Jak dane wpłacającego ? Przecież jeżeli jesteś włascielem konta to wiadomo kto wysyła przelew, możesz sobie dane odbiorcy wpisać byle jakie.ja mam takie pytanie może głupie ale jestem laikiem - jeśli chodzi o wpłaty i pozostanie "niezauwżonym" to czy najbezpieczeniejsza metoda nie jest zwykly przelew bankowy??? przeciez tam tylko trzeba wpisac numer konta gracza a dane wplacajacego mozna sobie wziac z kosmosu (chyba do 3 tys nie weryfikuja w banku takich rzeczy)?
Nie ważne czy wpłacałeś czy nie, ważne czy grałeś u buka bez licencji będąc na terytorium RP - jeśli tak to podlegasz odpowiedzialności karnej.kochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.
Czy mi tez grozi kara np 3000? czy to jest tylko wykroczenie? i oleją to?
chodzi mi o to czy grozilby mi np sad?
prosze o normalna odpowiedz,a nie smiechy i glupie gadanie, nie panikuje haha bo nie dam sie okrasc,ale gdyby... prosze o odpowiedz np: 'tak ,mozesz otrzymac taka akre lub nie bo jest to za mala kwota i jednorazowa'
dzieki!
brałeś udział w grach losowych u nielegalnego buka. TAK, możesz otrzymać karę, bo złamałeś prawokochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.
prosze o normalna odpowiedz,a nie smiechy i glupie gadanie, nie panikuje haha bo nie dam sie okrasc,ale gdyby... prosze o odpowiedz np: 'tak ,mozesz otrzymac taka akre lub nie bo jest to za mala kwota i jednorazowa'
dzieki!
Nie chodzi o cenzurowanie treści, tylko ochronę legalnej konkurencji - mówi Biztok.pl wiceminister finansów Jacek Kapica. Jego resort pracuje nad wstępnymi pomysłami dotyczącymi blokowania nielegalnych w Polsce serwisów bukmacherskich. Szef Służby Celnej liczy na to, że opinia publiczna będzie w stanie zaakceptować blokowanie tylko i wyłącznie stron serwisów nielegalnych w Polsce bukmacherów. Dziś należy do nich nawet powyżej 90 proc. rynku zakładów wzajemnych.
Jak dodaje, jego zdaniem jest coraz więcej zwolenników blokowania nielegalnych serwisów. Dzięki temu chronić można legalnych bukmacherów (jest ich dwóch: Fortuna i STS), a ci odprowadzają do budżetu państwa podatki. Poza tym Kapica liczy, że firmy działające w zgodzie z polskim prawem, chętniej dzięki blokadzie będą inwestować w polski sport.
Ale wpłacając na konto zwykłym przelewem na druku przelewu dostepnym w banku albo na poczcie moge wpisac jan kolwalski wazne zebym w tytule przelewu podal nr konto gracza na ktory wplacam wiec to chyba jest opcja niewykrywalnaJak dane wpłacającego ? Przecież jeżeli jesteś włascielem konta to wiadomo kto wysyła przelew, możesz sobie dane odbiorcy wpisać byle jakie.
Zwykły przelew bankowy jest dużo bardziej ryzykowny niż wpłata tradycyjna przez pośredników. Wysyłając zwykły przelew przesyłasz bezpośrednio na rachunek bukmachera a nie na rachunek pośrednika, więc łatwiej jest złapać osobę która wpłacała/wypłacała bezpośrednio
jest bardziej prawdopodobne że idąc jutro pod wiaduktem spadnie Ci na łeb cegłówka i umrzesz niż zapłacisz jakąkolwiek karękochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.
dzieki!
przecież oczywiste że to nie przejdzie, to łamie każdy regulamin UE o wolnym rynku.http://www.biztok.pl/biznes/bedzie-blokowanie-stron-bukmacherow-ale-dopiero-za-rok_a19055 widzieli ? ;d nie wierze ze to przejdzie
Zgodnie z art. 107 Kks kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie lub zakład wzajemny, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.kochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.
dzieki!
Nie do końca, większosc bukcherów ma w regulaminie punkt który zakazuje wpłat od osób trzecich. Tak że taka wpłata nie przejdzie, bukmacher odrzuci wpłatę jeżeli dane właściela rachunku nie będą się zgadzać z danymi na koncie gracza a Ty dodatkowo zapłacisz prowizję za odesłanie przelewu, jeszcze jak na druczku podasz inne dane niż twoje to całkowicie stracisz kase bo nie będą mieli gdzie jej odesłać.Ale wpłacając na konto zwykłym przelewem na druku przelewu dostepnym w banku albo na poczcie moge wpisac jan kolwalski wazne zebym w tytule przelewu podal nr konto gracza na ktory wplacam wiec to chyba jest opcja niewykrywalna
ladnie tam wszystko opisales, ze nie panikujesz tylko tak sie pytasz gdyby.. ale smierdzi tu panika na odleglosc. po kiego w ogole tym sobie banie zawracasz? czlowieku spij spokojnie i nie drecz sie takimi "problemami". Bo owszem ta cala zasrana ustawa to jest problem, ale akurat nie dla ciebie w obecnej sytuaci.dzięki za odpowiedzi,ale HOLA HOLA.
złodziej też łamie prawo i jest karany za to ile ukradnie tzn za wartosc.
np do 300 zl to wykroczenie a wiecej to przestepstwo.
wiec gdzie tu sprawiedliwosc? smiech
http://www.biztok.pl/biznes/bedzie-blokowanie-stron-bukmacherow-ale-dopiero-za-rok_a19055
Możesz spać spokojnie jeżeli jakimś cudem do Ciebie dojdą to jest to wykroczenie skarbowe.kochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.
dzieki!
Nie byłbym tego taki pewien, z tego co się orinetuje to Grecja, Hiszpania i kilka jeszcze innych krajów mają już wprowadzone bokowanie takich stron, być może uda się "obejść" zabezpieczenia w jakiś sposób, na pewno znalazłby się jakiś sposób, tylko czy np. Skrill też byłby zablokowany i co na to powiedzą zagraniczni bukmacherzy, dowiadując się o działaniach polskiego rządu, w końcu jest kilka buków, którzy nie przyjmują już reejstracji oraz zakładów dla graczy z Polski.przecież oczywiste że to nie przejdzie, to łamie każdy regulamin UE o wolnym rynku.
Te inne to jeszcze: Belgia, Bułgaria, Cypr, Estonia, Francja, Łotwa, Niemcy, Portugalia, Węgry i Włochy - tak więc masz rację a @Pluszowy kolejną bzdurę tu wysmażył.