Wiecie kiedy
ustawa hazardowa na Słowacji ma zacząć obowiązywać i blokowanie?
Znalazłem że być może od 1 stycznia 2018 ale w tekście poniżej jest błąd i nie wiadomo do końca o co chodzi autorowi(zamiast ale miał na myśli o ile?). Wklejam fragment b. ciekawy:
NA SŁOWACJI RÓWNIEŻ BLOKADY
Słowacy chyba zainspirowali się zmianami w regulacjach u swoich sąsiadów i już za kilka miesięcy zamierzają również rozpocząć blokowanie operatorów, którzy nie posiadają lokalnej licencji.
Zmiany w prawie przegłosowane zostały przez słowacki parlament, a w połowie grudnia ustawę podpisał prezydent Andrej Kiska. Zgodnie z założeniami ustawy tamtejsze ministerstwo finansów zamierza zablokować strony
bukmacherskie,
kasyna oraz pokoje pokerowe, które nie mają słowackiej licencji i nie płacą podatków.
Wstępnie planowano, aby ustawa weszła w życie w 2018 roku, ale w lipcu bieżącego roku na stronach ministerstwa finansów znajdzie się lista operatorów działających bez licencji. Ostateczną decyzją o blokowaniu ma w tym przypadku podejmować sąd, bo zobowiązani do blokowania operatorów będą dostawcy usług sieciowych oraz banki realizujące przelewy.
źródło: ze strony poker24.pl (nie mogę jeszcze wklejać linków)
AHA to jest właściwe miejsce na tego typu pytania, bo zastanawiam się i niemało osób, czy nie przenieść/zameldować się (wiem co trzeba zrobić)na Słowacji. Wiele osób z Polski nie ma tam daleko. Pytanie czy będzie warto rozpatrywać ten kierunek, skoro niedługo może być nieaktualny.