstwo?No i oto chodzi skoro się nie opłaca nawet teoretycznie to nie graj. Jeśli się tobie nie podobają wartości jakie wyznaje polskie społeczeństwo to wyjedź do kraju, który jest bardziej przychylny hazardowi.
Serio nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, czy tylko trollujesz po myśli konkretnej polskiej firmy, której przedstawiciel otarł się o lobbing w Sejmie?No i oto chodzi skoro się nie opłaca nawet teoretycznie to nie graj.
Niech wladza najpierw zabierze sie za naprawe polskiej armii lub za wycinke drzew...a nie, to wladza to tez spieprzyla.Ja tylko mówię jak jest. Gdyby polskie społeczeństwo było hazardowi przychylne to by było wszystko urządzone jak w wielu krajach zachodnich, gdzie jest niski podatek i liberalne podejście. Natomiast w Polsce jest jak jest. Każda władza wybrana przez społeczeństwo w demokratycznych wyborach była hazardowi nieprzychylna. I to się nie zmieni.
Dobra, myslalem ze jestes idiota, ale ty jestes platnym trolem.To jest tylko twoja opinia. Większość polskiego społeczeństwa ma inne podejście i musisz się podporządkować woli większości.
To jest tylko twoja opinia. Większość polskiego społeczeństwa ma inne podejście i musisz się podporządkować woli większości.
Olejcie tego typka, bo to zdanie wyraźnie świadczy, że przyszedł tylko prowokować. Ot takie szmaciarstwo.To jest tylko twoja opinia. Większość polskiego społeczeństwa ma inne podejście i musisz się podporządkować woli większości.
Jeśli w pokoju, gdzie jesteś ty i dwóch koksów przeprowadzi się głosowanie, czy masz ochotę na gwałt analny i przegrasz w głosach 1:2, to również powinieneś się im podporządkować? Co to za logika? Dlaczego moralność ma wynikać z tego co twierdzi "większość". Mam w dupie większość, cenię sobie zdanie ludzi wg mnie wartościowych, inteligentnych, mądrych, dobrych a nie zdanie bliżej nieokreślonego motłochu- choć i nawet oni nie powinni mieć prawa decydować w sprawach które dotyczą TYLKO MNIE- co najwyżej ze względu na szacunek do tych osób mogę wziąć ich zdanie pod uwagę, może czasami nawet dać się przekonać, ale to powinna być tylko moja, suwerenna decyzja.To jest tylko twoja opinia. Większość polskiego społeczeństwa ma inne podejście i musisz się podporządkować woli większości.
wladza uznala, a nie wiekszosc spoleczenstwa.No niby tak ale obojętnie co się nie zacznie robić to zawsze ten argument można użyć i w ten sposób nie zrobi się zupełnie nic. Z punktu widzenia ekonomicznego ustawa hazardowa jest absurdalna. Jednak społeczeństwo uznało, że ekonomia i wpływy do budżetu nie są najważniejsze. Najważniejsze jest ograniczenie tego procederu.
No niby tak ale obojętnie co się nie zacznie robić to zawsze ten argument można użyć i w ten sposób nie zrobi się zupełnie nic. Z punktu widzenia ekonomicznego ustawa hazardowa jest absurdalna. Jednak społeczeństwo uznało, że ekonomia i wpływy do budżetu nie są najważniejsze. Najważniejsze jest ograniczenie tego procederu.
To, że świat tak działa i prawo ustalane przez innych dotyczy mnie, nie oznacza że powinienem stać z założonymi rękoma i akceptować to, jak państwo coraz bardziej wpieprza się w moje prywatne sprawy. Dlatego właśnie przy każdej możliwej okazji staram się promować idee wolnościowe by ludzie uświadomili sobie, że aparat państwowy robi nam takie świństwa, za jakie normalny człowiek poszedłby siedzieć- i słusznie. I nie mam zamiaru się poddawać, nawet jeśli jacyś ludzie z totalitarnymi zapędami, lub zwyczajni pożyteczni idioci, będą mi mówić żebym wszystko cierpliwie znosił, bo mityczna "większość" tak chce. Mam nadzieję, że pewnego dnia ta "większość" stanie się ludźmi szanującymi cudze wybory i cudzą prywatność, co poskutkuje stopniowym wycofywaniem się aparatu opresji państwowej z naszych żyć- w tym także z hazardu. Państwo ma mnie bronić przed agresją innych państw, innych obywateli i na to chcę płacić podatki, a nie wpieprzać się tam, gdzie dochodzi do dobrowolnej decyzji dorosłego człowieka, a nikt postronny nie cierpi, jak w przypadku hazardu. I tak, wiem że czasami może cierpieć też np. rodzina uzależnionego, ale nie jest to agresja wymierzona w nich. Tak samo może cierpieć ojciec, którego dorosła córka się puszcza po dyskotekach, ale to nie jest powód by miałaby za to być karana przez państwo, bo to jej ciało i jej wybór- a społeczeństwo powinno co najwyżej poddawać takie osoby ostracyzmowi, jednocześnie nie inicjując agresji wobec nich- czy to państwowej czy prywatnej.Tak działa świat, że prawo, moralność i zasady są ustalane przez większość albo przez tego kto ma siłę.
W przypadku gościa do którego kierujesz ten wpis ( czyli naszego nowego kolegi Hemafrodyty czy jakoś tak...) wynik głosowania byłby chyba 0:3 ????Jeśli w pokoju, gdzie jesteś ty i dwóch koksów przeprowadzi się głosowanie, czy masz ochotę na gwałt analny i przegrasz w głosach 1:2, to również powinieneś się im podporządkować?