>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
H 30

hohol

Użytkownik
Co by nie było trzeba przyznać od momentu przejęcia władzy przez pisaki dużo się dzieje. działają ze wszystkim extremalnie szybko. Ustawy pisane niby na kolanie ale z większym przemyśleniem niż u poprzedników. Jak to będzie w nowym roku hmm... śmiem twierdzić że KE się nie zgodzi ale patrząc na zawziętość rządu i tak będą to mieli w ( ; ). Nie siejmy paniki ale coś mi się zdaje że teraz taryfy ulgowej nie będzie. Za dużo brakuje po reformacjach w skarbonce żeby odpuścili.

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Merytorycznie i konstruktywnie wypowiadamy się na temat ustawy/prawie hazardowym.
Wszystkie spamy, posty nie na temat będą kasowane.

C 445

cristovao

Użytkownik
Mam jedno marzenie (Wy pewnie będziecie mieli podobne) aby zagraniczne buki zacisnęły zęby i weszły na PL rynek, zapłacili ten podatek (może to się odbić na graczach) ale niech wytępią tego marnego prezesika i go przebiją w sponsoringu bo mają większy o wiele większy kapitał, niech wejdą i pokażą mu jaki jest krótki i słaby na krajowym podwórku, będę się o to modlił każdego dnia bo zobaczyć jakby go przebijali w cenach - bezcenne!

C 445

cristovao

Użytkownik
Ktoś tu kiedyś napisał (sorry nie pamiętam nicku), że ma sposób na STS, potrzebne tylko chęci i udanie się do punktu? Ja jestem jak najbardziej za, zorganizować się w całej w PL, nie wiem na czym ten pomysł polega, puszczanie jednego pewnego zakładu za grubą sumę? Pewnie jak zobaczą 1000 obstawień to wycofają zakład albo obniżą kurs, jestem ciekawy jak ten pomysł wygląda, oczywiście muszą to być zaufani ludzie z forum bo wiadomo, że wśród Nas grasują wysłannicy...

B 50

bukowina

Użytkownik
Ktoś tu kiedyś napisał (sorry nie pamiętam nicku), że ma sposób na STS, potrzebne tylko chęci i udanie się do punktu? Ja jestem jak najbardziej za, zorganizować się w całej w PL, nie wiem na czym ten pomysł polega, puszczanie jednego pewnego zakładu za grubą sumę? Pewnie jak zobaczą 1000 obstawień to wycofają zakład albo obniżą kurs, jestem ciekawy jak ten pomysł wygląda, oczywiście muszą to być zaufani ludzie z forum bo wiadomo, że wśród Nas grasują wysłannicy...
Daj sobie spokój. Przecież to były CHORE wpisy dawno zbanowanego CHOREGO never777. Nawet podał dzień, kiedy wszystko opisze jak to zrobić. Prowokowałem go po tym terminie, ale jak to z CHORYM.
I to piszę ja, wg wielu - grasujący wysłannik STS :grin::grin::grin:

C 445

cristovao

Użytkownik
Już mam to pisał marcin1981 nie wiem czy to możliwe ale prosimy Marcina o zabranie głosu
Napisze teraz do wszystkich w których uderzy blokowanie stron jeśli ten czarny scenariusz by w nas uderzył, w momencie blokowania stron my zrobimy rewanż na Juroszku i reszcie ziemniaków którzy lobują i płacą pod stołem żeby było u nas średniowiecze. WIEM DOSKONALE JAK PUŚCIĆ Z TORBAMI JUROSZKA I WIEM JAK DOSKONALE ZROBIĆ ŻEBY STRACIŁ MILIONY, POTRZEBNE BĘDZIE DO TEGO KILKADZIESIĄT OSÓB Z RÓŻNYCH MIAST A TO CHYBA NIE PROBLEM, KOSZT KAŻDEJ OSOBY TO OKOŁO 5 ZŁOTYCH PLUS KOSZT DO DOJECHANIA DO NAJBLIZSZEGO PUNKTU NAZIEMNEGO STS NIEKTORZY PRZEJDA SIE SPACERKIEM BO TYCH PUNKTÓW JEST SPORO.NIE BEDE TUTAJ PISAŁ JAK GO ZNISZCZYMY BO CZYTAJA TO JEGO PRZYDUPASY ALE UWIERZCIE MI ZE PLAN JEST DOSKONAŁY BO JUZ TO ROBIŁEM, W MOMENCIE WEJSCIA BLOKOWANIA STRON SKONTAKTUJEMY SIE W PRYWATNYCH WIADOMOSIACH I WSZYSTKO USTALIMY. GWARANTUJE WSZYSTKIM ZE JUROSZEK POJDZIE Z TORBAMI I NIE POMOZE NAWET TATUŚ, ONI GRAJA NIE FAIR TO MY ZAGRAMY TAK SAMO.

http://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-358.html#post6008816

M 444

metallica

Użytkownik
Mam jedno marzenie (Wy pewnie będziecie mieli podobne) aby zagraniczne buki zacisnęły zęby i weszły na PL rynek
Przecież dla buków w obecnej ustawie niewiele się zmienia, więc marne szanse, żeby &quot;weszli&quot;. A nawet jakby, to dla graczy też lipa, tu nic się nie zmienia (w bukmacherce) bo będą u nich płacić ten sam ku***ski podatek obrotowy 12%.

wlkp1922 164

wlkp1922

Użytkownik
Moja wiedza na tematy polityczne jest znikoma i dlatego mam pare pytań do osób zorientowanych w tej dziedzinie co do ustawy. Rada ministrów zatwierdziła czyli na jakim etapie jest tak naprawde ta ustawa ? Już tylko prezydent musi ją podpisać? Czy nie ma czasami jeszcze głosowania w sejmie i czytań ? I jeszcze jedno nie będzie notyfikowana przez KE to jakie mozliwości działania ma organ scigający ?

C 445

cristovao

Użytkownik
@WLKP1922
tak teraz trafi do Sejmu, będą czytania w Komisji i głosowania, później Senat i Prezydent, oczywiście Posłowie będą wnosić poprawki i lepsze rozwiązania ale PiS to przepchnie a Rząd widać jaki ma zamiar - monopol i blokady
Ale jest też wiadomość dobra. Jak mają być blokowane strony wpisane do Rejestru? Otóż, &quot;przedsiębiorca telekomunikacyjny świadczący usługi dostępu do sieci Internet jest obowiązany do (...) nieodpłatnego uniemożliwienia dostępu do stron internetowych wykorzystujących nazwy domen internetowych wpisanych do Rejestru poprzez ich usunięcie z systemów teleinformatycznych przedsiębiorców telekomunikacyjnych, służących do zamiany nazw domen internetowych na adresy IP, nie później niż w ciągu 48 godzin od dokonania wpisu do Rejestru&quot;. Czyli po prostu ma obowiązek usunąć wpisy dotyczące tych domen ze swoich (no bo czyich?) serwerów DNS. A więc chętny hazardzista będzie mógł sobie ustawić np. DNS-y Google i korzystać
ciekawe ile w tym prawdy hmm...

wlkp1922 164

wlkp1922

Użytkownik
@WLKP1922
tak teraz trafi do Sejmu, będą czytania w Komisji i głosowania, później Senat i Prezydent, oczywiście Posłowie będą wnosić poprawki i lepsze rozwiązania ale PiS to przepchnie a Rząd widać jaki ma zamiar - monopol i blokady

ciekawe ile w tym prawdy hmm...
To chyba jeszcze nie wszystko stracone, tak naprawde najwazniejsze dopiero przed nami mi sie wydaje. Oby ludzie się tym interesowali bo jak ucichnie to wszystko to będzie najgorzej dla nas. A jeśli jeszcze chodzi o ostatnią część mojego postu to jeżeli nie będzie ona notyfikowana przez KE to ta ustawa będzie tyle samo znaczyc co ta z 2009r dobrze rozumiem?

betxp 230

betxp

Użytkownik
Komisja Europejska nie zmieni nic w kwestii blokowania stron. Aczkolwiek na jej podstawie bukmacherzy mogą podjąć decyzję. Czy nadal świadczyć usługi dla naszych obywateli przykładowo poza naszymi granicami, czy też nie. Jeśli KE będzie miała zastrzeżenia. Bukmacherzy co niektórzy nadal będą dawać możliwość do rejestracji. Jeśli KE potwierdzi, że dana ustawa jest zgodna z nadrzędnym prawem. To możemy się spodziewać wycofywania się z rynków Polskich.
Pocieszę Was trochę. Aczkolwiek tutaj dane są jeszcze niepewne. Kilka nowych firm, chcę wejść do Polski. Jedna z nich nawet możliwe, że będzie chciała podatek obrotowy przerzucić na swoje barki. Powód jest jeden. Firma przerzucająca obrót na swoje barki od razu staję się atrakcyjniejsza dla gracza. I takowa firma od razu weźmie zdecydowaną większość rynku Polskiego. A konkurujące z nimi firmy, albo przestaną nas okradać, albo upadną.

R 0

radoslaw-144958

Użytkownik
Mam 3 pytania do forumowiczów.
1. Czy gra na giełdzie betfair - giełda kursów wydarzeń sportowych podlega ustawie antyhazardowej?
2.Czy gra, która odbywa się z maszyny wirtualnej na serwerze w Anglii (dostęp przez pulpit zdalny) jest grą z terytorium RP?
3. Czy bot, który gra według zadanej strategii z serwera w Anglii, podlega ustawie?

C 445

cristovao

Użytkownik
Mam 3 pytania do forumowiczów.
1. Czy gra na giełdzie betfair - giełda kursów wydarzeń sportowych podlega ustawie antyhazardowej?
2.Czy gra, która odbywa się z maszyny wirtualnej na serwerze w Anglii (dostęp przez pulpit zdalny) jest grą z terytorium RP?
3. Czy bot, który gra według zadanej strategii z serwera w Anglii, podlega ustawie?
Narazie żadna ustawa nie weszła w życie więc ciężko cokolwiek powiedzieć, można gdybać.
Jedyne co jest wiadome: Rząd zaakceptował pomysł blokowania stron teraz Sejm i ewentualne poprawki na lepsze, chociaż wątpię. Najbliższe strony tego tematu właśnie będą poświęcone najnowszym doniesieniom jak kształtuje się ostateczny projekt tej ustawy aż po podpis Prezydenta, zobaczymy jak zareagują zagraniczne buki i czy wejdą na PL rynek.
Moim zdaniem buki gwiżdżą na obecną sytuację ponieważ zostają na swoim stanowisku, jednak teraz dochodzi problem blokowania stron i mogą powiedzieć: no dobra unikaliśmy płacenia PL podatków a gracze i tak grali w naszych serwisach o czym świadczą statystyki ale teraz będą im blokować dostęp do stron a więc albo gracze będą kombinować jak omijać blokadę i dalej grać w serwisach albo im pomożemy i przystaniemy na warunki PL prawa, wejdziemy na ich rynek i puścimy z torbami cweloszka.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
przystaniemy na warunki PL prawa, wejdziemy na ich rynek i puścimy z torbami cweloszka.
I co z tego że wejdą, jak przy 12% podatku od obrotu nie ma szans żeby zarabiać regularnie? przynajmniej przy moim stylu gry jest to nierealne. Użytkownik betxp pisał na poprzedniej stronie że jakiś buk zastanawia się nad tym aby wejść do PL i wziąść na siebie podatek od obrotu chodz mi sie wydaje to nierealne ale oby.

A 294

art300

Użytkownik
Rząd zaakceptował pomysł blokowania stron teraz Sejm i ewentualne poprawki na lepsze, chociaż wątpię.
Możliwe, że nie skierują w ogóle ustawy do sejmu przed zakończeniem procesu notyfikacji. A jak skierują, to i tak z rozstrzygnięciami muszą czekać na zakończenie tego procesu.
To jest najbardziej restrykcyjna, biorąc pod uwagę wszystkie aspekty, ustawa w Europie. Jest prawdopodobne ( ale głowy nie dam), że KE będzie miała &quot;szczegółowe wskazówki&quot;. A to wydłuża cały proces legislacyjny o kolejne 3 miesiące.
Dziś więcej stawiałbym na to, że nie zdążą do 1 stycznia. Ale to kwestia prawdopodobieństwa, a nie pewnik.
BTW, ciekawe co odpowiedziało MSZ na pytanie o &quot;zgodność ustawy&quot; z prawem UE ?
Tej odpowiedzi nie muszą publikować, ale być może na posiedzeniu rządu ktoś o to spytał albo i bez pytania się odnieśli.
Ale to wiedzą tylko tam obecni. Można by się spytać Gowina...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom