Dzięki kraher za info. Bardziej od banków interesuje mnie jednak temat buków oraz
skrilla i netka i ich polityki archiwizacyjnej ponieważ z ich usług korzystałem i korzystam. Temat wbrew pozorom i odczuciom niektórych nie jest taki prosty ponieważ zapewne w większości przypadków nie chodzi tutaj tylko tylko o mnie czy o kogoś z Was jako jednostkę, ale chodzi o całą rzeszę osób mniej lub bardziej nam znanych, w tym rodzinę i krewnych, na których dane zakładaliśmy konta tak w bukach jak i w e-portfelach. To trzeba mieć na uwadze, że kiedyś, gdzieś...nie muszę chyba dopowiadać scenariuszy? Dlatego pytam i wgłębiam się w temat. Paniki póki co nie ma, ale trzeba wziąć pod uwagę różne scenariusze a wiadomo, że każdy z nas niejednokrotnie przelewał kasiorkę z jednego konta
skrill/
neteller na inne konto i tak oto w momencie wejścia w życie tej centralnej bazy rachunków, o której wspominał wcześniej kraher, sytuacja może zrobić się naprawdę nieciekawa. Skoro tyle smrodu było z
bah-em kiedy ustawa nie obowiązywała to teraz w chwili jej wejścia na pewno odpowiednie organa i instytucje przyłożą się do tego aby się wykazać a zakładam, że do swojej dyspozycji dostaną odpowiednie ku temu narzędzia. Może okazać się, że ominięcie blokad etc. i granie nielegalne będzie bezpieczniejsze od tego, kiedy robiliśmy to w chwili nieobowiązywania ustawy. Oczekuję jakiejś merytorycznej dyskusji w temacie bo mogę w czymś się mylić lub coś źle interpretować. Dlatego taka prośba: masz coś sensownego do napisania to podziel się a ironię, naśmiewanie się i głupie komentarze proszę zachować dla siebie. Owocna współpraca przyniesie wszystkim wymierne korzyści.