>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
L 124

lemko

Użytkownik
Mimo, że użytkownika @buks65 nie lubię, to ma rację z tym, że &quot;każdy sobie rzepkę skrobie&quot;.
@art300 na dyskusję o granicach prawa do dyskutowania swoimi środkami społeczeństwo jako ogół nie jest zdolne (większość chciałaby zakazu wydawania pieniędzy na różne rzeczy w imię &quot;świętego spokoju&quot;).
@Cristovao jest ok. 16:30, a konferencji nadal nie ma.
Panel dyskusyjny Kukiz &#39;15 n.t. blokowania treści w internecie (odbył się 27.09.2016r.):
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/transmisje.xsp?unid=78D732B512D89287C12580370046AD18#

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 294

art300

Użytkownik
na dyskusję o granicach prawa do dyskutowania swoimi środkami społeczeństwo jako ogół nie jest zdolne (większość chciałaby zakazu wydawania pieniędzy na różne rzeczy w imię &quot;świętego spokoju&quot;).
Nie jest, ale czyja to wina?
Przecież nie jest zdolne do dyskusji nad tym, czy ma być zakaz wydawania kasy na wódkę, bo jemu się w pale nie mieści, że mógłby w ogóle być taki zakaz.
Ale zakaz na hazard - jak najbardziej.
A przecież między tymi dwoma wydatkami nie ma żadnej różnicy. I jedno i drugie może uzależniać, a klucz jest w samokontroli. A na wyższym poziomie uogólnienia - w osobistej wolności właśnie. I gdyby zostało to uświadomione - być może byłoby inaczej.
A tak - pokerzysta sprzedaje bajki o &quot;zarabianiu milionów&quot; i daje tym samym do ręki przeciwnikom &quot;argument&quot;, że przecież ktoś inny te miliony traci. A dla własnego dobra przecież tracić nie powinien! ;)
W każdym razie to, co ma miejsce teraz, czyli:
1. beznadziejnie wykształcone społeczeństwo ( pomimo rosnących udziałów tych, co skończyli &quot;studia&quot;)
2. polityczna szopka, która chce wszystko &quot;&#39;ściągnąć&quot; do bieli i czerni
3. kartka wyborcza
to przepis na katastrofę, która zresztą nadciąga szybkimi krokami...

B 293

buks65

Użytkownik
art300 - mądry z Ciebie facet. Celnie punktujesz to co się dzieje.
1. beznadziejnie wykształcone społeczeństwo ( pomimo rosnących udziałów tych, co skończyli &quot;studia&quot;)
Od dawna mówię to samo. Studia nie dodają rozumu, tylko dają papierek, a poziom nauczania to tak jak w dowcipie
Reforma edukacji w Polsce na przykładzie zadania z matematyki
1950 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?
1980 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty – czyli 80 zł. Ile zarobił drwal?
2000 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobi 20 zł. Zakreśl liczbę 20.
2010 r.(tylko dla zainteresowanych)
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. W tym celu musiał wyciąć kilka starych drzew. Podzielcie się na grupy i odegrajcie krótkie przedstawienie, w którym postarajcie się przedstawić jak w tej sytuacji czuły się biedne zwierzątka leśne i rośliny. Przekonajcie widza. jak bardzo niekorzystne dla środowiska jest wycinanie starych drzew.
2020 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Pokoloruj drwala.

Otrzymane punkty reputacji: +16
W 0

wwa

Użytkownik
Witam.
Mam następujące pytanie ( przepraszam, że nie przeczytałem całego tematu ale przejrzenie tylu stron zajelo by mi chyba z miesiac wiec bardzo dziekuje za pomoc ) :
Czy osoby, które grają sporadycznie i wypłaty też robią sporadycznie i to tylko na małe kwoty rzędu kilkuset złotych, mają się czego obawiać ?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Witam.

Mam następujące pytanie ( przepraszam, że nie przeczytałem całego tematu ale przejrzenie tylu stron zajelo by mi chyba z miesiac wiec bardzo dziekuje za pomoc ) :

Czy osoby, które grają sporadycznie i wypłaty też robią sporadycznie i to tylko na małe kwoty rzędu kilkuset złotych, mają się czego obawiać ?

Pozdrawiam.
Jeżeli wypłacasz kasę na polskie konto bankowe, to możesz obawiać się niemiłego listu poleconego. Ale to nie jest też tak, że każda taka osoba dostanie wezwanie na przesłuchanie. Prawda jest taka, że nikt nie wie co planuje MF i UC.

F 40

fly198

Użytkownik
Witam.

Pozdrawiam.
radze jak najszybciej zabrać żone i dzieci i uciekać z kraju ponieważ w Polsce gracz korzystający z zagranicznych serwisów jest stawiany na równi ze złodziejem,gwałcicielem i oszustem :-(

baba 134

baba

Użytkownik
w Polsce gracz korzystający z zagranicznych serwisów jest stawiany na równi ze złodziejem,gwałcicielem i oszustem :-(
No nie przesadzaj. Sprawdź zakres kar za wykroczenia, czy przestępstwa, które wymieniłeś i się sam przekonasz.
radze jak najszybciej zabrać żone i dzieci i uciekać z kraju
Czy Tobie hazard i bukmacherka całkiem oczy przesłoniła, że takie bzdury piszesz?

baba 134

baba

Użytkownik
@fly1987 Zapomniałeś jeszcze, że to przestępstwo według niektórych jest równe pedofilii i terroryzmowi.
Cytat: Największy absurd zostawiamy sobie na koniec. Hazard w internecie został przez Kowalczyka porównany do... pedofilii i terroryzmu. Z takim podejściem możemy rzeczywiście liczyć na &quot;dobrą zmianę&quot;... - &quot;Generalnie zgodnie z prawem europejskim nie można utrudniać dostępu do internetu, natomiast są wyjątki, choćby strony pedofilskie. Analogicznie traktujemy nielegalny hazard czy terroryzm.&quot;
@lemko, I Ty też? Czytajcie ze zrozumieniem. nie mam zamiaru &quot;ich&quot; bronic, ale ta wypowiedź Kowalczyka, którą zacytowałeś dotyczy BLOKADY STRON HAZARDOWYCH, tak jak blokują strony z pedofilią i terroryzmem, a nie stawianie na równi tych przestępstw (pedofilii, terroryzmu) z hazardem.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
a co ma dac zamkniecie kont? przeciez nikt z uc nie ma wgladu w konta graczy - opieraja sie tylko i wylacznie na przelewach bankowych.

F 40

fly198

Użytkownik
Malutki offtop - czy zamknięcie kont u buków coś da? Czy i tak tylko liczy się konto bankowe i zapłata kartą?
nic nie da, panowie w czarnych garniturach jak mają zapukać to zapukają pozostało tylko uciekać zmieniać tożsamość :grin:

C 445

cristovao

Użytkownik
Banki wrogami pokerzystów? Pekao SA blokuje transakcje z PokerStars
Można powiedzieć, że się zaczęło! Blisko dwa tygodnie temu poinformowaliśmy Was o specjalnym oświadczeniu, jakie do dostawców usług płatniczych wystosowała Komisja Nadzoru Finansowego i widać już pierwsze efekty podjętych działań. Jak poinformował Artur Górczyński za pośrednictwem swojego profilu na Twitterze, bank Pekao SA nie będzie przyjmował wpłat od PokerStars. Oczywiście można się spodziewać, że nie chodzi tutaj wyłącznie tylko o jednego operatora, lecz o wszystkie kasyna, poker roomy i firmy świadczące usługi z zakresu zakładów bukmacherskich.
Informacje jakie przekazał Artur Górczyński świadczą o tym, że bank Pekao S.A potraktował pismo KNF poważnie i zaczął blokować transakcje przychodzące z PokerStars. Były poseł i prezes stowarzyszenia Poker To Nie Hazard napisał na Twitterze – „Zadzwonił do mnie Pan dyrektor z jednego z oddziałów Pekao SA . i poinformował, że zgodnie z ustawą będą blokować transakcje przychodzące z PokerStars. Na pytanie zgodnie z jaką ustawą, nie potrafił odpowiedzieć. Pora pożegnać się z tym bankiem. Czekam teraz na skarbówkę.” Wszystko wskazuje na to, że Pan dyrektor miał na myśli ustawę o grach hazardowych lub jako ustawę potraktował ostatni komunikat wydany przez KNF. Bez względu na to jakim dokumentem bank poparł swoją decyzję, faktem jest, że transakcje przychodzące z PokerStars zostały zablokowane. To pierwszy tego typu przypadek, który ujrzał światło dzienne, ale niestety zapewne nie ostatni. Czy inne banki pójdą w ślady Pekao SA? W tej chwili trudno to przewidzieć, ale niestety istnieje spore prawdopodobieństwo, że tak właśnie się stanie.
całość do poczytania
http://pl.pokerbreak.net/banki-wrogami-pokerzystow-pko-s-a-nie-przyjmuje-wyplat-z-pokerstars/
Pekao SA to chyba miało coś wspólnego ze słynnym wyciekiem danych graczy z bah bo ten buk miał chyba konto w tym banku dla PL graczy? później to się zmieniło ale pamiętam, że było Pekao SA do wpłat
ForBET zagra z PlusLigą!
ForBET jest jedynym, legalnym w Polsce bukmacherem, który nie pobiera od graczy 12% podatku od stawki. Dzięki zaufaniu tysięcy graczy dynamicznie się rozwija i cały czas ulepsza i poszerza ofertę.
http://www.plusliga.pl/news/id/29104.html
Kasa na sponsoring jest więc to już nie byle jaki bukmacher, bardzo dobrze, że gadają o tych 12% a przekaz ma być prosty - inne buki naziemne Was dymają i pobierają podatek!

baba 134

baba

Użytkownik
Pekao SA to chyba miało coś wspólnego ze słynnym wyciekiem danych graczy z BaH bo ten buk miał chyba konto w tym banku dla PL graczy?
Tak, to ten Bank. Tylko z wyciekiem danych miał tyle wspólnego, że prokuratura prowadząca sprawę przeciwko Bah, zażądało od Banku PeKaO historii konta Bah. Sąd to przyklepał i Bank MUSIAŁ takie dane przekazać. I tyle.
Można powiedzieć, że się zaczęło!
Moim zdaniem to tylko początek.
Kasa na sponsoring jest więc to już nie byle jaki bukmacher
Pisałem to od początku. Kapitał mają taki jak STS, czy FORTUNA.
bardzo dobrze, że gadają o tych 12% a przekaz ma być prosty - inne buki naziemne Was dymają i pobierają podatek!
Celnie w 100%
12% od obrotu, taka jest w Polsce stawka, ale kto płaci, to Ministerstwo Finansów i Urząd Skarbowy ma to w D.

W 0

wwa

Użytkownik
Póki co słyszałem, że problemy miały osoby, które wypłacały wielotysięczne przelewy i banki to zgłaszały...
A czy osoby, które wypłacały drobne stawki rzędu kilkuset złotych, też miały problemy, miały jakieś kary / etc ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom