>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
kraher 306

kraher

Użytkownik
Dzięki za odpowiedź, tak też podejrzewałem. Więc trzeba będzie olać i nie wypłacać. A ciekawe jak jest w przypadku bukmacherów? Aktualnie zamykam konta, głównie te stare kilku/kilkunastoletnie, które zostały zlimitowane i nie da się już tam grać, ale zamykam także te nowsze u tzw. *****buków, na których i tak długo nie pogram. I teraz pytanie czy oni po zamknięciu konta także trzymają historię moich operacji i zakładów? Póki co jest spokojnie, ale w przyszłości nie można wykluczyć różnych &quot;interesujących&quot; posunięć naszej władzy i instytucji finansowo-skarbowych więc stąd moje pytanie.
Jeżeli Unibet informuje, że archiwizuje dane o kontach graczy 10 lat po ich zamknięciu, to zapewne podobne praktyki są stosowane przez inne firmy.

theboss 199

theboss

Użytkownik
Ja bym spalił dodatkowo wszystkie kompy na których logowales sie do bukow, nie zapomnij zlikwudowac tez wszystkie osoby, ktore maja wiedze odnosnie twojej gry

Otrzymane punkty reputacji: +11
B 1,9K

bolo73

Użytkownik
Ja bym spalił dodatkowo wszystkie kompy na których logowales sie do bukow, nie zapomnij zlikwudowac tez wszystkie osoby, ktore maja wiedze odnosnie twojej gry
Nie wiem po co ta ironia z Twojej strony. Żyję trochę na tym świecie i widziałem wiele a i osobiście doświadczyłem kilku nieprzyjemnych historii dlatego pytam. Życzę Tobie abyś nie musiał nigdy doświadczać na własnej skórze pewnych rzeczy bo wówczas na pewno patrzałbyś na pewne rzeczy z innej perspektywy. Ale jak to kiedyś już ktoś mądry pisał: &quot;nową przypowieść Polak sobie kupi, że i po szkodzie i przed szkodą głupi&quot; - tak więc lepiej być przezornym w wielu sprawach niż cwaniakować a później płakać. A tutaj jesteśmy po to aby sobie pomagać i wymieniać doświadczenia, czyż nie?

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 27

milt

Użytkownik
Racja Bolo73 forum jest po to aby wymieniać swoje opinie, a nie którzy mają tu niezłą spinę. Pytania o to ile czasu bank przechowuje informacje o rachunku klienta czy bukmacher nie są pytaniami gimnazjalisty. Ciekawe ilu z dorosłych osób z tego forum to dokładnie wie a ilu coś tam słyszało że chyba ileś tam lat.
A to zdanie o Polakach powiedział Jan Kochanowski;)

aikman 460

aikman

Użytkownik
A co z tymi butami które zostały bez podatku betsson itp można na nich grać spokojnie ??
Wpłata wypłata przez skrila czy konto bankowe bo już z tego nie wiem

aikman 460

aikman

Użytkownik
A co z tymi bukami które zostały bez podatku betsson itp można na nich grać spokojnie ??(przynajmniej do 1 lipca)
Wpłata wypłata przez skrila czy konto bankowe bo już z tego wszystkiego oglupialem...

Z 1

zygfryd21

Użytkownik
Czyli w końcu usuwają czy nie usuwają? Trzeba zakładać nowe?
Wedlug Helpdesk na Betfair nie zamykają kont; konta zostaną zawieszone Rozmawiałem wczoraj na Chat Assistance w sprawie potencjalnego wznowienia konta w przypadku wyjazdu i osiedlenia sie w innym kraju. Wystarczy podać adres email + nowe KYC i konto po kilku chwilach zostanie wznowione ;)

Jeśli ktoś ma inne informacje. Warto się podzielić.

B 1,9K

bolo73

Użytkownik
Dzięki kraher za info. Bardziej od banków interesuje mnie jednak temat buków oraz skrilla i netka i ich polityki archiwizacyjnej ponieważ z ich usług korzystałem i korzystam. Temat wbrew pozorom i odczuciom niektórych nie jest taki prosty ponieważ zapewne w większości przypadków nie chodzi tutaj tylko tylko o mnie czy o kogoś z Was jako jednostkę, ale chodzi o całą rzeszę osób mniej lub bardziej nam znanych, w tym rodzinę i krewnych, na których dane zakładaliśmy konta tak w bukach jak i w e-portfelach. To trzeba mieć na uwadze, że kiedyś, gdzieś...nie muszę chyba dopowiadać scenariuszy? Dlatego pytam i wgłębiam się w temat. Paniki póki co nie ma, ale trzeba wziąć pod uwagę różne scenariusze a wiadomo, że każdy z nas niejednokrotnie przelewał kasiorkę z jednego konta skrill/neteller na inne konto i tak oto w momencie wejścia w życie tej centralnej bazy rachunków, o której wspominał wcześniej kraher, sytuacja może zrobić się naprawdę nieciekawa. Skoro tyle smrodu było z bah-em kiedy ustawa nie obowiązywała to teraz w chwili jej wejścia na pewno odpowiednie organa i instytucje przyłożą się do tego aby się wykazać a zakładam, że do swojej dyspozycji dostaną odpowiednie ku temu narzędzia. Może okazać się, że ominięcie blokad etc. i granie nielegalne będzie bezpieczniejsze od tego, kiedy robiliśmy to w chwili nieobowiązywania ustawy. Oczekuję jakiejś merytorycznej dyskusji w temacie bo mogę w czymś się mylić lub coś źle interpretować. Dlatego taka prośba: masz coś sensownego do napisania to podziel się a ironię, naśmiewanie się i głupie komentarze proszę zachować dla siebie. Owocna współpraca przyniesie wszystkim wymierne korzyści.

G 294

gostek365

Użytkownik
Dzięki kraher za info. Bardziej od banków interesuje mnie jednak temat buków oraz skrilla i netka i ich polityki archiwizacyjnej ponieważ z ich usług korzystałem i korzystam. Temat wbrew pozorom i odczuciom niektórych nie jest taki prosty ponieważ zapewne w większości przypadków nie chodzi tutaj tylko tylko o mnie czy o kogoś z Was jako jednostkę, ale chodzi o całą rzeszę osób mniej lub bardziej nam znanych, w tym rodzinę i krewnych, na których dane zakładaliśmy konta tak w bukach jak i w e-portfelach. To trzeba mieć na uwadze, że kiedyś, gdzieś...nie muszę chyba dopowiadać scenariuszy? Dlatego pytam i wgłębiam się w temat. Paniki póki co nie ma, ale trzeba wziąć pod uwagę różne scenariusze a wiadomo, że każdy z nas niejednokrotnie przelewał kasiorkę z jednego konta skrill/neteller na inne konto i tak oto w momencie wejścia w życie tej centralnej bazy rachunków, o której wspominał wcześniej kraher, sytuacja może zrobić się naprawdę nieciekawa. Skoro tyle smrodu było z bah-em kiedy ustawa nie obowiązywała to teraz w chwili jej wejścia na pewno odpowiednie organa i instytucje przyłożą się do tego aby się wykazać a zakładam, że do swojej dyspozycji dostaną odpowiednie ku temu narzędzia. Może okazać się, że ominięcie blokad etc. i granie nielegalne będzie bezpieczniejsze od tego, kiedy robiliśmy to w chwili nieobowiązywania ustawy. Oczekuję jakiejś merytorycznej dyskusji w temacie bo mogę w czymś się mylić lub coś źle interpretować. Dlatego taka prośba: masz coś sensownego do napisania to podziel się a ironię, naśmiewanie się i głupie komentarze proszę zachować dla siebie. Owocna współpraca przyniesie wszystkim wymierne korzyści.
Bolo skoro tak bardzo się boisz to ci dam linka żebyś poczytał ok? Jeżeli Skrill lub netler mieli by uczestniczyć w wymianie informacji to informacja ta będzie ograniczona do samego stanu konta na dzień 31.12 danego roku bez historii transakcji , poza tym sama wiedzą jakiegoś organu urzędu o środkach na jakimś e portfelu jest bezuzyteczna bo trzeba by ją połączyć z faktycznym udowodnieniem że ktoś grał na terenie kraju wykazać wszystkie daty i godziny zawieranych zakładów itp. Z milion kont może tego być .
http://arbusers.com/index.php?topic=3651.0

G 52

grekuu

Użytkownik
strona będzie normalnie działać ( tak mi na czacie napisał gościu ) wiec jak masz konto założone w angli np a mieszkasz tutaj to się zalogujesz normalnie

rekretyper 84,2K

rekretyper

Użytkownik
Witam
Panowie pytanie mam konto na sportingbet czy będzie można tam grać legalnie po 1 kwietnia. Z bet 365 dostałem info o tym że kończą a tutaj nic. W necie szukałem to jedyne legalne firmy do grania to Fortuna Forbet STS i jakieś toto czy coś takiego ogólnie 7 firm.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Witam
Panowie pytanie mam konto na sportingbet czy będzie można tam grać legalnie po 1 kwietnia. Z bet 365 dostałem info o tym że kończą a tutaj nic. W necie szukałem to jedyne legalne firmy do grania to Fortuna Forbet STS i jakieś toto czy coś takiego ogólnie 7 firm.
Bet365 nigdy nie działał w oparciu o polską licencję, czyli z punktu widzenia naszego prawa, był i jest nielegalny. Analogicznie, ta sama sytuacja tyczy się sportingbet.

hallik 15,1K

hallik

Użytkownik
Więc najpewniej będzie się starał o PL licencję, chociaż nie wyobrażam sobie by mógł funkcjonować w oparciu o aktualne, chore zresztą przepisy

kokosek1960 1K

kokosek1960

Typer
http://www.wykop.pl/ramka/3665891/zaklady-bukmacherskie-od-1-kwietnia-podatek-przewyzszy-wygrana/

Ludzie i tak będą grać tylko że sobie policzą tak ,żeby nie ponieśli strat w razie wygranej
bo do tej pory 12% płacili i tak podatku.Wiadomo że na zagranicznych bukach było to
lepiej opłacalne bo kursy i wyzsze i podatku nie naliczano.Ludziska i tak będą kombinować
i będą ``furtki`` a nawet ``bramy`` przechodzić i tam grać ;), bo każdy szuka
zarobku gdzie więcej płacą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom