>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
S 48

sfiezak

Użytkownik
To już dość stare info ale chyba nikt nie wklejał:

&quot;W trakcie rządowych prac nad nowelizacją Jarosław Gowin, minister nauki, doprowadził do &quot;€žuzupełnienia projektowanych regulacji o możliwość reklamowania zakładów bukmacherskich&quot;€. W myśl zaproponowanych przepisów reklamować się bez ograniczeń będą mogły m.in. firmy, które nie zarejestrowały się w Polsce.&quot;

No właśnie to już na tyle stare info, że nieaktualne. W nowym projekcie ustawy (z 12.12.16) jest zapis:

&quot;po art. 29a dodaje się art. 29b i art. 29c w brzmieniu:
„Art. 29b. 1. Dozwolona jest reklama zakładów wzajemnych, na
urządzanie których zostało udzielone zezwolenie&quot;

Ale to może się jeszcze zmienić ????

N 11

newengland

Użytkownik
Da czy nie da, zobaczymy jak na to wszystko zareagują bukmacherzy.
Jeżeli nie dostaną notyfikacji a gwarantuję ci że nie dostaną to buki będą działać jak działają do tej pory. Zapamiętaj prawo UE jest nad prawem RP dopóki jesteśmy w UE czy im się to podoba czy nie. Problem z PiS nie dotyczy tylko ustawy hazardowej ale wszystkich projektów ustaw jakie forsują. Dla mnie najbardziej wymowna była wypowiedz janczyka podczas posiedzenia komisji finansów 14 grudnia cytuje &quot;mam nadzieje że KE przyzna nam notyfikacje&quot;. Oni obstawiają w ciemno bez przygotowania na zasadzie wisi nam to. Nie rozumiem takiej ignorancji od ludzi wykształconych i odpowiedzialnych za nasz kraj.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
Jak możesz zagwarantować, że nie dostaną notyfikacji? Żadnej gwarancji nie ma. Poza tym pchali by się w bagno gdyby tak było. Już sam nie wiem co tym myśleć. Wiadomo, że najlepiej by bylo jakby KE udupiła ten projekt.

N 11

newengland

Użytkownik
Jak możesz zagwarantować, że nie dostaną notyfikacji? Żadnej gwarancji nie ma. Poza tym pchali by się w bagno gdyby tak było. Już sam nie wiem co tym myśleć. Wiadomo, że najlepiej by bylo jakby KE udupiła ten projekt.
Jeżeli prawnicy ekonomiści mówili im że ustawa o podatku handlowym jest niezgodna z prawem UE a oni mimo to chcieli na siłę ją przepchnąć to samo robią z tą ustawą. W momencie kiedy wygrali wybory wiedziałem że będą kombinować m.in. z tą ustawą. Wbrew temu co oni twierdzą tu chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze. Wierz mi jak by chodziło o drobne w tym wypadku tak jak twierdzą to na pewno nie zawracali by sobie tym głowy. W roku 2009 wpływy do budżetu z samych maszyn wynosiły 20 mld zł a gdzie tu kasyna w sieci i zakłady wzajemne.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
no właśnie chodzi o pieniądze i co dostaną je z takich stsów fortun itp - napewno nie.
A automaty pod nadzorem państwa też ***** im dadzą - więc co ma zresztą do tego notyfikacja?

N 11

newengland

Użytkownik
pawelcz41 ja mam pewną teorie co do tej ustawy. Może chodzi o to że oni nie chcą jej tak naprawdę zmienić tylko chcą mieć usprawiedliwienie na wypadek żeby nikt nie mógłby im zarzucić że nie próbowali niczego zmienić. Wówczas będą mogli się bronić że to ta zła unia nie dała niczego zmienić. Pomyślcie nad tym to by wszystko wyjaśniało, przecież nie mogą być aż tacy głupi poza tym poprzednia władza już więcej niczego nie zmieniała pk wprowadzeniu bubla.

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Dziwie sie ze admini nadal nie wywali tej reklamy Otobeta co jest na samym dole moze sie ktos wypowie z kierownictwa ;-) A co do ustawy wiecie jakie dzis ma byc glosowanie bo cos w radiu bylo

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
A wynika to, że gdyby u wielu z tu piszących pisanie nie wyprzedzało czytania procedur, to nie pojawiłoby się w tym wątku tyle idiotycznych wpisów.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Jak widać ustawa została notyfikowana, dlatego skończcie już wymyślanie niestworzonych historii, które nie mają pokrycia w faktach.
Niniejsza ustawa została notyfikowana Komisji Europejskiej w dniu 29 lipca 2016 r. pod numerem 2016/398/PL, zgodnie z § 4 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2002 r. w sprawie sposobu funkcjonowania krajowego systemu notyfikacji norm i aktów prawnych (Dz. U. poz. 2039 oraz z 2004 r. poz. 597), które wdraża dyrektywę (UE) 2015/1535 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 9 września 2015 r. ustanawiającą procedurę udzielania informacji w dziedzinie przepisów technicznych oraz zasad dotyczących usług społeczeństwa informacyjnego (Dz. Urz. UE L 241 z 17.09.2015, str. 1).

M 199

mawaszi

Użytkownik
Według mnie to z tego wcale nie wynika że dostali notyfikację, tylko że przesłali do notyfikacji. Gdyby otrzymali notyfikację to powinno to brzmieć: &quot;ninejsza ustawa została notyfikowana przez KE...&quot;
Także nie siejcie niepotrzebnego zamieszania. Poza tym nawet sam PIS jak na razie tylko LICZY na to że otrzymają na ten bubel notyfikację od KE.

N 11

newengland

Użytkownik
Według mnie to z tego wcale nie wynika że dostali notyfikację, tylko że przesłali do notyfikacji. Gdyby otrzymali notyfikację to powinno to brzmieć: &quot;ninejsza ustawa została notyfikowana przez KE...&quot;
Także nie siejcie niepotrzebnego zamieszania. Poza tym nawet sam PIS jak na razie tylko LICZY na to że otrzymają na ten bubel notyfikację od KE.
Dokładnie. Od kiedy do kiedy będzie obowiązywać standstill.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
Dokładnie. Od kiedy do kiedy będzie obowiązywać standstill.
Standstill obowiązywał od 29 lipca do końca października ale został wydłużony o miesiąc do 30 listopada ze względu na uwagę Malty, a jeżeli PIS traktuje wysłanie 29 lipca jako notyfikację no to są bezmózgami zreszt a i tak są.
Oni obecnie liczą na notyfikację zresztą było to poruszane na pracach podkomisji i komisji, dlatego ustalony okres wejścia ustawy 1 lipca 2017

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom