No to ruszamy z US OPEN!
Ostatni szlem w tym roku.
Przeglądając ofertę na dzisiejsze spotkania te bardziej z wyrównanymi kursami, wpadł mi w oko taki oto mecz tenisowy ????
Mahut N. - Fucsovics M.
W zasadzie można zadać pytanie: skąd takie kursy?
Ja rozumiem Mahut, rozumiem, że potrafi odwalić cyrk czasami, ale 1.70?!?
Kurs taki chyba dlatego, bo Węgier wygrał w Winston z Gulbisem i Sousa.
Ale!!! Odsyłam wszystkich chętnych po analizę i typ przed Edmund - Fucsovics. Tutaj przetoczę króciutko:
Oglądałem jednego i drugiego w tym turnieju.
Sądzę, że gdyby Edi odpadł z Węgrem to byłaby to sensacja.
Martona oglądałem z Gulbisem i Sousa i wyrobiłem sobie zdanie o nim, że jest to gracz bardzo średni. Bekhend ma bardzo słaby. Właściwie wszystkie piłki, które ugrał wczoraj Sousa to były piłki grane na bekhend Węgra. Kaleczy niesamowicie. Ma dobry serwis, ale wystarczyło odgrywać bliżej linii końcowej i już się motał i walił w auty tudzież w siatkę. Gulbisowi to w ogóle jakby nie zależało w 1 rundzie i po porażce w pierwszym secie odpuścił sobie mecz. Natomiast Sousa przegrał wczoraj sam ze sobą, bo grał w 2 secie ciut lepiej niż w 1 i wygrał. W 3 secie nie wiem co się stało, ale to Portugalczyk przegrał ten mecz na własne życzenie, bo Węgier praktycznie nic nie grał, tylko przebijał i czekał na błąd. W tym roku przegrywał z Kudla, Istominem, Mousleyem czy też De Loore. Naprawdę po tym co oglądałem, jestem zdania, że jeśli Brytyjczyk zagra choć minimum przyzwoicie to ogra Fucsovicsa.
Nadal utrzymuje, że Węgier to zawodnik po prostu mocno średni. Kaleczy niektóre zagrania. Ma mocny serwis i tyle. Raz przełamany, potem już mu się odechciewa grania w bieżącym secie i często oddaje podanie po raz drugi. W Winston Salem wygrał nie przez swoje umiejetnosci z Gulbisem czy Sousa, ale przez patologię rywali. Nadszedł czas pojedynku z Edmundem, który miał minimum przyzwoitych zagrań na poziomie i rozwalił Węgra 62 61 - nie było czego zbierać.
Mahut jest jaki jest, wszyscy wiemy na co go stać, na co nie. Miewa mecze różne, częściej bez formy, niż z. Ale... rozegrał już tutaj 3 mecze w kwalifikacjach, z czego jeden z Tsitsipasem, którego notabene uważam za lepszego grajka od Fucsovicsa. Grał w turnieju głównym US Open już 3 razy, a w zeszłym roku nawet fajnie pograł i doszedł do 3 rundy, odpadając z Nishikorim. Marton grał raz w głównej drabince (było to w zeszłym roku), ale odpadł z Almagro. Dodatkowo mam jeszcze przed oczami ostatni mecz Francuza z Raonicem w Waszyngtonie i tam z bardzo dobrej strony pokazał się Mahut. Natomiast spojrzałem sobie na hard bilans Węgra w tym sezonie i oprócz dobrego wyniku w Winston-Salem przegrywał z takimi tuzami jak: De Loore, Mousley, Istomin czy Kudla.
Dla mnie jeśli Nicolas zagra chociaż na przyzwoitym poziomie to ten mecz wygrya 3:1 ????
Mahut Nicolas @1.73
------------------------------------------------------------------------
Typ z króciutkim opisem:
Sousa J. - Lorenzi P.
Spotyka się dwóch graczy lubiących grać na ziemi, ale i na hardzie coś tam w życiu zagrali. Jeden jak i drugi na hardzie mocno nieregularni. Rzadko kiedy wygrywają do zera w setach, nawet z mniej znanymi zawodnikami. Jeden jak i drugi pokazali się z niezłej strony w zeszłym roku na US Open i zakończyli udział w 3 rundzie. A Lorenzi właśnie we wspomnianej 3 rundzie nawet urwał seta Andy'emu Murrayowi. Sądzę, że obaj wyjdą ze sporymi nadziejami na awans do dalszej fazy. Grali niedawno na ziemi i mecz był bardzo wyrównany, zakończył się 2:1 dla Portugalczyka. Tutaj widzę równie wyrównane spotkanie i 4/5 sety, ale ja po prostu gram tutaj najnormalniej w świecie zakład na over 3.5 seta.
over 3.5 seta @1.58