No i chyba wiesz, że wyjątek potwierdza regułę? Jaki to stanowi ułamek procenta w stosunku do wszystkich wpisów w tym wątku?Wielokrotnie pisałem. Z ostatnich dwóch lat, a było znacznie więcej:
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-375.html#post6018262
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-353.html#post6003801
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-326.html#post5926022
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-283.html#post5668097
Nie jest, ale czyja to wina?na dyskusję o granicach prawa do dyskutowania swoimi środkami społeczeństwo jako ogół nie jest zdolne (większość chciałaby zakazu wydawania pieniędzy na różne rzeczy w imię "świętego spokoju".
Od dawna mówię to samo. Studia nie dodają rozumu, tylko dają papierek, a poziom nauczania to tak jak w dowcipie1. beznadziejnie wykształcone społeczeństwo ( pomimo rosnących udziałów tych, co skończyli "studia"
Jeżeli wypłacasz kasę na polskie konto bankowe, to możesz obawiać się niemiłego listu poleconego. Ale to nie jest też tak, że każda taka osoba dostanie wezwanie na przesłuchanie. Prawda jest taka, że nikt nie wie co planuje MF i UC.Witam.
Mam następujące pytanie ( przepraszam, że nie przeczytałem całego tematu ale przejrzenie tylu stron zajelo by mi chyba z miesiac wiec bardzo dziekuje za pomoc ) :
Czy osoby, które grają sporadycznie i wypłaty też robią sporadycznie i to tylko na małe kwoty rzędu kilkuset złotych, mają się czego obawiać ?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
radze jak najszybciej zabrać żone i dzieci i uciekać z kraju ponieważ w Polsce gracz korzystający z zagranicznych serwisów jest stawiany na równi ze złodziejem,gwałcicielem i oszustem :-(Witam.
Mam następujące pytanie ( przepraszam, że nie przeczytałem całego tematu ale przejrzenie tylu stron zajelo by mi chyba z miesiac wiec bardzo dziekuje za pomoc ) :
Czy osoby, które grają sporadycznie i wypłaty też robią sporadycznie i to tylko na małe kwoty rzędu kilkuset złotych, mają się czego obawiać ?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
No nie przesadzaj. Sprawdź zakres kar za wykroczenia, czy przestępstwa, które wymieniłeś i się sam przekonasz.w Polsce gracz korzystający z zagranicznych serwisów jest stawiany na równi ze złodziejem,gwałcicielem i oszustem :-(
Czy Tobie hazard i bukmacherka całkiem oczy przesłoniła, że takie bzdury piszesz?radze jak najszybciej zabrać żone i dzieci i uciekać z kraju
@lemko, I Ty też? Czytajcie ze zrozumieniem. nie mam zamiaru "ich" bronic, ale ta wypowiedź Kowalczyka, którą zacytowałeś dotyczy BLOKADY STRON HAZARDOWYCH, tak jak blokują strony z pedofilią i terroryzmem, a nie stawianie na równi tych przestępstw (pedofilii, terroryzmu) z hazardem.@fly1987 Zapomniałeś jeszcze, że to przestępstwo według niektórych jest równe pedofilii i terroryzmowi.
Cytat: Największy absurd zostawiamy sobie na koniec. Hazard w internecie został przez Kowalczyka porównany do... pedofilii i terroryzmu. Z takim podejściem możemy rzeczywiście liczyć na "dobrą zmianę"... - "Generalnie zgodnie z prawem europejskim nie można utrudniać dostępu do internetu, natomiast są wyjątki, choćby strony pedofilskie. Analogicznie traktujemy nielegalny hazard czy terroryzm."
nic nie da, panowie w czarnych garniturach jak mają zapukać to zapukają pozostało tylko uciekać zmieniać tożsamość :grin:Malutki offtop - czy zamknięcie kont u buków coś da? Czy i tak tylko liczy się konto bankowe i zapłata kartą?
całość do poczytaniaMożna powiedzieć, że się zaczęło! Blisko dwa tygodnie temu poinformowaliśmy Was o specjalnym oświadczeniu, jakie do dostawców usług płatniczych wystosowała Komisja Nadzoru Finansowego i widać już pierwsze efekty podjętych działań. Jak poinformował Artur Górczyński za pośrednictwem swojego profilu na Twitterze, bank Pekao SA nie będzie przyjmował wpłat od PokerStars. Oczywiście można się spodziewać, że nie chodzi tutaj wyłącznie tylko o jednego operatora, lecz o wszystkie kasyna, poker roomy i firmy świadczące usługi z zakresu zakładów bukmacherskich.
Informacje jakie przekazał Artur Górczyński świadczą o tym, że bank Pekao S.A potraktował pismo KNF poważnie i zaczął blokować transakcje przychodzące z PokerStars. Były poseł i prezes stowarzyszenia Poker To Nie Hazard napisał na Twitterze â âZadzwonił do mnie Pan dyrektor z jednego z oddziałów Pekao SA . i poinformował, że zgodnie z ustawą będą blokować transakcje przychodzące z PokerStars. Na pytanie zgodnie z jaką ustawą, nie potrafił odpowiedzieć. Pora pożegnać się z tym bankiem. Czekam teraz na skarbówkę.â Wszystko wskazuje na to, że Pan dyrektor miał na myśli ustawę o grach hazardowych lub jako ustawę potraktował ostatni komunikat wydany przez KNF. Bez względu na to jakim dokumentem bank poparł swoją decyzję, faktem jest, że transakcje przychodzące z PokerStars zostały zablokowane. To pierwszy tego typu przypadek, który ujrzał światło dzienne, ale niestety zapewne nie ostatni. Czy inne banki pójdą w ślady Pekao SA? W tej chwili trudno to przewidzieć, ale niestety istnieje spore prawdopodobieństwo, że tak właśnie się stanie.
http://www.plusliga.pl/news/id/29104.htmlForBET jest jedynym, legalnym w Polsce bukmacherem, który nie pobiera od graczy 12% podatku od stawki. Dzięki zaufaniu tysięcy graczy dynamicznie się rozwija i cały czas ulepsza i poszerza ofertę.
Tak, to ten Bank. Tylko z wyciekiem danych miał tyle wspólnego, że prokuratura prowadząca sprawę przeciwko Bah, zażądało od Banku PeKaO historii konta Bah. Sąd to przyklepał i Bank MUSIAŁ takie dane przekazać. I tyle.Pekao SA to chyba miało coś wspólnego ze słynnym wyciekiem danych graczy z BaH bo ten buk miał chyba konto w tym banku dla PL graczy?
Moim zdaniem to tylko początek.Można powiedzieć, że się zaczęło!
Pisałem to od początku. Kapitał mają taki jak STS, czy FORTUNA.Kasa na sponsoring jest więc to już nie byle jaki bukmacher
Celnie w 100%bardzo dobrze, że gadają o tych 12% a przekaz ma być prosty - inne buki naziemne Was dymają i pobierają podatek!