Dziękuję za pomoc.
Jak tylko będzie jakikolwiek odzew ze strony UKS, napiszę o tym na forum, tak aby większość osób mogła wiedzieć jakie są procedury wobec osób które grają, oraz jak interpretowane są przepisy przez urzędników w sprawach z uczestnictwem w grach internetowych.
Natomiast dodam od siebie, że analizując zapisy ustawy w tym przede wszystkim:
Art. 107. § 1. Kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie, grę na automacie o niskich wygranych lub zakład wzajemny,podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym.
§ 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu zabronionego określonego w § 1 lub 2 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej z organizowania zbiorowego uczestnictwa w grze losowej, grze na automacie, grze na automacie o niskich wygranych lub zakładzie wzajemnym,podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie.
§ 4. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1 lub 2podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe.
Uznaję że, owszem UKS może mieć wątpliwości co do gry hazardowej w sieci internet.
Natomiast to, żeby udowodnić mi iż uczestniczyłem w grze na Terytorium RP, musieliby powziąć informację o moich logowaniach do buka, których oczywiście ja nie posiadam.
Biorąc pod uwagę to że grając poza granicami RP i tam przebywając, nie płaci się od tego podatku, a firmy
bukmacherskie w każdym ze swoich regulaminów na jasno napisane:
że miejsce zawarcia kontraktu, i miejscem do wnoszenia zakładów jest np. Malta,
UKS może niekoniecznie być negatywnie nastawiony co do przelewów przychodzących z gier hazardowych.