Dyscyplina:
Tenis - US Open
Godzina: 01:00
Spotkanie: Novak Djokovic - Jerzy Janowicz
Typ: wygra pierwszego seta przegra mecz N.Djokovic
Kurs: 41
Bukmacher: bet365
Analiza:
TYP DO ZAGRANIA ZA DROBNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To oczywiście nie wejdzie nie ma się co łudzić ale postaram się znaleźć garstkę argumentów przemawiających za typem.
Po pierwsze wkurzają mnie nagłówki w gazetach i na portalach internetowych :
WIELKI PECH JANOWICZA!!!!!!!!!!!!!!!
Bzdura!!!!!!Wprost przeciwnie :ŻYCIOWA SZANSA mecz z numerem 1
ATP
wystarczy go wygrać a potem dużo prostsza drabinka do dalszej fazy turnieju
)))hahaha
Ale tak na prawdę Na pewno szansa by o sobie przypomnieć w tenisowym świecie!!!!!!!!
Kort centralny , wielomilionowa oglądalność mecz zamykający pierwszy dzień kolejnego tenisowego święta.Trzeba spiąć się na maksa!!!!!!!!!!!!
W tenisie często wielki i wymagający przeciwnik potrafi wznieść gracza na wyżyny.
Przykład mecze Corica z Nadalem.do tego kort centralny publika światła reflektorów.
Djokovic przegrał w tym roku 6 meczów z następującymi graczami:
F.Lopez , J.Vasely,A.Murray , D.Goffin , S.Querrey ,J.M. Del Potro
h2h Janowicza
-z Lopezem 0:1 jeden mecz w Australi Jerzy przegrał po bardzo wyrównanym meczu wkrótce po wygraniu pucharu Hopmana.
-z Vaselym nigdy nie grali jak dla mnie szanse 50/50
-z Murrayem 1:3 wygrał pamiętny mecz na dywanie w Paryżu w hali gdzie bronił matchpointów a w turnieju dotarł do finału.
-z Samem Querrey 2:1 dla Janowicza w tym wygrana na hardzie w 2014 w połfinale Winston Salem
- z Goffinem 1:2 dla belga Jerzy wygrał w ćwierćfinale Winston Salem 2014 dokładnie mecz poprzedający ten z Samem.
-z JMDO 0:0 choć kiedyś mecz w Australi był w planie Del Po jednak wycofał się z turnieju ze wzgledów zdrowotnych.To był jego pierwszy nieudany Cam Back po operacjach nadgarstka.
Taka ciekawostka o ile pamiętam jeden z Najwyższych kursów jakie udało mi się trafić
w
typach dnia : bodajże 21 to był mecz Djoković - Karlovic typ przegra pierwszego seta i wygra mecz Karlovic.
Oczywiście Jerzy to nie Ivo ale jakby miał jakiś serwisowy dzień KONIA!!!!!może nawet Słonia!!!!!!!
Jeszcze takie ciekawostki z przeszłości w 2013 w Canadian
Masters Janowicz grał z Nadalem i pierwszego seta przegrał po Tiebreacku 7:6(6) miał setbole a Nadala od porażki w tym secie uratowała taśma.Szczerze powiem że był to chyba najlepszy set Janowicza jaki kiedykolwiek widziałem i w tym secie wygrał swój gem serwisowy serwując tylko asy!!!!!!!!!!!Wtedy w 2013 o ile dobrze pamiętam to własnie Nadal był na 1 miejscu
ATP choć tutaj akurat mogę się mylić
)))
Reasumując moim zdaniem bardziej pechowy w tym losowaniu jest DJOKOVIC bo znowu dostaje ciężki orzech do zgryzienia w pierwszej rundzie.
Niestety raczej na pewno go zgryzie
)))Ale za drobne idę w stronę Polaka
kurs na Janowicza 28 nie zdarza się co dzień i mecz z Djokovicem również.
Tylko gdyby to weszło to znowu będę wku.......że tak mało postawiłem ale taka to już uroda takich typów.Mam nadzieję na kawałek fajnego tenisa z obu stron.