>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
B 482

bmoran

Użytkownik
Pazerne swinie tylko o kase im chodzi, zeby podatki placic, a najgorsze jest to, ze ciagle banda oszolomow glosuje na tych komunistow... strone zablokuje, zeby nie grac, potem tylko zakazac sprzedazy noza, bo przeciez mozna kogos zadzgac, a codzinne wypadki na drogach spowoduja zamkniecie prewencyjne wlascicieli samochodow,

K 29

kiczny

Użytkownik
kochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.

Czy mi tez grozi kara np 3000? czy to jest tylko wykroczenie? i oleją to?

chodzi mi o to czy grozilby mi np sad?

prosze o normalna odpowiedz,a nie smiechy i glupie gadanie, nie panikuje haha bo nie dam sie okrasc,ale gdyby... prosze o odpowiedz np: &#39;tak ,mozesz otrzymac taka akre lub nie bo jest to za mala kwota i jednorazowa&#39;

dzieki!

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
ja mam takie pytanie może głupie ale jestem laikiem - jeśli chodzi o wpłaty i pozostanie &quot;niezauwżonym&quot; to czy najbezpieczeniejsza metoda nie jest zwykly przelew bankowy??? przeciez tam tylko trzeba wpisac numer konta gracza a dane wplacajacego mozna sobie wziac z kosmosu (chyba do 3 tys nie weryfikuja w banku takich rzeczy)?
Jak dane wpłacającego ? Przecież jeżeli jesteś włascielem konta to wiadomo kto wysyła przelew, możesz sobie dane odbiorcy wpisać byle jakie.

Zwykły przelew bankowy jest dużo bardziej ryzykowny niż wpłata tradycyjna przez pośredników. Wysyłając zwykły przelew przesyłasz bezpośrednio na rachunek bukmachera a nie na rachunek pośrednika, więc łatwiej jest złapać osobę która wpłacała/wypłacała bezpośrednio

F 263

fidelio

Użytkownik
kochani wyplaciłem miesiąc temu 200zł od buka na konto bankowe (nic nie wplacalem z freespinow) tylko raz wyplacalem a nigdy nie wplacalem.

prosze o normalna odpowiedz,a nie smiechy i glupie gadanie, nie panikuje haha bo nie dam sie okrasc,ale gdyby... prosze o odpowiedz np: &#39;tak ,mozesz otrzymac taka akre lub nie bo jest to za mala kwota i jednorazowa&#39;
dzieki!
Nie ważne czy wpłacałeś czy nie, ważne czy grałeś u buka bez licencji będąc na terytorium RP - jeśli tak to podlegasz odpowiedzialności karnej.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik

dzieki!
brałeś udział w grach losowych u nielegalnego buka. TAK, możesz otrzymać karę, bo złamałeś prawo ;)

K 29

kiczny

Użytkownik
dzięki za odpowiedzi,ale HOLA HOLA.
złodziej też łamie prawo i jest karany za to ile ukradnie tzn za wartosc.
np do 300 zl to wykroczenie a wiecej to przestepstwo.
wiec gdzie tu sprawiedliwosc? smiech

B 73

br1t

Użytkownik
http://www.biztok.pl/biznes/bedzie-blokowanie-stron-bukmacherow-ale-dopiero-za-rok_a19055 widzieli ? ;d nie wierze ze to przejdzie
Nie chodzi o cenzurowanie treści, tylko ochronę legalnej konkurencji - mówi Biztok.pl wiceminister finansów Jacek Kapica. Jego resort pracuje nad wstępnymi pomysłami dotyczącymi blokowania nielegalnych w Polsce serwisów bukmacherskich. Szef Służby Celnej liczy na to, że opinia publiczna będzie w stanie zaakceptować blokowanie tylko i wyłącznie stron serwisów nielegalnych w Polsce bukmacherów. Dziś należy do nich nawet powyżej 90 proc. rynku zakładów wzajemnych.

Jak dodaje, jego zdaniem jest coraz więcej zwolenników blokowania nielegalnych serwisów. Dzięki temu chronić można legalnych bukmacherów (jest ich dwóch: Fortuna i STS), a ci odprowadzają do budżetu państwa podatki. Poza tym Kapica liczy, że firmy działające w zgodzie z polskim prawem, chętniej dzięki blokadzie będą inwestować w polski sport.

A 144

askania

Użytkownik
Jak dane wpłacającego ? Przecież jeżeli jesteś włascielem konta to wiadomo kto wysyła przelew, możesz sobie dane odbiorcy wpisać byle jakie.

Zwykły przelew bankowy jest dużo bardziej ryzykowny niż wpłata tradycyjna przez pośredników. Wysyłając zwykły przelew przesyłasz bezpośrednio na rachunek bukmachera a nie na rachunek pośrednika, więc łatwiej jest złapać osobę która wpłacała/wypłacała bezpośrednio
Ale wpłacając na konto zwykłym przelewem na druku przelewu dostepnym w banku albo na poczcie moge wpisac jan kolwalski wazne zebym w tytule przelewu podal nr konto gracza na ktory wplacam wiec to chyba jest opcja niewykrywalna

pluszowymis 27

pluszowymis

Użytkownik

dzieki!
jest bardziej prawdopodobne że idąc jutro pod wiaduktem spadnie Ci na łeb cegłówka i umrzesz niż zapłacisz jakąkolwiek karę:cool:
przecież oczywiste że to nie przejdzie, to łamie każdy regulamin UE o wolnym rynku.

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik

dzieki!
Zgodnie z art. 107 Kks kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie lub zakład wzajemny, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.
Tej samej karze podlega także ten, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym.
Tak możesz otrzymać taką karę, nie wiem jak to jest dokładnie ale pewnie szybko będziesz mógł się starać o przedterminowe zwolnienie, może nawet wypuszczą Cię przed odbyciem całego wyroku za dobre sprawowanie.
Ciesz się że nie mieszkasz w Chinach tam za taką &quot;zbrodnię&quot; mógłbyś dostać najwyższą z możliwych kar. Pozbawili by Cię prawa do życia.

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Ale wpłacając na konto zwykłym przelewem na druku przelewu dostepnym w banku albo na poczcie moge wpisac jan kolwalski wazne zebym w tytule przelewu podal nr konto gracza na ktory wplacam wiec to chyba jest opcja niewykrywalna
Nie do końca, większosc bukcherów ma w regulaminie punkt który zakazuje wpłat od osób trzecich. Tak że taka wpłata nie przejdzie, bukmacher odrzuci wpłatę jeżeli dane właściela rachunku nie będą się zgadzać z danymi na koncie gracza a Ty dodatkowo zapłacisz prowizję za odesłanie przelewu, jeszcze jak na druczku podasz inne dane niż twoje to całkowicie stracisz kase bo nie będą mieli gdzie jej odesłać.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
dzięki za odpowiedzi,ale HOLA HOLA.

złodziej też łamie prawo i jest karany za to ile ukradnie tzn za wartosc.

np do 300 zl to wykroczenie a wiecej to przestepstwo.

wiec gdzie tu sprawiedliwosc? smiech
ladnie tam wszystko opisales, ze nie panikujesz tylko tak sie pytasz gdyby.. ale smierdzi tu panika na odleglosc. po kiego w ogole tym sobie banie zawracasz? czlowieku spij spokojnie i nie drecz sie takimi &quot;problemami&quot;. Bo owszem ta cala zasrana ustawa to jest problem, ale akurat nie dla ciebie w obecnej sytuaci.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
http://www.biztok.pl/biznes/bedzie-blokowanie-stron-bukmacherow-ale-dopiero-za-rok_a19055
W/w artykuł zawiera pomyłkę:
&quot;Dzięki temu chronić można legalnych bukmacherów (jest ich dwóch: Fortuna i STS) &quot;
bo przecież legalni w zakresie gry w Internecie, to także Milenium i Totolotek...
...............
Podmioty, które uzyskały zezwolenie Ministra Finansów na urządzanie i prowadzenie
działalności w zakresie zakładów wzajemnych przez sieć Internet.

1/ FORTUNA zakłady bukmacherskie Sp. z o.o. z siedzibą w Cieszynie
– zezwolenie z dnia 23 stycznia 2012 r. nr SC/12/7251/10/WKC/11-12/5565
2/ Wzajemne Zakłady Bukmacherskie Milenium Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu
- zezwolenie z dnia 16 lutego 2012 r. nr SC/12/7251/17-7/ARP/BMB/2011/BMI9-10599
3/ Star-Typ Sport Zakłady Wzajemne Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach
- zezwolenie z dnia 21 lutego 2012 r. nr SC/12/7251/11-6/KLE/2011/5540/12
4/ TOTOLOTEK S.A. z siedzibą w Warszawie
- zezwolenie z dnia 20 czerwca 2013 r. nr AG/9/7251/8/LBU/2012/2013/RD61485
.

atena 160

atena

Użytkownik

dzieki!
Możesz spać spokojnie jeżeli jakimś cudem do Ciebie dojdą to jest to wykroczenie skarbowe.

D 224

dboniem

Użytkownik
przecież oczywiste że to nie przejdzie, to łamie każdy regulamin UE o wolnym rynku.
Nie byłbym tego taki pewien, z tego co się orinetuje to Grecja, Hiszpania i kilka jeszcze innych krajów mają już wprowadzone bokowanie takich stron, być może uda się &quot;obejść&quot; zabezpieczenia w jakiś sposób, na pewno znalazłby się jakiś sposób, tylko czy np. Skrill też byłby zablokowany i co na to powiedzą zagraniczni bukmacherzy, dowiadując się o działaniach polskiego rządu, w końcu jest kilka buków, którzy nie przyjmują już reejstracji oraz zakładów dla graczy z Polski.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Grecja, Hiszpania i kilka jeszcze innych krajów mają już wprowadzone bokowanie takich stron
Te inne to jeszcze: Belgia, Bułgaria, Cypr, Estonia, Francja, Łotwa, Niemcy, Portugalia, Węgry i Włochy - tak więc masz rację a @Pluszowy kolejną bzdurę tu wysmażył.
Ew. brak ze strony Polski blokowania tych stron, będzie jedynie brakiem zmiany obecnej opcji co do niestosowania blokady - o czym z kilku źródeł ostatnio płynęły sygnały*, co w tym wątku pisałem - podając te źródła.
Tak więc to nie żadne mityczne &quot;regulaminy UE o wolnym rynku&quot; będą o tym decydowały, bo te w/w państwa członkowskie UE są chyba dostatecznym tu dowodem, że w UE można blokować nielegalne z punktu widzenia lokalnego prawa firmy bukmacherskie, czyli takie które nie otworzyły oddziałów i nie płacą tam podatków.
...............
*
&quot;Minister odniósł się do przedstawionego w interpelacji rozwiązania polegającego na blokowaniu adresów internetowych nielegalnych operatorów gier hazardowych. Takie rozwiązanie było przewidziane w projekcie ustawy z 7 grudnia 2009 r. o zmianie ustawy o grach hazardowych oraz niektórych innych ustaw. Jednakże, w trakcie konsultacji społecznych przedmiotowego projektu, ze względu na liczne uwagi, w tym m.in. Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka oraz Stowarzyszenia Pracodawców i Pracowników Firm Bukmacherskich, zapisy dotyczące blokowania stron internetowych zostały ostatecznie wykreślone z projektu ustawy.&quot;

źródła:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/790050,ministerstwo-finansow-nie-bedzie-blokowania-stron-internetowych-bukmacherzy-rozczarowani.html
http://www.podatki.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/mf-nie-wprowadzi-podatku-od-dochodow-firm-bukmacherskich
...............
Co oczywiście nie wyklucza teraz zmiany w myśleniu władz o blokowaniu - bo lobby za nim działa dość energicznie...

.

B 59

blox

Użytkownik
Jarosław Kaczyński nie ma konta w banku, gdyż obawia się, że ktoś mógłby mu wpłacić pieniądze i oskarżyć o łapówkarstwo. A jeżeli ja zrobię komuś przelew z tytułem &quot;za narkotyki&quot;, to on pójdzie do więzienia, bo ja miałem kaprys zrobić mu przelew? W ten sposób można zgnoić każdego. Sąsiad podpadł no to robimy wypłatę z buka na jego konto. Zmierzam do tego, że każdy może każdemu zrobić przelew i odbiorca nie odpowiada za to, że ktoś mu przelał kasę. W związku z tym proponuję Wam przyjąć linię obrony: &quot;Nie wiem co to jest za przelew, od kogo i za co, proszę wyjaśniać sprawę z nadawcą przelewu, a nie ze mną&quot;.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom