>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
P 68

pawelcz41

Użytkownik
ale do jasnego chu...a dlaczego wogóle gracz ma płacić podatek od kuponu, jeszcze nie wiesz czy wygrasz czy przegrasz a już bulisz.
Tak jak pisałem nasz kraj jest zacofany był i będzie. A że rządzą z kadencji na kadencję sami idioci więc tak będzie zawsze.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Orientuje sie ktos czy podobne prawo zakazu gry w bukach w krajach uni europejskiej jest gdzie w europie?
Zakazu ogólnie nie ma
pawelcz41&gt;&gt; jak już coś napiszesz to beka z ciebie &quot;ekspercie&quot; ???? bo wiele państw UE ma w swoich regulacjach zakazy gry w firmach, które nie mają na to licencji czyli nie płacą podatków w tych krajach....
Tu przykład z Czech:
130 tys. grzywny za nielegalne zakłady. Drakoński wyrok w Czechach
http://wyborcza.biz/biznes/1,147743,16002588,130_tys__grzywny_za_nielegalne_zaklady__Drakonski.html
..........................
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:52011DC0128R(01)&amp;amp;qid=1483104729951&amp;amp;from=PL
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2011-0342+0+DOC+XML+V0//PL
Swoje rynki lepiej lub gorzej strzegą m.in. Grecja, Czechy, Estonia, Portugalia, Francja, Hiszpania, Włochy, Dania, Niemcy, Rumunia - poprzez wydawanie licencji podmiotom, chcącym otworzyć swoje lokalne przedstawicielstwa zarejestrowane w tych państwach i tam płacące podatki.

A 63

awax

Użytkownik
Dobrze, że Stonoga poparł KORWINa ale w czym to niby miałoby przeszkodzić w kwestii koalicji z PISem?
W mojej opinii w naszym interesie jest taki scenariusz aby PIS nie mógł rządzić samodzielnie (bo może być gorzej niż jest teraz) i aby KORWIN miał na tyle wysoki wynik aby był realnie brany pod uwagę jako koalicjant. Jeśli wejdzie Kukiz to raczej jego dobiorą sobie do koalicji ale i tego może być mało aby stworzyć stabilną większość.
Dlatego ja głosuję na KORWINa ✅✅✅
a jak będzie zobaczymy już &quot;na dniach&quot;.
spełnił się ten czarny scenariusz niestety i piszę to bez satysfakcji
to samo dotyczy lansera Gowina( też o tym pisałem), który wypromował się w środowisku okłamując ludzi... teraz mówi, że parę lat temu w PO pomylił się głosując za ustawą a teraz podnosi rękę za jeszcze większym syfem

A 63

awax

Użytkownik
Gowin wykorzystuje moment aby promować siebie i swoje ugrupowanie wśród wielkiej rzeszy graczy pokera i zakładów, to nic nie kosztuje a jest o nim głośno i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Pierwszą konferencję zrobił wyprzedzająco mając cynk, że wkrótce pojawi się projekt MF.
Od początku ma jednak świadomość, że jego projekt nie ma szans realizacji.
Taka moja opinia.
tak jak przewidywałem

B 482

bmoran

Użytkownik
ale do jasnego chu...a dlaczego wogóle gracz ma płacić podatek od kuponu, jeszcze nie wiesz czy wygrasz czy przegrasz a już bulisz.
Tak jak pisałem nasz kraj jest zacofany był i będzie. A że rządzą z kadencji na kadencję sami idioci więc tak będzie zawsze.
W lotto tez placisz podatek nie wiedzac czy wygrales, gdzie szansa wygranej jest wiele mniejsza i miliony ludzi gra. I to pod takich ludzi jest ustawa - serio dalej nie rozumiesz? Ludzi na powaznie siedzacych w zakladach godziny w tygodniu i mogacych na tym zarobic w dlugim czasie jest 1 do max 2% grajacych, wiec trudno aby ustawa byla pod nich. Niestety podatek jest duzy i watpie by ktos gral za duza kase czesto, czasem jak bedzie czul jakiegos &quot;pewniaka&quot; zagra za wiecej i tyle. Wplywy do budzetu beda wieksze i o to chodzi politykom i to sie im uda niestety. Nadzieja jest w iforbecie, ze inne firmy pojda ich sladem i delikatnie obniza kursy by podatek przezucic na siebie.

K 102

kristo45

Użytkownik
To by oznaczało, że wprowadzili/chcą wprowadzić ustawę bez notyfikacji:
&quot;Ograniczanie działalności nielegalnych operatorów wymagać będzie determinacji oraz zdecydowanych działań ze strony Państwa Polskiego. Stanowczość w prawidłowym wdrażaniu nowego prawa ma szczególne znaczenie w świetle informacji sugerujących, że blokowanie stron nielegalnych operatorów i płatności – wprowadzone ustawą – mogą okazać się nieskuteczne - wskazuje Kostka.&quot;

http://www.rp.pl/Biznes/312309913-Hazard-uregulowany-na-nowo.html#ap-1
Jeśli tak faktycznie jest to nie wiele się zmieni. Ale kluczowa będzie reakcja bukmacherów.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Tom3kt&gt;&gt; jeżeli nie wystąpią problemy w KE z ostateczną notyfikacją kluczowych tam w Ustawie kwestii jak: dotyczących monopolu państwa w obrębie hazardu (automaty ) oraz tego blokowania dostępu do stron operatorów bez licencji MF na Polskę, to Ustawa zacznie obowiązywać od 1.04 ( taki kawał dla graczy na Prima Aprilis ???? ) a samo blokowanie stron firm nielegalnych w świetle Ustawy zacznie się od 1.07
Ustawa o grach z 15.12.2016
Art. 12.
Ustawa wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2017 r., z wyjątkiem art. 1 pkt 17
w zakresie art. 15f ust. 5 i art. 15g oraz pkt 67
w zakresie art. 89 ust. 1 pkt 5 i 7, które wchodzą w życie z dniem 1 lipca 2017 r
http://orka.sejm.gov.pl/opinie8.nsf/nazwa/795_u/$file/795_u.pdf
a co z pokerem ?
jakoś go uregulowano ?
Ustawa o grach z 15.12.2016:
http://orka.sejm.gov.pl/opinie8.nsf/nazwa/795_u/$file/795_u.pdf

batigol 41

batigol

Użytkownik
edi8 oraz inne osoby ogarniające temat, jak wygląda sprawa sprawdzania Skrilla i Netellera?
Moje przelewy od buka są tylko przesyłane na te dwa portfele elektroniczne. Nigdy nie przesyłałem nic na konto bankowe. Czy istnieje możliwość, ze skarbówka/odpowiednie urzędy itd będą miały dostęp do Skrilla lub Netellera i przejrzą moje konta? No i druga sprawa, czy b365 może udostępnić polskim służbom listę osób z Polski, które były u nich zarejestrowane i tym samym grały na ich stronie łamiąc prawo?

K 102

kristo45

Użytkownik
Koneser:
Na zasadzie ruletki czyli np. AKO xxxx można było i można będzie grać min. w STS ???? Tak zresztą politycy widzą cały ten &quot;zły hazard&quot;. Teraz będziesz chroniony przed analizami, systemami, przed grą singlami itd. No i:
&quot;Tak aby w efekcie zyskał budżet państwa, polski sport, obywatele, a także legalny, uczciwy biznes - zapewnia przedstawicielka branży bukmacherskiej.&quot;
:grin::grin:
http://www.rp.pl/Biznes/312309913-Hazard-uregulowany-na-nowo.html#ap-2

A 0

arosbetos

Użytkownik
@edi8t&gt;&gt; jeżeli nie wystąpią problemy w KE z ostateczną notyfikacją kluczowych tam w Ustawie kwestii jak.................................
edi8 czy to nie jest na zasadzie jezli trafie kulmulacje to kupie sobie porsche?

korver 128,1K

korver

Użytkownik
Panowie, nikt nie może być w 100% pewny tego co będzie. Dajcie sobie na wstrzymanie. Jak czujecie niepokój to proponuję wycofać środki od buków i spokojnie czekać na rozwój sytuacji. Jak komuś zależy na poważnym graniu jest legalna opcja - wyjazd zagranicę. I nie obchodzi Was jaki kształt będzie miała ostatecznie powyższa ustawa. Jak gracie rekreacyjnie to na jakiś czas lepiej zaprzestać grę i przestać marudzić.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Batigol&gt;&gt;
jeżeli Twoje dane nie pojawią się gdzieś w sprawie mającej powiązanie z terroryzmem, handlem narkotykami czy żywym towarem, praniem brudnych pieniędzy itp. historii - to nie masz czego się obawiać odnośnie skierowania zapytania polskich instytucji o pomoc prawną do Skrilla/Netellera odnośnie ruchów u nich z Twoim udziałem, tak samo jak nie masz się czego obawiać odnośnie tego, czy Bet365 ujawni dane polskich graczy.
...............
@edi8t&gt;&gt; jeżeli nie wystąpią problemy w KE z ostateczną notyfikacją kluczowych tam w Ustawie kwestii jak.................................
edi8 czy to nie jest na zasadzie jezli trafie kulmulacje to kupie sobie porsche?
@arosbetos&gt;&gt;
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi, gdyż ja bardzo konkretnie odpowiedziałem na pytanie usera @Tom3kt odnośnie terminu wejścia w życie Ustawy o grach - a to wiąże się przecież jeszcze z tym, czy nie wystąpi problem z ostateczną notyfikacją w KE, gdyż sam &quot;rozkład jazdy&quot; wg zapisów Ustawy znamy: 1.04 i blokady od 1.07 , ale to nie obejmuje całości zagadnienia...
Tak więc co miałeś na myśli, kreśląc te swoje niezbyt dla mnie zrozumiałe uwagi?

batigol 41

batigol

Użytkownik
@Batigol&gt;&gt;
jeżeli Twoje dane nie pojawiają się gdzieś w sprawie mającej powiązanie z terroryzmem, handlem narkotykami czy żywym towarem, praniem brudnych pieniędzy itp. historii - to nie masz czego się obawiać odnośnie skierowania zapytania polskich instytucji o pomoc prawną do Skilla/Netellera, tak samo jak tego czy Bet365 ujawni dane graczy.
Dziękuję za konkretną i szybką odpowiedź.
Rozumiem, że jesteś tego pewny i nie ma takiej możliwości jeśli nie przewiniłem w żaden z wspomnianych przez Ciebie sposobów?

K 102

kristo45

Użytkownik
Przed pierwszym wysłaniem ustawy do notyfikacji, też niektórzy twierdzili (w tym sam Janczyk), że nie będzie uwag a uwagi były. Tak więc nie ma co z góry zakładać, że wszystko pójdzie im jak z płatka (co sugerują niektóre artykuły w necie).

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Batigol&gt;&gt;
powyższe jako odpowiedź dla Ciebie pisałem z punktu widzenia sytuacji zwykłego gracza mieszkającego w Polsce i tu płacącego podatki - bowiem potencjalne zagrożenie co do prześwietlenia przepływu pieniędzy, może wystąpić w sytuacji np. pracy czy też prowadzenia działalności zagranicą i korzystania z porozumień dotyczących unikania podwójnego opodatkowania, gdyż wtedy wchodzi w grę międzynarodowa współpraca przy wymianie informacji podatkowych i ściąganiu należności.
http://www.russellbedford.pl/pl/glowna/aktualnosci/optymalizacja-podatkowa/item/781-mi%C4%99dzynarodowa-wsp%C3%B3%C5%82praca-i-pomoc-prawna.html

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom