>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
szpon 154

szpon

Użytkownik
Buki same przyznaja, ze ludzi wygrywajacych regularnie i mogazych zyc z bukmacherki jest od 0,5 do 2% i to zapewne prawda, ale z kim sie nie pisze, to &quot;kazdy tu wygrywa&quot; i smiesza mnie wpisy tutaj studenciakow, ktorzy planuja wyjazd za granica w celu legalnego grania ???? Ludzie troche pokory
A co Ci do ludzi, ktorzy chca sobie wyjechac?
To ze Ty nie wychylasz nosa poza swoja pipidowe, to nie znaczy, ze nie ma ludzi, ktorzy jezdza po swiecie. Ogarnijcie sie troche.

B 482

bmoran

Użytkownik
A co Ci do ludzi, ktorzy chca sobie wyjechac?
To ze Ty nie wychylasz nosa poza swoja pipidowe, to nie znaczy, ze nie ma ludzi, ktorzy jezdza po swiecie. Ogarnijcie sie troche.
o to chodzi, ze z tych osob co tutaj pisza nie wyjedzie nikt, pisza bajki jacy to z nich gracze, a prawda jest taka, ze ci co wygrywaja to na forach sie nie udzielaja. Tutaj glos maja malolaci, ktorzy chca zaszpanowac, ze sa wielcy ura-bura i zyja z grania, a prawda jest taka, ze co miesiac jest strata... no, ale popisac sobie moga, aby sie dowartosciowac.

bsk 184

bsk

Użytkownik
Czytam ustalenia komisji. Monopol państwa na zakłady i gry hazardowe.
To jest jakaś porażka. Pamiętam te wpisy tutaj na forum przed wyborami, jak to nareszcie odejdą osoby odpowiedzialne za poprzednią ustawę, a PiS i tylko PiS się sprawą zajmie jak należy.
No i się zajął jak potrafi. Czyli komuna na 100 % i powrót do PRL.
Przypomnę, że równolegle trwa debata nad połączeniem służb podatkowych, celnych i skarbowych. Jak się do tyłka dobiorą to kukle będą swędziały.

G 83

geo5

Użytkownik
Przecież dzięki &quot; poprzednikom nieudacznikom &quot; żyjemy obecnie w gęstniejących oparach absurdu , pocieszenie jednak jest opary zgęstnieją i będzie solidny opad.

G 294

gostek365

Użytkownik
Bet365 betsson oraz bet at Home działać będą na polskim rynku jak forbet legalnie he he no to sts poległ hah. Blokowanie stron nie jest zła opcja. Tzw szara strefa będzie smigac aż milo.

Otrzymane punkty reputacji: +14
L 124

lemko

Użytkownik
Chyba tak sobie napisał - @gostek365 jak dasz źródło to odwołam swoje słowa.
EDIT: Zacytujesz fragment, który o tym mówi? Jak wychodzisz z jakąś tezą, to ją udowadniaj @gostek365.

G 294

gostek365

Użytkownik
Sorry zrobiłem burdel , na szybkiego sprawdzalem tego linka i nie przeczytałem dokładnie ze było porównanie stron on i off na polskim rynku teraz dopiero się przejrzałem dokładnie , przyznaje gafa z mojej strony jeszcze raz sorry za posta.

A 294

art300

Użytkownik
Jeśli już, to raczej wynika coś przeciwnego.
Restrykcyjność ustaw od największej do najmniejszej: Polska -&gt; Francja -&gt; Dania
Bah nie wszedł ani do Francji, ani do Danii, a bet365 wszedł tylko do Danii.
A więc - do Polski daleko, choć oczywiście liczą się też i inne względy.
Zobaczymy.

A 294

art300

Użytkownik
Ale wynika z niej rowniez to, ze blokowanie stron i platnosci nie przynioslo oczekiwanych skutkow.
Oczywiście.
W przypadku Polski &quot;oczekiwania&quot; są co prawda na piśmie, ale podejrzewam z wypowiedzi choćby w I czytaniu ustawy, że oni nie mają choć cienia pojęcia o tym, o czym mówią. Więc kolejne pytanie się nasuwa: po co to wszystko?
Potencjalnych możliwości jest kilka...
Najzabawniejsza jest ta wyliczanka, że blokady połączeń wprowadzili tu, a blokady płatności wprowadzili tam, a podatek obrotowy wprowadzili jeszcze gdzie indziej, itd... To nie argument, tylko skrajny idiotyzm, bo liczy się cała układanka, a nie jej poszczególne elementy i musi być ona spójna. Czego z kolei nie udowodnili, bo udowodnić nie mogli. Ich wersja ustawy jest kuriozalnym eksperymentem, bez precedensu w Europie.

G 294

gostek365

Użytkownik
Popatrzmy na to ze strony medialnej ,przeciętny Kowalski w obawie o wysokie kary i popełnianie przestepstwa , pójdzie do sts wysłać kupon. Pomijając fakt że po wprowadzeniu ustawypo jakimś czasie ktoś zacznie się zastanawiać gdzie te miliony wpływu do budżetu z hazardu się spodziewają , a miało być tak pieknie.

L 124

lemko

Użytkownik
Przeciętny Kowalski nie zajmujący się hazardem (w jego rozumieniu - żadnymi grami, o których decyduje przypadek, no chyba, że LOTTO ;) - jego rozumienie) to bardziej będzie patrzył na to, czy monopol na automaty się uda...
Masz jak patrzy n.p. na Wykopie - bardzo ogólnikowo:
http://www.wykop.pl/link/3365967/pis-nacjonalizuje-hazard-i-wprowadza-monopol-panstwa/
@art300
Ta wersja ustawy to jest eksperyment, który parę lat temu robiły inne kraje.
W obecnej formie nie ma prawa &quot;wypalić&quot;.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom