>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
L 0

lebron87

Użytkownik
Masz rację, jednak nie do końca. Na forum nie podaje się tylko typów, jest masa innych rzeczy. Nawet jeśli były by tutaj tylko typy, zawsze możesz je grać u ziemniaków.

Przypomnę Ci tylko jedno zdarzenie, gdzie ponad 24000 nazwisk zostało ujawnione, ponieważ bank ujawnił wpłaty/wypłaty z konta bukmachera. A żeby tego było mało, przytoczę fragment wypowiedzi...

Dziennik &quot;Polska The Times&quot; dotarł do jednej ze skazanych osób i to, co mówi ten gracz budzi lekką trwogę. Oddajmy mu głos:
&quot;Sprawa zaczęła się od listu ze Służby Celnej w sprawie stawienia się i wyjaśnienia mojego udziału w zagranicznych zakładach bukmacherskich przez internet. Jak się później dowiedziałem, chodziło o grę w końcówce roku 2011. Byłem bardzo zdziwiony tym, że odkopano coś takiego po czterech latach&quot;.
Chodziło o wygrane po kilkaset złotych na łączną kwotę około dwóch tysięcy. Gracz został przez Służbę Celną ukarany przepadkiem wygranych oraz mandatem w wysokości 1200 zł.

&quot;Mój mandat i tak był jednym z niższych. Powiedziano mi, że są osoby ukarane kilkunasto-, a nawet kilkudziesięciotysięcznymi grzywnami. Poinformowano mnie, że mam siedem dni na jego uregulowanie. Nie było sensu wypierać się tego, że grałem, więc zapłaciłem, żeby mieć święty spokój. Myślę, że wiele osób tak zrobiło&quot; - mówi dziennikowi internauta.

Dlaczego nie miał ochoty na obronę? Tu padają najciekawsze słowa: &quot;Okazało się, że mają wszystkie wykazy moich wygranych zakładów. Nie dostałem odpowiedzi na pytanie, w jaki sposób Służba Celna weszła w posiadanie tych danych. Podobno jej oddział w Szczecinie doszedł do tych informacji, a później rozsyłano sprawy na cały kraj. Mieli dosłownie zestaw kuponów, które obstawiłem. Daty, godziny, kursy, kwoty... Myślę, że te informacje musiał dostarczyć im bukmacher. Inaczej nie byłyby aż tak dokładne&quot; - twierdzi gracz.
hahahaha no to dales przyklad nie ma co. polska the times artykul zapewne zmyslony i oplacony zeby wiara sie bala i przyznawala. naprawde dales teraz popis.

wejdz sobie na fora prawne albo poszukaj orzecznictwa sadow a zobaczysz ze ci co sie nie przyznwali mieli sprawy umarzane. Jest tego troche.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Po raz kolejny starasz się być mądrzejszy niż jesteś i po raz kolejny straszysz. Nie rozumie twojej roli na forum.
O tym co jest w tekście było już pisane tutaj grube tygodnie wstecz. I nie tyczy się to portfeli elektronicznych w tym skrilla. Więc w praktyce nie zmienia nic. Ale postraszyć zawsze można nie?
Czy mój ostatni post był w jakikolwiek sposób sugestią z mojej strony, że CRS tyczy się Skrilla? Nie, ale jest potwierdzeniem kierunku w jakim zmierzają zmiany na świecie. A wszystko wskazuje na to, że lepiej już nie będzie i pętla będzie się szybko zaciskała.
Należy również pamiętać, że ślady naszej działalności pozostają na długie lata. A zmiany dotyczące nowych mechanizmów kontroli, wdrażane są w błyskawicznym tempie! Jeżeli na chwilę obecną dane rozwiązanie jest pozornie bezpieczne, to nie znaczy, że za rok czy dwa dalej tak będzie. A historii naszych transakcji już się nie pozbędziemy.
Trzeba być niepoprawnym optymistą, żeby sądzić że dane rozwiązanie jest w 100% bezpieczne, tym bardziej, że kierunek zmian jest naprawdę niepokojący.
Tak naprawdę, to ja nie rozumiem Twojej roli. Ja w przeciwieństwie do Ciebie, staram się przestrzegać ludzi przed potencjalnymi konsekwencjami swoich często nieprzemyślanych działań. A jedyne co Ty robisz, to starasz się dyskredytować wszystko co piszę, nie popierając tego konkretnymi argumentami.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Chłopie schowaj się w szafie , jak będzie po wszystkim ktoś zapuka
Dlaczego mam się schować? Przecież to jest forum dyskusyjne i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię na dany temat. Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem co Twój post wnosi do tematu ustawy hazardowej i chyba powinien zostać skasowany. A ty za zaśmiecanie tego wątku, powinieneś zostać upomniany przez moderację forum.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Niektórzy tutaj chyba CSI oglądali za dużo razy. Ciężko mi uwierzyć w fakt, że urzędy skarbowe będą ścigać, wymieniać się danymi użytkowników obstawiających meczyki. A ten artykuł &quot;Polska de tajms&quot; to zagrywka pijarkowska jak już ktoś wyżej wspomniał.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Niektórzy tutaj chyba CSI oglądali za dużo razy. Ciężko mi uwierzyć w fakt, że urzędy skarbowe będą ścigać, wymieniać się danymi użytkowników obstawiających meczyki. A ten artykuł &quot;Polska de tajms&quot; to zagrywka pijarkowska jak już ktoś wyżej wspomniał.
Zapewne w jakimś stopniu masz rację, ale jakby nie patrzeć, to CRS jest sprawnym narzędziem do wykrywania majątku rezydentów, ulokowanego poza granicami kraju.
Kiedyś abstrakcją było zlokalizowanie kasy Kowalskiego ulokowanej na Seszelach czy Kajmanach. Jak widać, powoli fikcja staje się faktem.

G 294

gostek365

Użytkownik
***kraher*** tu nie chodzi o te ze informujesz i podajesz link , jest tylko jedna smieszna kwestia ktora rzuca sie w oczy &quot;petla bedzie sie zaciskac&quot; tekst rodem z jakiegos slabego pismaka majacy na celu wywolac sensacje przyciagnac czytelnika przewaznie tani chwyt stosowany przez slabych dziennikarzy. Nie nasladuj ich, takimi tekstami kilka lat temu ludzie sie podniecali dzis juz kazdy wie ze im bardziej krzykliwy temat tym slabszy artykol . Chyba ze jestes poczatkujacym dziennikarzem to wybaczamy ???? co do samej tresci z linka to w sumie nic nie zmienia dla wiekszosci obywatelow, az tak wielu milionerow ukrywajacych swoje majatki w naszym kraju to nie ma , a to ze na koncie pl moge miec 5 milionow ktore zarobilem w pl nie wyklucza tego ze na zagraniczynym koncie moge miec 3 miliony euro ktore zarobilem w Holandii czy gdzies indziej.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Szczerze, to chyba powinieneś mieć zastrzeżenia do informacji, które tu zamieszczam a nie do sposobu ich prezentowania. Bo styl ich przedstawiania, jest akurat w tym przypadku drugorzędny. Jeszcze raz proszę dyskutujmy merytorycznie, bo w przeciwnym wypadku zrobi się z tego tematu typowy śmietnik a nie wartościowe źródło informacji.

G 294

gostek365

Użytkownik
Szczerze, to chyba powinieneś mieć zastrzeżenia do informacji, które tu zamieszczam a nie do sposobu ich prezentowania. Bo styl ich przedstawiania, jest akurat w tym przypadku drugorzędny. Jeszcze raz proszę dyskutujmy merytorycznie, bo w przeciwnym wypadku zrobi się z tego tematu typowy śmietnik a nie wartościowe źródło informacji.
Sposob prezentowania swiadczy o autorze o ile sie nie myle?
A jesli chcesz merytoryki to twoj link znalazl sie w nieodpowiednim temacie tak ku scislosci skoro zalezy ci na merytoryce to w temacie ustawy hazardowej nikogo nie interesuje sposob w jaki rzad nie tylko pl ma kontrolowac majatek bogaczy.Sama nazwa tematu brzmi ustawa hazardowa czyli szerg informacji co do tresci ustawy , linki,newsy zwiazane z ustawa , mozliwe blokady i uniedogodnienia dla gracza , i sposoby omijania tych blokad badz inne alternatywne mozliwosci gry na &quot;normalnych &quot;warunkach te dwa ostatnie moglo by sie wydawac ze nie powinny byc ale sa i beda z tego powodu ze tylko idiota wybierze gre z podatkiem w &quot;legalnych&quot; co do konsekwencji wszyscy juz znaja i wiedza ale nie robi to wielkiego wrazenia na &quot;swiadomych&quot;.To ze monopol nie sprawdzil sie w wielu innych krajach to nie jest przypadek ani kwestia tego ze wszyscy poza polskim rzadem to idioci i nieudacznicy bo monopol i blokady sie nie sprawdziyly u nich tylko cos jest na rzeczy z ta skutecznoscia ;)

V 1,1K

viren

Użytkownik
Zapewne w jakimś stopniu masz rację, ale jakby nie patrzeć, to CRS jest sprawnym narzędziem do wykrywania majątku rezydentów, ulokowanego poza granicami kraju.
Kiedyś abstrakcją było zlokalizowanie kasy Kowalskiego ulokowanej na Seszelach czy Kajmanach. Jak widać, powoli fikcja staje się faktem.
A co zrobia jesli ludzie tak jak Wlosi kupia zloto i do sejfu?

Generalnie pieniadz to smiec tracacy na wartosci bo w kazdej chwili mozna dodrukowac i rzady to robia, obdarowujac swoich

Zlota dodrukowac sie nie da ????

kraher 306

kraher

Użytkownik
Sposob prezentowania swiadczy o autorze o ile sie nie myle?
A jesli chcesz merytoryki to twoj link znalazl sie w nieodpowiednim temacie tak ku scislosci skoro zalezy ci na merytoryce to w temacie ustawy hazardowej nikogo nie interesuje sposob w jaki rzad nie tylko pl ma kontrolowac majatek bogaczy.Sama nazwa tematu brzmi ustawa hazardowa czyli szerg informacji co do tresci ustawy , linki,newsy zwiazane z ustawa , mozliwe blokady i uniedogodnienia dla gracza , i sposoby omijania tych blokad badz inne alternatywne mozliwosci gry na &quot;normalnych &quot;warunkach te dwa ostatnie moglo by sie wydawac ze nie powinny byc ale sa i beda z tego powodu ze tylko idiota wybierze gre z podatkiem w &quot;legalnych&quot; co do konsekwencji wszyscy juz znaja i wiedza ale nie robi to wielkiego wrazenia na &quot;swiadomych&quot;.To ze monopol nie sprawdzil sie w wielu innych krajach to nie jest przypadek ani kwestia tego ze wszyscy poza polskim rzadem to idioci i nieudacznicy bo monopol i blokady sie nie sprawdziyly u nich tylko cos jest na rzeczy z ta skutecznoscia ;)
Podany przeze mnie link, dotyczy kontroli kanału płatności jakim jest konto bankowe. Jak zapewne wiesz, tego typu rozwiązanie jest również wykorzystywane w przypadku transferów środków z/do firm bukmacherskich.
A czy to ma jakikolwiek związek z ustawą hazardową?
Jeżeli sam KNF wydaje oficjalny komunikat w sprawie kanałów dotyczących płatności związanych z udziałem w grach hazardowych, to raczej mój pierwotny post jest przynajmniej pośrednio związany z tematem dyskutowanej tu ustawy hazardowej.
Generalnie pieniadz to smiec tracacy na wartosci bo w kazdej chwili mozna dodrukowac i rzady to robia, obdarowujac swoich
Fakt, złota nie da się dodrukować, ale można je zdelegalizować:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rozporz%C4%85dzenie_wykonawcze_6102

tommy83 298

tommy83

Użytkownik

teraz juz kazdy kupujacy zloto jest identyfikowany z imienia i nazwiska, zeby rzad wiedzial jak duzo posiadasz.

paypal 1,4K

paypal

Użytkownik
Czas zainteresować się bitcoinowymi kasynami i bukami gdzie jest pełna anonimowość.Gram w kasynie i buku dość długo nie narzekam ????
Heh niech rząd,skarbówka i inne organy znajdą gracza ????
19dzA71KG47AcY9GK2xZz72uYPQSoinwvw

B 293

buks65

Użytkownik
Czas zainteresować się bitcoinowymi kasynami i bukami gdzie jest pełna anonimowość.Gram w kasynie i buku dość długo nie narzekam ????

Heh niech rząd,skarbówka i inne organy znajdą gracza ????
19dzA71KG47AcY9GK2xZz72uYPQSoinwvw
Ten kto Ci takich bzdur nagadał, popełnił zbrodnię na Twoim umyśle. No chyba, że sam to wymyśliłeś. Dzisiaj tylko wybitni hakerzy potrafią być anonimowi. I to tylko przez pewien czas. A te wszystkie VPNy TORy, to już przeciętnie rozgarnięty gimnazjalista wie, że to tylko tak jakbyś założył maskę, a nie znaczy, że jesteś niewidzialny.

paypal 1,4K

paypal

Użytkownik
Ten kto Ci takich bzdur nagadał, popełnił zbrodnię na Twoim umyśle. No chyba, że sam to wymyśliłeś. Dzisiaj tylko wybitni hakerzy potrafią być anonimowi. I to tylko przez pewien czas. A te wszystkie VPNy TORy, to już przeciętnie rozgarnięty gimnazjalista wie, że to tylko tak jakbyś założył maskę, a nie znaczy, że jesteś niewidzialny.
Poczytaj o Bitcoinie jego działaniu i zastosowaniu.Popatrz tak ludzie na całym świecie przesyłają sobie kasę z obejściem opłat bankowych,banków i banksterów nie ma imienia ,nazwiska,adresu zamieszkania,urząd skarbowy nie zajrzy do twojego konta w historię bankową itd to mam na myśli.
https://blockchain.info/pl/unconfirmed-transactions
Jest tylko adres:]

G 294

gostek365

Użytkownik
A wy się dalej przekomarzacie na zasadzie &quot; moja racja jest mojsza niż twojsza &quot; ;) wszystko co miało być powiedziane na ten moment zostało powiedziane , kto będzie chciał grać u zagranicznych to będzie grał i nie potrzebuje ducha świętego z tego forum który go będzie przestrzegał straszył czy jak to tam nazwać , kto zrezygnuje ze stawiania to zrezygnuje i tyle proste

kraher 306

kraher

Użytkownik
A wy się dalej przekomarzacie na zasadzie &quot; moja racja jest mojsza niż twojsza &quot; ;) wszystko co miało być powiedziane na ten moment zostało powiedziane , kto będzie chciał grać u zagranicznych to będzie grał i nie potrzebuje ducha świętego z tego forum który go będzie przestrzegał straszył czy jak to tam nazwać , kto zrezygnuje ze stawiania to zrezygnuje i tyle proste
I tym sposobem doszliśmy do sedna sprawy. Temat można wreszcie zamknąć ;)

B 482

bmoran

Użytkownik
Poczytaj o Bitcoinie jego działaniu i zastosowaniu.Popatrz tak ludzie na całym świecie przesyłają sobie kasę z obejściem opłat bankowych,banków i banksterów nie ma imienia ,nazwiska,adresu zamieszkania,urząd skarbowy nie zajrzy do twojego konta w historię bankową itd to mam na myśli.
https://blockchain.info/pl/unconfirmed-transactions
Jest tylko adres:]
Nie wiem po co sie wypowiadasz jak nie masz pojecia o mechanizmie dzialania BTC. Kazdy przelew jest w archiwum, a nawet wiecej - archiwum jest dostepne ogolnie w internecie m.in. na stronie ktora wkleiles. Kazdy moze zobaczyc ile bitcoinow wplynelo na dany portfel i ile z niego wyplynelo, kiedy i gdzie. Jakos te pierwsze bitcoiny trzeba zdobyc, wiec kupuje sie je np. na gieldach, ktore coraz czesciej wymagaja weryfikacji jak buki czyli skany dowodow czy potwierdzenie adresu. Pewnie o bitcoinie przeczytales ostatnio i nie wiesz jak bylo dawniej, wiec dawniej weryfikacji nie bylo prawie nigdzie, teraz to prawie standard (nieliczac malych kwot), ale wszystko zmierza do tego, ze gieldy beda tylko dla zweryfikowanych kont. Jasne, ze beda strony gdzie ludzie kase beda trzymac bo weryfikacja slaba, ale potem moze byc powtorka jak z bitcurex o ktorym pewnie nie slyszales, a gielde zamkneli i uciekli z bitcoinami za kilka milionow. Aby placic BTC uzywasz internetu, wiec zostawiasz IP, VPNy i TORy daja prawie 100% pewnosci weryfikacji przy nawet roszowych transakcjach na gieldach. A gdy w gre beda wchodzily wieksze kwoty to i &quot;anonimowy&quot; SIM do neta kupiony przez zula Mietka nie da nic gdyz BTSy i triangulacja swoje zrobia, ale Ty dalej bedziesz sie podniecal anonimowym bitcoinem o ktorym przeczytales niedawno i nie wiesz o nim nic, bo pewnie nawet nie masz jednego BTC.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nie wiem, może się nie znam, ale granie w BTC, jest moim zdaniem jakimś absurdem.

&quot;Waluta&quot; jest mocno niestabilna, właśnie osiąga swoje apogeum które już kiedyś było i co? Krach w dół, odbicie - teraz znowu jest na szczycie i los pewnie marny czeka BTC.
Ktoś kupuje sobie 1 BTC za prawie 5k, gra sobie gra sobie wygrywa 2 BTC, nagle jest krach i waluta traci 50% do złotówki. Okazuje się, że może i u buka wygrał, ale w rzeczywistości jest stratny bądź na 0.
W ciągu roku waluta zyskała ponad 2-3x na wartości. Wydaje mi się, że w tym momencie wchodzenie z BTC w jakąkolwiek inwestycje to zły pomysł.
Najlepiej to spytać Simona z forum:
https://forum.bukmacherskie.com/f286/hazard-buki-co-sie-da-112361-post6259180.html#post6259180

E 293

emarco

Użytkownik
Dziwi mnie podejrzana cisza w gronie popularnych w PL buków bet365, unibet, sporting, betssony, betathome... Nikt nie stara się o licencję, a jak zapytać na czatach to nikt nic nie wie, piszą że będą działać do końca świata i o jeden dzień dłużej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom