>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open '10 - turniej główny

Status
Zamknięty.
lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Takie wyniki przestały mnie dziwić. Skoro w jednym finale pada wynik w stylu 6-0 0-6 6-0 no to o czym rozmawiamy.

To na pewno wskazówka, że niskich kursów w WTA się nie gra (a warto spróbować wysokie).

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
No i Carolina przeszła dalej, ale nie wygrała meczu po prostu Sharapova go przegrała. Gdyby Maria nie robiła tyle głupich prostych błędów to nie wiadomo jakby to się skończyło. No, ale aż żal było patrzeć jak psuła własne piłki serwisowe i tak łatwe gemy leciały dla Woźniackiej. Jak już była wymiana to widać było siłę Mari i wygrywała piłki, no cóż trochę mi jej szkoda bo gdyby nie te błędy to sam nie wiem. Carolina powinna ograć Kanepi z palcem w ???? . Więc półfinał ma jak na tacy. Chociaż Carolina z nikim jeszcze poważnym nie powalczyła tutaj. Bo dzisiejsza forma Marii to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Chociaż miała czasami okazję na przełamanie Woźniackiej, no ale cóż nie wykorzystała. Brawa dla Dunki i życzę jej jak najlepiej.
1000 post ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
tak jak mówiłem wspomnicie moje słowa;d i Dunka odprawiła Marysię. Marysia to coś jak Ana Ivanović czyli bum bum bum z tym że w nieco lepszej wersji. Dunka prezentując swój &quot;defensywny tenis&quot; oparła się tej mało jakościowej &quot;ultraofensywie tenisowej&quot; - ja wiedziałem że tak będzie i wykosiłem spory hajs na tym (w dubelku z Jużnym tak jak pisałem). Kto skorzystał tego dobro

To że Romanista grał na Marię było dla mnie tylko dobitnym potwierdzeniem że Woźniacka ją odprawi

paszyn 0

paszyn

Użytkownik
???? Francesca Schiavone - Venus Williams, 1 - 3.00 (Bet 365) ⛔

Dzisiaj w jednym z ćwierćfinałów wielkoszlemowego US Open zagrają Włoszka Francesca Schiavone i dwukrotna triumfatorka tego turnieju Amerykanka Venus Williams.

Według bukmacherów zdecydowaną faworytką tego spotkania jest starsza z sióstr Williams. Patrząc na dotychczasowe osiągnięcia obu zawodniczek trudno się temu dziwić, bowiem Amerykanka na jedenaście dotychczasowych startów w USO, aż siedmiokrotnie była minimum w półfinale. Włoszce w dotychczasowych dziesięciu występach tylko raz udało się osiągnąć ćwierćfinał. Dzisiejsze rywalki dotychczas na korcie spotkały się sześciokrotnie i za każdym razem lepsza okazywała się Venus Williams.

Francesca, turniejowa szóstka w poprzedniej rundzie pokonała Rosjankę Anastasie Pavlyuchenkovą 6:3, 6:0. Warto zaznaczyć, iż przed tym meczem Włoszka wcale nie była stawiana w roli zdecydowanej faworytki, Rosjanka od dłuższego czasu prezentowała bardzo solidny tenis i osiągała imponujące rezultaty. Ostatecznie Schiavone zaprezentowała bardzo wysoką formę, a Pavlyuchenkova zdołała ugrać tylko trzy gemy w pierwszym secie.

Amerykanka w pierwszej rundzie pokonała w dwóch setach R. Vinci, następnie odesłała do domu dwie anonimowe kwalifikantki również nie tracąc seta. W czwartej rundzie Venus pokonała Shahar Peer 7:6, 6:3. Moim zdaniem ten ostatni mecz pokazał, że Amerykanka nie jest tak mocna na jaką jest kreowana. Trzy razy dała się przełamać, popełniła 25 niewymuszonych błędów, była blisko straty seta, a skuteczność pierwszego serwisu oscylowała poniżej 50%.

Moim zdaniem biorąc pod uwagę naprawdę bardzo dobrą formę Francesci Schiavone można dać jej 50% szans na zwycięstwo. Uważam, iż niesamowicie energiczna i znajdująca się na fali wznoszącej Włoszka odniesie po raz pierwszy zwycięstwo nad Venus Williams i będzie cieszyć się z pierwszego awansu do półfinału US Open. :smile:

K 76

krajos

Użytkownik
Coś cisza o dzisiejszych ćwierćfinałach ;)
Powinno obyć się bez niespodziewajek, ale to w końcu kobiety i nigdy nie wiadomo :razz:
Wozniacki odprawi z kwitkiem Cibulkovą, raczej 2-0.
Drugi mecz, a w zasadzie dzisiejszy pierwszy wygląda bardziej wyrównanie, aczkolwiek będąca w dobrej formie Zvonareva nie powinna mieć kłopotów z Kanepi, która osiągnęła swój drugi z rzędu wielkoszlemowy ćwierćfinał.
W pierwszym półfinale stawiam na zwycięstwo clijsters :cool:

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Huber/Petrova-Raymond/Stubbs
typ; 2-0
3.20
Bet At Home
Analiza:
Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju deblowego pan huber i petrova zagraja z raymond i stubbs . Obydwie te pary nie stracily jeszcze w tym turnieju ani jednego seta! Huber dopiero od niedawna gra w parze z Rosjanka . Przez wieksza czesc kariery wystepowala razem z Cara Black , z ktora to byly uznawane za najlepszy debel swiata. Petrova rowniez potrafi grac w debla . Posiada na swoim koncie rowniez wiele wygranych turniejow deblowych . Raymond i Stubbs runde wczensiej pokonaly Kirilenko i Radwanska po ciezkiej , dwusetowej walce . Przed samym US Open jednak nie byly w najwyzszej dyspozycji . W New Heaven odpadly dosyc nie oczekiwanie w pierwszym swoim spotkaniu . Tutaj wygraly juz co prawda 3 spotkania , lecz deble ktore ogrywaly nie byly najwyzszej swiatowej polki . Uwazam ze to Rosjanka i Amerykanka sa lepszymi deblistkami , w tym turnieju pokazuja one bardzo dobra dyspozycje i mysle ze awansuja do kolejnej rundy .

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Tenis - US Open Klasyfikacja Końcowa Kobiet:
Kto wygra US Open?
Typ: Kim Clijsters
Kurs: 2,875
Bukmacher: Sportingbet
Kursy wystawione przed jutrzejszymi półfinałami pań na kortach Flushing Meadows bardzo mnie zaskoczyły. Bukmacherzy jaką murowaną faworytkę na tym etapie uważają Dunkę polskiego pochodzenia - Carolinę Wozniacką, a przypomnijmy że przed US Open pierwsze miejsce wg buków zajmowała... Kim Clijsters. Wozniacka co prawda jest znakomicie przygotowana do tegorocznego USO, jest wybiegana, dochodzi do trudnych piłek - pokazała że jest zawodniczką z najwyższej półki, jednak moim zdaniem US Open AD 2010 wygra ponownie Belgijka Clijsters. Dlaczego - wg mnie w półfinale Kim ma łatwiejszą przeciwniczkę czyli - Venus Williams. Forma amerykanki jest słaba, jej gra jest chaotyczna z bardzo dużą ilością UE. Poza tym Kim wygrała z nią kilka ostatnich meczy z rzędu - wszystkie na nawierzchni twardej. Natomiast Carolina w półfinale zmierzy się z dosyc chimeryczną zawodniczką jaką jest - Vera Zvonareva. Cóż tu dużo komentowac - nie będzie to na pewno łatwy mecz dla Dunki, która w przeszłości miała problemy z Rosjanka ( obecny h2h to 2:2 ). Moim zdaniem bardzo prawdopodobne są 3sety w tym meczu a więc większą dawkę energii zostawioną na korcie przez zawodniczki. W tym momencie nie wiemy jak kondycyjnie wytrzymałaby mecz Carolina, która do tej pory nie straciła seta - więc rozgrywała raczej krótkie spotkania.
Reasumując - nie rozumiem kursów wystawionych przez bukmacherów - moim zdaniem ( mimo półfinałowego spotkania z Venus ) Belgijka Kim Clijsters posiada więcej atutów od Wozniackiej i to ona wygra po raz kolejny Międzynarodowe Mistrzostwa USA w tenisie ziemskim kobiet.
GL!:razz::razz::razz:

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Kim Clijsters - Venus Williams
Typ: Clijsters

Zdecydowanie na Kim, która jest w tej chwili (obok Sereny, która nie gra w tym turnieju) najlepszą zawodniczką na hardzie. Po powrocie Belgijki na światowe korty, gra się jej bardzo dobrze z Venus, że nie wspomnę o ich tegorocznym meczu w Miami. Clijsters wygrywając US Open dwukrotnie za każdym razem trafiała na Venus (raz to był ćwierćfinał, a za drugim razem 1/8 finału). Teraz znowu gra z Amerykanką, znowu wygra, potem zwycięstwo w finale i kolejny wielkoszlemowy skalp.
Caroline Wozniacki - Vera Zvonarieva
Typ: Wozniacki
Stawiam na Dunkę, która jest ostatnio w świetnej formie. Nie tyle, że wygrywa mecz za meczem, ale prawie w ogóle nie traci setów. Wozniacki wygra ten mecz, a później w finale polegnie z Clijsters.
W związku z tym popieram oczywiście typ kolegi Gystlika na końcowe zwycięstwo w turnieju Clijsters.

patryk0146 959

patryk0146

Użytkownik
ja uwazam ze wygra wozniacki jednak, co przed turniejem nie bardzo do mnie przemawialo. dunka jest w wysokiej formie gra wlasciewie bez jakis przestojow w grze, czego nie mona powiedziec o clisters ktora miewa okresy w swojej grze w ktorych wlasciwie stoi. belgijka po meczu ze stosur powiedziala ze nie wie jak awansowala bo grala beznadziejnie. ja uwazam ze final wygra dunka a zmierzy sie w nim chyba jednak z venus ktora jest niezwykle glodna sukcesu na kortach wielkiego szlema a juz tym bardziej oprzed wlasna publicznoscia

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
ja tam wierzę w Kim
z Venus to będzie prawdziwa batalia i jeżeli Belgijka nie wkręci się w jakiś 3h mecz to w finale powinna poradzić sobie z Dunką
wydaję mi się, że zawodnik nie jest w stanie grać bezbłędnie całych zawodów, musi zdarzyć się 1 mecz, którym nie będzie wychodziło, Clijsters miała taki z Sammy, może i czas na Wozniacki by zagrała mecz słabiej, niekoniecznie musi przegrać
za Karoliną nie przepadam i wg mnie to nie jest zawodniczka na TOP1, ale może wygra ten USO i potwierdzi to również na Masters
dla mnie Finał Wozniacki- Clijsters, jednak mecz Dunki będzie wyrównany imo

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Wczoraj oglądając mecz Venus z Kim usłyszałem od komentatorów tego spotkania, że Vera będzie miała duże szansę na pokonanie Clijsters. Obie Panie ( Kim i Venus) grały ze sobą ponad dwie godz, co będzie miało znaczenie w finale. Nie będzie dnia przerwy, ponieważ final zostanie rozegrany jutro w nocy. Kim na korcie w całym turnieju spędziła 7 godz i może być już zmęczona. Było widać już w meczu z Venus, że brakuje dokładności. Tutaj upatrują szansę dla Zvonarevej która gładko ograła Carolinę Wozniacki. W jej grze nie było widać, że jest zmęczona, wręcz przeciwnie latała jak na stukana ;) Można pomyśleć o dodatnim handi na Rosjankę.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Oglądałem obydwa mecze kobiet i wiem jedno... Vera nie ma szans z Kim..

To że Kim była niedokładna to może i zmęczenia a może to że Venus grała naprawdę niesamowite zawody. Serwis, bieganie do każdej piłki - to było niesamowite a na końcu znów wygrała Kim...

Mówicie że Vera zaskoczyła was, a ja przed meczem ze znajomym który grał Carolinę uprzedzałem go przed huraoptymizmem bo Rosjanka strasznie się zmieniła (usmiechy po przegranej dłuższej wymiana gdzie to ona psuje - to naprawdę wielka zmiana jej). Ktoś w końcu pokazał że Carolina i może umie się bronić ale na bakier z jej forhendem.. i co taktyka na mecz z Kim tez na jej forhend ? nie sądzę...

Zmęczenie to minus na niekorzyść KIM jednak inne czynniki, forhend, serwis, bekhend (oby nie skróty) po stronie Belgijki i ja upatruję tu zwycięstwo w 2 setach... Vera i tak dużo już osiągnęła.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
1,40 na Kim jak najbardziej do grania. Chociaż H2H mnie za bardzo nie przekonuje. W tym roku Vera 2 razy ograła Kim 2:1 na Wimbledonie i 2:1 w Montrealu.
Kim miała trudniejszą drogą do finału. Ograła Williams, Stosur, Ivanović.
A kogo ograła Zvonareva ? Woźniacką która dostała okresu ???? , Kanepi Kaia która potrafi przegrać seta 6:0.
Jeszcze poczekam na wypowiedzi jakiś znawców tenisa w temacie i zastanowię się nad zagraniem Kim.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Znawcą to może takim jak od basketu to nie jestem, ale oglądam tenisa od lat nastu. Oglądając wczoraj te kobietki można trochę wniosków wyciągnąć. Po pierwsze i chyba najważniejsze to jaką taktykę może obrać Vera ? czy może samo dojście do finału to dla niej kolejny życiowy sukces ?

Kim ... tutaj nie sądzę że znajdziesz osobę która zagra przeciwko jej.

Za mało argumentów po stronie Very i tak naprawdę bardzo zły dzień Kim może spowodować że ten mecz stanie się zacięty. Vera nie ma tak naprawdę kończących uderzeń o takiej sile jaką miała Venus a to jak ślizgała się Kim to aż ciarki przechodziły (co podkreślili komentatorzy). Christopher48 wcześniej opisał tak naprawdę wszystko o Kim. Przeszła Venus i każdy liczył na pojedynek z Caroliną (to byłby bardzo zacięty mecz bo carolina uwielbia taką grę jaka gra Kim), natomiast Vera pobiega pobiega i potem zacznie odpuszczać. Serwis też nieporównywalnie gorszy od Venus którą Kim łamała. Returny... hm poezja w wykonaniu KIM. Vera wygrała ten mecz raz jeszcze podkreślam przez beznadziejny forhend Caroliny. Carolina przegrała ten mecz w głowie i tym że się zaczęła gotować. Pytanie jeszcze czy Kim popełni znów tyle UE ? śmiem wątpić, a Vera też chyba aż tak perfekcyjna nie będzie dwa razy pod rząd.

Tak jak mówię zbyt mało argumentów Very przeciwko nawet średnio dysponowanej Kim.

midel 189

midel

Użytkownik
Spokojnie - nie ma się co podniecać zwycięstwem Very z polko-dunką. Przecież o zgrozo rozstawiona z numerem 1 Karolina nie gra nic ciekawego - gra niczym 16 letni Nadal - goni po linii i przebija, wolejem nie zagram, dropshot&#39;a nie potrafi itd. Jest najbardziej przereklamowaną zawodniczką w top 10 (niczym Murray). Vera miała więcej argumentów po swojej stronie i wykorzystała je. Jeżeli Kim zagra dzisiaj tak jak zaczynała mecz z Venus to szybkie 2 sety, jeżeli będzie coś kombinować jak w gemach, gdy np. w drugim secie serwowała na seta i zaczęła strzelać na wiwat czy w końcówce 3. seta, gdy bodajże przy 4-3 30-0 wywaliła 4 piłki z rzędu (w tym 2 df), na szczęście opanowała się i wygrała - co również pokazuje jej siłę. 1,4 - 1,5 - dobry kurs na Kim - kibicuję jej z całego serca w tym finale. powinna cross&#39;ami ustawić sobie Rosjankę już na początku meczu i wszystko będzie dobrze.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Clijsters wygra ten finał. Tak naprawde najtrudniejszą przeciwniczkę miała w półfinale (podobnie było w zeszłym roku, gdy grała w 1/2 z drugą z sióstr Williams; później już w finale z Wozniacki poszło lżej). Vera niesamowicie zaskakuje w ostatnich miesiącach - to jej drugi finał GS z rzędu; będzie awans w rankingu i na koniec roku powinna być w TOP5. Czy to wszystko wystarczy na świetną Belgijkę? Wątpię. Clijsters sięgnie po swój trzeci tytuł w US Open.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Kim wygra to &quot;pewne&quot;. Nie typuje WTA ale teraz pierwszy typ zaraz dopiszę coś o meczu (do 00:00)

#23 Pick US Open
Clijsters -4 @ 1.95 Betsafe 3j

typer36 456

typer36

Użytkownik
A ja tam uważam że nie ma się co podniecać Clijsters bo chwilami gra jak po urazie mózgu. No ale mimo swojej tenisowej kobiecości potrafi robić wynik i to jej atut. Vera? Vera jak to ma w zwyczaju &quot;powalczy&quot;. Nie skreślam... za chwilę mecz. Zobaczę co się będzie działo i może zagram coś

midel 189

midel

Użytkownik
A ja tam uważam że nie ma się co podniecać Clijsters bo chwilami gra jak po urazie mózgu. No ale mimo swojej tenisowej kobiecości potrafi robić wynik i to jej atut. Vera? Vera jak to ma w zwyczaju &quot;powalczy&quot;. Nie skreślam... za chwilę mecz. Zobaczę co się będzie działo i może zagram coś
Pokaż tenisistkę, która nie ma przestojów. Większość z nich potrafi przegrać wygrany mecz, a Kim zawsze opamięta się w najważniejszym momencie. Świetny turniej, świetna gra, brawo.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Pokaż tenisistkę, która nie ma przestojów. Większość z nich potrafi przegrać wygrany mecz, a Kim zawsze opamięta się w najważniejszym momencie. Świetny turniej, świetna gra, brawo.
tym bardziej po wyniku przyznam Ci rację

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom